دینا / تجاری / مالیات / کد اقتصادی اشخاص حقوقی

کد اقتصادی اشخاص حقوقی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

نحوه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی و استعلام آن با شناسه ملی، با ثبت نام و تشکیل پرونده در سامانه الکترونیکی خدمات مالیات میسر می باشد. این کد، نشان دهنده داشتن پرونده مالیاتی و قانونی بودن فعالیت شخص حقوقی بوده و به موجب آن، می تواند اقدام به ثبت اظهارنامه مالیاتی کرده و از خدمات مالیاتی، بهره مند گردد.

 

بر اساس قانون، فعالیت اشخاص حقوقی و شرکت ها، زمانی به رسمیت شناخته خواهد شد که به ثبت برسند و اقدام به دریافت کد اقتصادی برای شخصیت حقوقی کنند. به ثبت رسیدن و دریافت کد اقتصادی، از جمله راه کار های دولت و سازمان امور مالیاتی، برای ایجاد تعادل اقتصادی و پیش گیری از فرار های مالیاتی است.

 

از آنجا که عدم دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی، سبب جرایم مالیاتی سنگین آن ها می شود و از انجام برخی فعالیت ها و اقدامات، ممنوع خواهند شد، لازم است تا نماینده قانونی شخصیت حقوقی، با نحوه دریافت این کد و مدارک لازم برای ثبت نام آن آشنا باشد.

 

لذا در مقاله حاضر، چیستی کد اقتصادی اشخاص حقوقی، شرکت هایی که ملزم به دریافت آن هستند، مدارک لازم برای دریافت کد، نحوه ورود به سامانه پیش ثبت نام و مراحل ثبت نام و دریافت سریع کد، بررسی شده و در خصوص سامانه استعلام کد اقتصادی اشخاص حقوقی کشور با شناسه ملی، توضیحات و نکاتی، ارائه گردیده است.

کد اقتصادی اشخاص حقوقی چیست و برای چه شرکت هایی الزامی است؟

کد اقتصادی اشخاص حقوقی چیست و برای چه شرکت هایی الزامی است؟ این پرسش ها، اغلب از سوی افرادی که اقدام به ثبت قانونی شرکت کرده اند، مطرح می گردد. لذا، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، هر دو قسمت پرسش مطروحه، بررسی و به آن، پاسخ داده خواهد شد.

 

کد اقتصادی اشخاص حقوقی، کد نشان دهنده داشتن پرونده مالیاتی و قانونی بودن فعالیت شخص حقوقی بوده و به موجب آن، می تواند اقدام به ثبت اظهارنامه مالیاتی کرده و از خدمات مالیاتی، بهره مند گردد. تمامی شرکت هایی که به ثبت می رسند، باید در مواعد قانونی مقرر، برای ثبت نام و دریافت کد اقتصادی، اقدام کنند و در غیر این صورت، مشمول جرایم مالیاتی، خواهند شد.

 

 بر اساس بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی (منتشر شده در سال 1401) در خصوص کد اقتصادی جدید، می توان گفت، شناسه ملی ۱۱ رقمی اشخاص حقوقی که از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به آن ها، اختصاص یافته، کد اقتصادی آن ها بوده و تمامی کد های اقتصادی قدیمی، منسوخ می گردند.

 

 به رسمیت شناخته شدن شناسه ملی ۱۱ رقمی اشخاص حقوقی به عنوان کد اقتصادی آن ها، تنها در صورتی اتفاق خواهد افتاد که اشخاص حقوقی، مطابق نحوه و مراحلی که در تیترهای سه و چهار مقاله توضیح داده می شود، پس از ثبت شرکت، اقدام به ثبت نام و تشکیل پرونده مالیاتی در tax.gov.ir کنند.

 

دریافت کد اقتصادی، برای تمامی شرکت هایی که مطابق قانون ثبت شرکت ها، به ثبت رسیده و فعالیت اقتصادی (اعم از تولید، توزیع، مونتاژ و صادرات و واردات) دارند، الزامی است. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص کد اقتصادی شرکت می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک حتما بخوانید را مورد مطالعه، قرار دهند.

مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی شرکت

مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی شرکت، پرسش اغلب کسانی است که به تازگی، اقدام به ثبت شرکت خود در سامانه جامع ثبت شرکت ها نموده اند و قصد دارند از درگاه الکترونیکی خدمات مالیات tax.gov.ir، اقدام به اخذ کد اقتصادی نمایند. لذا در زیر، مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی شرکت، ذکر شده اند؛

 

تصویر و اصل مدارک هویتی تمام اعضای شرکت (سهام داران و شرکا) که شامل کارت ملی و شناسنامه می باشد؛

گواهی امضا از کسانی که در شرکت، از حق امضا برخوردارند؛

مدارک مربوط به مالکیت یا اجاره نامه محل فعالیت تجاری؛

پروانه بهره برداری یا مجوز تاسیس و ثبت شرکت تجاری؛

قبض پرداخت حق تمبر به دارایی؛

اصل و کپی اساسنامه، شرکتنامه، تقاضانامه، صورتجلسه مجمع عمومی موسسان شرکت، صورتجلسه هیات مدیره شرکت، روزنامه رسمی تاسیس شرکت و روزنامه رسمی ثبت تغییرات شرکت که مدارک اصلی شرکت محسوب می گردند.

ورود به سامانه پیش ثبت نام کد اقتصادی اشخاص حقوقی

ورود به سامانه پیش ثبت نام کد اقتصادی اشخاص حقوقی، ​با جستجوی آدرس سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir و کلیک بر روی گزینه پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک میسر می باشد و این کار، باید توسط نماینده شخص حقوقی که حسب مورد می تواند فردی چون مدیر عامل یا مدیر تسویه باشد، صورت گیرد.

 

کد اقتصادی اشخاص حقوقی

 

پس از کلیک بر روی گزینه های فوق الذکر، نماینده قانونی شخص حقوقی باید به پایین صفحه رفته و بر روی گزینه قرمز رنگ ورود به ثبت نام، کلیک کند.

 

سامانه استعلام کد اقتصادی اشخاص حقوقی با شناسه ملی

 

پس از ورود به سامانه پیش ثبت نام کد اقتصادی اشخاص حقوقی مطابق راهنمای تصویری بالا، باید مراحل لازم برای ثبت نام و دریافت سریع کد اقتصادی اشخاص حقوقی طی گردد که توضیحات و راهنمای تصویری مربوط به ثبت نام و دریافت، در تیتر بعدی، ارائه خواهد شد. 

 

نحوه ثبت نام و دریافت سریع کد اقتصادی اشخاص حقوقی از طریق اینترنت

با توجه به پیچیدگی مراحل ثبت نام کد اقتصادی، این تیتر از مقاله حقوقی دینا، به توضیح نحوه ثبت نام و دریافت سریع کد اقتصادی اشخاص حقوقی از طریق اینترنت، اختصاص یافته است که برای انجام این امر، شحص باید همانند مراحل مذکور در تیتر قبلی مقاله، آدرس tax.gov.ir را جستجو و بر روی گزینه ثبت نام و پیش ثبت نام الکترونیک، کلیک کند و در صفحه جدید، گزینه ورود به ثبت نام را انتخاب نماید.

 

پس از جستجوی آدرس tax.gov.ir، کلیک برروی، گزینه ثبت نام و پیش ثبت نام الکترونیک و انتخاب گزینه ورود به ثبت نام، فرد باید، نوع مودی را حقوقی تعیین کند و پس از درج شناسه ملی شخص حقوقی و وارد کردن تصویر امنیتی در کادر مربوطه، گزینه ورود به ثبت نام را انتخاب نماید.

 

نحوه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

 

در این مرحله، مودی باید، از قسمت پایین صفحه، بر روی گزینه پیش ثبت نام جدید کلیک کند.

 

 سامانه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

 

در این گام، مودی باید، پس از تعیین نوع ثبت نام خود، اقدام به درج شناسه ملی شخص حقوقی، شماره همراه، کد پستی اقامتگاه قانونی محل فعالیت اقتصادی شرکت و تصویر امنیتی، در کادر مربوطه کرده و بر روی گزینه پیش ثبت نام جدید، کلیک کند.

 

کد اقتصادی اشخاص حقوقی

 

در این قسمت، پیامکی به شماره همراه درج شده در مرحله قبل، ارسال خواهد شد که فرد باید آن را در کادر مربوطه، بنویسد و بر رو گزینه ثبت کد فعالسازی، کلیک کند.

 

 سامانه استعلام کد اقتصادی اشخاص حقوقی با شناسه ملی

 

در این قسمت، لازم است تا اطلاعات مورد نیاز، نظیر تابعیت، شماره ملی مدیر عامل یا مدیر تسویه و سایر موارد، در کادرهای مربوطه درج شود و بر روی گزینه استعلام اطلاعات کلیک گردد.

 

 نحوه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

 

در این مرحله، مودی، اطلاعات مربوط به شخصیت حقوقی را مشاهده خواهد کرد و چنانچه، موردی با رنگ قرمز نمایش داده شود، نشان دهنده این است که نیاز به اصلاح موارد از سمت مودی یا نماینده قانونی آن می باشد.

 

 سامانه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

 

در این مرحله، مودی باید اطلاعات مورد نیاز اعم از اطلاعات هویتی و اقامتی را در کادرهای مربوطه، وارد و بر روی دکمه ثبت کلیک کند.

 

کد اقتصادی اشخاص حقوقی

 

در این گام، لازم است تا اطلاعات مربوط به محل اقامتگاه قانونی شخص حقوقی، بر روی نقشه، تعیین گردد.

 

 سامانه استعلام کد اقتصادی اشخاص حقوقی با شناسه ملی

 

در این مرحله، مودی باید، تعیین کند که مشمول مالیات ارزش افزوده می باشد یا خیر.

 

 نحوه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

 

در این مرحله، نماینده شخص حقوقی، اطلاعات ثبت نامی شخص حقوقی برای دریافت کد اقتصادی را مشاهده خواهد کرد که در صورت صحیح بودن، باید با کلیک بر روی گزینه تایید اطلاعات و دریافت کد رهگیری، موافقت خود با صحت اطلاعات را اعلام نماید.

 

 سامانه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

 

در این مرحله، شماره رهگیری ثبت نام کد اقتصادی شخص حقوقی صادر می گردد که قابل چاپ نیز هست.

 

سامانه استعلام کد اقتصادی اشخاص حقوقی با شناسه ملی

 

 پس از دریافت کد رهگیری، اطلاعات ثبت نامی شخص حقوقی، توسط سازمان امور مالیاتی، بررسی خواهد شد و در صورت تایید اطلاعات، کد اقتصادی او تعیین و نام کاربری و رمز عبور برای ورود به سامانه tax.gov.ir، به نماینده قانونی شخص حقوقی، پیامک می گردد.

 

سامانه استعلام کد اقتصادی اشخاص حقوقی کشور با شناسه ملی

در خصوص سامانه استعلام کد اقتصادی اشخاص حقوقی کشور با شناسه ملی، لازم به توضیح است که برای استعلام، دو سامانه پیش بینی شده؛ یکی سامانه خدمات الکترونیکی امور مالیاتی به آدرس tax.gov.ir و دیگری، سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده، به آدرس evat.ir. در ادامه این تیتر، راهنمای تصویری مراحل استعلام کد اقتصادی اشخاص حقوقی با شناسه ملی، از دو سامانه مذکور، ارائه می گردد؛

 

برای استعلام از tax.gov.ir، در ابتدا، شخص باید، آدرس سامانه استعلام کد اقتصادی اشخاص حقوقی کشور با شناسه ملی، یعنی tax.gov.ir را جستجو نماید، بر روی گزینه سایر خدمات مالیاتی، کلیک کند و از بین گزینه های موجود، گزینه استعلام شماره اقتصادی را انتخاب نماید.

 

کد اقتصادی اشخاص حقوقی

 

در این مرحله، فرد باید، تصویر امنیتی و شناسه ملی شخص حقوقی را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و بر روی گزینه استعلام، کلیک نماید.

 

سامانه استعلام کد اقتصادی اشخاص حقوقی با شناسه ملی

 

برای استعلام کد اقتصادی اشخاص حقوقی با شناسه ملی، از طریق سامانه مالیات بر ارزش افزوده www.evat.ir، ابتدا باید، آدرس سامانه جستجو گردد و پس از ورود به صفحه اصلی سایت، برروی گزینه بررسی ثبت نام مودیان مالیات بر ارزش افزوده، کلیک شود.

 

نحوه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

 

در این مرحله باید، عنوان مودی، شناسه ملی، شماره اقتصادی قدیم و شماره اقتصادی جدید در کادرهای مربوطه، نوشته شود و پس از درج حاصل جمع اعداد تصویر امنیتی، بر روی گزینه آغاز جستجو، کلیک گردد.

 

 سامانه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی پاسخ دهند.