دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / توان اجرایی و اثباتی سند رسمی

توان اجرایی و اثباتی سند رسمی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی توان اجرایی سند رسمی و توان اثباتی سند رسمی خواهیم پرداخت . 

 

یکی از مهمترین روش های ثابت کردن یک ادعا در دادگاه آن است که سند مربوط به آن را به دادگاه ارائه نماییم. سند خود به دو نوع سند رسمی و سند عادی قابل تقسیم است . در آیین رسیدگی به دعوا ، توان اجرایی سند رسمی و توان اثباتی سند رسمی در خور توجه فراوانی است . لذا در بسیاری از دعاوی ، طرفین با ارائه سند رسمی در دعوا می توانند حکم پرونده را به سود خود کنند . در مواردی هم می توان بدون مراجعه به دادگاه ، اجرای سند رسمی را از اداره ثبت تقاضا کرد . بنابراین ، در این مقاله به بررسی توان اجرایی سند رسمی و توان اثباتی سند رسمی خواهیم پرداخت . 

توان اجرایی سند رسمی

سند لازم الاجرا سندی است که اگر شخصی که به موجب آن بدهکار شده است ، بدهی خود را نپرداخت ، دارنده سند می تواند بدون مراجعه به دادگاه ، اقامه دعوا یا گرفتن حکم ، به تشکیلات اجرایی مراجعه نماید و متعهد را وادار به ایفای تعهدش کند . مثلا اگر شخصی به موجب یک سند رسمی طلبی از دیگری داشته باشد و از پرداخت آن خودداری کند ، طلبکار می تواند بدون مراجعه به دادگاه و اقامه دعوا به اجرای ثبت مراجعه کند تا ماموران اجرای ثبت طلب او را گرفته و به او بدهند . البته تنها اسنادی از این امتیاز برخوردارند که در قانون پیش بینی شده باشند . مثلا سند مالکیت اگرچه یک سند رسمی است ، اما در صورتی که شخص ثالثی آن ملک را غصب کند ، دارنده ناچار است به دادگاه مراجعه نماید . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اجرای اسناد رسمی کلیک کنید . 

توان اثباتی سند رسمی

منظور از توان اثباتی سند رسمی ، اثر سند رسمی در اثبات ادعای مطرح شده در دادگاه است . لذا از آن جهت که سند رسمی یکی از مهمترین ادله اثبات دعوا می باشد ، می تواند قاضی را نسبت به درستی ادعای مطرح شده قانع کند . با اینکه سایر ادله اثبات دعوا مانند سوگند ، شهادت ، اقرار و ... از توان اثباتی برخوردارند ، اما در برخی موارد قانونگذار تنها اثبات دعوا با سند رسمی را پیش بینی کرده است . برای مثال ، اشخاص در صورتی می توانند نسبت به املاک ثبت شده در دادگاه ها اقامه دعوا کنند که مالکیت آنها به موجب سند رسمی احراز شده باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دعوای مالکیت و الزام به تنظیم سند رسمی کلیک کنید . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد توان اجرایی و اثباتی سند رسمی به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون توان اجرایی و اثباتی سند رسمی​ پاسخ دهند .