دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / شکایت از زمین خواری

شکایت از زمین خواری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

شکایت از زمین خواری، با ثبت شکواییه آن، از طریق دفاتر خدمات قضایی یا مراجعه به دادسرا، صورت می گیرد و مجازات و حکم قانونی این جرم، حبس، جبران خسارت و رفع تصرف می باشد. گزارش مردمی و نحوه پیگیری گزارش این پدیده، از طریق تماس و ارسال پیامک به شماره تلفن گزارش زمین خواری سازمان ملی زمین و مسکن، میسر است.

 

اراضی ملی که مواردی چون، جنگل ها، کوه ها، مراتع، ساحل ها و... را دربرمی گیرد، از جمله مهم ترین اموال غیر منقول متعلق به دولت است که به نمایندگی از مردم، اقدام به حفاظت و حراست از آن ها می نماید و به جهت اهمیت این اراضی، هرگونه تصرف غیر قانونی آن ها، در قالب زمین خواری، کوه خواری، ساحل خواری و... جرم بوده و مرتکب را با حکم قانونی این امر، مواجه می سازد.

 

در راستای حفاظت و حراست بیشتر از اراضی ملی و جلوگیری از پدیده شایع زمین خواری یا همان تصرف عدوانی اراضی ملی، دولت و قانون گذار، امکان شکایت از زمین خواری و گزارش مردمی از این جرم را فراهم کرده اند و بهتر است که تمامی شهروندان، از نحوه و مراحل، سامانه ها و شماره تلفن های تعبیه شده برای گزارش زمین خواری، مطلع باشند.

 

لذا در مقاله حاضر، مراجع صالح برای گزارش و نحوه پیگیری و شکایت از زمین خواری، همچنین، شیوه گزارش این پدیده به قوه قضاییه و منابع طبیعی، بررسی شده، شماره تلفن گزارش زمین خواری به مراجع صالح، اعلام گردیده، دادگاه و مرجع رسیدگی به این جرم و مجازات و حکم قانونی تصرف عدوانی اراضی ملی (زمین خواری) ذکر و نمونه متن شکایت از زمین خواری، ارائه شده است.

زمین خواری را به کجا گزارش کنیم؟

دولت و سازمان منابع طبیعی، علاوه بر اینکه از طریق مواردی چون سامانه پنجره واحد مدیریت زمین iraneland.ir، اقدام به رصد و نظارت بر امور و جرایم مرتبط با زمین و اراضی مختلف، من جمله، اراضی ملی می نماید، از شهروندان نیز درخواست نموده تا در صورت مشاهده، اقدام به گزارش زمین خواری نمایند. پیرو این درخواست، این پرسش، مطرح می گردد که زمین خواری را به کجا گزارش کنیم؟

 

در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، گزارش زمین خواری، از طریق سامانه جامع ارتباط مردمی قوه قضاییه sajam.scpd.ir یا به طور مخفف، سامانه سجام؛ همچنین، از طریق سایت منابع طبیعی frw.ir و یا تماس و ارسال پیامک به شماره تلفن گزارش زمین خواری یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن، میسر است.

 

باید گفت، امروزه، یکی از پدیده ها و جرایم بسیار شایع در خصوص اراضی دولتی و ملی، زمین خواری، کوه خواری، ساحل خواری و... است که در اصطلاح قانونی، تصرف عدوانی اراضی ملی، نام دارد و علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این جرم، می توانند مقاله پیشنهادی در لینک حتما بخوانید را مورد مطالعه قرار دهند.

مراحل و نحوه شکایت از زمین خواری

مراحل و نحوه شکایت از زمین خواری، یکی از مهم ترین مواردی است که فرد صالح برای شکایت از این جرم، نظیر نماینده حقوقی منابع طبیعی و... باید از آن، مطلع باشد. لذا، در این تیتر، مراحل و نحوه شکایت از زمین خواری، بررسی گردیده است.

 

در ابتدا، باید، متن شکواییه مربوط به جرم زمین خواری، تنظیم و برروی فایل ورد، ذخیره گردد؛ سپس، چنانچه فرد خواستار ثبت شکایت، از حساب کاربری سامانه ثنا، برخوردار نیست، از طریق سایت اینترنتی adliran.ir، بخش احراز هویت برخط یا از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، اقدام به ایجاد این حساب کاربری نماید؛

 

در مراحل نهایی، متقاضی شکایت از زمین خواری، باید با در درست داشتن مدارک لازم، اعم از مدارک هویتی، نام کاربری و رمز عبور سامانه ثنا، مدارک مثبت سمت، همچنین، فایل ورد شکواییه تنظیمی، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی رفته و پس از پرداخت هزینه دادرسی، شکواییه خود را از طریق مسئول دفاتر خدمات قضایی ثبت و به مرجع صالح، ارسال کند.

گزارش زمین خواری به قوه قضاییه

سامانه جامع ارتباط مردمی قوه قضاییه یا به طور مخفف، سامانه سجام، امکان گزارش زمین خواری به قوه قضاییه را فراهم می آورد. برای گزارش زمین خواری به قوه قضاییه از طریق سامانه مذکور، فرد باید، آدرس sajam.scpd.ir را جستجو نماید و پس از ورود به صفحه ای مشابه صفحه زیر، برروی گزینه سبز رنگ ثبت گزارش، کلیک کند.

 

شکایت از زمین خواری

 

در این گام، فرد باید در صفحه ای مشابه صفحه زیر، نوع گزارش خود را پیشگیری از جرایم و آسیب های منابع طبیعی محیط زیست و موضوع را تصرف غیر قانونی اراضی ملی و دولتی، مانند زمین خواری، کوه خواری، ساحل خواری و... ، مشخص کرده، شرح گزارش خود و نشانی تخلف یا جرم انجام گرفته را در ستون مربوطه، درج نموده و با کلیک برروی گزینه تایید، گزارش زمین خواری را ثبت کند.

 

 حکم قانونی زمین خواری

 

شایان ذکر است، نحوه پیگیری گزارش ثبت شده در خصوص زمین خواری، با مراجعه به همین سامانه صورت می گیرد، و کافی است فرد، مجددا، آدرس سامانه را جستجو نماید و پس از ورود به صفحه ابتدایی، برروی گزینه پیگیری گزارش، کلیک کند.

 

گزارش زمین خواری به منابع طبیعی

گزارش زمین خواری به منابع طبیعی، از طریق مراجعه به سایت آن و ثبت گزارش، ممکن و میسر است. برای این امر، فرد باید، آدرس سایت منابع طبیعی frw.ir را جستجو نموده و از قسمت خدمات الکترونیک، برروی گزینه میز خدمت الکترونیک، کلیک نماید.

 

شکایت از زمین خواری

 

در این گام، فرد باید، در لیست عنوان خدمت، رسیدگی به گزارش ها و شکایات در خصوص منابع طبیعی را پیدا کرده و برروی علامت کاغذ در ستون شکایت، کلیک کند.

 

حکم قانونی زمین خواری

 

در این مرحله، فرد باید نوع شخصیت خود را تعیین و ورود از طریق دولت من یا جهاد کشاورزی را انتخاب کند که در راهنمای تصویری زیر، گزینه ورود از طریق دولت من، انتخاب شده است.

 

شماره تلفن گزارش زمین خواری

 

در این گام، فرد باید شماره تلفن همراه خود را وارد کرده و پس از درج کد امنیتی، برروی گزینه ارسال رمز یکبار مصرف، کلیک کند. شایان ذکر است، افرادی که قبلا در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، ثبت نام و احراز هویت نشده اند، در این مرحله، ابتدا باید نسبت به ثبت نام و احراز هویت، اقدام کنند. 

 

 گزارش زمین خواری

 

در این مرحله، فرد باید، کد ارسالی به شماره همراه خود را در کادر مربوطه، وارد کند.

 

شکایت از زمین خواری

 

در این قسمت، فرد باید از بین گزینه های موجود، برروی گزینه میز خدمت مربوط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، کلیک کند.

 

حکم قانونی زمین خواری

 

در این گام، فرد باید برروی گزینه ثبت شکایت کلیک کند.

 

شماره تلفن گزارش زمین خواری

 

در این قسمت، فرد باید، اطلاعات لازم را تکمیل، توضیحات لازم را ارائه و فایل های مورد نیاز را بارگذاری کرده و برروی گزینه زرد رنگ ثبت در گوشه سمت راست صفحه، کلیک کند.

 

گزارش زمین خواری

 

با تکمیل مراحل، فرد موفق به ثبت گزارش مردمی زمین خواری در سایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، به صورت الکترونیک شده و می تواند پیگیری های بعدی در خصوص این شکایت را نیز از طریق ورود به همین سایت، به عمل آورد.

 

شماره تلفن گزارش زمین خواری

 ۳۰۰۰۴۱۷۳۵، به عنوان شماره تلفن گزارش زمین خواری و اعلام تعرض به زمین‌ های دولتی، از سوی سازمان ملی زمین و مسکن معرفی شده، و مردم می توانند، از طریق ارسال پیامک به 300041735، تعرض و یا تصرف اراضی دولتی را به سامانه پیامکی یگان حفاظت این سازمان، اطلاع رسانی کنند.

 

اعلام تصرف و تعرض به زمین های دولتی یا زمین خواری از طریق شماره تلفن گزارش این امر، به صورت ۲۴ ساعته بوده و مردم می توانند، در هر ساعت شبانه روز، با ارسال پیامک به شماره ۳۰۰۰۴۱۷۳۵، گزارشات خود در خصوص زمین خواری را اعلام کنند.

 

شایان ذکر است، علاوه بر شماره تلفن گزارش زمین خواری مربوط به سامانه پیامکی، شماره تلفن ۱۶۵۶ نیز در دسترس مردم خواهد بود تا بتوانند، در قالب یک تماس تلفنی، گزارش مردمی زمین خواری را به یگان حفاظت از اراضی سازمان ملی زمین و مسکن، اعلام نموده و وظایف شهروندی خود را بجا آورند.

 

مرجع رسیدگی به زمین خواری

سوال بسیار شایع و پرتکرار در خصوص شکایت از زمین خواری، مبنی بر این است که مرجع رسیدگی به زمین خواری، کجاست؟ برای پاسخ به پرسش مطروحه باید، صلاحیت ذاتی و محلی دادگاه و مرجع رسیدگی به جرم زمین خواری را بررسی کرد.

 

بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری جدید، از حیث صلاحیت ذاتی، دادسرا ها و دادگاه های کیفری، صالح برای رسیدگی به این جرم، خواهند بود و از حیث صلاحیت محلی، مرجع صالح رسیدگی به جرم زمین خواری، دادگاه محل وقوع جرم زمین خواری می باشد. 

 

از آنجایی که زمین خواری، تصرف عدوانی محسوب می شود، دادگاه ها، خارج از نوبت، به شکایت از جرم زمین خواری، رسیدگی کرده و در خصوص آن، اقدام به صدور حکم خواهند نمود. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر درباره مرجع رسیدگی به دعوای تصرف عدوانی که زمین خواری نیز از مصادیق آن است، می توانند مقاله زیر را مطالعه کنند.

 

حکم قانونی و مجازات زمین خواری

در توضیح حکم قانونی و مجازات زمین خواری، باید گفت، حکم قانون در خصوص این مساله، این است که زمین خواری و تصرف عدوانی اراضی ملی و دولتی، جرم است و فرد را با مجازات این امر، روبرو می سازد. برای بررسی میزان مجازات و حکم قانونی این امر، باید ماده 690 قانون مجازات اسلامی را مد نظر قرار داد. مستفاد از این ماده، مجازات زمین خواری عبارت است از:

 

یک ماه تا یک سال حبس

رفع تصرف عدوانی

در صورتی که مواردی نظیر جعل سند یا کلاهبرداری نیز در راستای زمین خواری، صورت گرفته باشد، فرد، حسب مورد به مجازات این جرایم، یعنی جعل یا استفاده از سند مجعول و کلاهبرداری نیز محکوم خواهد گردید. در ادامه، نمونه متن شکایت از زمین خواری، ارائه خواهد شد.

 

نمونه متن شکایت از زمین خواری

با توجه به اینکه امکان شکایت از زمین خواری، فراهم است و سبب صدور حکم رفع تصرف و محکومیت به مجازات قانونی این امر می شود، در این تیتر از مقاله دینا، یک نمونه متن شکایت از زمین خواری، ارائه شده تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز، از آن، استفاده نمایند.

 

نمونه متن شکایت از زمین خواری
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 260 KB
  • منبع: دینا

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه گزارش و شکایت از زمین خواری در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه گزارش و شکایت از زمین خواری پاسخ دهند.