دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / گواهینامه طلایی

گواهینامه طلایی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

گواهینامه طلایی، مدرک مثبت قانون مدار بودن دارنده آن می باشد و از جمله شرایط و مراحل دریافت آن، برخورداری از امتیاز کافی، به علت رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و نداشتن تخلف است و این امر، سبب می گردد، پلیس راهنمایی و رانندگی، رنگ گواهینامه فرد را از سفید به نقره ای و سپس، طلایی، تغییر دهد.

 

در قوانین راهنمایی و رانندگی ایران، همواره، جریمه برای رانندگان متخلف از قوانین راهنمایی و رانندگی، در نظر گرفته می شود و داشتن نمره منفی در گواهینامه، سبب محرومیت راننده متخلف، از برخی امکانات و امتیازات قانونی خواهد شد.

 

پلیس راهنمایی و رانندگی، در یک رویکرد تشویقی با هدف اجرای بهتر قوانین، از طرح رنگبندی گواهینامه و اعطای گواهینامه طلایی به برخی رانندگان، خبر داده است و دریافت آن را مستلزم رعایت شرایط و قوانین پیش بینی شده می داند.

 

لذا در مقاله حاضر، اینکه گواهینامه طلایی چیست و چه امتیازاتی دارد، شرایط و قانون جدید دریافت آن، چه بوده، مدارک لازم، مراحل اخذ و هزینه ثبت نام آن به چه شکل است، مورد بررسی قرار گرفته و توضیح داده شده است. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانند، ادامه مقاله را دنبال کنند.

گواهینامه طلایی چیست و چه امتیازاتی دارد؟

در پاسخ به این پرسش که گواهینامه طلایی چیست و چه امتیازاتی دارد؟ باید گفت، گواهینامه طلایی، مدرک مثبت قانون مدار و عالی بودن راننده دارنده این گواهینامه می باشد و در صورتی توسط پلیس به فرد، اعطا خواهد شد که مراتب عدم تخلف و قانون مداری او در حوزه راهنمایی و رانندگی، برای پلیس، محرز شود.

 

 هدف از اعطای این گواهینامه، ارزش‌ گذاری عملکرد رانندگان قانون مدار و تشویق رانندگان به قانون مداری است. به نقل از رییس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور فراجا، رنگبندی گواهینامه به سفید، نقره ای و طلایی و صدور گواهینامه طلایی برای تشویق رانندگان عالی و قانون مدار، صرفا در حد یک طرح است که به مجلس ارائه گردیده و پس از تصویب آن در مجلس شورای اسلامی و تایید آن در شورای نگهبان، اجرا و اعمال خواهد شد. به محض تصویب این طرح، این تیتر از مقاله دینا، بروزرسانی می گردد.

 

 امتیازات، دارندگان گواهینامه نقره ای، بهره مندی از تخفیفات و امکاناتی چون، تخفیفات ۱۰ درصدی بیمه‌؛ تخفیفات عوارض آزادراهی؛ تخفیف عوارض سالانه شهرداری؛ تخفیف و کاهش هزینه معاینه فنی؛ همچنین امکان فعالیت با پلیس راهنمایی و رانندگی، به عنوان پلیس نامحسوس و گزارش تخلفات رانندگی شهروندان را در بر می گیرد.

 

 امتیازات، دارندگان گواهینامه طلایی، بهره مندی از تخفیفات و امکاناتی چون، تخفیفات ۲۰ درصدی بیمه‌ ای؛ تخفیف 10 درصدی عوارض آزادراهی؛ تخفیف 10 درصدی هزینه تخلفات؛ کاهش ۲۰ درصدی هزینه معاینه فنی، تخفیفات ویژه استفاده از اماکن تفریحی؛ همچنین، امکان بهره مندی از اولویت برای استخدام به عنوان راننده در دستگاه‌ های دولتی می باشد.

شرایط و قانون جدید دریافت گواهینامه طلایی

پیرو اخبار منتشره در خصوص طرح رنگبندی گواهینامه رانندگی و صدور گواهینامه طلایی برای تشویق رانندگان قانون مدار، این پرسش مطرح می گردد که شرایط و قانون جدید دریافت گواهینامه طلایی چیست؟ لذا در این تیتر از مقاله، این شرایط و قوانین جدید، بررسی و در خصوص آن ها، توضیح داده خواهد شد.

 

در توضیح شرایط و قانون جدید دریافت گواهینامه طلایی باید گفت، از آنجا که صدور این گواهینامه و اجرای طرح رنگبندی گواهینامه رانندگی به سفید، نقره ای و طلایی، تا زمان نگارش این مقاله، یعنی آبان 1402، صرفا در حد یک طرح است و هنوز در مجلس، تصویب نشده، نمی توان قوانین دریافت و شرایط اخذ گواهینامه طلایی را به طور دقیق، تصریح کرد اما بر اساس آنچه در اخبار و به نقل از رییس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور فراجا آمده، می توان گفت؛

 

پیش بینی می شود، شرایط و قانون جدید دریافت گواهینامه طلایی، داشتن مدارک مثبت قانون مداری راننده؛ گذشت مدت زمان قانونی لازم از صدور گواهینامه سفید یا پایه؛ کسب امتیازات لازم، برای اخذ گواهینامه نقره ای (به ازای هر روز امتناع از تخلف رانندگی، امتیاز به دارنده گواهینامه، تعلق خواهد گرفت)؛ گذشت 2 سال از صدور گواهینامه نقره ای و کسب امتیازات لازم، برای ارتقا رنگ گواهینامه از نقره ای به طلایی، باشد. 

مدارک لازم برای گواهینامه طلایی

با توجه به اینکه صدور گواهینامه طلایی و رنگبندی گواهینامه به سفید، نقره ای و طلایی، تا زمان نگارش این مقاله، یعنی آبان ۱۴۰۲، در حد طرح است و هنوز در مجلس، تصویب نشده، نمی توان مدارک لازم برای گواهینامه طلایی را به طور دقیق، ذکر کرد اما، با بررسی اخبار، می توان نتیجه گرفت، مدارک لازم برای گواهینامه طلایی، عبارتند از:

 

گواهینامه پایه (سفید) و گواهینامه نقره ای؛

مدارک مثبت کسب امتیاز کافی برای ارتقا گواهینامه نقره ای به طلایی؛

مدارک هویتی راننده.

 

برای اینکه افراد بتوانند، اقدام به اخذ انواع گواهینامه نمایند، باید از مدارک لازم برای این امر، برخوردار باشند، لذا، مطالعه مقاله ای که در این خصوص در لینک بیشتر بخوانید آمده، به علاقمندان کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع، توصیه می گردد.

 

مراحل گرفتن گواهینامه طلایی

پس از توضیح شرایط دریافت و مدارک لازم برای اخذ گواهینامه طلایی در تیترهای قبل، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مراحل گرفتن گواهینامه طلایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. بر اساس آنچه در اخبار (تا زمان نگارش این مقاله، یعنی آبان 1402)، آمده، در توضیح مراحل دریافت گواهینامه طلایی باید گفت:

 

ابتدا، فرد باید با شرکت در کلاس های راهنمایی و رانندگی و قبولی در آزمون آیین نامه و رانندگی شهری، گواهینامه پایه سه، پایه دو و... خود را اخذ نماید؛ سپس باید، در طول مدت تعیین شده توسط پلیس راهنمایی و رانندگی، قواعد راهنمایی و رانندگی را رعایت کرده و هیچگونه تخلفی نداشته باشد تا روزانه، بر امتیاز او، افزوده شود؛ پس از گذشت مدت لازم و کسب امتیاز کافی، رنگ گواهینامه فرد، از سفید به نقره ای، تغییر خواهد کرد؛

 

بر اساس آنچه در اخبار آمده، پس از گذشت دو سال و کسب امتیازات کافی به علت نداشتن تخلف، رنگ گواهینامه فرد، از نقره ای، به طلایی، تغییر خواهد یافت و مثبت راننده عالی بودن دارنده آن خواهد بود. بر اساس آنچه در اخبار آمده، امتیازاتی به دارندگان گواهینامه نقره ای و طلایی، تعلق می گیرد.

 

شایان ذکر است، رنگبندی گواهینامه و اعطای گواهینامه طلایی، تا زمان نگارش این مقاله ( آبان ۱۴۰۲)، در حد یک طرح است و هنوز در مجلس، تصویب نشده و به محض تصویب و اجرا سازی و تغییر در اطلاعات ذکر شده، این تیتر از مقاله دینا، بروزرسانی خواهد شد.

 

هزینه ثبت نام گواهینامه طلایی

این پرسش که هزینه ثبت نام گواهینامه طلایی، چقدر است؟ بسیار از سوی افرادی که تمایل به دریافت این گواهینامه دارند، ذکر می گردد. لذا در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، پرسش مطروحه در خصوص هزینه ثبت نام گواهینامه رانندگی طلایی بررسی، و به آن، پاسخ داده خواهد شد.

 

در پاسخ به پرسش در خصوص هزینه ثبت نام گواهینامه طلایی، باید گفت، با توجه به اینکه تغییر رنگ گواهینامه از سفید به نقره ای و از نقره ای به طلایی، به علت رعایت قوانین راهنمایی رانندگی و کسب امتیازات کافی، در حد یک طرح است و هنوز، تصویب و اجرا نشده است، نمی توان در خصوص هزینه تغییر رنگ گواهینامه به نقره ای و طلایی، تعیین تکلیف کرد.

 

به محض تصویب و اجرایی شدن طرح، این تیتر از مقاله حقوقی دینا، بروزرسانی خواهد شد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اقدامات پس از گم شدن گواهینامه رانندگی و نحوه صدور المثنی می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک در ادامه بخوانید را مطالعه کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و مراحل دریافت گواهینامه طلایی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و مراحل دریافت گواهینامه طلایی پاسخ دهند.