شناسه واریز، کدی عموما 15 رقمی است که از سوی بانک ها، سازمان ها و ... به هر مشتری، اختصاص داده می شود تا مشتری از طریق شناسه دریافتی بتواند، بدون درج شماره حساب طرف مقابل، اقدام به واریز وجه، به صورت ایمن و بالاتر از سقف مبلغ تعیین شده برای هر تراکنش در روز، به حساب ذی نفع نماید.
برای مشاوره نحوه دریافت و کاربرد شناسه واریز
برای مشاوره نحوه دریافت و کاربرد شناسه واریز
بانکداری، یکی از کارآمد ترین و مهم ترین سیستم ها در نظام پولی و اقتصادی کشور است و از این رو دولت می کوشد، با تخصیص بودجه و تسهیلات، زمینه را برای بانکداری نوین، توسط بانک های دولتی یا خصوصی، فراهم آورد.
از جمله مهم ترین دستاورد های بانکداری نوین که در پی ارائه بودجه و تسهیلات دولتی، از سوی بانک های خصوصی، دولتی یا موسسات مالی و اعتبار ایجاد گردیده، سیستم پرداخت و انتقال وجه، با شناسه واریز است که تنها، کسانی موفق به استفاده از این ابزار مالی خواهند شد که از چیستی، کاربرد و نحوه دریافت این شناسه، مطلع باشند.
لذا در مقاله حاضر، اینکه شناسه واریز چیست، چه کاربردی دارد و نحوه دریافت آن چگونه است، بررسی گردیده و در خصوص امکان یا عدم امکان درج این شناسه برروی کارت بانکی، تعداد ارقام آن و نحوه پرداخت و کارت به کارت با شناسه واریز، توضیح داده شده است.
در توضیح این پرسش که شناسه واریز چیست؟ باید گفت، شناسه واریز، یکی از ابزارهای پرداخت و دریافت پول در نظام بانکداری نوین است که امکان نقل و انتقالات بانکی آسان، ایمن، کم خطا و بالاتر از سقف محدودیت های تعیین شده برای انتقال وجه در هر روز را برای مشتریان دارنده شناسه واریز و ارائه دهنده شناسه واریز یا همان ذینفع، فراهم می آورد.
در واقع، شناسه واریز، کدی چند رقمی و منحصر به فرد است که معمولا، از سوی سازمان ها، بانک ها، شرکت های بیمه ای، صرافی های آنلاین ارز دیجیتال، صندوق رفاه دانشجویان و برخی فروشندگان آنلاین و ارائه دهندگان خدمت، به هر مشتری، اختصاص داده می شود تا با وارد کردن کد شناسه، هنگام شارژ کیف پول دیجیتال، پرداخت اقساط وام یا پرداخت مبلغ خرید و خدمت دریافت شده، از آن، استفاده نمایند و پول را به حساب ذینفع یا کیف پول صرافی آنلاین ارز دیجیتال خود، انتقال دهند.
به عنوان مثال، بانک ها، هنگام اعطای انواع وام بانکی به مشتریان خود، به هر مشتری، شناسه واریز نیز اختصاص می دهند تا هنگام پرداخت اقساط از طریق مراجعه به بانک یا از طریق عابر بانک و همراه بانک و... به جای شماره حساب بانک، شناسه واریز را وارد و پرداخت اقساط را انجام دهد و بدین ترتیب، بانک بدون نیاز به اطلاع دادن از سمت مشتری و یا ارائه رسید پرداخت، از واریز اقساط وام، مطلع گردد و اطلاعات مربوط به آن ها را با کمترین خطا، دسته بندی کند.
اینکه کاربرد شناسه واریز چیست و نحوه دریافت آن به چه شکل می باشد، مباحثی هستند که به ترتیب، در این تیتر و تیتر بعدی مقاله حقوقی دینا، مورد بررسی قرار خواهند گرفت. در توضیح این امر که کاربرد شناسه واریز چیست باید گفت، مهم ترین کاربردهای این شناسه عبارتند از:
تسهیل تراکنش های بانکی، بالابردن سرعت رسیدگی و پیگیری وضعیت هر تراکنش و کاهش جرم کلاهبرداری با ارائه رسید جعلی یا واریز مبالغی کمتر از مبلغی که باید واریز گردد.
شارژ کیف پول دیجیتال.
امکان انتقال مبالغ بیشتر از سقف معمول تعیین شده برای هر تراکنش در روز.
امکان شناسایی انتقال دهندگان وجه و دسته بندی واریزی ها در حساب سازمان ها، شرکت ها، ارائه دهندگان خدمت یا فروشندگان کالایی که به مشتریان خود، شناسه واریز می دهند.
علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص شرایط و نحوه پیگیری تراکنش بانکی می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک بیشتر بخوانید را مورد مطالعه قرار دهند. در ادامه، پیرامون روش ها و نحوه دریافت شناسه واریز، توضیح داده خواهد شد.
روش و نحوه دریافت شناسه واریز، کاملا بستگی به این امر خواهد داشت که فرد، قصد استفاده از کد شناسه واریز را برای چه امری دارد. در صورتی که فرد می خواهد با شناسه واریز، اقدام به واریز وجه به حساب کیف پول دیجیتال خود به شیوه ساتنا یا پایا نماید، باید وارد کیف پول دیجیتال خود شده و مراحل ویژه ای را طی کند که در ادامه، انجام و مراحل این امر، در خصوص کیف پول صرافی تبدیل، به عنوان مثال، ذکر می گردد.
در ابتدا، فرد باید وارد کیف پول دیجیتال خود شده و گزینه کیف پول را انتخاب کند.
در این مرحله باید از بخش دارایی، گزینه واریز را انتخاب نماید.
در این گام باید، گزینه واریز مبالغ بالای 25 میلیون تومان را انتخاب کند.
در این مرحله فرد باید، بر روی گزینه "انتخاب حساب جهت واریز"، کلیک کند.
در این قسمت، فرد باید حساب مد نظر خود را انتخاب و برروی گزینه تایید، کلیک کند.
در این مرحله، شناسه واریز برای حساب انتخابی فرد، تولید و به وی نمایش داده خواهد شد.
شایان ذکر است، فرد می تواند برای هر حساب، صرفا یک شماره شناسه واریز، دریافت نماید و پس از طی مراحل دریافت شناسه واریز در کیف پول دیجیتال، می تواند با شناسه واریزی که برای هر حساب بانکی او ایجاد شده، از طریق همراه بانک آن حساب، اینترنت بانک و ...مبلغ مورد نظر خود را با شناسه واریز و با کمک روش ساتنا یا پایا و ...، به حساب کیف پول دیجیتال خود، واریز نماید.
به عنوان مثال، واریز وجه با شناسه واریز، در کیف پول دیجیتالی که راهنمای آن در بالا ارائه شد، از طریق همراه بانک ملت ( چراکه حساب انتخابی در راهنمای بالا، حساب بانک ملت بود)، بدین صورت است که فرد باید همراه بانک ملت را برروی موبایل خود نصب و پس از ورود به آن، برروی گزینه سه خط سمت راست صفحه، کلیک نماید.
در این گام فرد باید، برروی گزینه انتقال وجه، کلیک کند.
در این مرحله، فرد باید برروی گزینه حواله بانک ملت، کلیک کند.
در این مرحله، فرد باید اطلاعات حساب مبدا، مقصد و شناسه واریز را وارد و برروی گزینه پرداخت، کلیک کند.
در مواردی که شناسه واریز، از سوی سازمان ها، شرکت ها، اشخاص حقیقی و حقوقی و... به مشتریان شان ارائه می شود، سازمان، شرکت و... باید به بانک، مراجعه کرده و اقدام به انعقاد قرارداد شناسه واریز با بانک نمایند تا بانک، امکان ایجاد شناسه واریز برای حساب بانکی آن ها را فراهم آورد؛
سپس، باید، سایت و طریق مخصوص خود را برای ایجاد شناسه واریز، طراحی و راه اندازی کنند تا مشتریان و متقاضیان خدمت، بتوانند، شناسه واریز وجه خدمت مورد نظر خود را ایجاد و سپس، وجه را از طریق آن به حساب سازمان مد نظرشان، واریز کنند.
به عنوان مثال، وزارت درمان، بهداشت و آموزش پزشکی، پس از انعقاد قرارداد شناسه واریز با بانک، سایت daramad.behdasht.gov.ir را ایجاد نموده تا افراد متقاضی مجوزها و خدمات مربوط به این سازمان، بتوانند، وارد سایت مذکور شده، اقدامات لازم برای دریافت مجوز و تولید شناسه واریز را انجام داده و پس از پرداخت وجه، مجوز خود را دریافت کنند.
به عنوان مثال، در گام اول، فرد باید آدرس سایت daramad.behdasht.gov.ir را جستجو و پس از ورود به صفحه ای مشابه صفحه زیر، کد ملی خود را وارد و به مرحله بعدی برود.
سپس، فرد باید واحد مورد نظر خود را انتخاب کند.
در این گام، فرد باید لیست خدمات و خدمت مورد نظر خود را انتخاب کند.
در این مرحله، شخص باید، برروی تولید شناسه، کلیک کند.
در این قسمت، شناسه واریز مخصوص کد ملی فرد، تولید خواهد شد و با کلیک برروی علامت فلش، می تواند به مرحله پرداخت، هدایت گردد.
در این قسمت، فرد باید، شناسه واریز و سایر اطلاعات مورد نیاز را وارد کرده و پرداخت را انجام دهد تا با طی باقی مراحل، صدور مجوز وی، انجام گیرد.
در خصوص باقی شرکت ها، سازمان ها، ارائه دهندگان کالا و خدمات و ... نحوه تولید شناسه واریز، متفاوت است و هنگام ارائه خدمت، از سوی نهاد مربوطه، به مشتری، توضیح داده می شود. در ادامه، در این خصوص که شناسه واریز کدام قسمت از کارت بانکی درج شده، توضیح داده شده است.
اینکه شناسه واریز کجای کارت است و چند رقمی است؟ بسیار از سوی افرادی که قصد دارند با استفاده از شناسه واریز، اقساط انواع وام بانکی یا بیمه تامین اجتماعی خود و... را بپردازند یا می خواهند کیف پول دیجیتال خود در صرافی های مختلف را شارژ کنند، مطرح می گردد لذا، این تیتر از مقاله، به بررسی این پرسش و پاسخ به آن، اختصاص داده شده است.
با توجه به مطالبی که در تیترهای قبل، در توضیح شناسه واریز چیست و نحوه دریافت آن چگونه می باشد، ارائه شد، باید گفت که شناسه واریز، کدی است که برای پرداخت، از سوی شرکت، سازمان، بانک و... به هر مشتری اختصاص داده می شود و اینگونه نیست که بر روی کارت بانکی افراد درج شود.
در توضیح اینکه شناسه واریز، چند رقمی است نیز باید گفت، عموما شناسه واریز، کدی است 15 رقمی اما این امکان که ارقام آن کمتر از 15 رقم باشند نیز، وجود دارد و این امر، کاملا، بستگی به مرجع و بانک صادر کننده شناسه واریز برای اشخاص حقیقی یا حقوقی خواهد داشت.
این موضوع که مراحل و نحوه پرداخت و کارت به کارت با شناسه واریز چیست؟ در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. برای پرداخت با شناسه واریز، افراد می توانند، از مراجعه حضوری به بانک، مراجعه به خود پرداز و مراجعه به اینترنت بانک و همراه بانک، استفاده کنند.
در پرداخت با شناسه واریز از طریق مراجعه حضوری به بانک، فرد باید، شناسه واریزی که از سوی سازمان، شرکت، بانک و... به او داده شده است را در رسید واریز وجه، وارد کند و پس از تکمیل اطلاعات، از مسئول باجه در بانک، بخواهد تا پول را به حساب ذینفع، منتقل نماید.
همچنین در پرداخت با شناسه واریز از طریق دستگاه خودپرداز نیز فرد باید، کارت خود را داخل دستگاه عابر بانک نماید، رمز کارت را وارد، گزینه انتقال وجه و سپس، گزینه انتقال با شناسه واریز را انتخاب کرده و پس از درج شناسه و مبلغ و سایر اطلاعات مورد نیاز، پرداخت با شناسه واریز را انتقال دهد.
در کارت به کارت با شناسه واریز از طریق اینترنت بانک یا همراه بانک، فرد باید وارد اپلیکیشن اینترنت بانک یا همراه بانکی که گزینه پرداخت با شناسه واریز را دارد، شده، و پس از انتخاب گزینه کارت به کارت، شماره کارت مبدا، شناسه واریز اختصاصی و سایر اطلاعات را وارد و امر انتقال وجه و کارت به کارت با شناسه واریز را انجام دهد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت و کاربرد شناسه واریز در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت و کاربرد شناسه واریز پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه دریافت و کاربرد شناسه واریز
برای مشاوره نحوه دریافت و کاربرد شناسه واریز
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©