وکیل قرارداد، وکیل دادگستری ای است که، حوزه فعالیت خود را امور مربوط به قراردادها، نظیر تنظیم آن ها و یا قبول وکالت در دعاوی مربوط به آن ها، تعیین کرده و وظایف او، مواردی مانند تنظیم پیش نویس قرارداد را شامل می شود. دسترسی به شماره، برای مشاوره با وکیل قرارداد با مراجعه به سایت کانون یا مرکز وکلا، میسر است.
برای مشاوره نحوه انتخاب بهترین وکیل قرارداد
برای مشاوره نحوه انتخاب بهترین وکیل قرارداد
باتوجه به اهمیت قراردادها، قانون گذار، در حدود 600 الی 700 ماده از مواد قانون مدنی را به عقود و قراردادها و قواعد تنظیم آن ها اختصاص داده و تنها راه تنظیم یک قرارداد صحیح، تسلط به مباحث عمومی مربوط به قراردادها و قواعد خاص هر قرارداد است.
به همین جهت، بهتر است افراد، شخصا از تنظیم قرارداد، خودداری نموده و در تنظیم قرارداد مد نظر خود از مشاوره با وکیل قرارداد که متخصص این حوزه است، بهره بگیرند تا بدون متحمل شدن کوچکترین ضرر و زیان، اثر حقوقی مد نظر خود را ایجاد نمایند.
لذا در مقاله حاضر، موضوعاتی چون، وظایف وکیل قرارداد، نحوه دسترسی به شماره بهترین وکیل برای مشاوره این حوزه و هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل قرارداد کاری، تجاری و...، بررسی گردیده و در این خصوص که چگونه می توان یک وکیل خوب برای تنظیم و فسخ انواع قرارداد انتخاب کرد، توضیح داده شده است.
در پاسخ به این پرسش که وکیل قرارداد کیست؟ باید گفت، وکیل قرارداد، وکیل پایه یک دادگستری ای است که پس از اخذ پروانه وکالت، با یک انتخاب شخصی، حوزه فعالیت خود را تنظیم و فسخ قراردادهای پیش بینی شده در قانون مدنی و یا قبول وکالت در دعاوی مربوط به آن ها، تعیین کرده و در این حوزه، به موکلین خود، ارائه خدمت می نماید.
شایان ذکر است، اینگونه نیست که در حوزه وکالت، شاخه ای جداگانه به اسم وکالت قراردادهای کاری، تجاری و... وجود داشته باشد و وکلا، برای فعالیت در آن حوزه، ملزم به گذراندن دوره و امتحان ویژه ای گردند؛ بلکه هر فرد دارای پروانه وکالت دادگستری که مراحل قانونی وکیل شدن را طی نموده، می تواند در حوزه تنظیم قراردادها و سایر امور مربوط به آن، فعالیت کرده و از این طریق، کسب درآمد نماید.
مقصود از وکیل پایه یک دادگستری، شخصی است که از تحصیلات حقوقی، برخوردار بوده، در آزمون وکالت، قبول گردیده، دوره های کارآموزی وکالت را گذرانده و پس از قبولی در آزمون های کتبی و شفاهی، نظیر اختبار، پروانه وکالت خود را گرفته است.
در توضیح وظایف وکیل قرارداد، باید گفت، وظایف این وکیل، بستگی به حدود اختیاراتی دارد که موکل، به وکیل خود، اعطا نموده است اما عموما، وظایف وکیل قرارداد کاری، تجاری و... را می توان در موارد مطروحه در زیر خلاصه نمود؛
مشاوره حقوقی در تنظیم قرارداد؛ تنظیم پیش نویس قرارداد مد نظر موکل؛ بازبینی قراردادهای تنظیم شده توسط موکل یا خود وکیل، قبل از امضا طرفین قرارداد؛ نظارت بر نحوه اجرای صحیح مفاد ذکر شده در قرارداد؛ ارائه تفسیر از مفاد قرارداد در صورت بروز اختلاف میان طرفین عقد؛ حل و فصل اختلافات ناشی از قرارداد.
قبول وکالت در دعاوی مربوط به قراردادها که در این شرایط، وظایف وکیل، شامل انجام تمام امور راجع به امر دادرسی، جز آنچه که موکل، استثناء کرده است، می باشد. یعنی، وکیل قرارداد، بسته به حدود اختیاراتی که موکل به او داده، می تواند امور زیر را انجام دهد؛
اقدام به طرح دعوا یا دفاع از دعوای مربوط به قرارداد؛ ثبت لایحه و دادخواست هایی نظیر واخواهی، تجدیدنظر خواهی و...در خصوص قرارداد؛ مصالحه و سازش در دعاوی مربوط به قرارداد؛ ادعای جعل یا انکار و تردید نسبت به سند طرف مقابل و یا استرداد سند ارائه شده به دادگاه؛ تعیین جاعل؛
ارجاع دعوا به داوری و تعیین داور؛ تعیین مصدق و کارشناس؛ جلب ثالث و دفاع از دعوای ثالث و هر امری که در ماده 35 قانون آیین دادرسی مدنی ذکر شده و موکل در خصوص انجام آن ها به وکیل قرارداد، اختیار داده است. مطالعه مقاله زیر به علاقمندان کسب اطلاعات بیشتر در خصوص حدود اختیارات وکیل دادگستری، پیشنهاد می گردد.
نحوه پیدا کردن شماره بهترین وکیل قرارداد، از مهم ترین دغدغه افرادی است که قصد اعطای وکالت در حوزه قراردادها، به وکیل متخصص این امر را داشته و می خواهند، قبل از مراجعه حضوری، اقدام به مشاوره با وکیل قرارداد، به صورت تلفنی نمایند.
در توضیح روش های پیدا کردن شماره بهترین وکیل قرارداد باید گفت، اولین و بهترین راه، پرسش از افرادی است که قبلا، در این خصوص یعنی در خصوص امور مربوط به قراردادها، به یک وکیل قرارداد، اعطای وکالت نموده یا از مشورت او، بهره برده اند و از نتیجه کار، رضایت دارند.
از دیگر راه های پیدا کردن شماره بهترین وکیل قرارداد، مراجعه به سامانه جستجوی وکیل www.23055.ir مرکز وکلای قوه قضاییه یا سایت کانون وکلای دادگستری شهر و استانی است که فرد، قصد کمک گرفتن از وکیل قرارداد در آن شهر و استان را دارد.
استفاده از لیست وکلای تهیه شده توسط سایت حقوقی دینا که با جستجوی عبارت "لیست وکلای (نام شهر یا استان مد نظر) دینا" در گوگل، قابل دسترسی است نیز از بهترین راه های پیدا کردن شماره وکیل قرارداد در هر شهر و استان می باشد.
هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل قرارداد، تابع عوامل مختلفی است و نمی توان یک هزینه و تعرفه مشخص برای این کار، ذکر کرد؛ چراکه علی رغم وجود آیین نامه و بخشنامه های صادره در خصوص تعرفه مشاوره وکیل دادگستری و تعرفه حق الوکاله وکلا در انجام موارد مختلف، یک وکیل، بسته به تخصص، تجربه، سابقه و پیچیدگی یا سادگی قرارداد، ممکن است تعرفه ای متفاوت از بخشنامه را برای تنظیم قرارداد، در نظر بگیرد.
در کل و بر اساس آنچه در بخشنامه های صادره در خصوص تعرفه حق الوکاله وکلا و تعرفه مشاوره وکیل دادگستری آمده، یک وکیل قرارداد، در سال 1402 که سال نگارش مقاله است، می تواند برای تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه و اظهار نامه، قرارداد و... حداکثر پنجاه میلیون ریال، حق الزحمه دریافت کند و پرداخت بیشتر از این مبلغ در صورت توافق طرفین، از نظر قانونی، بلامانع است.
علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تعرفه حق الوکاله وکیل دادگستری، می توانند مقاله پیشنهادی در لینک حتما بخوانید را مورد مطالعه قرار دهند. در ادامه، این مبحث که چگونه یک وکیل خوب برای تنظیم و فسخ انواع قرارداد انتخاب کنیم؟ بررسی می گردد.
پس از ارائه توضیحات در خصوص کیستی وکیل قرارداد و وظایف او در تیترهای قبل، در این تیتر از مقاله دینا، به یک پرسش مهم، مبنی بر اینکه چگونه یک وکیل خوب برای تنظیم و فسخ انواع قرارداد انتخاب کنیم؟ پاسخ داده خواهد شد. در پاسخ به این پرسش باید گفت؛
اولین و بهترین راه، مشورت گرفتن از افرادی است که پیش از این، در خصوص تنظیم و فسخ قرارداد، به یک وکیل، اعطای وکالت کرده یا از مشورت او، بهره برده اند؛ دومین راه و قدم این است که در خصوص وکیل معرفی شده از سوی دیگران، تحقیقات لازم، به عمل آید؛
یعنی از طریق سایت adliran.ir، با وارد کردن شماره ملی وکیل و سایر اطلاعات لازم، استعلام وضعیت وکیل انجام گیرد و از معتبر بودن پروانه وکالت وی، اطمینان حاصل شود؛ تعداد قراردادهای تنظیم شده موفق توسط او، بررسی شده و در خصوص عدالت و رازداری و پایبندی او به اصول اخلاقی و مقررات وکالت، تحقیق گردد.
راه دیگر برای پیدا کردن یک وکیل قرارداد خوب، این است که تحصیلات مقطع ارشد او، مورد پرسش قرار گیرد و حتی الامکان، به وکیلی که از تحصیلات حقوق خصوصی در مقطع کارشناسی ارشد برخوردار است، اعطای وکالت شود.
شایان ذکر است، برای استعلام اعتبار پروانه وکالت وکیل، علاوه بر سایت adliran.ir، می توان از طریق سایت www.23055.ir مرکز وکلای قوه قضاییه و یا سایت کانون وکلای هر شهر و استان، نیز اقدام کرد. استفاده از سایت های مذکور، کاملا بسته به این است که پروانه وکالت وکیل مورد نظر، صادره از مرکز وکلای قوه قضاییه بوده یا کانون وکلای دادگستری.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه انتخاب بهترین وکیل قرارداد در کانال تلگرام حقوق عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه انتخاب بهترین وکیل قرارداد پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه انتخاب بهترین وکیل قرارداد
برای مشاوره نحوه انتخاب بهترین وکیل قرارداد
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©