کامیون ها، از نظر کاربری و از نظر وزن و محور، تقسیم بندی می گردند و بیمه هریک از این انواع، شامل بیمه اجباری شخص ثالث و بیمه اختیاری بدنه می باشد. حق بیمه و قیمت بیمه ماشین سنگین، تابع کاربری آن، بوده و نحوه ثبت نام و دریافت بیمه کامیون و استعلام آن، به صورت حضوری و اینترنتی، میسر است.
برای مشاوره شرایط ثبت نام و قیمت بیمه کامیون
برای مشاوره شرایط ثبت نام و قیمت بیمه کامیون
کامیون ها که در عرف به آن ها، ماشین سنگین نیز می گویند، از جمله وسایل نقلیه موتوری ای هستند که به علت نوع کاربری و باری که جابجا می کنند، همواره در معرض خطرات جاده ای، نظیر تصادف یا نشت و احتراق بارکش خود، قرار دارند و تحقق هریک از موارد مذکور، آن ها را با خسارات جبران ناپذیری مالی یا جانی، روبرو خواهد کرد.
به همین علت، ضروری است تا انواع کامیون، از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث، یا همان بیمه های مربوط به کامیون، برخوردار باشند تا در صورت بروز حادثه و ایجاد خسارت، پوشش های بیمه نامه آن ها، تا حد زیادی، مبلغ خسارات وارده به راننده، وسلیه نقلیه و شخص ثالث را جبران کند.
از آنجا که برخورداری از بیمه کامیون، تنها با اطلاع از قواعد و شرایط آن، امکان پذیر می باشد، در مقاله حاضر، انواع کامیون و بیمه آنها، شرایط، مدارک لازم، نحوه ثبت نام و دریافت بیمه کامیون، پوشش های بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه این وسلیه نقلیه، بررسی گردیده و در خصوص، قیمت بیمه ماشین سنگین و نحوه استعلام بیمه کامیون، توضیح داده شده است.
در توضیح انواع کامیون و بیمه آنها باید گفت، کامیون ها را می تواند از نظر کاربری و از نظر وزن و محور، تقسیم بندی کرد و بیمه هریک از این انواع، شامل بیمه اجباری شخص ثالث و بیمه بدنه می گردد. مقصود از بیمه اجباری شخص ثالث کامیون؛
بیمه ای الزامی است که قرارداد آن، می تواند توسط مالک یا متصرف قانونی کامیون، با شرکت های ارائه دهنده این بیمه، منعقد گردد و خرید بیمه شخص ثالث، کامیون را در خصوص پرداخت تمام یا بخشی از خسارات بدنی و مالی ای كه در اثر حوادث با این وسیله نقلیه، به اشخاص ثالث یا راننده وارد می شود، حمایت خواهد کرد.
مقصود از بیمه بدنه کامیون، بیمه ای است که هزینه های مربوط به خسارات و تعمیر کامیون را در حوادث رانندگی، تا سقف پیش بینی شده در قرارداد، پوشش می دهد و داشتن این بیمه از نظر قانون گذار، الزامی نیست. پس از توضیح انواع بیمه کامیون، در خصوص انواع کامیون از نظر وزن و محور و نوع کاربرد نیز باید گفت؛
انواع کامیون از نظر وزن و محور، عبارتند از: خاور یا کامیونت که مقصود از آن، کامیونی است که اندکی از وانت، بزرگتر می باشد و دو محور و 6 چرخ دارد؛ تریلی یا کامیون های ۱۸ چرخ، که برای حمل بارهای با وزن زیاد، مورد استفاده قرار می گیرند؛ کامیون تک، که به کامیون های دارای 2 محور و 6 چرخ گفته می شود و حق حمل بار آن ها، بین ۱۰ تن تا ۱۲ تن است و کامیون جفت که مقصود از آن، کامیون دارای 3 محور بوده و در حدود 8 تا 10 چرخ دارد.
انواع کامیون از نظر نوع کاربری عبارتند از: کامیون لبه دار (یعنی کامیونی با حداکثر ارتفاع و 80 سانتی متر کف، برای اتاق بار که اتاق های آن، دیواره های مقاوم، ندارند)؛ کامیون سقف دار (یعنی کامیونی که قسمت بار آن، دارای محفظه سرپوشیده است)؛ کامیون یخچال دار (مقصود از یخچال، تجهیزات سرد کننده در قسمت بار، برای حمل مواد قابل فساد است)؛
کامیون اتاق دار (مقصود از اتاق، دیواره های مقاوم، با حداکثر ارتفاع و 1/5متر کف است)؛ کامیون مخلوط کن (کامیونی که دارای مخزنی بسته با دستگاه مخلوط کن و مخزن گردان است)؛ کامیون بونکر ( این کامیون، دارای مخزن بار سربسته است و برای حمل انواع جامدات شکل پذیر، استفاده می شود.)؛
کامیون کفی (کامیونی که قسمت بار آن بدون دیواره است و به طور معمول، برای حمل و جابجایی خودروهای سنگین و ... استفاده می شود)؛ کامیون تانکر (مقصود از تانکر، مخزنی برای حمل انواع مایعات است)؛ کامیون کمپرسی (کامیونی که دارای اتاق است و برای تخلیه بار، استفاده می شود).
برای انعقاد قرارداد بیمه اجباری شخص ثالث و بیمه اختیاری بدنه کامیون، باید شرایطی وجود داشته باشد که در عرف، از آن ها، تحت عنوان شرایط بیمه کامیون، یاد می گردد. با توجه به اهمیت این شرایط، در این تیتر از مقاله، به بررسی آن ها، پرداخته شده است. شرایط بیمه کامیون، عبارتند از:
بیمه شخص ثالث کامیون، اجباری است و باید در مواعد مقرر (قبل از اتمام تاریخ انعقاد قرارداد این بیمه)، تمدید شود و عدم تمدید آن، فرد را با جریمه مربوط به نداشتن بیمه شخص ثالث، مواجه خواهد کرد؛ برای انعقاد قرارداد بیمه شخص ثالث کامیون، فرد باید، از اهلیت قانونی، تمکن مالی برای پرداخت حق بیمه و از مدارک لازم، جهت انعقاد قرارداد بیمه شخص ثالث، برخوردار باشد؛
حداقل پوشش بیمه شخص ثالث کامیون در بخش خسارات مالی، معادل دو و نيم درصد تعهدات بدنی بوده و حداقل پوشش بیمه شخص ثالث کامیون در بخش خسارت بدنی، معادل حداقل ريالی ديه يک مرد مسلمان، در ماه های حرام می باشد. البته، امکان افزایش مبلغ پوشش خسارت بیمه شخص ثالث کامیون، با خرید بیمه تکمیلی در زمان صدور بیمه نامه، وجود دارد.
در انعقاد قرارداد بیمه بدنه کامیون نیز همانند انعقاد بیمه شخص ثالث آن، فرد باید از اهلیت قانونی، مدارک لازم و تمکن مالی کافی، برای پرداخت حق بیمه برخوردار باشد؛ این بیمه، اختیاری است و عدم انعقاد قرارداد آن یا عدم تمدید قرارداد، جریمه ای در پی نخواهد داشت؛
در بیمه بدنه کامیون، سقف پرداختی مشخصی در راستای جبران خسارات وارده به کامیون، وجود داد و در واقع، این بیمه اختیاری، هزینه های مربوط به خسارات و تعمیر کامیون در حوادث رانندگی را به نرخ روز و صرفا تا سقف پیش بینی شده در قرارداد، پوشش خواهد داد و پرداخت مبالغ مازاد بر سقف پرداخت پیش بینی شده در بیمه نامه، بر عهده مالک یا متصرف قانونی است.
از جمله مهم ترین شرایط خرید بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث کامیون و انعقاد قرارداد مربوط به آن ها، برخورداری از مدارک لازم برای بیمه کامیون است که این مدارک، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد بررسی قرار گرفته و ذکر شده اند. مدارک لازم برای بیمه کامیون یا بیمه ماشین سنگین، عبارتند از:
اصل شناسنامه و کارت ملی مالک کامیون یا متصرف قانونی آن؛
اصل سند ماشین سنگین یا همان کامیون که می تواند به صورت برگ سبز صادر شده از سوی راهنمایی و رانندگی، برگ سبز گمرکی و کمپانی، سند رسمی صادره از دفترخانه و ... باشد؛
رسید های واریز مربوط به پرداخت هزینه های لازم؛
فرم پرسشنامه و درخواست تکمیل شده، برای انعقاد قرارداد بیمه کامیون، اعم از بیمه بدنه یا بیمه اجباری شخص ثالث؛
سوابق بیمه قبلی، تصویر بیمه نامه قبلی و الحاقیه فسخ بیمه نامه شخص ثالث و یا بیمه بدنه قبلی، در شرایطی که کامیون یا همان ماشین سنگین، قبلا از بیمه بدنه یا بیمه اجباری شخص ثالث، برخوردار بوده است. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره جدول نرخ بیمه شخص ثالث می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک حتما بخوانید را مورد مطالعه قرار دهند.
در توضیح نحوه ثبت نام و دریافت بیمه کامیون یا بیمه ماشین سنگین، باید گفت، این امر، به دو صورت حضوری و اینترنتی، قابل انجام می باشد. برای ثبت نام اینترنتی بیمه کامیون، فرد باید، به آدرس سایت شرکت بیمه مد نظر خود، مراجعه کرده و با تکمیل فرم ها، طی مراحل لازم، بارگذاری مدارک مورد نیاز و پرداخت هزینه، ثبت نام خود را تکمیل و از طریق پست یا هر طریقی که شرکت بیمه اعلام کند، بیمه نامه خود را دریافت نماید.
در خرید حضوری نیز فرد باید با در دست داشتن مدارک لازم، اقدام به مراجعه به شرکت بیمه مد نظر خود، نموده، مدارک را تحویل داده، فرم ها و پرسشنامه های مورد نیاز را تکمیل کرده و پس از مطالعه قرارداد، نسبت به امضا زدن آن و پرداخت هزینه بیمه بدنه یا شخص ثالث کامیون، اقدام کند تا بیمه نامه وی، صادر و تحویل او شود.
به عنوان مثال، سایتی مانند markazebime.com، اقدام به فروش انواع بیمه کامیون و خودرو می نماید و افراد می توانند با جستجوی آدرس آن، نسبت به خرید بیمه کامیون، اقدام کنند. شایان ذکر است، در زیر، راهنمای تصویری خرید بیمه کامیون، از سایت مذکور، صرفا جهت راهنمایی نحوه خرید اینترنتی بیمه، ارائه می گردد لکن، سایت حقوقی دینا، در خصوص اعتبار این شرکت، اطلاعاتی نداشته و به همین علت، بهتر است خوانندگان محترم، قبل از انعقاد قرارداد، در خصوص اعتبار این سایت، تحقیق کنند.
در مرحله اول، فرد باید، آدرس markazebime.com را جستجو و برروی گزینه بیمه وسایل نقلیه، کلیک کرده و از بین گزینه های موجود، بیمه مد نظر خود را انتخاب کند که در راهنمای زیر، بیمه شخص ثالث، انتخاب گردیده است.
در این مرحله، فرد باید اطلاعاتی نظیر نوع وسیله نقلیه، برند و سال ساخت آن، مورد استفاده و سایر موارد را مشخص کرده و به مرحله بعدی برود.
در این گام، فرد باید، وضعیت بیمه قبلی کامیون را مشخص کند.
در این قسمت، فرد باید، پوشش حوادث فوت راننده مقصر، پوشش خسارت مالی در مقابل اشخاص ثالث و مدت بیمه نامه را مشخص کرده و برروی گزینه محاسبه، کلیک کند تا استعلامات لازم، انجام شود.
پس از استعلامات لازم، قیمت بیمه ماشین سنگین شرکت های مختلف ارائه دهنده این بیمه، به فرد متقاضی، نمایش داده خواهد شد و او می تواند با انتخاب شرکت مد نظر خود و تکمیل اطلاعات و پرداخت هزینه نهایی به صورت آنلاین، ثبت نام خود را تکمیل و بیمه مد نظر خود را خریداری کند. شایان ذکر است، در برخی موارد، لازم است تا وسیله نقلیه، توسط شرکت بیمه ای رویت گردد تا انعقاد نهایی قرارداد، انجام گیرد.
در توضیح بیمه شخص ثالث کامیون و پوشش های آن باید گفت، پوشش های بیمه اجباری شخص ثالث این وسیله نقلیه که در عرف به آن، ماشین سنگین نیز می گویند، مواردی که در ادامه ذکر می گردد، می باشند. پوشش های بیمه شخص ثالث انواع کامیون، عبارتند از:
تعهدات مالی (زمانی که دو وسلیه نقلیه، تصادف کنند)؛
تعهدات جانی که به دو بخش تقسیم می گردند؛ تعهدات جانی، نسبت به راننده مقصر و تعهدات جانی، نسبت به فرد یا افراد زیان دیده؛
همانطور که در تیتر دوم مقاله نیز اشاره شد، داشتن بیمه شخص ثالث، برای تمامی وسایل نقلیه موتوری، اعم از کامیون یا ماشین سنگین، خودرو، موتورسیکلت و....، ضروری بوده و حداقل سقف و میزان آن در پوشش های جانی، باید معادل حداقل ريالی ديه يک مرد مسلمان در ماه های حرام و در خسارات مالی، معادل دو و نيم درصد تعهدات بدنی باشد و امکان افزایش مبلغ پوشش خسارات بیمه شخص ثالث، با خرید بیمه تکمیلی در زمان صدور بیمه نامه، وجود دارد.
از جمله مهم ترین انواع بیمه ماشین سنگین و کامیون، بیمه بدنه است که با وجود اختیاری بودن آن، اکثر کامیون ها و ماشین های سنگین، از آن، برخوردارند؛ چرا که قیمت کامیون ها، بالای یک الی دو میلیارد است و هرگونه خسارت به بدنه آن ها، دارنده یا مالک کامیون را با ضررهای سنگینی، مواجه خواهد کرد. در توضیح بیمه بدنه کامیون یا ماشین سنگین باید گفت؛
این بیمه، اختیاری است و عدم انعقاد قرارداد آن یا عدم تمدید قرارداد، پس از انقضای مدت، جریمه ای در پی نخواهد داشت؛
پوشش های این بیمه، حد غرامت و سقف مشخصی دارند؛
پوشش های اصلی بیمه بدنه کامیون، مواردی چون خسارات ناشی از سقوط یا واژگونی این وسیله نقلیه؛ خسارات حادثه یا تصادف با جسم ثابت یا متحرک یا برخورد دیگر اجسام متحرک با این وسیله نقلیه؛ خسارات ناشی از انتقال و نجات کامیون، آتشسوزی، انفجار و صاعقه و آسیب های وارده به بدنه و قطعات کامیون بر اثر سرقت را در بر می گیرند و بیمه کننده می تواند با پرداخت مبلغی بیشتر، از پوشش های فرعی بیمه بدنه کامیون نیز، برخوردار گردد.
پس از توضیحانی که در تیترهای قبلی مقاله، در خصوص انواع کامیون و بیمه آن ها، همچنین، شرایط و مدارک لازم برای ثبت نام و خرید بیمه این وسیله نقلیه، ارائه شد، در این تیتر از مقاله، قیمت بیمه ماشین سنگین و کامیون، بررسی و درباره آن، توضیح داده شده است.
در خصوص قیمت بیمه کامیون و ماشین سنگین، باید گفت، با توجه به اینکه نرخ بیمه، سالانه و با توجه به تورم، تعیین می گردد، نمی توان، مبلغ دقیقی را مشخص کرد و از همین رو، بهتر است متقاضیان خرید انواع بیمه ماشین سنگین و کامیون، قبل از ثبت نام و خرید بیمه، اقدام به استعلام قیمت، از شرکت های بیمه ای مختلف نمایند.
اما در کل، باید این نکته را مد نظر داشت که قیمت بیمه کامیون، کاملا تحت تاثیر نوع کامیون، کاربری آن و نوع باری که جابجا می کند، می باشد و برخی از کامیون ها، با توجه به نوع و کاربری خود، باید درصد و نرخ بیشتری، برای حق بیمه شخص ثالث یا بدنه، بپردازند.
برای استعلام بیمه کامیون، راه های متفاوتی وجود دارد؛ ساده ترین راه، این است که فرد، به سایت شرکت بیمه مد نظر خود مراجعه کرده و با طی مراحل استعلام بیمه بدنه یا شخص ثالث، بیمه وسیله نقلیه خود را استعلام کند. به عنوان مثال، در صورتی که فرد، آدرس bimito.com/sanhab را جستجو نماید، می تواند با انتخاب استعلام بیمه شخص ثالث و درج شماره پلاک کامیون، برروی گزینه استعلام، کلیک کرده و از وضعیت بیمه شخص ثالث کامیون، مطلع شود.
سایت های دیگری، نظیر centinsur.ir نیز در بخش میز خدمات الکترونیک خود، امکان استعلام اینترنتی بیمه کامیون، ماشین سنگین، موتور و ...را فراهم آورده اند. راه دیگر استعلام بیمه کامیون یا ماشین سنگین، مراجعه حضوری به شرکت بیمه ای فرد و ارائه مدارک لازم است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط ثبت نام و قیمت بیمه کامیون در کانال تلگرام حقوق قراردادها و عقود عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط ثبت نام و قیمت بیمه کامیون پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط ثبت نام و قیمت بیمه کامیون
برای مشاوره شرایط ثبت نام و قیمت بیمه کامیون
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©