جدول مالیات حقوق 1403 در قانون بودجه آورده شده و نرخ معافیت و درصد مالیات متعلق در آن معین شده است. مطابق با این قانون، سقف معافیت مالیاتی برای سال ۱۴۰۳، صد و چهل و چهار میلیون تومان تعیین شده و افراد، نسبت به مازاد بر این مقدار، مشمول موارد پرداخت مالیات حقوق می باشند.
برای مشاوره اطلاع از جدول مالیات حقوق ۱۴۰۳
برای مشاوره اطلاع از جدول مالیات حقوق ۱۴۰۳
مطابق با قانون ایران، مالیات به دو شیوه مستقیم و غیر مستقیم از مودیان دریافت می شود. مالیات مستقیم خود به دو نوع، مالیات بر دارایی و مالیات بر درآمد تقسیم بندی می شود که به مالیات بر درآمد، مالیات حقوق نیز گفته می شود.
از آن جایی که کلیه افراد اعم از حقیقی یا حقوقی، به جز موارد معافیت، ملزم به پرداخت مالیات مطابق با قانون می باشند، لازم است که افراد نسبت به میزان و نرخ جدول مالیات بر درآمد حقوق در سال 1403 آگاهی کامل داشته باشند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که نرخ جدول مالیات حقوق چیست و جدول مالیات بر درآمد حقوق ۱۴۰۳ به چه صورت می باشد؛ به توضیح این جدول به زبان ساده بپردازیم. سپس در خصوص موارد مشمول مالیات حقوق صحبت خواهیم کرد و نحوه محاسبه آنلاین آن ارائه خواهد شد. و در انتها، به جدول معافیت و بخشنامه مالیات حقوق پرداخته خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
قبل از پاسخ به این پرسش که نرخ جدول مالیات حقوق چیست؛ لازم است که در ابتدا، توضیحاتی راجع به مالیات حقوق ارائه شود. با توجه به ماده 82 قانون مالیات مستقیم، درآمدی که شخص حقیقی در زمان خدمت شخص دیگر (اعم از حقیقی یا حقوقی) در قبال تسلیم نیروی کار خود، بابت اشتغال در ایران، برحسب مدت یا کار انجام یافته، به طور نقد یا غیر نقد تحصیل می کند؛ مشمول مالیات بر درآمد حقوق است.
هم چنین، درآمد شخص در زمان انجام ماموریت خارج از کشور نیز با رعایت شرایطی، مشمول پرداخت مالیات حقوق است. منظور از درآمدی که مشمول مالیات حقوق می شود نیز، اصل حقوق (مقرری یا مزد، یا حقوق اصلی) و مزایای مربوط به شغل، پس از کسر معافیت ها می باشد. میزان نرخ مالیات بر حقوق و معافیت آن؛ به طور سالانه، در قانون بودجه سنواتی مشخص می گردد.
با توجه به توضیحات فوق، در پاسخ به این سوال که نرخ جدول مالیات حقوق چیست؛ می توان بیان نمود که این نرخ، هزینه ای است که هر ساله توسط سازمان برنامه و بودجه در قانون بودجه سنواتی، تدوین گردیده و پس از تصویب دولت، مودیان موظفند بر اساس نرخ اعلامی، مالیات حقوق و درآمد خود را به سازمان امور مالیات پرداخت نمایند.
بر اساس ماده 86 قانون مالیات مستقیم، پرداخت کنندگان حقوق (کارفرمایان) موظفند به هنگام هر پرداخت یا تخصیص آن؛ مالیات متعلق را طبق مقررات محاسبه و از حقوق فرد کسر کرده و ظرف سی روز، به اداره امور مالیاتی محل، پرداخت نمایند.
در این راستا، پرداخت کنندگان حقوق برای محاسبه نرخ مالیات می بایست از جدول مالیات بر درآمد حقوق 1403 بر طبق قانون بودجه جدید آشنا بوده و میزان مالیات فرد را پس از کسر معافیت ها، معین نمایند. به جهت اطلاع علاقمندان، در قسمت زیر، جدول مالیات بر درآمد حقوق ۱۴۰۳ بر حسب قانون بودجه، ارائه شده که به این شرح می باشد:
جدول مالیات بر درآمد حقوق ۱۴۰۳ | |
میزان حقوق (سالانه) | نرخ مالیات بر درآمد حقوق |
تا یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال | معاف از مالیات |
نسبت به مازاد یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال تا یک میلیارد و نهصد و هشتاد میلیون ریال | ده درصد |
نسبت به مازاد یک میلیارد و نهصد و هشتاد میلیون ریال تا سه میلیارد و دویست و چهل میلیون ریال | پانزده درصد |
نسبت به مازاد سه میلیارد و دو یست و چهل میلیون ریال تا چهار میلیارد و هشتصد میلیون ریال | بيست درصد |
نسبت به مازاد چهار میلیارد و هشتصد میلیون ریال به بالا | سی درصد |
كليه افرادی كه در قبال ارائه خدمت در دستگاه ها تحت هر عنوان از جمله ساعتی، روزمزد، قراردادی، حق التدريس، حق التحقيق، حق الزحمه، حق نظارت، حق التالیف و پاداش شورای حل اختلاف، دريافتی تحت عنوان حقوق دارند، مشمول حكم اين بند می باشند و می بایست، مالیات متعلقه را پرداخت نمایند.
مفاد جدول فوق، در خصوص درآمد مشمول مالیات حاصل از عناوین برشمرده شده فوق که از مصادیق درآمد مواد (۸۲) و (۸۳) «قانون مالیات های مستقیم» نباشند، نیز جاری است. به منظور اطلاع از جزئیات سامانه درگاه ملی خدمات مالیات، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
در قسمت گذشته به ارائه جدول مالیات بر درآمد حقوق در سال 1403 پرداخته و بیان نمودیم که درآمد سالانه یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال (یعنی 12 میلیون تومان در ماه) از پرداخت مالیات معاف است. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح جدول مالیات به زبان ساده بپردازیم.
در توضیح این جدول، در ابتدا، باید خاطر نشان کرد که سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات های مستقیم مبلغ یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال است و افرادی که در سال، میزان حقوق آن ها حداکثر، یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال می باشد، از پرداخت مالیات بر درآمد معافند.
افرادی که حقوق آن ها مازاد بر صد و چهل و چهار میلیون تومان می باشد، می بایست نسبت به مقدار مازاد صد و چهل و چهار میلیون ریال، با توجه به نرخ و درصدهای مصوب در قسمت قبلی مقاله، مالیات متعلق را پرداخت نمایند.
توجه به این نکته ضروری است که افرادی که حقوق آن ها بالاتر از صد و چهل و چهار میلیون تومان در سال می باشد (به طور مثال، صد و پنجاه میلیون تومان) نسبت به صد و چهل و چهار میلیون تومان آن معافیت داشته و فقط باید، مالیات شش میلیون تومان مازاد را بر طبق نرخ مصوب در بودجه هر سال پرداخت نمایند.
برای فهم بهتر این موضوع در این قسمت، نحوه محاسبه مالیات بر حقوق فردی که در ماه 20 میلیون تومان و در سال 240 میلیون تومان درآمد دارد، به زبان ساده توضیح داده شده است. برای محاسبه مالیات حقوق این فرد، باید در ابتدا بیان کرد که 96 میلیون آن معاف از مالیات بوده و مالیات نسبت به 96 میلیون باقی مانده محاسبه می شود.
مالیات حقوق 96 میلیون تومان باقی مانده، نسبت به 96 میلیون تومان آن (مازاد 144 میلیون تا 198 میلیون تومان) مالیات به نرخ 10 درصد محاسبه می شود. بنابراین، نسبت به این مازاد، مودی می بایست مالیات پرداخت کند.
در بخش های پیشین مقاله به چیستی و ماهیت نرخ جدول مالیات حقوق و توضیح آن در سال 1403 پرداخته و بیان نمودیم که نرخ معافیت و نیز پرداخت مالیات حقوق، در قانون بودجه تعیین گردیده و در هر سال متفاوت می باشد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح موارد مشمول مالیات حقوق بپردازیم.
در خصوص موارد مشمول مالیات حقوق می بایست به ماده 82 قانون مالیات مستقیم مراجعه شود. مطابق با این ماده، درآمد کلیه اشخاص حقیقی واقع در ایران، که در خدمت شخص دیگر فعالیت می نمایند؛ مشمول مالیات بر درآمد حقوق است.
توجه به این نکته ضروری است که حقوقی که شخص، در مدت ماموریت خود در خارج از کشور (از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران یا اشخاص مقیم ایران) به دست می آورد و از منابع ایرانی عاید شخص می شود، مشمول مالیات بر درآمد حقوق است. درآمد مشمول مالیات حقوق، اعم از درآمد نقدی و غیر نقدی است.
از جمله سوالات پر تکراری که در زمینه مالیات حقوق برای افراد مطرح می شود این است که آیا امکان محاسبه آنلاین مالیات حقوق وجود دارد خیر؟ در پاسخ به این پرسش باید بیان نمود که بله، افراد می توانند به صورت اینترنتی و آنلاین، مالیات حقوق خود را محاسبه نمایند.
به این منظور، شخص می بایست به سامانه و سایت هایی که امکان محاسبه آنلاین مالیات حقوق را فراهم نموده، مراجعه کرده و بعد از وارد کردن اطلاعاتی نظیر دستمزد روزانه، تعداد روز کارکرد ماهانه و سال فعالیت و... میزان مالیات حقوق خود را مشاهده نمایند.
البته افراد می توانند به صورت دستی، میزان مالیات حقوق خود را بر اساس جدول و نرخ های بیان شده در قسمت های قبلی محاسبه نمایند، زیرا استفاده از برخی سایت های آنلاین محاسبه مالیات حقوق متضمن پرداخت هزینه بوده و شخص باید برای اطلاع از میزان مالیات بر درآمد خود، هزینه آن را پرداخت کند.
منظور از معافیت مالیاتی، خروج از تعهد قانونی نسبت به پرداخت مالیات می باشد که این معافیت می تواند نسبت به مالیات های مختلف از مالیات مستقیم و غیرمستقیم رخ دهد. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی از متقاضیان مطرح شود که آیا مالیات حقوق نیز معاف از پرداخت مالیات می باشد یا خیر، و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است، جدول آن به چه صورت می باشد؟
در پاسخ به پرسش فوق، می بایست بیان نمود که بله، مالیات حقوق نیز همانند دیگر انواع مالیات، از معافیت برخوردار است. مطابق با تبصره 15 قانون بودجه سال جاری، سقف معافیت مالیات حقوق مبلغ یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون (۱,۴۴۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال می باشد. درآمد های بالاتر این مقدار نیز، تا صد و چهل و چهار میلیون تومان معاف از پرداخت مالیات می باشند. جدول معافیت مالیات حقوق 1403 به شرح زیر می باشد:
جدول معافیت مالیات حقوق ۱۴۰۳ | |
میزان حقوق | میزان معافیت |
حقوق تا مبلغ یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال | معافیت کامل از پرداخت مالیات |
حقوق مازاد بر یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال | تا سقف 144 میلیون تومان، معاف از پرداخت مالیات |
توجه به این نکته ضروری است که تمامی افرادی که در قبال ارائه خدمت در دستگاه ها تحت هر عنوان از جمله ساعتی، روزمزد، قراردادی، حق التدریس، حق التحقیق، حق الزحمه، حق نظارت، حق التالیف و پاداش شورای حل اختلاف دریافتی دارند، مشمول پرداخت مالیات حقوق و نیز برخورداری از معافیت آن می باشند.
در قسمت های گذشته مقاله به توضیح جدول مالیات حقوق پرداخته و در خصوص جزئیات آن، توضیحات لازم را ارائه نمودیم. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان، بخشنامه مالیات حقوق 1403 که در واقع ماده تبصره 15 "بخشنامه موضوع احکام مالیاتی قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور" می باشد را ارائه نماییم.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جدول مالیات حقوق 1403 در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جدول مالیات حقوق ۱۴۰۳ پاسخ دهند.
برای مشاوره اطلاع از جدول مالیات حقوق ۱۴۰۳
برای مشاوره اطلاع از جدول مالیات حقوق ۱۴۰۳
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©