از جمله دامنه های فعالیت مجوز بازیافت زباله، جمع آوری و فروش ضایعات عمومی و جمع آوری و فروش ضایعات توسط وانت بار است و برای دریافت مجوز جمع آوری ضایعات، باید به سامانه صدور و ثبت نام آن، یعنی درگاه ملی مجوز های کشور مراجعه کرد. از مهم ترین مدارک لازم این مجوز، مدارک هویتی متقاضی می باشد.
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز بازیافت زباله
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز بازیافت زباله
علی رغم آنچه در ظاهر دیده می شود و باوری که در عموم جامعه وجود دارد، زباله و فعالیت های مرتبط با آن، از جمله موارد بسیار درآمدزا در جامعه امروزی بوده و در دنیای اقتصاد و سررسر جهان، از آن با عنوان طلای سیاه نام برده می شود و برخی گروه ها، انحصارا فعالیت خود را معطوف به حیطه زباله نموده اند.
یکی از شاخه های درآمد زای مربوط به زباله، بازیافت آن است که تا پیش از تصویب قوانین جدید، صدر مجوز آن، در انحصار شهرداری بود و در زیر مجموعه فعالیت های صنفی، قرار نمی گرفت اما اکنون، شرایط تغییر کرده و افراد واجد صلاحیت می توانند، پس از کسب مجوز های لازم، در این حیطه، فعالیت کنند.
لذا در مقاله حاضر، پس از توضیح دامنه فعالیت مجوز جمع آوری ضایعات، سامانه صدور و ثبت نام این مجوز، شرایط دریافت آن، مدارک لازم، نحوه دریافت، هزینه اخذ و چگونگی پیگیری مجوز بازیافت زباله با کد ملی، بررسی شده است.
با توجه به درآمد زا بودن و در عین حال، حساسیت بالای فعالیت های مربوط به بازیافت زباله، دولت، در مصوبه هیات مقررات زدایی مجوز بازیافت، دامنه فعالیت مجوز بازیافت زباله را در چهار عنوان، دسته بندی و ساماندهی نموده که عبارتند از:
جمع آوری و فروش ضایعات عمومی
جمع آوری و فروش ضایعات مواد نفتی
فعالیت سکوها، در حوزه جمع آوری و فروش ضایعات (واسط بین مصرف کننده و فرد صنفی)
جمع آوری و فروش ضایعات (توسط وانت بار)
دامداری نیز از جمله مشاغل اقتصادی و درآمد زا است که فعالیت در آن نیازمند کسب مجوز های لازم از نهادهای ذی صلاح بوده و علاقمندان به اخذ مجوز دامداری باید از شرایط و مدارک لازم این امر، مطلع باشند و از همین رو، مطالعه مقاله زیر، به متقاضیان این مجوز، توصیه می گردد.
تا پیش از تصویب مصوبه هیات مقررات زدایی مجوز بازیافت، صدور این مجوز، در انحصار شهرداری بود اما بر اساس مصوبه هیات مقررات زدایی مجوز بازیافت، صدور مجوز مربوط به بازیافت زباله و دامنه های مربوط به آن، از انحصار شهرداری، خارج شده و توسط درگاه ملی مجوز ها، صورت می گیرد.
بنابراین، سامانه صدور و ثبت نام مجوز بازیافت زباله در دامنه های متفاوت آن، درگاه ملی مجوزها بوده که از طریق آدرس mojavez.ir در دسترس افراد متقاضی دریافت مجوز جمع آوری ضایعات است و با طی مراحلی که در تیتر بعدی ذکر می گردند، متقاضیان موفق به ثبت نام و دریافت مجوز مد نظر خود خواهند شد.
خوانندگان محترم، باید مد نظر داشته باشند که در خصوص برخی دامنه های بازیافت، نظیر جمع آوری و فروش ضایعات عمومی، تا زمان نگارش این مقاله (سال ۱۴۰۲)، هنوز اقدامات اجرایی لازم صورت نگرفته و گزینه درخواست صدور مجوز، در خصوص آن، غیر فعال می باشد اما، این به معنای عدم امکان صدور این مجوز ازدرگاه ملی مجوز ها نیست و دولت، در حال فراهم کردن زیر ساخت های این امر می باشد.
شرایط دریافت مجوز بازیافت زباله، در هر 4 دامنه، مشترکات بسیاری دارد و صرفا در برخی موارد جزئی، تفاوت هایی دیده می شود که در زیر، مهم ترین شرایط دریافت مجوز بازیافت زباله در هر 4 دامنه، ذکر می گردند و عبارتند از:
ثبت درخواست الکترونیکی در درگاه ملی مجوزهای کشور؛ دارا بودن حداقل هجده سال سن؛ ارائه سند مالکیت محل فعالیت اعم از قرارداد بیع یا قرارداد اجاره و...؛ داشتن گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم؛ داشتن گواهی دورههای آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستور العمل مربوطه؛ داشتن مرکز جمع آوری با کاربری تجاری یا کارگاهی با ارایه سند مالکیت و یا مستندات اجاره؛
برخورداری از ناوگان حمل و نقل بر اساس ارائه اسناد مالکیت؛ برخورداری از فهرست گروه کالایی کالاهای موضوع فعالیت مرکز جمع آوری؛ برخورداری از کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم یا پزشکی یا گواهی اشتغال به تحصیل برای آقایان کمتر از پنجاه سال سن؛ رضایت محضری شرکا در مشارکت های مدنی و قهری؛ (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
داشتن مصوبه هیات مدیره مبنی بر معرفی مدیر عامل یا یکی از اعضای هیات مدیره برای اخذ پروانه کسب در اشخاص حقوقی؛ قبول تعهدنامه مجوزهای صنفی مبنی بر استفاده از قفل و حفاظ مناسب در کارگاه؛ عدم وجود هرگونه معبر ارتباطی اعم از موقت یا دائم به منازل مسکونی و اماکن عمومی همجوار و... ؛ داشتن وانت بار بر اساس ارائه اسناد مالکیت؛ داشتن گواهینامه رانندگی.
علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط، مدارک لازم و هزینه اخذ هر مجوز، می توانند، حسب مورد، اقدام به جستجوی عبارت پروانه کسب جمع آوری و فروش ضایعات مواد نفتی؛ پروانه کسب فعالیت سکوها (پلتفرم ها) در حوزه جمع آوری و فروش ضایعات؛ پروانه کسب جمع آوری و فروش ضایعات توسط وانت بار و پروانه کسب جمع آوری و فروش ضایعات عمومی در بخش جستجوی سامانه صدور و ثبت نام مجوز بازیافت زباله mojavez.ir، نمایند.
مدارک لازم برای گرفتن جواز بازیافت زباله در 4 دامنه مذکور در تیتر اول مقاله، مواردی چون، کارت ملی متقاضی حقیقی؛ تصویر گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی؛ اساسنامه و آگهی روزنامه رسمی مربوط به تغییرات هیات مدیره و اقامتگاه شرکت برای متقاضی و شخص حقوقی؛ تصویر مربوط به گواهی ماده 186 قانون مالیات مستقیم؛
تصویر رضایت نامه محضری شرکا در مشارکت های مدنی و قهری؛ تصویر مصوبه هیات مدیره مبنی بر معرفی مدیر عامل یا یکی از اعضای هیات مدیره برای اخذ پروانه کسب در اشخاص حقوقی؛ مدارک مربوط به سند مالکیت محل فعالیت، اعم از اجاره نامه، صلح نامه و...؛
تصویر اسناد مالکیت، قرارداد جمع آوری یا اجاره ناوگان جمع آوری؛ تصویر فهرست گروه کالایی موضوع فعالیت مرکز جمع آوری؛ مدارک مربوط به وضعیت نظام وظیفه؛ تصویر گواهینامه آموزشی احکام تجارت و کسب و کار؛ تصویر گواهینامه رانندگی و کارت شناسایی وسیله نقلیه به نام راننده و بیمه نامه ثالث معتبر را در بر می گیرد.
نحوه دریافت مجوز جمع آوری ضایعات بدین صورت است که فرد باید، سامانه صدور و ثبت نام مجوز بازیافت زباله mojavez.ir را جستجو نماید و در کادر جستجو، دامنه مورد نظر خود را بنویسد که در راهنمای تصویری زیر، عبارت پروانه کسب جمع آوری و فروش ضایعات مواد نفتی جستجو شده است. پس از نمایش عبارت پروانه کسب جمع آوری و فروش ضایعات مواد نفتی، فرد باید برروی آن، کلیک کرده تا به مرحله بعدی برود.
در این گام فرد باید، به انتهای صفحه رفته و گزینه درخواست صدور مجوز را انتخاب نماید که در حال حاضر و تا زمان نگارش این مقاله (آبان سال ۱۴۰۲)، این گزینه برای هر 4 دامنه، غیر فعال است. لکن در شرایطی که این گزینه فعال باشد، فرد پس از کلیک برروی گزینه درخواست صدور مجوز، باید تعیین کند که شخصیت حقیقی است یا حقوقی.
در این مرحله، فرد به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، هدایت می گردد و باید، تلفن همراه و کد تصویر امنیتی را در کادرهای مربوطه درج کند و برروی ارسال رمز یکبار مصرف، کلیک نماید.
در این قسمت، فرد باید، رمز ارسالی به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه بنویسد.
در این گام، شخص باید، کد ملی و تاریخ تولد خود را وارد کند.
در این مرحله، فرد باید، کد پستی خود را وارد کند و برروی گزینه ثبت اطلاعات کلیک نماید.
در این گام، فرد به صفحه مجوز جستجو شده، در درگاه ملی مجوز ها بازگردانده خواهد شد و با کلیک برروی گزینه درخواست صدور مجوز و طی مراحل لازم، می تواند، مجوز مد نظر خود را دریافت کند.
همانطور که در تیترهای قبلی نیز ذکر شد، در خصوص 4 دامنه بازیافت زباله، تا زمان نگارش این مقاله (سال 1402)، هنوز اقدامات اجرایی لازم صورت نگرفته و در دست اقدام و بررسی توسط دولت است و به محض فعال سازی و اتصال درگاه های لازم به درگاه ملی مجوزها، امکان درخواست صدور مجوز هر 4 دامنه از طریق این سامانه، فعال می شود.
بر اساس آنچه در سامانه صدور و ثبت نام مجوز بازیافت زباله mojavez.ir آمده، در حال حاضر و تا زمان نگارش این مقاله (آبان سال 1402)، هزینه اخذ مجوز بازیافت زباله از درگاه ملی مجوز های کشور، در هر 4 دامنه، به شرح زیر است:
متقاضیان باید، برای پروانه موقت یک ساله، چهار صد هزار تومان در کلان شهرها، 300 هزار تومان در سایر مراکز استان ها و 200 هزار تومان در سایر شهرها بپردازند و نصف مبالغ ذکر شده را نیز از بابت هزینه صدور پروانه، به حساب مراجع ذی صلاح، واریز کنند.
متقاضیان باید، بابت حق عضویت دائم (که 5 سال است)، در سال اول، حداکثر تا 2 میلیون تومان در کلانشهرها، حداکثر تا یک میلیون و هفتصد هزار تومان در سایر مراکز استان ها و حداکثر تا یک میلیون و چهارصد هزار تومان در سایر شهرستان ها، به اتحادیه بپردازند. متقاضیان پروانه کسب موقت، بابت حق عضویت، باید نصف حق عضویت سال اول را بسته به موقعیت شهر و استان خود، به اتحادیه بپردازند.
همچنین، واحدهای صنفی مستقر در روستاها، هم در سال اول و هم در سال های بعد، باید معادل 50 درصد شغل مشابه در شهرستان ذیربط، به اتحادیه، حق عضویت بپردازند. شایان ذکر است، متقاضیان دریافت مجوز بازیافت زباله، حسب مورد، باید بابت مواردی چون اجاره مکان یا خرید خودرو و... نیز هزینه هایی را پرداخت کرده که از آن ها به عنوان هزینه های تبعی صدور مجور بازیافت زباله، یاد می شود.
برای پیگیری مجوز بازیافت زباله با کد ملی، فرد باید به سامانه نوین ایرانیان اصناف novin.iranianasnaf.ir مراجعه کرده و با ورود به حساب کاربری خود در این سامانه، وضعیت درخواست های ثبت شده خود را پیگیری کند. با این توضیح که پس از جستجوی آدرس مذکور، فرد به صفحه ای مانند صفحه زیر، هدایت شده و باید برروی گزینه ورود و ثبت نام، کلیک کند.
در این مرحله، باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده تا به پورتال خود، دسترسی یابد و در صورتی که در این سامانه، ثبت نام نیست، ابتدا نسبت به این امر، اقدام کند.
در این مرحله، فرد باید برروی لیست درخواست ها، کلیک کرده و از قسمت وضعیت، وضعیت درخواست صدور مجوز بازیافت زباله ثبت شده در درگاه ملی مجوز های کشور را پیگیری کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت مجوز بازیافت زباله در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت مجوز بازیافت زباله پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز بازیافت زباله
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز بازیافت زباله
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©