تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا، در مواردی چون، مرجع صادر کننده پروانه وکالت بوده و احتمال قبولی در هر آزمون، کاملا تابع سطح دشواری و استاندارد بودن سوالات، همچنین دانش داوطلب است. با توجه به اینکه اعتبار و مسئولیت وکلای این دو مرجع، تفاوتی ندارد، نمی توان هیچ یک مراجع را به دیگری، برتری داد.
برای مشاوره تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا
برای مشاوره تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا
یکی از پر طرفدار ترین حوزه های شغلی در علوم انسانی، وکالت است و سالانه، جوانان زیادی با هدف وکیل شدن، اقدام به شرکت در آزمون وکالت می کنند. در سال های اخیر، علاوه بر کانون وکلای دادگستری یا اسکودا، مرکز وکلای قوه قضاییه نیز، اقدام به برگزاری آزمون وکالت و دوره های کارآموزی وکالت، برای قبول شدگان در آزمون می نماید.
از آنجا که تفاوت هایی میان مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا، همچنین روند کارآموزی و منابع آزمونی این دو مرجع وجود دارد، ضروری است تا متقاضیان اخذ پروانه وکالت، از این تفاوت ها و روند کارآموزی در هر مرجع، مطلع باشند و بدانند احتمال قبولی کدام بیشتر است تا موفق تر آزمون داده و پس از قبولی در آزمون وکالت هر دو نهاد، بهترین انتخاب ممکن را نمایند.
لذا در مقاله حاضر، در راستای ذکر تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا، روند اخذ پروانه وکالت در کانون وکلا دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه، توضیح داده شده، تفاوت این دو نهاد، اینکه کدام یک نسبت به دیگری، برتری دارد، احتمال قبولی در کدام یک بیشتر است و مفاد و منابع آزمونی هریک چه بوده، بررسی گردیده است.
روند اخذ پروانه وکالت در کانون وکلا دادگستری، مهم ترین تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، با استناد به آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری و اصلاحات بعدی آن، توضیح داده خواهد شد.
فرد باید در موعد مقرر برای ثبت نام، اقدام به ثبت نام در آزمون کانون وکلای دادگستری یا همان اسکودا نموده، منابع درسی لازم برای این آزمون را مطالعه کند و حداقل هفتاد درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز (بر اساس نمره تراز شده) را کسب نماید.
سپس باید خود را با مدارک لازم، به کانون وکلای شهری که در آن قبول شده، معرفی کرده و سه مرحله لازم برای کسب پروانه وکالت را به عنوان وکیل کارآموز و در طی 15 ماه، طی کند. در مرحله اول، شخص باید برای مدت 2 ماه و حداقل پنجاه ساعت، در جلسات سخنرانی علمی و کارگاه های آموزشی شرکت کند؛
در مرحله دوم، فرد باید برای مدت 6 ماه، هر روز (جز روزهای تعطیل رسمی) و به صورت تمام وقت، در ساعات اداری، در مراجع قضایی حاضر شده و از یک پرونده دارای وقت رسیدگی یا در حال رسیدگی، گزارش تهیه نماید.
در مرحله سوم، فرد باید نزد وکیل سرپرست، کارآموزی کرده، حداقل 50 ساعت در جلسات سخنرانی شرکت نماید و تمام امور محوله از سوی کانون وکلا را انجام دهد. پس از اتمام دوره 15 ماهه کارآموزی، فرد باید در دو مرحله کتبی و شفاهی (مصاحبه) آزمون اختبار، شرکت کند و در صورت کسب حداقل نمره لازم، پروانه وکالت پایه یک دادگستری خود را از کانون، دریافت نماید.
نحوه دریافت پروانه در مرکز وکلای قوه قضاییه، کاملا تابع دستورالعمل های صادره در این خصوص خواهد بود و همین امر، یعنی روند وکیل شدن در این مرجع، از جمله تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا است. نحوه دریافت پروانه در مرکز وکلای قوه قضاییه عبارت است از:
در ابتدا، فرد باید در موعد مقرر، در آزمون کتبی برگزار شده از سوی این نهاد، شرکت کرده، منابع و دروس لازم را مطالعه نماید و در آزمون، قبول شود. پس از قبولی در آزمون کتبی، فرد باید برای مصاحبه شفاهی، در مراجعی که به وی، اطلاع رسانی خواهد شد، حاضر گردد. پس از قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه شفاهی، طی مراحل زیر برای وکیل پایه یک دادگستری شدن، الزامی خواهد بود:
کارآموز باید به مدت دوماه، در دوره توجیهی؛ به مدت حداقل ۵۰ ساعت در دوره آموزشی-کاربردی؛ به مدت حداقل ۳۰ ساعت در همایش ها و سخنرانی های علمی که توسط مرکز یا هیات مدیره استانی برگزار می گردد، شرکت کند.
کار آموز باید در موضوعات حقوقی مختلف، اقدام به تهیه کار تحقیقی نموده و آن را در قالب سمینار یا اثر علمی و پژوهشی، ارائه دهد؛ سپس، طی مدت ۱۸ ماه، هر ماه ۴ روز (جمعا ۷۲ روز)، در جلسات دادگاه های حقوقی و کیفری، شرکت نماید و به تعداد 20 فقره، از پرونده های حقوقی و کیفری ای که در دادگاه های آن ها شرکت نموده، گزارش تهیه کند. شایان ذکر است که تمام امور وکالتی کارآموز، باید تحت نظر وکیل سرپرست وی باشد.
در پایان، کارآموز باید در آزمون وکالت پایه یک که در دو مرحله کتبی و شفاهی (مصاحبه) برگزار خواهد شد، شرکت نماید تا با کسب حداقل نمره لازم، پروانه وکالت پایه یک مرکز وکلا قوه قضاییه خود را از این نهاد، دریافت کند. در ادامه تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا و احتمال قبولی در آزمون برگزار شده از سوی هریک، توضیح داده خواهد شد.
تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا، اغلب، پرسش افرادی است که در آزمون های برگزار شده از سوی این دو مرجع، شرکت کرده و در هردو، قبول شده اند و در انتخاب، مردد هستند. لذا در این تیتر، این تفاوت ها بررسی و در خصوص آن ها، توضیح داده خواهد شد.
تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا در منابع آزمونی، روند کارآموزی و مرجع صادر کننده پروانه وکالت است؛ منابع امتحانی آزمون مرکز وکلا و کانون وکلا، در اکثر دروس، مشترک و در برخی دروس، با یکدیگر تفاوت دارند و روند کارآموزی در کانون وکلا با مرکز وکلا، از حیث ماه و مراحل، دارای اندکی تفاوت است؛
دروس فقه (با 20 سوال) و حقوق ثبت (با 20 سوال)، از مهم ترین منابع اختصاصی آزمون مرکز وکلا و دروس اصول فقه (با 10 سوال) و متون فقه (با 10 سوال)، از مهم ترین منابع اختصاصی آزمون کانون وکلا هستند؛ شروع کارآموزی مرکز وکلا، مستلزم قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه شفاهی است اما صرف قبولی در آزمون کتبی، برای شروع کارآموزی کانون وکلا، کافی است؛
مدت کارآموزی مرکز وکلا 18 ماه و مدت کارآموزی کانون وکلا 15 ماه است؛ کانون وکلا، یک نهاد قدیمی مستقل و سازمانی مردم نهاد است ولی، مرکز وکلای قوه قضاییه، نهادی تازه تاسیس و زیر نظر قوه قضاییه کل کشور می باشد.
در کل باید گفت که تمامی افرادی که به واسطه قبولی در آزمون یکی از دو نهاد مذکور و طی مراحل لازم، وکیل شده اند، دارای شان و اعتبار یکسان بوده و وظایف آن ها در حیطه و حوزه وکالت، یکی می باشد. تنها مواردی که سبب ایجاد تفاوت بین وکلای کانون وکلا و مرکز وکلای قوه قضاییه می گردد، جزئیات روند وکیل شدن، پس از قبولی در آزمون و مرجع و نهاد صادر کننده پروانه وکالت و مجوز های لازم می باشد.
پس از بررسی تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، این مساله که کانون وکلا بهتر است یا مرکز وکلای قوه قضاییه، مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در خصوص آن، توضیحات و نکات لازم، ارائه خواهد شد.
در پاسخ به این پرسش که کانون وکلا بهتر است یا مرکز وکلای قوه قضاییه، باید فاکتورهای مختلفی را مد نظر قرار داد. فاکتورهایی نظیر اینکه پروانه وکالت صادره از کدام مرجع، دارای اعتبار بیشتری است؛ روند وکیل شدن در کدام نهاد، پس از قبولی در آزمون وکالت برگزار شده، آسان تر است؛ کدام نهاد، امتیازات بیشتری را در اختیار وکلای خود قرار می دهد و...
در کل، نمی توان گفت، بین کانون وکلا و مرکز وکلا، کدام یک بهتر از دیگری می باشد؛ این امر، کاملا به معیارها و انتخاب اشخاص بستگی داشته و از فردی به فرد دیگر، متفاوت است. در کل، آنچه مهم خواهد بود این است که پس از قبولی در آزمون هر دو نهاد و طی مراحل کارآموزی و... افراد، وکیل پایه یک دادگستری شده و می توانند اقدام به قبول دعاوی حقوقی و کیفری نمایند و از حق و عدالت، دفاع کنند.
یکی از پر تکرار ترین سوالات در خصوص آزمون وکالت، مبنی بر این است که احتمال قبولی در کانون وکلا بیشتر است یا مرکز وکلای قوه قضاییه؟ لذا در این تیتر از مقاله دینا، این پرسش از جهات مختلف، بررسی و به آن، پاسخ داده خواهد شد.
در پاسخ به پرسش مطروحه مبنی بر اینکه احتمال قبولی در کدام آزمون بیشتر است، باید گفت، قبولی در هر دو آزمون، مستلزم مطالعه منابع و تسلط کافی به آن ها است و اینگونه نیست که بدون مطالعه، شانسی برای قبولی در آزمون کانون وکلای دادگستری یا مرکز وکلای قوه قضاییه وجود داشته باشد.
اما در کل و بر اساس روند طراحی سوالات در سال های اخیر، به ویژه در سال جاری، می توان گفت، سطح دشواری سوالات آزمون مرکز مشاوران قوه قضاییه، کمتر و سوالات مطرح شده توسط طراح سوال، استاندارد تر بوده و همین امر، احتمال قبولی داوطلبین در این آزمون را نسبت به آزمون کانون وکلا بیشتر خواهد کرد.
در مجموع، احتمال قبولی در آزمون کانون وکلا و مرکز مشاوران قوه قضاییه را باید، هر ساله، پس از برگزاری آزمون و بررسی سطح سختی و دشواری سوالات و استاندارد بودن آن ها بررسی کرد و اینکه احتمال قبولی کدام بیشتر است، امری نیست که بتوان به صورت پیش فرض و قاعده مند و قبل از برگزاری آزمون، در خصوص آن، اظهار نظر نمود.
منابع درسی آزمون کانون وکلا دادگستری و مرکز قوه قضاییه، در برخی موارد مشترک و در برخی موارد، متفاوت هستند، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، ابتدا منابع مشترک این دو آزمون و سپس، منابع متفاوت آن ها، ذکر خواهند شد.
منابع درسی مشترک آزمون کانون وکلا دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه عبارتند از: حقوق مدنی، آیین دادرسی مدنی، حقوق تجارت، حقوق جزای عمومی و اختصاصی، آیین دادرسی کیفری، حقوق اساسی
دروس ثبت و فقه، مخصوص آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه و دروس اصول فقه و متون فقه، مخصوص آزمون کانون وکلای دادگستری هستند.
در خصوص اینکه برای هر درس از منابع آزمون وکالت، چه کتابی مطالعه شود، باید گفت، نمی توان منبع ویژ ای را نام برد، چراکه هر داوطلب، با نگارش و توضیحات یک استاد و نویسنده، ارتباط برقرار خواهد کرد و تمامی کتب، دارای محتوای یکسان بوده و صرفا در برخی نکات و شیوه نگارش، متفاوت هستند.
در کل، برای دروس مدنی، جزا، آیین دادرسی مدنی و کیفری، همچنین تجارت، داوطلب باید به تمامی مواد قانونی این دروس و قوانین خاصی که از سوی کانون وکلا ومرکز وکلا، پیش از آزمون معرفی می گردند، وقوف کامل داشته باشد و در کنار متن قانون، از جزوات و کتب سایر اساتید مطرح و معتبر و محشا های قانونی نیز، استفاده کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا در کانال تلگرام حقوقی دینا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا پاسخ دهند.
برای مشاوره تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا
برای مشاوره تفاوت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلا
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©