یورو دولتی، سهمیه ای است که توسط دولت، به هر فرد، در یک سال، اختصاص یافته است. نحوه خرید یورو دولتی به این صورت است که فرد باید با تهیه مدارک مورد نیاز، نظیر کارت ملی به سایت بازار متشکل ارزی به نشانی my.ice.ir مراجعه نموده و یا به صورت حضوری، از طریق صرافی و بانک های عامل اقدام کند.
برای مشاوره نحوه خرید یورو دولتی
برای مشاوره نحوه خرید یورو دولتی
یورو از جمله ارزهای رایج در حوزه اتحادیه اروپا می باشد که امروزه، افراد برای مسافرت های خارجی، انجام معاملات، تحصیل و ...از آن استفاده می کنند. با توجه به نوسات بازار ارز در سال های گذشته، دولت؛ اقدام به ارائه ارزهای خارجی به نرخ دولتی نموده است.
از آن جایی که خرید ارز دولتی نظیر یورو، نیازمند رعایت شرایط و تهیه مدارک لازم می باشد، لازم است که افراد در خصوص ضوابط و اسناد ضروری برای دریافت یورو دولتی مطلع بوده و با قیمت، سامانه و نحوه و مراحل اخذ آن آشنا باشند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که شرایط و مدارک لازم برای خرید یورو دولتی چیست؛ به قیمت یورو دولتی با کارت ملی بپردازیم. سپس در خصوص قیمت یورو دولتی برای مسافرت صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ سامانه و نحوه خرید یورو دولتی ارائه خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
یورو، یکای پول، در حوزه کشورهای اتحادیه اروپا می باشد که هدف از ایجاد آن، تثبیت قیمت ها، رشد اقتصادی و حفظ منافع تجاری کشورهای عضو آن است. در حال حاضر، یورو نه تنها در کشورهای اروپایی، بلکه در سایر کشورها، از جمله ارزشمندترین واحدهای پولی بوده و افراد زیادی تمایل دارند که به خرید آن اقدام نمایند.
با توجه به نوسات ارزی در طی سالیان گذشته، در داخل کشور و افزایش بی رویه نرخ این واحد پولی، دولت تصمیم گرفت که به منظور کنترل بازار، اقدام به انتشار یورو دولتی نماید. به منظور دریافت یورو دولتی، رعایت ضوابط درنظر گرفته شده بدین منظور، از سوی دولت الزامی می باشد. از آن جایی که ممکن است که برخی افراد با شرایط خرید یورو دولتی با کارت ملی آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان ضوابط دریافت این ارز اختصاص داده شده است.
از جمله شرایط خرید یورو دولتی با کارت ملی، این است که افراد حساب ارزی افتتاح نمایند، زیرا با توجه به دستورالعمل جدید بانک مرکزی در سال 1402، از این پس، ارز دولتی به جای اسکناس نقدی، به صورت واریز به حساب ارزی در اختیار خریدار قرار خواهد گرفت. بدین منظور افراد می بایست به یکی از شعب بانک های افتتاح کننده حساب ارزی، نظیر بانک سپه، پاسارگاد، بانک سرمایه، بانک ملی و ... مراجعه نموده و اقدام به افتتاح حساب ارزی در آن نمایند.
توجه به این نکته ضروری است که حساب های قبلی ارزی که قبلا توسط متقاضی ایجاد شده، مورد قبول نبوده و باید افتتاح جدید برای حساب قرض الحسنه پس انداز ارزی انجام شود. علاوه بر این، متقاضی بعد از پنج روز، پس از افتتاح حساب ارزی، امکان برداشت اسکناسی از حساب خود را خواهد داشت.
شرط دیگری که برای حساب ارزی در نظر گرفته شده است؛ این است که این حساب ارزی، باید تا شش ماه باز بوده و معادل صد دلار نیز در حساب باشد. هم چنین، شخص نمی تواند برای افتتاح حساب ارزی، اقدام به اخذ وکیل نماید و باید خود، شخصا برای افتتاح حساب ارزی اقدام کند. ذکر این نکته در این میان، حائز اهمیت است که مقدار این ارز، دو هزار یورو بوده و فقط به افراد بالای 18 سال، تنها یک بار در سال، تعلق می گیرد.
هم چنین، علاوه بر بانک ها، برخی صرافی ها نیز اقدام به ارائه ارز به نرخ دولتی نیز می نمایند، که بدین منظور، افراد می بایست شرایط در نظر گرفته شده توسط این صرافی ها را نیز رعایت نمایند. به طور مثال، برخی صرافی ها، تنها با دریافت نوبت اینترنتی، اقدام به فروش یورو دولتی می نمایند.
در قسمت گذشته، به بیان شرایط دریافت یورو دولتی پرداخته و بیان نمودیم که یکی از شروط اساسی برای دریافت یورو دولتی، افتتاح حساب ارزی می باشد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به بیان مدارک لازم برای دریافت یورو دولتی بپردازیم.
از جمله مدارک لازم برای دریافت یورو دولتی، شناسنامه و کارت ملی فرد متقاضی می باشد. علاوه بر این، برای افتتاح حساب ارزی در بانک های مختلف نیز، ارائه مدارک و اسنادی نظیر فرم درخواست افتتاح حساب، مدارک مربوط به ثبت امضا در نزد مسئول ذی ربط نیز الزامی است. پس از تهیه مدارک و اسناد لازم، افراد می توانند اقدام به خرید ارز از بانک نمایند.
توجه به این نکته ضروری است که حساب های ارزی برای دریافت ارز دولتی، فقط به ارزهای دلار یا یورو و با منشاء اسکناس و جهت استفاده برای واریز اسکناس موضوع سرفصل تامین نیازهای ضروری (کد ۵۶) خواهد بود. کارمزد برداشت به صورت اسکناس از حساب ارزی معادل پنج درصد معادل ریالی مقدار برداشت می باشد.
در بخش های پیشین مقاله به توضیح شرایط و مدارک لازم برای دریافت یورو دولتی پرداخته و بیان نمودیم که ارائه مدارک هویتی نظیر کارت ملی و شناسنامه، از جمله اسناد ضروری برای دریافت یورو دولتی می باشد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح قیمت یورو دولتی با کارت ملی بپردازیم.
قیمت و هزینه یورو دولتی در سایت مشاهده قیمت ارز، با توجه به نرخ اعلامی و سیاست های بانک مرکزی متفاوت بوده و نمی توان نرخ واحدی را در طول سال، برای آن در نظر گرفت. عوامل تاثیر گذار بر قیمت یورو دولتی شامل نظام عرضه و تقاضا، میزان تورم، اشتغال، بدهی دولت و .... می باشد.
اما به طور کلی، می توان گفت که همواره نرخ یورو دولتی از یورو آزاد پایین تر بوده و این تفاوت قیمت، مشوق اصلی متقاضیان برای خرید یورو دولتی می باشد. افراد می توانند برای مشاهده نرخ یورو دولتی به سایت های معتبر صرافی های موجود و نیز پایگاه مدیریت بازار متشکل معاملات ارز ایران به نشانی ice.ir مراجعه نمایند. هم چنین، امکان استعلام یورو دولتی با مراجعه حضوری به بانک نیز میسر است. مقدار یورو دولتی، دو هزار یورو بوده و یک بار در سال به افراد متقاضی تعلق می گیرد.
یورو مسافرتی از جمله ارزهای پرتقاضایی می باشد که مسافران، در هنگام سفرهای خارجی از آن استفاده می نمایند. دولت به منظور رفاه حال مسافران، ارزی را تحت عنوان ارز مسافرتی ایجاد نموده تا بدین ترتیب، به افراد، در کاهش هزینه های سفر کمک نماید.
قیمت یورو دولتی برای مسافرت، با توجه به نوسانات قیمت بازار آزاد متفاوت بوده و نمی توان مبلغ ثابتی را برای آن در نظر گرفت. متقاضیان می توانند نرخ یورو دولتی مسافرتی را از شعب بانکی ارائه دهنده این ارز، استعلام گرفته یا قیمت آن را به صورت آنلاین در سایت های صرافی های معتبر مشاهده نمایند.
توجه به این نکته ضروری است که به منظور دریافت یورو مسافرتی به نرخ دولتی، افراد می بایست شرایطی را رعایت نموده که از جمله آن می توان به تهیه بلیط سفر اشاره نمود، زیرا ارز مسافرتی تنها به افرادی تعلق می گیرد که بتوانند بلیط مسافرت خود را تهیه نمایند. هم چنین، ارائه مدارکی نظیر گذرنامه معتبر، کارت ملی، عوارض خروج از کشور و .... نیز برای دریافت یورو مسافرتی ضروری می باشد.
در بخش های پیشین مقاله به شرایط، مدارک لازم و قیمت یورو دولتی پرداخته شد و بیان گردید که افراد می توانند یک بار در سال، اقدام به دریافت یورو دولتی نمایند. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی افراد مطرح شود که سامانه خرید یورو دولتی چیست و آدرس آن چه می باشد؟
در پاسخ به این پرسش می توان بیان نمود که سامانه خرید یورو دولتی سامانه و سایت بازار متشکل ارزی به نشانی my.ice.ir می باشد. ذکر این نکته در این میان حائز اهمیت است که ممکن است در مواقعی از سال و به دلیل سیاست های دولت در نحوه خرید ارز دولتی، متقاضیان در ورود به سایت my.ice.ir با مشکل مواجه شوند.
در چنین مواقعی، داوطلبان باید به شیوه حضوری عمل نموده و برای دریافت نوبت و اخذ یورو دولتی از طریق صرافی های مجاز و بانک های عامل و ارائه دهنده یورو دولتی اقدام نمایند. هم چنین، افراد می توانند با ورود به پایگاه مدیریت بازار متشکل معاملات ارز ایران به نشانی ice.ir نرخ مبادلات ارز دولتی نظیر یورو را مشاهده نمایند.
همانطور که در قسمت های پیشین مقاله، بیان گردید، افراد می توانند برای دریافت یورو دولتی با کارت ملی به سامانه بازار متشکل ارزی به نشانی my.ice.ir مراجعه نمایند. نحوه خرید یورو دولتی با کارت ملی از این سامانه، بدین شرح می باشد:
جست و جوی آدرس سامانه برخط بازار متشکل ارز ایران my.ice.ir در مرورگر و انتخاب گزینه ورود به سامانه در این سایت
ثبت کد ملی و شماره تلفن همراه به نام متقاضی در سایت و درج کد امنیتی
درج کد تایید ارسال شده به شماره تلفن متقاضی در سامانه
وارد نمودن اطلاعات هویتی نظیر شهر محل تولد، شماره شناسنامه و بارگذاری مدارک مورد نیاز
بارگذاری ویدیو متقاضی به منظور تکمیل مراحل احراز هویت
وارد نمودن سرفصل، نرخ ارز و مبلغ آن و هم چنین، درج تاریخ مراجعه و صرافی مورد نظر
دریافت پیامک تایید و یا رد درخواست از جانب صرافی، پس از ثبت درخواست
مراجعه متقاضی به صرافی تعیین شده در زمان مقرر (به همراه کارت ملی و کارت بانکی به نام متقاضی)
همانطور که پیش تر بیان شد، ممکن است که به دلیل سیاست های دولت، دریافت و ثبت نام برای اخذ یورو دولتی از طریق سامانه my.ice.ir در مواقعی از سال با مشکل مواجه شود که در این صورت، متقاضیان می بایست به طور مستقیم و از صرافی و یا بانک، اقدام به خرید یورو نمایند. توجه به این نکته ضروری است که ممکن است برخی صرافی ها، برای اختصاص و ارائه یورو دولتی شرایطی را مدنظر قرار دهند که از جمله آن می توان به ثبت نام در سایت صرافی و اخذ نوبت اشاره نمود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه خرید یورو دولتی در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه خرید یورو دولتی پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه خرید یورو دولتی
برای مشاوره نحوه خرید یورو دولتی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©