دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / هزینه نگهداری کالا

هزینه نگهداری کالا

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

هزینه نگهداری کالا، هزینه هایی هستند که برای نگهداری کالا یا موجودی در یک انبار صرف می شوند و شامل موارد مختلفی مانند هزینه نگهداری کالا و جابجایی می گردد. فرمول و نحوه محاسبه هزینه نگهداری کالا، شامل تعیین مجموع موجودی انبار و سپس تقسیم آن بر ارزش کل موجودی سالانه است.

 

موجودی کالا از مهم ترین دارایی های شرکت محسوب می شود و همه کسب و کار ها نیاز دارند که موجودی خود را در انبار نگه دارند تا بتوانند آن ها را به فروش برسانند. قاعدتا نگهداری کالا در انبار مستلزم پرداخت هزینه هایی می باشد که این هزینه به عنوان هزینه نگهداری کالا شناخته می شود.

 

بنابراین اهمیت دارد که اشخاص نسبت به مفهوم و ماهیت هزینه نگهداری کالا آشنایی داشته باشند؛ زیرا این هزینه شامل موارد مختلفی می شود و فرمول خاصی برای محاسبه آن وجود دارد که بدون اطلاع از این فرمول، امکان برآورد هزینه نگهداری کالا وجود ندارد و این مسئله حائز اهمیت است.

 

از همین رو، در این مقاله، سعی شده است که پس از پاسخ به این سوال که منظور از هزینه نگهداری کالا چیست و شامل چه مواردی می شود؛ به فرمول و نحوه محاسبه هزینه نگهداری کالا اشاره شود. در نهایت توضیحاتی در خصوص این پرسش که هزینه سفارش چیست؛ ارائه می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.

منظور از هزینه نگهداری کالا چیست؟

اگر شخصی در صنعت تولید مشغول به کار باشد، به احتمال زیاد با مقوله هزینه نگهداری کالا آشنایی دارد، اما هزینه نگهداری کالا دقیقا چیست و چرا اینقدر مهم است؟ به عبارت دیگر منظور از هزینه نگهداری کالا چیست؟ لذا در این بخش قصد داریم که در خصوص هزینه نگهداری کالا توضیحاتی ارائه دهیم و به شرح زیر می باشد:

 

هزینه های نگهداری کالا، هزینه هایی است که برای نگهداری کالا یا موجودی در یک انبار صورت می گیرد. اجاره فضا، هزینه های استهلاک و بیمه (اعم از بیمه حمل و نقل کالا و سایر بیمه ها) از جمله هزینه های نگهداری محسوب می شوند. در واقع به مجموعه هزینه هایی که از زمان ورود کالا به انبار تا زمان خروج آن، ایجاد و پرداخت می‌شود، هزینه های نگهداری کالا می گویند.

 

همچنین بسیاری از شرکت ها به دنبال کاهش هزینه نگهداری کالا هستند که به دو هدف اصلی دست یابند. اولین هدف این است که با کاهش هزینه های نگهداری، سودآوری شرکت را افزایش دهند و دوم با کاهش هزینه های نگهداری، قیمت کالا را کاهش داده و رقابت پذیری شرکت را در بازار افزایش دهند. در واقع؛ مزیت کاهش هزینه نگهداری کالا در انبار، افزایش سودآوری شرکت است؛ زیرا شرکت ها با کاهش هزینه نگهداری، می توانند قیمت کالا را کاهش داده و سریع تر آن را به فروش برسانند و از این طریق سودی را به دست بیاورند.

هزینه نگهداری کالا شامل چه مواردی است

در بخش قبلی با ماهیت و چیستی هزینه نگهداری کالا آشنا شدیم. حال باید به این موضوع اشاره کرد که در خصوص نگهداری کالا انواع مختلفی از هزینه ها وجود دارد. در واقع پرسش اساسی که در این میان مطرح می شود، این است که هزینه نگهداری کالا شامل چه مواردی است. بنابراین بخش عمده هزینه نگهداری کالا شامل موارد زیر می شود:

 

قیمت کالا: قیمت کالا وجهی است که خریدار به فروشنده برای خرید کالا می پردازد. به عبارت دیگر مجموع پولی می باشد که بین خریدار و فروشنده رد و بدل می شود. همچنین اگر حجم کالای خریداری شده زیاد باشد، شخص می تواند از فروشنده تخفیف بگیرد و از این طریق قیمت کالا کاهش می یابد.

 

هزینه بهره سرمایه: برای آن که بتوان کالایی را در انبار نگه داشت؛ لازم است که سرمایه ای به این امر اختصاص داده شود؛ چرا که نگهداری کالا در انبار مستلزم وجود سرمایه و هزینه هایی می باشد. علاوه بر این هرچقدر که مدت زمان نگهداری کالا در انبار طولانی تر شود، هزینه نگهداری کالا نیز بیشتر می شود.

 

هزینه جا به جایی: هزینه جا به جایی کالا به انبار، هزینه ای است که برای حمل و نقل کالاها به انبار پرداخت می شود. البته این جا به جایی می تواند به وسیله تجهیزات یا از طریق نیروی انسانی صورت بگیرد.

 

هزینه نگهداری کالا: برای این که بتوان کالایی را در انبار به بهترین شکل ممکن نگه داشت و آن را از آسیب های احتمالی حفظ کرد، لازم است در این راستا هزینه هایی پرداخت شود که شامل هزینه بیمه، هزینه آب و برق و گاز، مالیات، هزینه خسارت‌ های حوادث غیر مترقبه و . . . می باشد.

 

هزینه منسوخ شدن کالا: هزینه ای است که به علت انقضای محصول یا عدم فروش آن در بازار، برای کسب و کارها ممکن است که ایجاد شود. همچنین برای کاهش هزینه منسوخ شدن کالا، شرکت ها باید به بهبود مدیریت موجودی برای فروش محصولات خود توجه کنند.

 

هزینه دفتری کالا: همچنین در توضیح هزینه دفتری باید گفت برای نگهداری کالا در انبار می بایست یک سری امور دفتری انجام شود. این امور شامل کنترل دریافت کالا، کنترل صدور کالا، ثبت کارت های موجودی کالاهای انبار، ثبت کارت های ظروف نگهداری کالاها در انبار و . . . می باشد. لذا انجام امور دفتری مستلزم صرف هزینه و زمان می باشد و لازم است که در صورت نیاز از کمک نیروهای انسانی برای انجام امور دفتری استفاده کرد.

فرمول و نحوه محاسبه هزینه نگهداری کالا

یادگیری فرمول و نحوه محاسبه هزینه های نگهداری به شخص کمک می کند تا میزان سودی را که از موجودی خود به دست می آورد را تعیین کند و از زیان هایی که ممکن است از نگهداری طولانی مدت موجودی ایجاد شود؛ جلوگیری کند. از همین رو فرمول و نحوه محاسبه هزینه نگهداری کالا به شرح زیر می باشد:

 

هزینه نگهداری کالا

 

 بنابراین برای محاسبه هزینه های نگهداری موجودی، ابتدا دستمزد کارکنان، استهلاک موجودی و به عبارتی مجموع موجودی انبار باید تعیین شود و سپس شخص باید آن عدد را بر ارزش کل موجودی سالانه خود تقسیم کند. عدد حاصل که به صورت درصد بیان می شود، هزینه نگهداری موجودی شرکت خواهد بود.

 

هزینه سفارش چیست

یکی دیگر از هزینه های مدیریت موجودی، هزینه سفارش می باشد. حال ممکن است که در ذهن برخی از اشخاص این سوال مطرح شود که هزینه سفارش چیست؟ لذا این بخش به بیان چیستی و بررسی هزینه سفارش اختصاص پیدا کرده است و به شرح زیر می باشد:

 

هزینه های سفارش هزینه هایی است که شرکت برای خرید و دریافت محصولات مدنظر خود پرداخت می کند. در واقع این هزینه در ابتدا با ثبت سفارش شروع می شود و تا زمان دریافت سفارش ادامه می یابد. این هزینه شامل قیمت خرید موجودی نمی شود، بلکه به هزینه ای که برای حمل مواد از انبار تامین کننده به انبار شرکت ایجاد می شود، اشاره دارد.

 

به طور معمول، هزینه های سفارش شامل هزینه های سفارش خرید، هزینه های نیروی کار برای بازرسی کالاهای دریافتی، هزینه های نیروی کار برای قرار دادن کالا در انبار، هزینه های نیروی کار برای صدور فاکتور تامین کننده تامین کننده و . . . می شود. علاوه بر این اشخاص با در نظر گرفتن هزینه های سفارش، کسب و کارها می توانند مطمئن شوند که بیش از حد لازم برای موجودی خود هزینه نمی کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه محاسبه هزینه نگهداری کالا در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه محاسبه هزینه نگهداری کالا پاسخ دهند.