دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / گواهینامه دانش آموزان

گواهینامه دانش آموزان

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

گواهینامه دانش آموزان، صرفا در صورت داشتن شرایط گرفتن گواهینامه، یعنی برخورداری از 18 سال تمام و قبولی در آزمون آیین نامه و آزمون اصلی شهری، صادر خواهد شد و مدرکی به اسم گواهی نامه دانش آموزی برای افراد زیر سن 18 سال، تنها برای رانندگی در پارک و شهرک ترافیک، با خودرو برقی، صادر می گردد.

 

گواهینامه، یکی از مهم ترین مدارک قانونی در تمامی کشورهای جهان، از جمله ایران، برای اجازه رانندگی وسایل نقلیه موتوری، اعم از خودرو و موتور می باشد و هرگونه رانندگی بدون گواهینامه و صدور این مدرک، بدون وجود شرایط، تخلف و جرم است.

 

مساله گواهینامه دانش آموزان و شرایط گرفتن گواهی نامه دانش آموزی، بسیار مورد توجه قانون گذار بوده و به همین علت، در قوانین و آیین نامه های مختلف، تدابیر ویژه و ممنوعیت هایی در این خصوص، مطرح شده است که باید، مد نظر دانش آموزان متقاضی گواهینامه و والدین آن ها باشد.

 

لذا در مقاله حاضر، شرایط گرفتن گواهینامه دانش آموزان در 15، 16 و 17 سالگی، همچنین در خصوص متولدین 84، بررسی شده و در خصوص مدارک لازم، و مراحل دریافت گواهینامه افراد زیر 18 سال، همچنین، شرایط گرفتن گواهینامه موتور برای دانش آموزان، توضیح داده شده است.

شرایط گرفتن گواهینامه دانش آموزان در 17 سالگی

قبل از توضیح شرایط گرفتن گواهینامه دانش آموزان در 17 سالگی باید گفت، پیرو اخبار صدور گواهی نامه دانش آموزی برای رانندگی دانش آموزان در شهرک های ترافیک یا پارک ترافیک، این پرسش ها مطرح می گردند که آیا افراد 15، 16 و 17 ساله یا افرادی که به تازگی وارد 18 سالگی شده اند، مجاز به اخذ گواهینامه و رانندگی با وسایل نقلیه موتوری هستند؟

 

 بر اساس اخبار و به نقل از معاون حمل و نقل ترافیک، گواهینامه های دانش آموزی، نمادین هستند و دانش آموزانی که دوره های این شهرک ها را گذرانده اند، صرفا می توانند با این گواهینامه نمادین، در شهرک های ترافیک یا پارک های ترافیک، با خودرو برقی و با سرعت 5 کیلومتر در ساعت، رانندگی کنند.

 

بنابراین، پاسخ پرسش هایی نظیر اینکه آیا افراد 15، 16 و 17 ساله یا افرادی که به تازگی وارد 18 سالگی شده اند، مجاز به اخذ گواهینامه و رانندگی با وسایل نقلیه موتوری هستند، منفی است و حتی داشتن مواردی چون گواهی رشد نیز سببی قانونی، برای گرفتن گواهینامه، توسط افرادی که زیر سن 18 سال تمام می باشند، محسوب نمی گردد؛ زیرا سن قانونی اخذ اولین گواهینامه رانندگی که گواهینامه پایه سه است، 18 سال تمام می باشد.

 

در پاسخ به این پرسش که آیا متولدین 84 می توانند گواهینامه بگیرند؟ نیز باید گفت، در صورتی که افراد متولد 1384 (بسته به ماه تولد خود)، در سال 1402، از 18 سال تمام برخوردار شوند، می توانند، موفق به اخذ گواهینامه گردند. با همه این توضیحات، شرایط عمومی گرفتن گواهینامه، بعد از 18 سالگی، برای افرادی که دانش آموز باشند یا نباشند، موارد زیر است:

 

داشتن سن 18 سال تمام؛ داشتن گواهی سلامت جسمی و روحی؛ طی کردن دوره آموزش نظری و عملی رانندگی و قبولی در آزمون آئین نامه رانندگی و شهری، با وسایل نقلیه مربوطه، از مهم ترین شرایط دریافت گواهینامه پایه سه، بعد از 18 سالگی هستند.

 

داشتن سن 23 سال تمام؛ گذشت 2 سال تمام از اخذ گواهینامه پایه سه؛ داشتن گواهی سلامت جسمی و روحی و تست عدم اعتیاد ؛ طی دوره آموزش نظری و عملی و قبولی در آزمون آئین نامه و شهر با وسایل نقلیه مینی بوس و خاور، از شرایط اخذ گواهینامه پایه دو، بعد از 18 سالگی هستند.

 

داشتن سن 25 سال تمام؛ گذشت 2 سال از اخذ گواهینامه پایه دو؛ داشتن گواهی سلامت جسمی و تست عدم اعتیاد؛ طی دوره آموزش نظری و عملی و قبولی در آزمون آئین نامه و شهر، با وسایل نقلیه کامیون و اتوبوس مسافربری، از شرایط گرفتن گواهینامه پایه یک، بعد از 18 سالگی هستند.

مدارک لازم برای گرفتن گواهینامه دانش آموزی

در توضیح مدارک لازم برای گرفتن گواهی نامه دانش آموزی باید گفت، مدرکی به اسم گواهینامه دانش آموزی که به سبب آن، افراد زیر 18 سال تمام، بتوانند گواهینامه بگیرند و در سطح شهر و جاده، رانندگی کنند، وجود ندارد و تنها افراد دارای 18 سال تمام، می توانند با داشتن مدارکی که در ادامه ذکر می گردند، اقدام به اخذ گواهینامه پایه دو، پایه یک یا پایه سه نمایند:

 

اصل شناسنامه و کارت ملی هوشمند یا رسید ثبت نام آن و کپی این مدارک؛ هشت قطعه عکس 3 در 4 که به تازگی انداخته شده اند؛ گواهی سلامت جسمی و روانی؛ گواهی چشم پزشکی و برگه نتیجه آزمایش گروه خونی؛ گواهی عدم اعتیاد؛ اطلاعات موید کد پستی نظیر قبض آب؛

 

مدارک مثبت پرداخت فیش های کلاس ها و آزمون های رانندگی؛ اسناد مربوط به طی دو‌ره آموزش آیین‌ نامه و مقررات راهنمایی و رانندگی؛ مدارک طی دو‌ره کسب مهارت عملی رانندگی که از آموزشگاه‌ های مجاز این امر، گرفته شده؛ در صورتی که فرد، خواهان اخذ گواهینامه پایه دو یا یک است، حسب مورد، باید مدارک مثبت داشتن گواهینامه پایه سه یا دو را نیز ارائه دهد.

مراحل دریافت گواهینامه افراد زیر 18 سال

در خصوص مراحل دریافت گواهینامه افراد زیر 18 سال باید گفت، همانطور که در توضیح شرایط گرفتن گواهینامه ذکر شد، هیچ فرد زیر 18 سال تمامی نمی تواند گواهینامه بگیرد و با در نظر داشتن این امر، هر فرد 18 سال تمام، اعم از دانش آموز یا غیر آن، باید مراحل زیر را برای دریافت اولین گواهینامه خود که گواهینامه پایه سه است، طی کند:

 

ابتدا فرد باید با تحویل مدارکی که در تیتر قبلی مقاله ذکر شد، اقدام به ثبت نام در یکی از آموزشگاه های مجاز راهنمایی و رانندگی نماید و سپس، با در دست داشتن نامه های ارائه شده از سوی این آموزشگاه، برای انجام معاینات پزشکی و اخذ آزمایش ها، به مراجع صالح این امر، مراجعه کند؛

 

پس از گذراندن کلاس های آئین نامه و فنی، شخص باید در آزمون مقدماتی آئین نامه قبول شود تا 12 جلسه کلاس عملی وی، آغاز گردد؛ با اتمام دوره های تئوری و عملی، فرد باید در آزمون شهری گرفتن گواهینامه شرکت کند؛ 

 

 کاردکس فرد، برای شرکت در آزمون شهری، صادر خواهد شد و در صورت قبولی در آزمون مقدماتی و اصلی شهر، گواهی مهارت و گواهینامه او صادر و تحویل وی، می گردد. در ادامه، شرایط گرفتن گواهینامه موتور برای دانش آموزان، بررسی خواهد شد.

 

شرایط گرفتن گواهینامه موتور برای دانش آموزان

شرایط گرفتن گواهینامه موتور برای دانش آموزان دارای 18 سال تمام، برخورداری از گواهی سلامت جسمی و روحی؛ طی دوره آموزش نظری و عملی و قبولی در آزمون آئین نامه و شهر، با موتورسیکلت است. برای این امر نیز فرد باید از مدارک لازم برای اخذ گواهینامه موتور، برخوردار باشد.

 

مدارک لازم گواهینامه موتورسیکلت نیز اصل و کپی مدارک هویتی؛ 8 قطعه عکس 3 در 4 با زمینه روشن و به صورت تمام رخ؛ داشتن گواهی سلامت جسمی و روانی صادره از مراجع صالح و داشتن مدارک موید کد پستی نظیر قبض آب می باشد. شایان ذکر است، شناسنامه باید، عکس دار باشد.

 

برای دریافت گواهینامه موتور نیز فرد دانش آموز یا غیر دانش آموز دارای 18 سال تمام، باید در آموزشگاه های رانندگی مجاز، ثبت نام کرده؛ معاینات پزشکی لازم را انجام دهد و گواهی های لازم را اخذ کند؛ 5 جلسه کلاس آئین نامه و فنی را گذرانده، در آزمون مقدماتی آئین نامه قبول شود؛ 5 جلسه کلاس عملی رانندگی را گذرانده و پس از صدور کاردکس، در آزمون اصلی شهر، شرکت کرده و قبول گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط گرفتن گواهینامه دانش آموزان در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط گرفتن گواهینامه دانش آموزان پاسخ دهند.