از جمله شرایط دریافت وام خودرو جانبازان این است که درصد جانبازی، بالای بیست و پنج درصد باشد. بنابراین، به ایثارگران زیر ۲۵ درصد و ۵ درصد، وامی برای خودرو، اعطا نخواهد شد. افراد واجد شرایط، پس از معرفی بنیاد شهید و دریافت پیامک از شرکت خودروساز، می بایست برای تکمیل ثبت نام خود اقدام نمایند.
برای مشاوره شرایط دریافت وام خودرو جانبازان و ایثارگران
برای مشاوره شرایط دریافت وام خودرو جانبازان و ایثارگران
یکی از امتیازاتی که جانبازان و ایثارگران به دلیل خدمات خود به کشور، از آن بهره مند می باشند، دریافت انواع وام است. یکی از این اقسام تسهیلات، دریافت وام خودرو جانبازان و ایثارگران می باشد که در قانون بودجه سال جاری، نیز موادی به آن اختصاص داده شده است.
به منظور دریافت این وام، متقاضیان می بایست شرایط وام خودرو جانبازان و ایثارگران را رعایت نموده و مدارک لازم را در این خصوص تهیه نمایند. از طرف دیگر، اطلاع از سامانه و نحوه ثبت نام این نوع وام، امری ضروری در خصوص گرفتن تسهیلات خودرو جانبازان و ایثارگران می باشد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که شرایط وام خودرو جانبازان و ایثارگران 5، و زیر ۲۵ درصد چه می باشد؛ به مدارک لازم و سامانه این نوع وام برای ایثارگران 5، و زیر 25 درصد بپردازیم. سپس در خصوص نحوه ثبت نام تسهیلات خرید ماشین برای ایثارگران و لیست خودرو جانبازان صحبت خواهیم کرد و زمان تحویل، شرایط فروش اقساطی خودرو به جانبازان و وام خودرو جانبازان بانک دی ارائه خواهد شد.
طبق بند «و» تبصره 7 قانون بودجه سال 1402 کل کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران، به جانبازان پنجاه درصد و بالاتر، که در سنوات گذشته از تسهیلات موضوع ماده (۴۵) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب ۱۳۸۶/۴/۳ استفاده ننموده اند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر با رعایت قوانین و مقررات ارائه نماید.
در خصوص سایر مشمولان ماده 45 قانون مذکور، از محل تسهیلات قرض الحسنه، تبصره (۱۶) این قانون برای خرید خودرو داخلی اقدام می گردد. بر اساس ماده 45 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، دولت مکلف است سالانه اعتبار و تسهیلات لازم را برای تهیه خودرو مناسب برای کلیه جانبازان پنجاه درصد و بالاتر و آن تعداد از جانبازان بیست و پنج درصد الی چهل و نه درصد که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند، پیش بینی نماید.
به منظور دریافت این وام، متقاضی می بایست شرایط و ضوابطی را مورد رعایت قرار داده و سپس برای دریافت وام خودرو جانبازان اقدام نماید. به جهت اهمیت این موضوع، این قسمت از مقاله به بیان شرایط وام خودرو جانبازان و ایثارگران اختصاص داده شده که عبارت است از:
معرفی از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران
جانبازان مذکور باید دارای درصد جانبازی بیست و پنج درصد و بالاتر باشد.
عدم استفاده از تسهیلات موضوع ماده 45 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در سنوات گذشته (ملاک درصد جانبازی، نوع جانبازی (جسمی - حرکتی) و معلولیت، نظریه کمیسیون پزشکی بنیاد است.)
توجه به این نکته ضروری است که مشمولان دریافت خودروهای داخلی، جانبازان بیست و پنج درصد الی چهل و نه درصدی می باشند که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد، از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند، همسر و فرزندان شاهد و آزادگانی که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته می شوند؛ هستند.
بنابراین، این وام، مخصوص جانبازان بیست و پنج درصد به بالاتر می باشد و به جانبازان و ایثارگران 5، و زیر ۲۵ درصد وامی تحت عنوان وام خودرو جانبازان از سوی بنیاد شهید، تعلق نگرفته و در نتیجه، شرایط وام خودرو جانبازان و ایثارگران 5، و زیر ۲۵ درصد نیز وجود ندارد. میزان تسهیلات اعطایی به هر کدام از مشمولان جهت خرید خودروی داخلی تا سقف مبلغ دو میلیارد و پانصد میلیون ریال به صورت فردی و فارغ از قیمت خودرو می باشد.
در قسمت گذشته در خصوص شرایط وام خودرو جانبازان و ایثارگران 5، و زیر 25 درصد صحبت نموده و بیان شد که اخذ این وام، برای جانبازان و ایثارگران بیست و پنج درصد به بالا امکان پذیر می باشد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به بیان مدارک لازم برای وام خودرو جانبازان بپردازیم که عبارت است از:
مدارک هویتی متقاضی نظیر شناسنامه، کارت ملی، عکس و ...
مدارک مثبت ایثارگر یا جانباز بودن متقاضی نظیر کارت ایثارگری، کارت جانبازی، تاییدیه سابقه حضور در جبهه
مدارک مربوط به تضامین قانونی تعیین شده از سوی بانک مرکزی
مشمولان واردات خودرو می توانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهره مند شوند. مشمولین واردات خودرو به مدت پنج سال حق فروش رسمی، عادی یا وکالتی خودروی وارداتی را ندارند و مراجع ذیربط از جمله دفاتر ثبت اسناد رسمی و فرماندهی انتظامی مکلفند اقدامات قانونی لازم از جمله عدم تعویض پلاک جهت جلوگیری از این موضوع و توقیف خودرو را انجام دهند و مسئولیت تخطی از آن به عهده فروشنده است.
در قسمت های پیشین مقاله، در خصوص شرایط و مدارک لازم برای دریافت وام خودرو جانبازان ارائه شد و بیان گردید که تنها جانبازانی که از تسهیلات موضوع ماده 45 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در سنوات گذشته استفاده نکرده است، می تواند از وام خودرو جانبازی استفاده نماید.
در این خصوص ممکن است این سوال برای برخی افراد مطرح شود که آیا سایت به خصوصی، برای ثبت نام و دریافت وام خودرو برای جانبازان وجود دارد خیر؟ در پاسخ به این پرسش باید بیان نمود که تاکنون، سامانه ای در رابطه با وام خودرو جانبازان از سوی مراجع ذی صلاح معرفی نشده است و نشانی به خصوصی، در مورد سامانه وام خودرو جانبازان در دسترس نیست.
بنابر اعلام مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران، ثبت نام از متقاضیان واجد شرایط دریافت وام، بنابر لیست اعلامی از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران و ارسال پیامک به آن ها از سوی شرکت های خودرو ساز و بانک های عامل به منظور دعوت به ثبت نام و تکمیل پروفایل صورت می گیرد.
به منظور دریافت وام خودرو ویژه جانبازان و ایثارگران، متقاضیان می بایست با مراحل و نحوه ثبت نام این وام آشنا باشند و به همین جهت، در این قسمت، مراحل و نحوه ثبت نام وام خودرو جانبازان و ایثارگران بیان گردیده است:
در مرحله اول، بنیاد موظف است، فهرست مشمولان را تدوین و به ترتیب اولویت، به وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام نماید.
وزارت مکلف است ظرف یک ماه از تاریخ ارسال فهرست مشمولان از سوی بنیاد و بر اساس ظرفیت های اعلامی توسط شرکت های خودروساز، زمان بندی تحویل (نوبت دهی) را به نحوی که کلیه خودروها تا پایان سال ۱۴۰۲ به مشمولان تحویل شود، اعلام کند.
پس از آن، بانک مرکزی موظف است طبق اعلام صورت گرفته از سوی شرکت های خودروساز، از طریق بانک های عامل و پس از اخذ تضامین قانونی از مشمولان خودروهای داخلی، مبادرت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به میزان تصویب شده، در اقساط 60 ماهه و با کارمزد حداکثر چهار درصد، در وجه شرکت خودروساز اقدام نماید. مبدا شروع اقساط تسهیلات، یک ماه پس از تحویل خودرو می باشد.
در این میان، شرکت خودروساز موظف است طبق فهرست اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اسامی و مشخصات مشمولان را به همراه اعلامیه بهای خودروی تخصیص یافته به بانک عامل تعیین شده ارسال و حداکثر ظرف دو ماه پس از واریز صد در صد بهای خودرو، نسبت به تحویل خودروی تخصیص یافته به مشمول اقدام کند.
در صورت فوت مشمولان دریافت وام خودرو جانبازان، پس از احراز شرایط توسط بنیاد و واریز وجه خودرو به شرکت خودروساز، ورثه متوفی، قائم مقام وی در تکمیل فرآیند واگذاری خودرو و تحویل آن می باشند. ماده 10 آیین نامه واردات خودروی جانبازان (بند و تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲)، در خصوص اولویت درخواست وام خودرو جانبازان بیان می دارد: «واگذاری خودروی داخلی به مشمولین براساس اولویت زیر می باشد:
مشمولینی که بدون استفاده از تسهیلات، بهای خودرو را نقدا پرداخت نمایند.
جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) الی چهل و نه درصد (%۴۹) که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند با رعایت اولویت تعیین درصد جانبازی تا پایان سال ۱۴۰۱.
آزادگانی که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته می شوند.
فرزندان شهدا که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته می شوند.
همسران شهدا که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته می شوند.
بنابراین، برای ثبت نام وام خودرو جانبازان، متقاضیان واجد شرایط می بایست ابتدا پیامک دعوت به ثبت نام و تکمیل اطلاعات از جانب شرکت خودروساز (نظیر سایپا یا ایران خودرو) را دریافت نموده و سپس طبق دستورالعمل اعلامی شرکت خودروساز، نسبت به تکمیل اطلاعات نام نویسی خود اقدام نمایند.
در قسمت گذشته، در خصوص نحوه ثبت نام وام خودرو جانبازان و ایثارگران، توضیحاتی را ارائه نموده و بیان کردیم که ثبت نام از متقاضیان واجد شرایط، پس از دریافت پیامک امکان پذیر خواهد بود. این قسمت از مقاله به بیان لیست خودرو جانبازان اختصاص داده شده است.
در حال حاضر، چهار شرکت خودروسازی برای واگذاری محصولات خود به جانبازان اعلام آمادگی کرده اند که شامل شرکت های خودروسازی پارس خودرو، سایپا، بهمن و ایران خودرو می شود. هر کدام از این شرکت ها، خودروهای مخصوص به خود را برای واگذاری به جانبازان معرفی نموده اند که به شرح زیر می باشد:
شرکت پارس خودرو: ماکسیما، مگان، مورانو، رونیز، تینا، قشقایی، ریو و پیکاپ
شرکت ایران خودرو: خودروهای سوزوکی، پژو 206، سمند و پژو پارس
شرکت بهمن: خودرو مزدا 3
شرکت سایپا: خودرو پژو ۲۰۷ اتوماتیک و شاهین اتوماتیک
در این راستا، برخی شرکت ها نیز، فرآیند فروش خودرو به جانبازان را آغاز نموده اند. به طور مثال، ایران خودرو فروش خودروی پژو ۲۰۷ اتوماتیک را با موعد تحویل ۶۰ روزه و با قیمت ۴۲۰ میلیون و ۴۲۴ هزار تومان به جانبازان آغاز نموده است. توجه به این نکته ضروری است که ممکن است لیست خودرو با توجه به شرایط شرکت خودروساز دچار تغییراتی شود که می بایست به سایت شرکت، مراجعه نمود.
از جمله سوالات متداولی که ممکن است در زمان خرید خودرو جانبازان برای متقاضیان مطرح شود این است که زمان تحویل خودرو به جانبازان و ایثارگران چه تاریخی می باشد و شرکت خودروساز می بایست ظرف چه مهلتی اقدام به تحویل خودرو نماید؟
در پاسخ به این پرسش، ماده 12 آیین نامه واردات خودروی جانبازان بیان می دارد: «شرکت موظف است طبق فهرست اعلامی از سوی وزارت، اسامی و مشخصات مشمولین را به همراه اعلامیه بهای خودروی تخصیص یافته به بانک عامل تعیین شده ارسال و حداکثر ظرف دو ماه پس از واریز صد در صد (۱۰۰) بهای خودرو نسبت به تحویل خودروی تخصیص یافته به مشمول اقدام نماید.»
بنابراین، زمان تحویل خودرو به جانبازان و ایثارگران، حداکثر دو ماه پس از واریز کامل بهای خودرو می باشد. توجه به این نکته ضروری است که در صورت هر گونه تاخیر در تحویل، ملاک قیمت گذاری خودرو، آخرین قیمت اعلامی توسط شرکت قبل از سررسید تاریخ نوبت تحویل است و در این راستا، شرکت نمی تواند بهای بیشتری را مطالبه کند.
در بخش های قبلی مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص شرایط، مدارک، سامانه و نحوه ثبت نام وام خودرو جانبازان، ارائه گردید و لیست خودروها نیز معرفی شد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به بیان شرایط فروش اقساطی خودرو به جانبازان بپردازیم.
در خصوص فروش اقساطی خودور به جانبازان، باید خاطر نشان نمود که فروش اقساطی خودرو به جانبازان، در طی اقساط 60 ماهه و با کارمزد حداکثر چهار درصد می باشد. شخص باید پس از دریافت معرفی نامه به بانک اعلام شده از سوی شرکت خودروساز مراجعه نماید.
شرایط فروش اقساطی خودرو به جانبازان در واقع همان شرایطی است که برای دریافت وام خودرو جانبازان در قسمت های قبلی، بیان گردید، زیرا شرکت های خودروساز در صورتی اقدام به فروش خودرو به جانبازان می نمایند که متقاضی واجد شرایط دریافت وام از سوی بانک های عامل بوده و آن را اخذ کرده باشد.
به موجب ماده 9 آیین نامه واردات خودروی جانبازان، بانک مرکزی، مسئول نظارت و پیگیری تکالیف بانک های عامل (ارائه دهنده تسهیلات و وام خودرو جانبازان) و وزارت صنعت، معدن و تجارت، مسئول نظارت و پیگیری تکالیف محول به شرکت های خودرو ساز می باشد.
میزان تسهیلات اعطایی به هر کدام از مشمولان جهت خرید خودروی داخلی تا سقف مبلغ دو میلیارد و پانصد میلیون ریال به صورت فردی و فارغ از قیمت خودرو است. پرداخت باقی مانده بهای خودرو مازاد بر تسهیلات اعطایی به عهده مشمول است. بانک ارائه دهنده تسهیلات موظف است طبق اعلام شرکت خودرو ساز، پس از اخذ تضامین قانونی از مشمولان و همزمان با واریز متقاضی (حداکثر یک ماه قبل از تاریخ نوبت تعیین شده برای تحویل) نسبت به پرداخت تسهیلات در وجه شرکت اقدام نماید.
وام خودرو جانبازان بانک دی و سایر بانک ها می بایست از دستورالعمل و آیین نامه واردات خودروی جانبازان تبعیت نماید. به طور مثال، این تسهیلات، می بایست در اقساط (۶۰) ماهه و با کارمزد حداکثر چهار درصد باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وام خودرو جانبازان و ایثارگران در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وام خودرو جانبازان و ایثارگران پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط دریافت وام خودرو جانبازان و ایثارگران
برای مشاوره شرایط دریافت وام خودرو جانبازان و ایثارگران
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©