دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / قوانین معافیت پزشکی

قوانین معافیت پزشکی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

یکی از بهترین راه ها برای اخذ معافیت سربازی، معافیت پزشکی است که فرد برای بهره مندی از آن، باید از سیر تا پیاز و قوانین معافیت پزشکی، همچنین لیست بیماری های آن، مطلع بوده، از مدارک مورد نیاز نظیر مدارک هویتی، برخوردار باشد، درخواست معافیت خود را از طریق پلیس 10+ ثبت کرده و با طی مراحل، منتظر اعلام نتیجه بماند.

 

یکی از مواردی که در قوانین ایران، در خصوص آقایان وجود دارد و عمل به آن اجباری است، رفتن به خدمت سربازی، بعد از 18 سالگی یا پس از اتمام تحصیلات مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا می باشد و عدم برخورداری از کارت پایان خدمت که مثبت گذراندن این دوره است می تواند فرد را با مواردی چون محرومیت از برخی حقوق اجتماعی، روبرو سازد.

 

با این وجود، قانون گذار و دولت، مواردی را پیش بینی کرده اند که در صورت وجود آن ها، آقایان می توانند از معافیت دائم یا موقت یا صرفا از معافیت در برخی موارد نظیر معافیت از رزم، برخوردار گردند که از جمله مهم ترین آن ها، معافیت پزشکی است و تنها در صورتی می توان از آن استفاده کرد که از قوانین معافیت پزشکی و سیر تا پیاز معافیت پزشکی، مطلع بود.

 

لذا در مقاله حاضر، چیستی معافیت پزشکی سربازی، لیست بیماری ها، شرایط و مدارک لازم، سیر تا پیاز مراحل و بهترین راه گرفتن معافیت پزشکی، بررسی شده، در خصوص امکان خرید یا عدم امکان خرید و موارد و کارهایی که پس از رد شدن درخواست معافیت باید انجام داد، سایت نظام وظیفه برای اقدامات لازم در این خصوص و مزایا و معایب معافیت پزشکی، صحبت گردیده و فایل دانلود آیین نامه معاینه و معافیت پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی، ارائه شده است.

معافیت پزشکی سربازی چیست؟

در پاسخ به این پرسش که مقصود از معافیت پزشکی سربازی چیست؟ باید گفت، با توجه به اجباری بودن گذراندن دوره سربازی در قوانینی چون قانون اساسی و...، معافیت پزشکی راهی است که افراد با کمک آن، می توانند به طور دائم یا موقت، به سربازی نرفته یا در صورت اعزام به خدمت، از مواردی چون رزم و رژه و برخی کارهای نظامی، منع و معاف گردند.

 

در واقع، در شرایطی که فردی از لحاظ جسمی و روانی، سالم نبوده، دچار بیماری یا نقص عضو یا اختلال روانی جزئی، عدم رشد، بیماری های جسمی یا روانی درمان پذیر و یا بیماری یا نقص عضو یا اختلال روانی غیر قابل درمان باشد، معافیت پزشکی سربازی، قابل تحقق است.

 

در این موارد، فرد باید سیر تا پیاز معافیت پزشکی، بند های مربوط به این امر و لیست بیماری های سبب این معافیت را در آیین نامه معاینه و معافیت پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی، مطالعه کرده، مراحل لازم برای گرفتن معافیت پزشکی را طی کند و پس از تکمیل مدارک و مراحل مورد نیاز، از معافیت دائم، موقت یا معافیت از رزم سربازی، بهره مند گردد.

لیست انواع بیماریهای معافیت پزشکی

لیست انواع بیماریهای معافیت پزشکی، در بخش دوم آیین نامه معاینه و معافیت پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی در 17 سرفصل، پیش بینی گردیده است که در این تیتر از مقاله، تمام بخش ها، نام برده می شود، برخی از رایج و شایع ترین انواع بیماری های معافیت پزشکی، ذکر خواهد شد و فایل دانلود لیست کامل بیماری ها، برای اطلاع دقیق از سایر بیماری ها، نوع بیماری و نوع معافیت آن، ارائه می گردد:

 

رایج ترین و شایع ترین بیماری هایی که افراد، به دنبال معافیت پزشکی، به موجب آن ها هستند، مواردی چون، ضعیفی چشم، صرع یا تشنج، میگرن، عدم تعادل حرکتی، بیماری های اعصاب و روان همچون وسواس، استرس و اضطراب، افسردگی و دوقطبی؛

 

 مشکلات مفصلی و استخوانی، زانوی پرانتزی و دفورمیتی مچ پا، بیماری های دهان و دندان نظیر مشکل در هنگام صحبت کردن، سوء تغذیه، مشکل در بلع غذا، ایجاد صورت نامتقارن به دلیل وجود تومورهای خوش خیم و بدخیم را در بر می گیرد که در بخش چهار، پنج، شش، هشت، دوازده و سیزده بخش دوم آیین نامه معاینه و معافیت پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی، مورد پیش بینی قرار گرفته اند. 17 سرفصل بیماری های بخش 2 این آیین نامه، به شرح زیر است:

 

بخش بیماری های عمومی؛ بخش بیماری های غدد مترشحه داخلی؛ بخش بیماری های پوست و بافت های زير پوست؛ بخش بیماری های داخلی مغز و اعصاب (نورولوژی)؛ بخش بیماری های اعصاب و روان؛ بخش بیماری های جراحی مغز و اعصاب؛ بخش بیماری های ريه و قفسه صدری؛ بخش بیماری های استخوان (اسكلت)؛ بخش بیماری های دستگاه گوارش و جراحی عمومی؛ 

 

بخش بیماری های خون و انكولوژی (بدخيمی ها)؛ بخش بیماری های دستگاه ادراری تناسلی؛ بخش بیماری های فک و دهان و دندان؛ بخش بیماری های چشم و عوارض بينائی؛ بخش بیماری های گوش، حلق و بينی؛ بخش بیماری های قلب و عروق؛ بخش بیماری های روماتولوژی و بافت همبند؛ بخش بیماری های عفونی.

 

با توجه به عدم امکان ذکر تمام بیماری های مربوط به هر بخش، در زیر، فایل دانلود لیست انواع بیماریهای معافیت پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی، ارائه شده و خوانندگان محترم می توانند با دانلود آن، از سیر تا پیاز بیماری های سبب معافیت پزشکی، نظیر بیماری های سبب معافیت پزشکی چشم یا معافیت پزشکی اعصاب و روان و ... مطلع شوند.

 

 

فایل دانلود لیست انواع بیماریهای معافیت پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی
  • حجم: 497 KB
  • منبع: سایت نظام وظیفه vazifeh.police.ir

 

در صورتی که فردی، معاف از رفتن به خدمت سربازی گردد، برای او، کارت صادر خواهد شد و باید پس از درخواست صدور کارت، نسبت به پیگیری آن، اقدام نماید که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانند، متن مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مطالعه کنند.

شرایط و مدارک لازم برای دریافت معافیت پزشکی

شرایط و مدارک لازم برای دریافت معافیت پزشکی، پرسش بسیاری از مشمولین است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد بررسی قرار است. در خصوص شرایط لازم برای دریافت معافیت پزشکی، باید گفت، مشمول متقاضی معافیت، باید از مدارک لازم برخوردار باشد و از نظر کمیسیون پزشکی شهرستان، استان و سازمان، مبتلا به وضعیت جسمانی و روانی پیش بینی شده در بندهای معافیت پزشکی آیین نامه این امر، تشخیص داده شود.

 

از جمله مدارک لازم برای دریافت معافیت پزشکی می توان به فرم تکمیل شده وضعیت مشمولان؛ فرم معاینه اولیه؛ فرم ثبت درخواست معافیت پزشکی از طریق دفاتر پلیس +10؛ فرم واکسیناسیون نظام وظیفه که از سوی مراکز مربوط به واکسن سربازی صادر شده است؛

 

 اصل و کپی کارت ملی و اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه عکس دار مشمول؛ عکس بیومتریک که توسط دفاتر پلیس +10 انداخته خواهد شد؛ اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فراغت از تحصیل؛ مدارک مربوط به افتتاح کردن حساب در بانک سپه، اشاره کرد.

 

سیر تا پیاز مراحل گرفتن معافیت پزشکی

در توضیح سیر تا پیاز مراحل گرفتن معافیت پزشکی باید گفت، در ابتدا، مشمول با هر وضعیتی، باید، پس از اخذ نوبت از سایت نوبت دهی اینترنتی دفاتر پلیس +10، به این دفاتر مراجعه کرده؛ برگه معرفی اعزام به خدمت را دریافت کند؛ مدارک مورد نیاز را تهیه؛ فرم خود اظهاری در خصوص بیماری ها را تکمیل و سپس برای بررسی وضعیت سلامت جسمانی و روانی، نزد پزشک اول که از پزشکان نیروی مسلح است برود؛

 

برای ارسال پرونده به کمیسیون پزشکی شهرستان، فرد باید با در دست داشتن نظر پزشک اول، به دفاتر پلیس +10 مراجعه کرده و درخواست خود مبنی بر دریافت معافیت پزشکی را در سامانه نظام وظیفه ثبت کند؛ پس از ثبت درخواست، طی مراحل مختلف، برگه معرفی به بیمارستان تخصصی و شرکت در کمیسیون پزشکی شهرستان، استان و سازمان، به مشمول متقاضی معافیت پزشکی، ارسال می گردد؛

 

پس از مراجعه فرد و انجام بررسی های لازم، جواب بیمارستان و نظر کمیسیون پزشکی، به حوزه رسیدگی درخواست فرد برای معافیت، ارسال خواهد شد و چنانچه شوراهای مذکور، مشمول را واجد بیماری های سبب معافیت از رزم یا معافیت دائم و موقت بدانند، رای مقتضی و به تبع، برگه معافیت، صادر خواهد شد و در صورتی که وی را واجد شرایط تشخیص ندهند، برگه معرفی اعزام به خدمت، صادر می گردد. در هر صورت، مشمول از حق اعتراض به نظر شورای شهرستان و استان، برخوردار است.

 

بهترین راه گرفتن معافیت پزشکی

سوالی رایج که از سوی بسیاری از مشمولین سربازی مطرح می گردد، مبنی بر این است که بهترین راه گرفتن معافیت پزشکی چشم یا اعصاب و روان یا معافیت پزشکی به سبب سایر بیماری های پیش بینی شده در لیست بیماری های معافیت پزشکی چیست؟

 

در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، نمی توان راهی را به عنوان بهترین راه اخذ این نوع از معافیت مطرح نمود اما می توان نکاتی که سبب موفقیت در اخذ معافیت پزشکی می گردند را ذکر کرد تا افراد با مد نظر داشتن نکات مذکور، بسیار راحت تر، پروسه اخذ معافیت پزشکی را طی کنند. 

 

نکته اول اینکه بهتر است فردی که خواهان معافیت پزشکی چشم، اعصاب و روان و... است، قبل از رسیدن موعد اعزام به خدمت، مدارک پزشکی و پرونده پزشکی مربوط به بیماری خود را با یکی از بهترین و حرفه ای ترین پزشکان مربوط به حوزه بیماری خود، تشکیل دهد تا بتواند، سابقه بیماری و مدارک مثبت آن را ضمیمه درخواست معافیت پزشکی خود کند.

 

نکته دوم اینکه بهتر است پس از ثبت درخواست معافیت و دریافت معرفی نامه، در اولین فرصت، خود را به شورا و بیمارستان ذکر شده در ابلاغ، معرفی کرده تا روند امور و ارائه نظریه کمیسیون پزشکی، بدون فوت وقت، انجام گیرند و نکته آخر اینکه از فرصت اعتراض به رای کمیسیون پزشکی شهرستان و استان، استفاده کرده و درخواست رسیدگی به پرونده را در شورای سازمان داشته باشد.

 

آیا خرید معافیت پزشکی امکان پذیر است؟

پیرو قوانین منسوخه سال های گذشته در خصوص خرید و فروش سربازی، این پرسش مطرح می گردد که آیا خرید معافیت پزشکی امکان پذیر است؟ با توجه به اهمیت پاسخ این پرسش و تکرار آن، این تیتر از مقاله حقوقی دینا، به بررسی پرسش مطروحه و پاسخ آن، اختصاص یافته است.

 

در پاسخ به پرسش پیرامون خرید معافیت پزشکی باید گفت، با توجه به تمام نکات ارائه شده در متن مقاله سیر تا پیاز معافیت پزشکی، پاسخ این سوال، منفی است و مشمولین به هیچ وجه نمی توانند اقدام به خرید معافیت پزشکی نموده و به تبع، به سربازی نروند.

 

اخذ معافیت پزشکی، صرفا با طی تمامی مراحل و راه هایی که در تیترهای قبلی مقاله حاضر، ذکر شد، امکان پذیر بوده و ادعای امکان خرید و فروش معافیت پزشکی و صدور کارت معافیت پزشکی به واسطه خرید آن، کذب محض و در برخی موارد، کلاهبرداری است. 

 

اگر درخواست معافیت پزشکی رد شود چه باید کرد؟

برای پاسخ به این پرسش که اگر درخواست معافیت پزشکی رد شود چه باید کرد؟ باید مواد آيين نامه معاينه و معافيت پزشكی مشمولان خدمت وظيفه عمومی مصوب 1393,02,21 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن را مد نظر و مورد بررسی قرار داد.

 

مستفاد از مواد آيين نامه معاينه و معافيت پزشكی مشمولان، شورای پزشکی شهرستان، استان و سازمان که هریک متشکل از سه پزشک هستند، برای رسیدگی به درخواست معافیت پزشکی، طی مراحل مختلف رسیدگی به درخواست، وجود دارند.

 

در صورتی که درخواست معافیت پزشکی فرد در هریک از کمیسیون های مذکور، رد شود، فرد می تواند اعتراض خود به نظر کمیسیون را ثبت کرده و از مرجع و شورای بالاتر، تقاضای رسیدگی داشته باشد و در شرایطی که درخواست فرد، در هر سه شورا رد شود لکن، قبل از اعزام به خدمت، بیماری ای در فرد بروز پیدا کند یا بیماری ای که قبلا در او وجود داشت، تشدید گردد، امکان مطرح کردن موضوع و درخواست رسیدگی به معافیت پزشکی، وجود دارد.

 

سایت نظام وظیفه معافیت پزشکی

سایتی تحت عنوان سایت نظام وظیفه معافیت پزشکی، که مشمولین شخصا بتوانند به آن مراجعه و درخواست معافیت پزشکی خود را ثبت کنند وجود ندارد. اما با این حال، سایت نظام وظیفه به آدرس vazifeh.police.ir، طراحی شده تا مشمولین، با مراجعه به آن، از امکاناتی چون دسترسی به اخبار روز، زیر سامانه های مرتبط، قوانین و آیین نامه های مربوط به انواع معافیت، من جمله معافیت پزشکی، بهره مند شوند.

 

شایان ذکر است، مشمولینی که خواهان ثبت درخواست برخی معافیت ها، نظیر معافیت تحصیلی هستند، باید به سایت سخا پلیس، به آدرس sakha.epolice.ir مراجعه کرده و پس از احراز هویت و ثبت نام، به پورتال خویش دسترسی یافته و از خدمات مختلف این سایت، بهره مند گردند.

 

مشمولینی که قبل از اعزام به خدمت سربازی، قصد خروج از کشور را دارند، باید از وثیقه خروج از کشور، برخوردار باشند که مطالعه مقاله پیشنهادی در لینک بیشتر بخوانید، در راستای کسب اطلاعات در این باره، به خوانندگان محترم، توصیه می گردد.

 

مزایا و معایب معافیت پزشکی

پرسشی که در بررسی سیر تا پیاز معافیت پزشکی مطرح می گردد، مبنی بر این است که مزایا و معایب معافیت پزشکی چیست و آیا اخذ کارت معافیت پزشکی چشم یا معافیت پزشکی اعصاب و روان، فرد را با مشکلاتی جدی در برخورداری از برخی حقوق شهروندی، مواجه می سازد؟

 

در بررسی مزایای معافیت پزشکی باید گفت، فرد می تواند، ظرف چند ماه و بدون گذراندن دوره های آموزشی یا دوره اجباری خدمت، کارت معافیت خود را دریافت کرده و بدون گذاشتن وثیقه خروج از کشور، از کشور خارج شود یا در برخی مشاغل نیازمند کارت معافیت، استخدام گردد.

 

اما معایب اخذ معافیت پزشکی چشم، اعصاب و روان و...بسیار بیشتر از مزایای آن بوده؛ مواردی چون ممنوعیت از اخذ گواهینامه در خصوص برخی معافیت های پزشکی یا ممنوعیت از اشتغال به برخی شغل های دولتی، از جمله مهم ترین معایب معافیت پزشکی به علت برخی بیماری ها هستند.

 

دانلود آیین نامه معاینه و معافیت پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی

در راستای اطلاع از سیر تا پیاز معافیت پزشکی، باید آیین نامه اجرایی معاینه و معافیت پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی، موضوع تبصره (1) ماده (39) اصلاحی قانون خدمت وظیفه، مصوب 1390 که به تصویب هیات وزیران رسیده و از تاریخ 1393/05/01 اجرایی شده است را مورد بررسی قرار داد، لذا در زیر فایل دانلود آن، در اختیار خوانندگان محترم، قرار داده شده است.

 

فایل دانلود آیین نامه معاینه و معافیت پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی
  • حجم: 529 KB
  • منبع: سایت نظام وظیفه vazifeh.police.ir

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قوانین معافیت پزشکی و سیر تا پیاز آن در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قوانین معافیت پزشکی و سیر تا پیاز آن پاسخ دهند.