دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / حسابداری شرکت های خدماتی

حسابداری شرکت های خدماتی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حسابداری شرکت های خدماتی به مجموعه‌ای از اقداماتی است که در آن حسابدار، ستون های بدهکار و بستانکاری که در دفتر روزنامه وجود دارد را با ستون های موجود در تراز آزمایشی بررسی کرده و در صورت همخوانی آن را ثبت می کند. در نمونه ترازنامه این شرکت ها، موجودی مواد و کالا محاسبه نمی گردد.

 

امروزه حسابداری اهمیت ویژه ای برای شرکت های خدماتی دارد؛ زیرا به این نوع از شرکت ها کمک می کند تا درک بهتری از وضعیت مالی خود داشته باشند. از سوی دیگر، حسابداری به عنوان یک ابزار مهم در تصمیم گیری مالی شرکت مورد استفاده قرار می گیرد.

 

شناخت حسابداری در شرکت های خدماتی، اهمیت بسیاری در مدیریت و عملکرد این شرکت ها دارد. در واقع این شناخت به آن ها کمک می کند تا بتوانند موارد زیادی مانند درآمد، هزینه ها، سود و زیان را کنترل کنند. از طرف دیگر، حسابداری شرکت های خدماتی؛ مستلزم آشنایی با مراحل و نحوه ثبت اطلاعات مالی می باشد که این موضوع، پرداختن به جزئیات حسابداری شرکت های خدماتی را دارای اهمیت می سازد.

 

از همین رو، در این مقاله، سعی کرده ایم که پس از پاسخ به این سوال که حسابداری شرکت های خدماتی چیست؛ با آموزش حسابداری شرکت های خدماتی آشنا شویم. سپس به بیان نحوه و مراحل و ثبت حسابداری شرکت های خدماتی می پردازیم و در نهایت مفهوم کدینگ و نمونه از ترازنامه حسابداری شرکت های خدماتی را بررسی می کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.

حسابداری شرکت های خدماتی چیست

حسابداری انواع مختلفی دارد که یکی از پیچیده ترین شاخه ها مربوط به حسابداری شرکت های خدماتی می باشد. حال ممکن است که برای برخی از اشخاص این سوال مطرح شود که حسابداری شرکت های خدماتی چیست که پاسخ آن به شرح زیر می باشد:

 

در ابتدا باید گفت شرکت های خدماتی شرکت هایی هستند که خدمات مختلفی را به مشتریان خود ارائه می دهد. این خدمات ممکن است شامل خدمات مشاوره، خدمات حمل و نقل، خدمات فناوری اطلاعات، خدمات بهداشتی و پزشکی و غیره باشد. به عنوان مثال، یک شرکت حسابداری خدمات حسابداری را به افراد ارائه می دهد.

 

در واقع، فعالیت هایی که این گونه شرکت ها انجام می دهند، عینی و قابل لمس نیستند و یک کالای نامشهود و مجموعه خاصی از اقدامات را به افراد ارائه می دهند. همانطور که گفته شد؛ حسابداری به حفظ سوابق مالی شرکت می پردازد و انواع مختلفی دارد که یکی از شاخه های آن حسابداری خدماتی است.

 

بنابراین، باید گفت که حسابداری شرکت های خدماتی به مجموعه‌ای از فعالیت ‌هایی اطلاق می‌گردد که در آن، حسابدار شرکتهای خدماتی، ستون های بدهکار و بستانکاری که در دفتر روزنامه وجود دارد را با ستون ها موجود در تراز آزمایشی بررسی کرده و در صورت همخوانی آن را تایید می کند.

 

همچنین حسابداری برای یک شرکت خدماتی ساده تر از حسابداری برای شرکت های تولیدی است؛ زیرا در شرکت های خدماتی هیچ کالایی رد و بدل نمی شود و به همین خاطر شخص مجبور به محاسبه بهای تمام شده کالا ها نخواهد بود، ولی باید به این نکته توجه شود که شرکت های خدماتی و شرکت های بازرگانی هر دو ملزم به رعایت اصول حسابداری هستند.

آموزش حسابداری شرکت های خدماتی

در شرکت های خدماتی، کالا و محصولی تولید نمی شود و به همین دلیل تنها درآمد این شرکت ها بر خلاف شرکت های بازرگانی و تولیدی از طریق ارائه خدمات به دست می آید و در نتیجه حسابداری این شرکت ها با سایر شرکت ها متفاوت می باشد. از همین رو، این بخش به بیان آموزش حسابداری شرکت های خدماتی اختصاص پیدا کرده است.

 

در مرحله اول آموزش باید اطلاعات مالی از طریق گزارش های مالی جمع آوری شود.

سپس صورت های مالی مورد بررسی قرار گرفته و بدهکار و بستانکار مشخص می گردد.

پس از این که بدهکار و بستانکار و تاریخ آن ها به طور دقیق تعیین شد، نوبت به صدور سند حسابداری با استفاده از اصول حسابداری می رسد.

در مرحله بعد آموزش، شخص باید اطلاعات ثبت شده در سند حسابداری را به دفتر روزنامه منتقل کند.

مبالغی که به عنوان بدهکار و بستانکار در سند حسابداری ثبت شده اند، به حساب مخصوصی که در دفتر معین وجود دارد؛ منتقل و به تفکیک ثبت می شود.

 

لازم به ذکر است که آموزش حسابداری خدماتی به عنوان یک حسابداری خاص نیازمند به فهم و تسلط بر مفاهیم و اصول حسابداری است. همچنین در این موارد نیاز به حسابدار متخصص با تجربه کاری بالا می باشد که امور حسابداری شرکت های خدماتی را به عهده بگیرد.

نحوه و مراحل حسابداری شرکت های خدماتی

در قسمت های گذشته، پیرامون چیستی و آموزش حسابداری خدماتی توضیحاتی ارائه گردید. حال در این میان، ممکن است این سوال در ذهن برخی افراد ایجاد شود که حسابداری خدماتی چگونه انجام می گیرد و حسابدار می بایست در این راستا، چه فرآیندی را طی نماید. از این رو، در ادامه مقاله، به بیان نحوه و مراحل حسابداری شرکت های خدماتی پرداخته شده است.

 

قدم اول برای نحوه و مراحل حسابداری شرکت های خدماتی این است که در طول دوره مالی، عملکرد شرکت می بایست از لحاظ سودآوری بررسی گردد و سپس تمام تراکنش های مالی شرکت، از جمله درآمد ها، هزینه ها و سایر تراکنش های مالی به حسابدار گزارش شود تا بتواند بدهکار و بستانکار را مشخص کند.

 

سپس این اطلاعات به تفکیک در دفتر روزنامه نوشته شده و به دفتر کل که از جمله دفاتر قانونی است، منتقل می گردد. پس از این که بدهکار و بستانکار معین شد، در پایان هر ماه، حسابدار شرکت خدماتی اقدام به تهیه تراز آزمایشی می کند. در تعریف تراز آزمایشی هم باید گفت یک گزارش مالی است که مانده حساب های دفتر کل را نشان می دهد و در آن اطلاعاتی نظیر حساب های دارایی، سپس حساب های بدهی و حساب سرمایه مالک نوشته می شود.

 

سپس ستون بدهکار و بستانکار مورد بررسی قرار گرفته و در صورت همخوانی توسط حسابدار تایید می شود. در نهایت در پایان سال مالی نیز، شرکت اقدام به صدور و تنظیم گزارش های مالی نهایی یعنی صورت های مالی سود و زیان، ترازنامه، صورت سود و زیان جامع و . . . می کند.

 

ثبت حسابداری شرکت های خدماتی

در بخش های قبلی، توضیحاتی در خصوص مفهوم حسابداری شرکت های خدماتی که یکی از انواع حسابداری است، ارائه گردید و بیان شد که شرکت های خدماتی دارای چه ماهیتی هستند. حال باید به این نکته توجه شود که ثبت حسابداری شرکت های خدماتی جزئیاتی دارد که اطلاع از آن برای هر حسابداری ضروری خواهد بود. به همین جهت در این بخش از مقاله ثبت حسابداری شرکت های خدماتی مورد بررسی قرار می گیرد که به شرح زیر می باشد:

 

رویداد های مالی مختلفی در شرکت های خدماتی می توانند به ثبت برسند که شامل سرمایه اولیه برای تاسیس شرکت، ارائه خدمات به مشتریان و دریافت وجه، هزینه های روزانه شرکت، سرمایه گذاری مجدد، خرید دارایی و . . . می باشد.

 

به طور خلاصه باید گفت که ثبت سرمایه اولیه در دفاتر حسابداری، بدین شکل است که دارایی های شرکت، بدهکار و سرمایه، بستانکار ثبت می شود. همچنین باید توجه داشت که ارائه خدمات هم منجر به افزایش درآمد می شود؛ چرا که در برابر خدماتی که شرکت به مشتریان ارائه می دهد، پول دریافت می کند و این پول سبب می گردد تا دارایی های شرکت افزایش یابد.

 

علاوه بر این؛ هزینه های روزانه شرکت هم در دفتر حسابداری این گونه قید می شود که حساب هزینه بدهکار و حساب دارایی بستانکار می باشد. گفتنی است زمانی که شرکای شرکت خدماتی قصد افزایش سرمایه را دارند؛ باید در دفتر حسابداری حساب دارایی را بدهکار و حساب سرمایه را بستانکار ثبت کنند.

 

در نهایت باید به این نکته توجه داشت که اگر شرکت اقدام به خرید دارایی به صورت نقدی کرده باشد، در این صورت، موجودی نقد در دفاتر حسابداری به عنوان بستانکار و دارایی خریداری شده در ستون بدهکار ثبت می شود، ولی اگر آن را به صورت نسیه خریده اند، در این فرض دارایی خریداری شده در ستون بدهکار و حساب های پرداختنی در دفاتر حسابداری شرکت خدماتی، در ستون بستانکار ثبت می شوند.

 

کدینگ حسابداری شرکت های خدماتی

یکی از اصطلاحات رایجی که در حوزه حسابداری وجود دارد کدینگ می باشد و ممکن است که برخی از اشخاص با این مقوله آشنایی نداشته باشند. لذا در این بخش قصد داریم که در خصوص کدینگ حسابداری شرکت های خدماتی توضیحاتی ارائه دهیم که به شرح زیر می باشد:

 

در ابتدا باید گفت که کدینگ حسابداری یک سیستمی است که برای طبقه بندی و شناسایی تمامی تراکنش های مالی و معاملات حسابداری استفاده می شود. به زبان ساده تر کدینگ عملی است که انواع حساب های موجود در یک شرکت را طبقه بندی می کند.

 

هر حساب با یک کد یا عدد یا سریال شناسایی می شود و این کد به صورت منحصر به فرد برای هر حساب معین تعیین می شود. در واقع با کدینگ حسابداری و با استفاده از این کدها به راحتی می توان تراکنش های انجام شده در یک سازمان را کنترل و ردیابی کرد.

 

حال در مورد شرکت های خدماتی یک فهرستی تنظیم شده که مطابق با استانداردهای عمومی می باشد و اشخاص می توانند از این فهرست استفاده کرده و حساب های خود را بر اساس آن طبقه بندی و کدگذاری نمایند که نمونه ای از این طبقه بندی در قسمت ذیل آمده است.

 

حسابداری شرکت های خدماتی

 

بنابراین باید به این نکته توجه شود که در این فهرست گروه های اصلی شامل دارایی های جاری و غیر جاری، بدهی، حقوق صاحبان سهام، خرید، فروش، درآمد و هزینه ها می باشد و هر کدام از این گروه ها به شاخه ها و زیر شاخه های دیگری تقسیم می شوند.

 

نمونه ترازنامه شرکت خدماتی

یکی از صورت های مالی که در شرکت های خدماتی وجود دارد؛ ترازنامه است. ترازنامه یک سند مالی است که شامل اطلاعاتی درباره دارایی ها، بدهی ها و حقوق صاحبان سهام یک شرکت می شود. حال ممکن است که برخی از اشخاص با مفاد و محتوای این سند در شرکت های خدماتی آشنایی نداشته باشند که به همین خاطر نمونه ترازنامه شرکت خدماتی در قسمت ذیل بارگذاری شده است .

 

آموزش حسابداری شرکت های خدماتی

 

باید توجه شود که در نمونه ترازنامه های شرکت خدماتی شامل مواردی مانند بدهی های جاری و غیرجاری و سرمایه صاحب یا صاحبان شرکت می شود، ولی از آن جایی که کالایی تولید نمی شود، موجودی مواد و کالا در نمونه ترازنامه قید نمی گردد. همچنین گفتنی است که ترازنامه به شرکت های خدماتی کمک می کند تا تصمیمات بهتری در خصوص سرمایه گذاری، رشد و توسعه شرکت بگیرند. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت حسابداری شرکت های خدماتی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت حسابداری شرکت های خدماتی پاسخ دهند.