دینا / تجاری / امور بانکی / ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم

ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در پاسخ به این پرسش که برای ثبت نام زمین برای فرزند چهارم به کجا مراجعه کنیم؛ باید بیان داشت که نام نویسی این طرح در سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir صورت می گیرد. داشتن چهار فرزند زیر بیست سال و پایین بودن نرخ باروری از جمله شرایط ثبت نام می باشد.

 

دولت به منظور حمایت از جوانی جمعیت و کند شدن روند پیری آن، اقدام به اجرای طرح های متعددی نموده و در قانون بودجه سال جاری نیز، سهمی را به آن اختصاص داده است. مطابق با بند «ح» تبصره 11 قانون بودجه سال 1402، دولت، وزارت راه و شهرسازی را مکلف نموده تا یک قطعه زمین یا واحد مسکونی به خانواده های دارای چهار فرزند اختصاص دهد.

 

آنچه در این میان حائز اهمیت است، این است که برای تعلق زمین و یا واحد مسکونی، می بایست متقاضیان شرایط در نظر گرفته شده را رعایت نموده و مدارک لازم را تهیه کنند. علاوه بر این، اطلاع از سامانه و نحوه ثبت نام نیز امری ضروری در این خصوص می باشد.

 

از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که مدارک و شرایط دریافت رایگان زمین پس از تولد فرزند چهارم چه می باشد؛ به پاسخ این پرسش بپردازیم که برای دریافت زمین فرزند چهارم باید به کجا مراجعه کنیم. سپس در خصوص سامانه و نحوه ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم صحبت خواهیم کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

شرایط دریافت رایگان زمین برای فرزند چهارم

براساس بند ح تبصره 11 قانون بودجه سال جاری و در جهت حمایت از خانواده و تحقق جوانی جمعیت، وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است که در سال ۱۴۰۲، یک قطعه زمین یا واحد مسکونی ‌‌به‌ صورت رایگان در قالب شرایط مندرج در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به خانواده های دارای چهار فرزند و بیشتر زیر بیست سال، اختصاص دهد.

 

در این راستا، ممکن است که این سوال در ذهن برخی افراد مطرح شود که شرایط دریافت رایگان زمین پس از تولد فرزند چهارم چه می باشد؟ در راستای پاسخ به این سوال، این قسمت از مقاله، به بیان مهم ترین ضوابط و شرایط دریافت زمین پس از تولد فرزند چهارم بر اساس آیین نامه اجرایی ماده (4) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شماره 117173/ت 59791 هـ مورخ 1401/07/04 اختصاص داده شده که به شرح زیر می باشد:

 

خانوارهای متقاضی ثبت‌ نام در طرح تامین مسکن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، می‌بایست زمان تولد فرزند سوم یا بیشتر آن ‎‌ها بعد از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (بعد از 1400/08/24) باشد) بوده و سن فرزندان نیز، می بایست زیر بیست سال باشد.

 

نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، بنابر اعلام مرکز آمار ایران، بالای 2.5 نباشد.

 

این طرح مخصوص ساکنان در روستاها یا شهرهای کمتر از پانصد هزار نفر جمعیت است.

 

ثبت نام در سامانه جامع طرح‌ های حمایتی مسکن (سامانه ثمن نهضت مسکن)

 

 اولویت واگذاری با خانوارهای فاقد مالکیت و دارای فرم (ج) سبز است.

 

این طرح، مشمول ساکنان در روستاها یا شهرهای کمتر از پانصد هزار نفر جمعیت است. (برای ساکنان شهرهای بالای پانصد هزار نفر جمعیت، زمین یا واحد مسکونی با شرایط مقرر در این قانون بسته به اعلام ظرفیت، توسط دولت، مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در شهرک های اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا زادگاه پدر و مادر مشروط به این که بالاتر از پانصد هزار نفر نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر، به انتخاب مادر اختصاص می یابد.)

 

زمین، در خانوارهای چند همسری، صرفا در صورتی که فرزندان (سه فرزند یا بیشتر) از یک پدر و مادر متولد شده باشند، قابل واگذاری می باشد.

 

امکان پرداخت هزینه آماده سازی زمین در زمان واگذاری به صورت فروش اقساطی با (2) سال تنفس و (8) سال تقسیط

 

متقاضی باید بر اساس دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی و به استناد ماده (1) آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، دارای حداقل 5 سال سابقه سکونت در شهر محل تقاضا باشد.

 

توجه به این نکته ضروری است که خانوارهای تهرانی دارای 4 فرزند و بیشتر مشمول شرایط و ضوابط فوق، تنها تا پایان سال 1402 برای دریافت زمین رایگان فرصت دارند. بنابراین، افراد می بایست با پایان سال، نسبت به ثبت نام و تکمیل مراحل دریافت زمین اقدام نمایند. این قطعه زمین، حداکثر به مساحت ۲۰۰ متر بوده و براساس حد نصاب تفکیک، به صورت مشترک به پدر و مادر در شهر محل سکونت واگذار می شود.

مدارک لازم برای دریافت زمین پس از تولد فرزند چهارم

در قسمت گذشته، به بیان شرایط دریافت رایگان زمین برای فرزند چهارم پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که مطابق با قانون بودجه، فرزندان خانواده متقاضی، می بایست زیر بیست سال باشند تا زمین به آن ها تعلق گیرد. هم چنین، همانطور که پیشتر بیان نمودیم؛ متقاضی باید، دارای حداقل 5 سال سابقه سکونت در شهر محل تقاضا باشد. بارگذاری تصویر مدارک سابقه سکونت در شهر محل تقاضا برای حداقل 5 سال به شرح موارد زیر است:

 

سابقه پرداخت بیمه برای متقاضی یا همسر

جواز کسب شاغلین صنوف برای متقاضی یا همسر

گواهی اشتغال به کار از دوایر دولتی برای متقاضی یا همسر

گواهی پرداخت مستمری بازنشستگان و مستمری بگیران

گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان

 

لازم به ذکر است برای احراز سابقه سکونت ارائه یکی از مدارک فوق کافی می باشد، ولی چنانچه با ارائه یکی از موارد فوق، احراز 5 سال سابقه سکونت متقاضی امکان پذیر نگردد، متقاضی می تواند از ترکیب موارد فوق جهت احراز 5 سال سابقه سکونت استفاده کند. 

 

همچنین، پس از اتمام بررسی اطلاعات متقاضیان، نیاز است مدارک لازم برای دریافت زمین پس از تولد فرزند چهارم، نظیر اصل مدارک هویتی متقاضی و افراد تحت سرپرستی و مدرک یا مدارک احراز سکونت، جهت تشکیل پرونده به ادارات کل راه و شهرسازی استان یا سایر متولیان ارائه گردد.

 

توجه به این نکته ضروری است که پس از احراز شرایط اولیه، تنها متقاضیانی که در وضعیت "در انتظار بررسی" قرار دارند، امکان بارگذاری مدارک هویتی و سابقه سکونت 5 سال اخیر را در قسمت "مشاهده و پیگیری درخواست" خواهند داشت.

برای دریافت زمین فرزند چهارم به کجا مراجعه کنیم؟

در قسمت های پیشین مقاله به شرایط و مدارک لازم برای دریافت زمین پس از تولد فرزند چهارم اشاره نموده و در این خصوص توضیحاتی را ارائه نمودیم. در این میان، ممکن است که این سوال برای افراد مطرح شود که برای دریافت زمین فرزند چهارم به کجا مراجعه کنیم؟

 

در پاسخ به این سوال که برای دریافت زمین فرزند چهارم به کجا مراجعه کنیم؛ می توان بیان داشت که متقاضیان برای دریافت این زمین، در ابتدا می بایست شرایط ذکر شده در این خصوص را دارا بوده و پس از تهیه مدارک مورد نیاز، به سامانه ثبت نام زمین فرزند چهارم مراجعه کنند. 

 

مراحل ثبت نام زمین رایگان فرزند چهارم، به صورت اینترنتی صورت گرفته و لذا، نیازی نیست که متقاضیان به صورت حضوری به نهاد یا سازمانی مراجعه نمایند. پس از ثبت نام و احراز شرایط توسط مراجع ذی صلاح، لازم است که اصل مدارک هویتی متقاضی و افراد تحت سرپرستی و مدرک یا مدارک احراز سکونت، جهت تشکیل پرونده به ادارات کل راه و شهرسازی استان یا سایر متولیان ارائه شود.

 

سامانه ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم

در قسمت گذشته، به این پرسش پاسخ دادیم که برای دریافت زمین فرزند چهارم باید به کجا مراجعه کنیم و در این راستا بیان کردیم که مراحل ثبت نام زمین رایگان فرزند چهارم به صورت اینترنتی و در سامانه آن صورت گرفته و مراجعه حضوری تنها پس از احراز شرایط نیاز است.

 

سامانه ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم در واقع همان سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir می باشد. آنچه در خصوص این سامانه ضروری است، این است که برای ورود به این سامانه، شخص می بایست در سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ثبت نام نموده و دارای حساب کاربری باشد، زیرا در حال حاضر، تنها از طریق سامانه پنجره ملی می توان به سایت saman.mrud.ir وارد شد.

 

هم چنین، افراد به منظور طی نمودن مراحل ثبت نام باید سامانه ملی املاک و اسکان، ثبت نام و اقامتگاه خود را ثبت نموده باشند. در غیر این صورت، امکان طی کردن مراحل ثبت نام برای متقاضی فراهم نخواهد بود و نام نویسی با اخطار مواجه خواهد شد.

 

نحوه ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم

همانطور که پیش تر بیان شد، سامانه ثبت نام زمین برای فرزند چهارم برای دریافت زمین رایگان، سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن می باشد. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به جهت آشنایی علاقمندان، به توضیح نحوه ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم و پاسخ به این پرسش که، برای دریافت زمین فرزند چهارم به کجا مراجعه کنیم، (به صورت راهنمای تصویری) بپردازیم.

 

در ابتدا، شخص می بایست آدرس اینترنتی saman.mrud.ir را در مرورگر خود وارد نموده تا به صفحه اصلی سایت جامع طرح های حمایتی مسکن وارد شود. پس از آن، داوطلب باید گزینه درخواست مسکن را انتخاب کند.

 

ثبت نام رایگان زمین پس از تولد فرزند چهارم

 

پس از آن، داوطلب باید گزینه ورود به سیستم افراد حقیقی را انتخاب کند.

 

برای ثبت نام زمین فرزند چهارم به کجا مراجعه کنیم

 

در مرحله بعدی، متقاضی باید شماره به نام خود را در قسمت مربوطه وارد کرده و کد امنیتی را وارد کند.

 

سامانه ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم

 

پس از آن، داوطلب باید کد پنج رقمی ارسال شده به شماره همراه را در این قسمت وارد نموده تا بتواند وارد سامانه شود.

 

ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم

 

در مرحله بعدی، شخص مجددا باید گزینه درخوسات مسکن را انتخاب کند.

 

ثبت نام رایگان زمین پس از تولد فرزند چهارم

 

سپس، داوطلب باید همانند تصویر زیر، گزینه ثبت نام مشخص شده در تصویر را انتخاب کند.

 

برای ثبت نام زمین فرزند چهارم به کجا مراجعه کنیم

 

در مرحله بعدی، متقاضی باید پس از مطالعه شرایط و ضوابط ذکر شده؛ گزینه "متن را مطالعه کرده و می پذیرم" را انتخاب کند تا وارد قسمت بعدی شود.

 

سامانه ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم

 

در صورتی که فرد اقامتگاه خود را در سامانه ملی املاک و اسکان، وارد ننموده، لازم است که با طی نمودن مراحل و نحوه ثبت نام در سامانه املاک و اسکان، نسبت به ثبت اقامتگاه اقدام کند.

 

ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم

 

پس از این که، فرد نسبت به ثبت اقامتگاه خود در سامانه ملی املاک و اسکان، اقدام نمود، این اخطار از صفحه ثبت نام وی حذف گردیده و فرد می تواند نسبت به طی نمودن مراحل ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم اقدام نماید و فرم های مربوطه را پر کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت نام زمین پس از تولد فرزند چهارم پاسخ دهند.