شرایط، مراحل و نحوه دریافت پاسپورت ایران، شامل مواردی چون، برخورداری از مدارک لازم و توان پرداخت هزینه های صدور این مدرک، مراجعه به دفاتر پلیس +10 یا سامانه آنلاین سخا پلیس، برای ایرانیان مقیم داخل و مراجعه به سامانه میخک و سپس، مراجعه به نمایندگی جمهوری اسلامی، در محل اقامت ایرانیان خارج از کشور، می باشد.
برای مشاوره شرایط و مراحل دریافت پاسپورت ایران
برای مشاوره شرایط و مراحل دریافت پاسپورت ایران
از مهم ترین مدارک هویتی تمامی شهروندان هر کشور، پاسپورت آن ها می باشد که به آن، گذرنامه نیز می گویند و تنها با داشتن آن است که افراد می توانند اقدام به خروج از کشور خود به صورت قانونی و ورود به خاک سایر سرزمین ها نمایند.
اهمیت داشتن پاسپورت، به اندازه ای است که در قوانین ایران، شرایط، مراحل و نحوه دریافت ویژه ای را برای این سند در نظر گرفته اند و تنها، افراد واجد شرایط و مدارک لازم هستند که می توانند، اقدام به اخذ یا تمدید آنلاین پاسپورت ایرانی خود، نمایند.
لذا در مقاله حاضر، شرایط، مدارک، مراحل و نحوه دریافت پاسپورت ایران، طریقه تمدید آنلاین آن برای ایرانیان مقیم داخل و خارج از کشور، بررسی و در خصوص گذرنامه الکترونیکی افغانستان در ایران و پیگیری پاسپورت ایرانی، توضیح داده شده است.
شرایط گرفتن پاسپورت ایران، پرسش بسیاری از ایرانیان مقیم داخل و خارج از کشور است و از همین رو، در این تیتر از مقاله، این شرایط، بررسی و در تیترهای بعدی، مراحل و نحوه دریافت و تمدید آنلاین آن، توضیح داده خواهد شد. شرایط دریافت پاسپورت ایران، عبارتند از:
برخورداری از مدارک لازم، نظیر مدارک هویتی و اجازه نامه های کتبی و محضری در برخی موارد خاص که این مدارک، در تیتر بعدی، به طور کامل، ذکر خواهند شد؛
توان پرداخت هزینه صدور پاسپورت که سالانه، قیمت آن، بر اساس نرخ اعلامی از سوی دولت، افزایش می یابد؛
عدم وجود ممنوعیت قانونی و قضایی برای اخذ پاسپورت و داشتن تابعیت ایرانی.
با توجه به اهمیت مساله ثبت نام پاسپورت و قواعد و شرایط مخصوصی که بر روند و مراحل اخذ آن، حاکم است، مطالعه مقاله پیشنهادی در لینک حتما بخوانید، با عنوان ثبت نام پاسپورت ایران، به علاقمندان کسب اطلاعات بیشتر در این باره، توصیه می گردد.
مدارک لازم برای دریافت گذرنامه ایران، مبحثی است که در این تیتر از مقاله، مورد بررسی قرار خواهد گرفت و موارد آن، هم در خصوص ایرانیان مقیم داخل و هم در خصوص اتباع ایرانی دو تابعیتی مقیم خارج از کشور که قصد اخذ پاسپورت ایران را دارند، ذکر می گردد. مدارک لازم برای دریافت پاسپورت ایران، به شرح زیر است:
مدارک لازم ایرانیان مقیم داخل، برای دریافت پاسپورت ایران
آقایان و بانوان متقاضی پاسپورت ایران، باید از اصل شناسنامه و کارت ملی هوشمند یا رسید ثبت نام آن و یا در صورت در دسترس نبودن این مدارک، از تاییدیه ثبت احوال، برخوردار باشند. همچنین، اقدام به انداختن تصویر بیومتریک در دفاتر پلیس+۱۰ نمایند. باید مد نظر داشت، داشتن شناسنامه عکس دار برای متقاضیان بالای 15 سال و داشتن گواهی اشتغال به تحصیل و دفترچه بیمه نیز برای متقاضیان پاسپورت زیر 15 سال، ضروری است.
بانوان متاهل، جز در مواردی که مقیم خارج از کشور هستند یا همسر آن ها تبعه خارجی است، باید، از اجازه محضری همسر برای خروج از کشور و افراد زیر سن قانونی 18 سال، باید از رضایت نامه محضری پدر یا سرپرست قانونی برای خروج از کشور و اخذ پاسپورت، برخوردار باشند. همچنین، داشتن اصل برگه طلاق نامه، اصل گواهی فوت همسر و یا اصل شناسنامه باطل شده همسر، در صورتی که متقاضی، از همسر خود طلاق گرفته یا همسر خود را از دست داده، ضروری است.
آقایان نیز باید، از اصل کارت پایان خدمت و یا کارت معافیت سربازی هوشمند یا رسید درخواست تعویض این کارت ها و یا از موافقت نامه سازمان وظیفه عمومی برخوردار باشند. البته، داشتن این مدارک برای مردان بالای 50 الزامی نیست. شایان ذکر است، آقایان دانشجو باید، از محل تحصیل خود، نامه ای دریافت و آن را به سازمان نظام وظیفه عمومی، تحویل دهند.
نکته مهم اینکه، داشتن موافقت نامه از حفاظت یگان که به دبیرخانه اداره گذرنامه ارائه شده در خصوص نظامیانی که بازنشسته نشده اند؛ داشتن اجازه نامه کتبی از حفاظت یگان برای نظامیانی که هنوز 5 سال از بازنشستگی آن ها نگذشته و اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان برای بازنشستگان نظامی ای که 5 سال از بازنشستگی آن ها می گذرد، ضروری و الزامی است. همچنین، متولدین خارج از کشور نیز باید مدارک نحوه ورود خود را ارائه دهند.
مدارک لازم ایرانیان فاقد گذرنامه ایرانی که دارای تابعیت مضاعف خارجی هستند، برای دریافت پاسپورت ایرانی
شناسنامه؛ کارت ملی (درصورت دارا بودن کارت ملی)؛ عکس 4×6 بیومتریک رنگی و جدید که بدون کلاه و عینک و با رعایت شئونات اسلامی گرفته شده؛ کارت پایان خدمت یا معافیت (آقایان دارای 18 سال تمام و کمتر از 50 سال، در صورت دارا بودن کارت)؛
شناسنامه پدر و صفحه حاوی مشخصات همسر و فرزندان (جهت افراد زیر 18 سال)؛ قیم نامه صادره از مرجع قضایی ایران (جهت افراد زیر 18 سال درصورت فوت پدر)؛ گذرنامه خارجی معتبر؛ تقاضانامه بقاء بر تابعیت ایران که بر اساس فرم های ارائه شده در سایت وزارت امور خارجه ایران mfa.gov.ir، تنظیم گردیده است.
مراحل و روش و نحوه اخذ پاسپورت ایران، برای ایرانیان مقیم ایران از دو طریق حضوری و اینترنتی، میسر است. در روش حضوری فرد می تواند، از سایت نوبت دهی اینترنتی دفاتر پلیس +10، اقدام به اخذ نوبت کرده و با مراجعه به دفاتر پلیس +10، پرکردن فرم های لازم، ارائه مدارک مورد نیاز، انداختن عکس بیومتریک و پرداخت هزینه لازم، مراحل ثبت نام پاسپورت را تکمیل نموده و منتظر پست شدن پاسپورت به درب منزل خویش باشد.
در روش اینترنتی، شخص باید، آدرس egozar.epolice.ir را جستجو نموده و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، به پورتال خویش، دسترسی پیدا نماید. در شرایطی که فرد، در این سامانه، ثبت نام نیست، ابتدا باید نسبت به این امر، اقدام کند.
در این گام، فرد باید از فیلد خدمات پلیس مهاجرت و گذرنامه، گزینه درخواست صدور یا تمدید گذرنامه را انتخاب کند.
در این گام فرد باید بر روی درخواست گذرنامه، کلیک نماید.
در این مرحله، فرد باید وضعیت تاهل خود را تعیین و موافقت خود را با قواعد سایت، اعلام کند.
در این گام، باید رمز تصدیق و شناسه یکتای مربوط به اجازه نامه محضری ولی یا همسر، در خصوص افراد زیر 18 سال و زنان متاهل، در کادرهای مربوطه، درج شود. شایان ذکر است، وارد کردن این اطلاعات، مستلزم این بوده که افراد، از قبل، با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، اجازه نامه کتبی محضری را تنظیم و دریافت کرده باشند.
در این گام، فرد باید، گواهی محضری نمایش داده شده را تایید کرده و به مرحله بعد برود.
در این قسمت، شخص باید، اطلاعات تولد خود را وارد نماید.
در این مرحله باید اطلاعات مربوط به قد، وزن، گروه خونی و.... وارد شود.
در نهایت، با طی باقی مراحل که شامل وارد کردن اطلاعات دو نفر از بستگان، برای تماس در مواقع اضطراری؛ وارد کردن اطلاعات مربوط به تحصیلات، کشور محل اقامت و آدرس متقاضی پاسپورت؛ مشاهده و تایید اطلاعات وارد شده در مراحل قبل و پرداخت هزینه می باشد، شخص موفق به ثبت درخواست اینترتی صدور پاسپورت ایران خواهد شد که در موعد مقرر، از طریق پست، به آدرسی که در سامانه، درج نموده، ارسال می گردد.
برای ثبت درخواست پاسپورت ایرانیان مقیم خارج در سایت میخک، ابتدا فرد باید آدرس سامانه میخک mikhak.mfa.gov.ir را در مرورگر خود جست و جو کرده و پس از ورود به صفحه ای مشابه صفحه زیر، برروی دکمه ورود به سایت، کلیک کند. در صورتی که شخص، در این سامانه، ثبت نام نیست، ابتدا باید، نسبت به انجام ثبت نام، اقدام نماید.
در این گام، شخص باید، آدرس ایمیلی که با آن در سامانه میخک ثبت نام کرده، کد ملی و اعداد کد امنیتی را در کادرهای مربوطه وارد نموده و بر روی گزینه ورود با رمز عبور ثابت، یا ارسال رمز عبور یک بار مصرف، کلیک کند.
در این گام، فرد باید، رمز عبور یک بار مصرف ارسالی به ایمیل خویش را وارد کند.
در این صفحه فرد باید بر روی گزینه امور گذرنامه کلیک کند.
در این قسمت شخص باید گزینه درخواست گذرنامه را انتخاب نماید.
در این گام، فرد اطلاعات هویتی خود را مشاهده خواهد کرد و در صورتی که از صحت آن ها، مطمئن است، می تواند بر روی گزینه صفحه بعد، کلیک نماید.
در این مرحله، شخص باید اطلاعات آخرین خروج از ایران را وارد و پس از اینکه علت درخواست را تعیین نمود، بر روی گزینه صفحه بعد کلیک کند.
در این گام فرد باید، مدارک لازم را بارگذاری نماید.
در این مرحله، فرد باید بر روی گزینه اطلاعات سوابق شخصی، کلیک کرده و اطلاعات لازم را وارد کند.
در مرحله نهایی، شخص باید گزینه ثبت نهایی را انتخاب کرده تا کد رهگیری وی، صادر شود.
علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط، مراحل و نحوه دریافت پاسپورت می توانند مقاله پیشنهادی در لینک بیشتر بخوانید مقاله را مورد مطالعه قرار دهند. در ادامه، طریقه تمدید آنلاین و غیرحضوری پاسپورت ایران، بررسی خواهد شد.
در خصوص طریقه تمدید آنلاین و غیرحضوری پاسپورت ایران، از طریق جستجوی سایت egozar.epolice.ir و وارد کردن نام کاربری و رمز عبور ثبت نامی فرد در سامانه سخا پلیس، باید گفت، در حال حاضر، علی رغم راه اندازی این بستر و وجود چنین گزینه ای در سامانه سخا، امکان تمدید آنلاین و غیر حضوری پاسپورت در ایران، وجود ندارد.
به همین علت، افرادی که اعتبار پاسپورت آنان، منقضی شده، باید با در دست داشتن تمامی مدارک ذکر شده در تیتر دوم مقاله، همچنین، با در دست داشتن گذرنامه قبلی، به یکی از دفاتر پلیس +10، مراجعه کرده و پس از تکمیل فرم درخواست، ارائه مدارک لازم و پرداخت هزینه صدور پاسپورت، پاسپورت ایرانی خود را تمدید کنند.
علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص تمدید پاسپورت می توانند مقاله ای که در لینک حتما بخوانید ارائه شده را مورد مطالعه قرار دهند. در ادامه، در خصوص تمدید آنلاین گذرنامه و پاسپورت ایرانیان خارج از کشور، صحبت خواهد شد.
شرایط، مراحل و نحوه تمدید گذرنامه ایرانیان خارج از کشور، مساله ای است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، بررسی و توضیح داده خواهد شد. برای تمدید گذرنامه ایرانیان خارج از کشور، در ابتدا فرد باید مطابق آنچه راهنمای تصویری آن، در تیتر سوم مقاله، ارائه شد، آدرس سایت میخک mikhak.mfa.gov.ir، را جستجو نماید؛
پس از ورود به سامانه با نام کاربری، رمز عبور و ایمیلی که شخص با آن در سامانه میخک ثبت نام کرده، او باید، گزینه امور گذرنامه و سپس درخواست صدور گذرنامه، را انتخاب کند و پس از مشاهده اطلاعات هویتی خود، به مرحله بعدی برود؛
در این گام، شخص باید پس از تعیین تاریخ آخرین خروج از ایران، علت درخواست صدور گذرنامه و پاسپورت ایرانی را اتمام اعتبار آن، ذکر کرده و با بارگذاری مدارک لازم برای دریافت پاسپورت و درج سوابق شخصی، با کلیک برروی گزینه ثبت نهایی، کد رهگیری خود را دریافت کند؛
در مرحله آخر، فرد باید به صورت حضوری و در موعد مقرری که به وی اعلام می گردد، با در دست داشتن اصل مدارک، شخصا و در صورت متاهل یا زیر 18 سال بودن، همراه همسر و ولی قهری و قانونی خود، به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در محل اقامت خویش، نظیر سفارت ایران در هلند، مراجعه کرده و با طی مراحل لازم، پاسپورت جدید ایرانی خویش را دریافت کند. علاقمندان به مشاهده راهنمای تصویری این امر، می توانند به تیتر سوم مقاله، مراجعه کنند.
شرایط، مراحل و نحوه دریافت پاسپورت الکترونیکی افغانستان در ایران این است که اولا، تبعه افغانستانی مقیم ایران، تذکره تابعیت افغانستان و یا برگه تثبیت هویت صادر شده از سفارت جمهوری اسلامی افغانستان و سایر مدارک مورد نیاز این امر را داشته باشد.
سپس، با در دست داشتن مدارک، به سفارت و قونسلگری های جمهوری اسلامی افغانستان در ایران، مراجعه کرده تا عکس و اثر انگشت بایومتریک، از وی گرفته شود و با طی مراحل لازم، پاسپورت الکترونیکی وی صادر و به او تحویل داده شود.
شایان ذکر است، مقصود از پاسپورت الکترونیکی، پاسپورتی نیست که مراحل درخواست و دریافت آن، اینترنتی باشد، بلکه مقصود، پاسپورتی است که در آن، اثر انگشت بیومتریک و عکس بیومتریک فرد، درج شده و در هر کشوری که از شخص اثر انگشت گرفته شود مشخصات وی نمایش داده خواهد شد.
در تیترهای قبلی مقاله، شرایط، مراحل و نحوه دریافت پاسپورت ایران، همچنین چگونگی تمدید آنلاین آن برای ایرانیان مقیم خارج از کشور، توضیح داده شد. در این تیتر از مقاله، مساله مهم پیگیری گذرنامه ایران، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
در خصوص پیگیری پاسپورت ایران برای ایرانیان مقیم داخل یا خارج از کشور، باید گفت، در حال حاضر، امکان پیگیری آنلاین این امر وجود ندارد و برای پیگیری، باید به صورت حضوری، به دفاتر پلیس +10 در ایران و یا نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در محل اقامت فرد، نظیر سفارت ایران در هلند، مراجعه کرد.
تنها ایرانیان داخل کشور، می توانند، پس از ارسال پیامک از سوی شرکت پست، مبنی بر ارسال پاسپورت از طریق دفاتر پلیس + 10، به سایت traking.post.ir مراجعه کرده و با وارد کردن کد مرسوله پیامک شده، از وضعیت مرسوله پستی خود مطلع گردند یا به ابتدای کد مرسوله، حرف R بزرگ اضافه کرده و آن را به سرشماره 2000441 پیامک کنند تا نتیجه، از طریق پیامک، به شخص، ارسال گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و مراحل دریافت پاسپورت ایران در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و مراحل دریافت پاسپورت ایران پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط و مراحل دریافت پاسپورت ایران
برای مشاوره شرایط و مراحل دریافت پاسپورت ایران
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©