خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی، امکانی است که از سوی قوه قضاییه و با هدف ارائه مشاوره قضایی به شهروندان ایجاد شده است. نحوه دریافت این خدمت به این صورت است که افراد باید پس از نصب برنامه و سامانه آی گپ، از قسمت سرویس سازمانی، گزینه قوه قضاییه را انتخاب کنند.
برای مشاوره پیرامون خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی
برای مشاوره پیرامون خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی
دفاتر خدمات قضایی از جمله نهادهای زیرمجموعه قوه قضاییه کشور می باشند که با هدف کاهش مراجعه حضوری مردم به دستگاه قضا و همچنین سرعت بخشیدن به رسیدگی پرونده ها و صرفه جویی در زمان ایجاد گردیدند.
با گسترش خدمات این نهاد در بخش های مختلف؛ رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، از راه اندازی خدمت مشورت غیرحضوری در پیام رسان آی گپ توسط دفاتر خدمات قضایی خبر داد. در این میان ممکن است که این سوال برای اکثر افراد ایجاد شود که خدمت مشورت غیرحضوری چیست و مزایای آن چه می باشد؟
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی چیست و ورود به سامانه آن چگونه می باشد؛ به نحوه دریافت خدمت مشورت غیرحضوری از این دفاتر بپردازیم. سپس در خصوص مزایای خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی صحبت خواهیم کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
مطابق با ماده 2 آیین نامه اجرایی دفاتر و کانون خدمات الکترونیک قضایی مصوب سال 1401؛ کلیه اشخاص حقیقی یا حقوقی جهت اقامه، طرح و پیگیری دعاوی، شکایات و سایر امور قضایی، می توانند از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام کنند.
علاوه بر این امکانات؛ رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، از راه اندازی خدمتی دیگر، تحت عنوان مشورت غیرحضوری در سال جاری خبر داد. از آن جایی که این خدمت، به تازگی از سوی قوه قضاییه در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ایجاد گردیده است، ممکن است که این پرسش برای بسیاری از افراد مطرح شود که خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی چیست؟
در پاسخ به این پرسش باید بیان نمود که خدمت مشورت غیرحضوری یک خدمت جدید از سوی قوه قضاییه می شود که به شکل غیرحضوری و در پیام رسان آی گپ ارائه می شود. در این خدمت، اگر مردم کاری با دستگاه قضایی و به ویژه با دفاتر خدمات قضایی داشته باشند؛ قبل از مراجعه حضوری و فیزیکی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، می توانند با استفاده از خدمت مشورت غیرحضوری، از فرآیندهای مورد نیاز اطلاع پیدا نمایند.
در قسمت گذشته، به این پرسش پاسخ دادیم که خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی چیست؛ و در این خصوص بیان نمودیم که مشورت غیرحضوری از جمله امکانات دفاتر خدمات قضایی می باشد که به ارائه مشاوره به افراد، قبل از مراجعه حضوری به این دفاتر می پردازد. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح نحوه ورود به سامانه خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی بپردازیم.
به منظور استفاده از خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی، اشخاص باید در ابتدا برنامه آی گپ را دانلود نموده و نسبت به نصب آن اقدام نمایند. بعد از نصب برنامه، شخص باید از منوی پایین، گزینه "آیلند" را انتخاب نموده و سپس "سرویس سازمانی" را انتخاب کند.
در صفحه جدید، متقاضی باید گزینه قوه قضاییه را انتخاب کند تا به بخش خدمات ارائه شده توسط این نهاد راه یابد.
در مرحله بعدی داوطلب می تواند انواع خدمات ارائه شده نظیر ثبت نام سامانه ابلاغ ثنا را مشاهده نماید و در صورت تمایل، بر روی هر کدام کلیک نماید.
همانطور که در تصویر فوق مشاهده می شود، افراد می توانند با نصب برنامه آی گپ به برخی خدمات راه اندازی شده توسط قوه قضاییه نظیر "خدمات قضایی من"، "درگاه خدمات الکترونیک غیرحضوری قضایی"، "ثبت نام ثنا" و نیز "سامانه سامع" دسترسی یابند. هم چنین افراد می توانند علاوه بر دانلود برنامه آی گپ و نصب آن بر روی گوشی، از نسخه تحت وب این برنامه نیز استفاده نمایند.
همانطور که پیش تر اشاره شد، دفاتر خدمات قضایی، خدمتی را ارائه نموده اند که به موجب آن، افراد می توانند پیش از مراجعه حضوری به این دفاتر، با کارشناسان این نهاد ارتباط گرفته و کلیه راهنمایی های لازم را دریافت نمایند. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی افراد مطرح شود که نحوه دریافت خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی چگونه می باشد.
به منظور دریافت خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی، شخص می بایست همانند راهنمای تصویری قید شده در قسمت قبل به بخش قوه قضاییه در برنامه آی گپ رفته و خدمت مورد نظر خود را انتخاب کند. به طور مثال چنانچه فرد، بر روی قسمت درگاه خدمات الکترونیک غیرحضوری قضایی؛ کلیک نماید، با صفحه ای مطابق با تصویر زیر مواجه می شود که به کاربران دو خدمت، یعنی پیگیری درخواست های موجود و نیز ثبت حساب کاربری را ارائه می نماید.
همچنین، افراد در صورت کلیک بر روی قسمت سامع، امکان استفاده از خدماتی همانند اطاله دادرسی، انتقاد به فرآیند دادرسی، درخواست ملاقات حضوری و ... را خواهند داشت. به این منظور متقاضی باید بر روی گزینه ثبت درخواست که در قسمت پایین صفحه قرار گرفته است، کلیک نماید.
همچنین، افراد با انتخاب گزینه خدمات قضایی من، به صفحه سامانه عدل ایران یا همان سامانه ثنا متصل گردیده و می تواند با وارد کردن اطلاعات خواسته شده، نظیر شماره ملی و رمز عبور، به امکانات این سامانه دسترسی یابد.
در نهایت، نیز افراد می توانند با استفاده از برنامه آی گپ و ورود به بخش قوه قضاییه و سپس ثبت نام ثنا، نسبت به ثبت نام در سامانه ثنا اقدم نموده و یا اطلاعات خود را تغییر داده و یا رمز خود را بازیابی و یا تغییر دهند.
توجه به این نکته ضروری است که برای ثبت نام در سامانه ثنا، فرد می بایست دارای شماره همراه به نام و مدارک هویتی نظیر شناسنامه و کارت ملی باشد. همچنین، قوه قضاییه در حال راه اندازی کانالی در برنامه آی گپ با عنوان "کانال رسمی خدمات قضایی هوشمند" می باشد. با راه اندازی این کانال، افراد می توانند در اسرع وقت اخبار این نهاد را دنبال نمایند. همچنین، امکان برقراری تماس تلفنی با کارشناسان دفاتر، از طریق شماره 1470 فراهم است.
در بخش های پیشین مقاله به چیستی و ماهیت خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی و نیز نحوه ورود و دریافت اشاره گردید. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح مزایای خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی بپردازیم.
از جمله مهم ترین مزایای این خدمت، ارائه شدن آن به شیوه غیرحضوری می باشد که این امر به نوبه خود در وقت و هزینه شهروندان صرفه جویی می نماید. تنها کافی است که افراد به اینترنت دسترسی داشته و با نصب پیام رسان آی گپ بر روی تلفن همراه خود از این خدمت استفاده نمایند.
هم چنین با استفاده از این خدمت، افراد می توانند با برقراری ارتباط با کارشناسان دفاتر خدمات قضایی، قبل از مراجعه حضوری به این دفاتر، از آنان اطلاعات لازم را دریافت نموده و با آمادگی بیشتری به صورت حضوری به این دفاتر مراجعه نمایند.
زیرا در در گذشته؛ امکان داشت برخی افراد برای ارائه مدارک، چندین بار به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند، اما با این خدمت نوین که در پیامرسان های داخلی شکل گرفته است؛ افراد قبل از حضور در دفتر با دریافت مشاوره می توانند اقدامات بعدی خود را انجام دهند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی در کانال تلگرام آیین دادرسی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی پاسخ دهند.
برای مشاوره پیرامون خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی
برای مشاوره پیرامون خدمت مشورت غیرحضوری دفاتر خدمات قضایی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©