دینا / عقود و قراردادها / بیمه / بیمه تراکتور

بیمه تراکتور

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مقصود از بیمه تراکتور، بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه می باشد و برای خرید هریک از این بیمه ها، مالک یا متصرف واجد شرایط، باید با در دست داشتن مدارک لازم، نظیر مدارک هویتی و مدارک مربوط به تراکتور، به شرکت بیمه مد نظر خود رفته و پس از استعلام پوشش های بیمه ای و پرداخت قیمت بیمه نامه، وسیله نقلیه خود را بیمه کند.

 

استفاده از تراکتور مانند استفاده از سایر وسایل نقلیه موتوری، قواعد مخصوص به خود را داشته و مالک و راننده تراکتور، ملزم به رعایت آن ها می باشند؛ در غیر این صورت، با تبعات حقوقی عدم رعایت قوانین مربوط به رانندگی و استفاده از تراکتور، روبرو خواهد شد.

 

از جمله این قواعد، خرید بیمه مخصوص تراکتور است که برخی افراد گمان می کنند، به علت عدم تردد این وسیله نقلیه در فضای شهری، قانون گذار الزامی به خرید و تمدید آن (بیمه) برای تراکتور نداشته و همین باور و به تبع، بیمه نکردن تراکتور، سبب تعلق جریمه های سنگین به مالکین و رانندگان تراکتورهای فاقد بیمه می گردد. 

 

لذا در مقاله حاضر، در خصوص ماهیت، شرایط و قوانین خرید، مدارک لازم، پوشش ها، نحوه خرید، قیمت و چگونگی استعلام بیمه تراکتور، صحبت شده و توضیحاتی درباره ارزانترین بیمه این وسیله نقلیه، ارائه گردیده است که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر نسبت به این موضوع، می توانند ادامه مقاله را دنبال کنند.

بیمه تراکتور چیست؟

در پاسخ به این پرسش که مقصود از بیمه تراکتور چیست؟ باید گفت، مقصود از بیمه تراکتور، حسب مورد، بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه می باشد که تهیه مورد اول، با استناد به ماده 2 قانون بيمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسايل نقليه اجباری و تهیه مورد دوم، اختیاری است.

 

مستفاد از ماده 2 قانون مذکور، خرید بیمه شخص ثالث و یا بیمه بدنه برای تراکتور، می تواند توسط مالک تراکتور یا متصرف قانونی آن (دارنده)، صورت گیرد و نیازی نیست که هریک از این افراد، به صورت جداگانه، اقدام به بیمه نمودن تراکتور نمایند.

 

مقصود از بیمه شخص ثالث تراکتور، بیمه نمودن این وسیله در قبال خسارت بدنی و مالی ای است كه در اثر حوادث با تراکتور، به اشخاص ثالث وارد می شود و حداقل مقدار آن، در بخش خسارت بدنی، معادل حداقل ريالی ديه يک مرد مسلمان در ماه های حرام و در بخش خسارات مالی، معادل دو و نيم درصد تعهدات بدنی است. (مستفاد از ماده 2 و 8 قانون بيمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسايل نقليه)

 

مقصود از بیمه بدنه تراکتور، بیمه ای اختیاری است که هزینه های مربوط به خسارات و تعمیر وسیله نقلیه در حوادث رانندگی را پرداخت می نماید و با توجه به بالا بودن قیمت تراکتور، بهتر است مالکین و رانندگان این وسیله نقلیه، اقدام به تهیه بیمه بدنه تراکتور نیز نمایند. 

شرایط و قوانین خرید بیمه تراکتور

در تیتر قبلی، اشاره شد که مقصود از بیمه تراکتور، بیمه اختیاری بدنه و بیمه اجباری شخص ثالث است که خرید آن ها، قواعد و شرایط مخصوص به خود را داشته و در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، این قوانین و شرایط، مورد بررسی قرار خواهند گرفت. شرایط و قوانین خرید بیمه تراکتور، اعم از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث، به شرح زیر می باشد:

 

برخورداری از مدارک لازم و اهلیت قانونی (رشد، بلوغ و عقل)، همچنین، تمکن مالی کافی برای پرداخت قیمت بیمه، در زمان انعقاد قرارداد؛

 وجود مدت اعتبار مشخص برای بیمه نامه و الزام به تمدید بیمه شخص ثالث تراکتور در صورت اتمام مهلت آن.

وجود حدی مشخص برای پرداخت غرامت، در بیمه بدنه تراکتور؛ 

پوشش جزئی و کلی خسارت های وارد شده به افراد دارای بیمه بدنه، به قیمت روز حادثه و بر اساس مبالغ و سقف تعیین شده در بیمه نامه؛

پوشش کلیه خسارت های مالی و بدنی وارده به اشخاص ثالث، در خصوص رانندگان دارای بیمه شخص ثالث تراکتور که حداقل میزان آن، در بخش خسارت بدنی، معادل حداقل ريالی ديه يک مرد مسلمان در ماه های حرام است و امکان افزایش مبلغ پوشش خسارت، با خرید بیمه تکمیلی در زمان صدور بیمه نامه شخص ثالث تراکتور نیز وجود دارد. 

مدارک لازم برای خرید بیمه تراکتور

متقاضایان خرید بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث تراکتور، باید از مدارک لازم این امر، برخوردار باشند و در غیر این صورت، ثبت نام آن ها توسط شرکت بیمه مد نظرشان، نظیر بیمه ایران و... صورت نخواهد گرفت و موفق به انعقاد قرارداد، نخواهند شد. مدارک لازم برای خرید بیمه تراکتور​ اعم از اینکه فرد، متقاضی بیمه یکماهه تراکتور باشد یا یک ساله، عبارتند از:

 

مدارک هویتی متقاضی بیمه بدنه یا بیمه شخص ثالث؛

سند تراکتور؛

در خواست کتبی بیمه گذار مبنی بر بیمه کردن تراکتور؛ رسید های واریز مربوط به پرداخت هزینه های لازم و حسب مورد و بسته به اینکه تراکتور، قبلا از بیمه شخص ثالث یا بدنه، برخوردار بوده یا خیر، تصویر بیمه‌ نامه قبلی و الحاقیه فسخ بیمه‌ نامه شخص ثالث و یا بدنه قبلی.

 

پوشش های بیمه تراکتور

پوشش های بیمه تراکتور، بسته به اینکه مقصود از بیمه تراکتور، بیمه بدنه باشد یا بیمه شخص ثالث، متفاوت بوده و در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، در خصوص این پوشش های بیمه ای توضیح داده خواهد شد. پوشش های بیمه تراکتور در هریک از انواع آن، به شرح زیر است:

 

در بیمه شخص ثالث تراکتور، پوشش های بیمه ای، تعهدات مالی ( زمانی که دو خودرو تصادف کنند) و تعهدات جانی به فرد یا افراد زیان‌ دیده و تعهدات جانی به راننده مقصر را در بر می گیرد و حداقل سقف و میزان آن باید در پوشش های جانی، معادل حداقل ريالی ديه يک مرد مسلمان در ماه های حرام و در خسارات مالی، معادل دو و نيم درصد تعهدات بدنی باشد.

 

در بیمه بدنه تراکتور، پوشش های بیمه ای، حد غرامت و سقف مشخصی داشته که در بیمه نامه، ذکر می گردد و پوشش های اصلی، مواردی چون خسارت حادثه یا تصادف تراکتور دارای بیمه‌ بدنه با جسم ثابت یا متحرک یا برخورد دیگر اجسام متحرک به تراکتور، خسارت سقوط یا واژگونی تراکتور در حین حرکت، خسارات ناشی از انتقال و نجات تراکتور، آتش‌سوزی، انفجار و صاعقه و آسیب‌ های وارده به بدنه و قطعات تراکتور که از سرقت تراکتور ناشی شده اند را پوشش می دهند.

 

شایان ذکر است در صورتی که بیمه گذار، مبالغ بیشتری را پرداخت کرده و پوشش های فرعی بیمه بدنه تراکتور را نیز خریداری کند، پوشش های بیمه ای این وسیله نقلیه در خصوص خسارات بدنه، حسب مورد، مواردی چون سرقت درجای قطعات و لوازم تراکتور را نیز در بر خواهد گرفت.

 

نحوه خرید بیمه تراکتور

نحوه خرید بیمه تراکتور، می تواند به صورت حضوری و اینترتی باشد؛ در خرید حضوری، مالک یا متصرف تراکتور به شرکت بیمه ای مد نظر خود مراجعه نموده و با تحویل درخواست بیمه و مدارک و هزینه های لازم، خرید بیمه مد نظر خود را انجام می دهد.

 

در خرید اینترنتی بیمه تراکتور اعم از بیمه بدنه یا شخص ثالث، مالک یا متصرف تراکتور باید، به سایت شرکت بیمه مد نظر خود مراجعه کرده و با انتخاب نوع بیمه، نوع وسیله نقلیه، وارد کردن اطلاعات لازم و طی مراحل مورد نیاز، از جمله پرداخت قیمت بیمه نامه از درگاه های پرداخت اینترنتی، فرایند خرید بیمه تراکتور را به اتمام برساند. به عنوان مثال، فرد باید آدرس سایت مرکز بیمه markazebime.com را جستجو نموده و نوع کاربری و سایر اطلاعات را تعیین کند.

 

شرایط بیمه تراکتور

 

در این مرحله، فرد باید وضعیت داشتن بیمه نامه قبلی را مشخص کند.

 

مدارک بیمه تراکتور

 

در نهایت، فرد باید با طی مراحل لازم و وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، نظیر سال ساخت وسیله نقلیه ای که قصد بیمه کردن آن را دارد، تاریخ اعتبار بیمه نامه، تعیین وضعیت تغییر مالکیت در خصوص تراکتور در بیمه نامه های قبلی و.... فرایند خرید اینترنتی بیمه تراکتور را تکمیل کرده و قیمت آن را پرداخت کند تا بیمه نامه، به آدرس پستی وی، ارسال شود. خوانندگان محترم، مد نظر داشته باشند در خرید اینترنتی، حتما از اعتبار شرکت بیمه و سایت اینترنتی آن، اطمینان حاصل شود.

 

 نکته مهم اینکه در راهنمای تصویری ارائه شده در مقاله، سایت مرکز بیمه markazebime.com، صرفا برای ارائه راهنمای تصویری و آشنایی خوانندگان محترم، با روند خرید اینترنتی بیمه نامه، انتخاب شده و جنبه معرفی ندارد؛ بنابراین، سایت حقوقی دینا، در خصوص اعتبار این شرکت بیمه در ارائه خدمات بیمه نامه تراکتور به صورت اینترنتی، اطلاع و به تبع، مسئولیتی نخواهد داشت.

 

قیمت بیمه تراکتور

قیمت بیمه تراکتور، یعنی مبلغی که در قبال بیمه شخص ثالث یا بیمه بدنه تراکتور، باید به شرکت بیمه پرداخت شود، پرسش اغلب متقاضیان بیمه تراکتور است و از همین رو، این تیتر از مقاله دینا، به بررسی قیمت بیمه تراکتور، اختصاص خواهد یافت.

 

در خصوص قیمت بیمه تراکتور، اعم از بیمه بدنه یا بیمه شخص ثالث، نمی توان مبلغ دقیق و مشخصی را تعیین کرد، چراکه اولا، نرخ بیمه ای شرکت های مختلف، اندکی باهم متفاوت بوده و بسته به پوشش های مد نظر شخص و مدت اعتبار بیمه نامه نیز این نرخ، تغییر خواهد؛

 

ثانیا، سالانه و بسته به نرخ تورم، بر مبالغ بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه، اضافه خواهد شد. از این رو بهتر است، متقاضایان بیمه تراکتور، بسته به نوع بیمه و شرکت بیمه ای مد نظر خود، با کارشناسان آن شرکت تماس گرفته یا طی مراجعه حضوری، از قیمت ها کسب اطلاع نمایند.

 

استعلام بیمه تراکتور

استعلام بیمه تراکتور نیز همچون خرید این بیمه، هم به صورت حضوری و هم به صورت اینترنتی و از طریق مراجعه به سامانه تعبیه شده از سوی شرکت بیمه فرد برای این امر، امکان پذیر است. در مراجعه حضوری، فرد با دادن اطلاعات لازم، اعم از کد ملی یا پلاک وسیله نقلیه خود، می تواند وضعیت بیمه تراکتور و اعتبار آن را استعلام کند.

 

در استعلام اینترنتی، کافی است فرد، آدرس سایت بیمه مد نظر خود، نظیر bimito.com/sanhab را جستجو نماید تا به صفحات مربوط به استعلام، هدایت شود و با درج اطلاعات مورد نیاز، وضعیت بیمه نامه خود را استعلام کند. به عنوان مثال، در صورت جستجوی آدرس مذکور، فرد به صفحه ای همانند تصویر زیر، هدایت می گردد.

 

 استعلام بیمه تراکتور

 

در این مرحله، فرد باید، پلاک تراکتور و کد ملی مالک آن را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و برروی گزینه استعلام، کلیک کند تا وضعیت بیمه نامه تراکتور، مشخص شود. شایان ذکر است، سایت بیمه مرکزی ایران centinsur.ir نیز امکان استعلام سوابق بیمه ای وسیله نقلیه با پلاک، کد VIN و کد ملی مالک را فراهم آورده است.

 

ارزانترین بیمه تراکتور

با توجه به اینکه حوادث مربوط به تراکتور بسیار کمتر از حوادث مربوط به خودرو های سواری، کامیون و اتوبوس است، اکثر دارندگان این وسیله نقلیه، به دنبال ارزانترین بیمه تراکتور بوده و این پرسش را مطرح می کنند که ارزانترین بیمه تراکتور کدام است؟

 

در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، در کل، مبلغ پرداختی بیمه بدنه از مبلغ پرداختی بیمه شخص ثالث، ارزان تر خواهد بود لکن باید مد نظر داشت، داشتن بیمه بدنه، اختیاری است و داشتن بیمه شخص ثالث، اجباری و از این حیث، گریزی از پرداخت قیمت بیمه شخص ثالث، برای دارندگان تراکتور نیست، چرا که در غیر این صورت، جریمه می گردند.

 

از طرفی، همانطور که در توضیح قیمت بیمه تراکتور نیز ذکر شد، فاکتورهایی چون، سالی که فرد اقدام به بیمه کردن تراکتور خود می کند، مدت اعتبار بیمه نامه، نوع پوشش ها و شرکت انتخابی، کاملا بر مبلغ بیمه، تاثیر خواهند گذاشت و نمی توان بیمه ای را به عنوان ارزانترین بیمه تراکتور، معرفی کرد. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و مدارک لازم برای خرید بیمه تراکتور در کانال تلگرام حقوق عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و مدارک لازم برای خرید بیمه تراکتور پاسخ دهند.