در پاسخ به این پرسش که کارت هوشمند اتباع، به چه کسانی تعلق می گیرد، می توان بیان داشت که این کارت، در حاضر حاضر، برای اتباع دارای کارت آمایش صادر می شود. زمان شروع کارت هوشمند اتباع در برخی استان های کشور نظیر تهران، مشهد و... شروع شده است.
برای مشاوره نحوه ثبت نام کارت هوشمند اتباع
برای مشاوره نحوه ثبت نام کارت هوشمند اتباع
بخشی از مهم ترین سرمایه هر کشور، مهاجرین و اتباع خارجی ساکن در آن هستند و از این رو، دولت ها همواره توجهی ویژه به این قشر از افراد جامعه داشته و می کوشند با پیش بینی سیاست ها و فراهم کردن امکانات مختلف، رفاه حال آنان را همچون سایر شهرندان، تامین کنند.
با توجه به فراوانی سکونت اتباع خارجی، به ویژه اتباع عزیز افغانستانی در ایران، جمهوری اسلامی ایران نیز، همچون سایر کشورها، هر ساله، سیاست های مختلفی را برای رفاه حال این دسته از شهروندان، پیش بینی و اجرایی می کند که از جدید ترین آن ها، می توان به صدور کارت هوشمند اتباع افغانی و اتباع سایر کشورها، اشاره کرد که مراحل و نحوه ثبت نام مخصوص به خود را دارد و صرفا در صورت ثبت نام موفق، اتباع می توانند از مزایای آن، بهره مند گردند.
لذا در مقاله حاضر، چیستی، شرایط، مدارک لازم، نحوه و مراحل ثبت نام کارت هوشمند اتباع، مورد بررسی قرار گرفته، در خصوص ویژگی های عکس و مزایای آن برای اتباع افغان توضیح داده شده و در آخر، نکاتی مهم در خصوص وجود یا عدم وجود اپلیکیشن برای دریافت این کارت، زمان شروع، هزینه و سایت ثبت نام ارائه گردیده و به این پرسش پاسخ داده خواهد شد که کارت هوشمند اتباع به چه کسانی تعلق می گیرد و چه کارهایی می توان با آن انجام داد.
پیرو اخبار منتشره در خرداد ماه سال 1402 درباره صدور کارت هوشمند مربوط به اتباع خارجی، پرسش هایی نظیر ثبت نام کارت هوشمند اتباع افغانی کی شروع می شود و کارت هوشمند اتباع چیست؟ بسیار به گوش می خورند. لذا، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، این دو پرسش پر تکرار، بررسی شده و به آن ها، پاسخ داده خواهد شد.
در خصوص چیستی کارت هوشمند اتباع باید گفت، این کارت که دارای شماره مخصوص و حاوی اطلاعاتی چون، نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، ملیت، نوع اقامت و.... اتباع مقیم ایران بوده، در حکم کارت ملی و شناسایی آنان خواهد بود و جایگزینی برای بسیاری از کارت های صادره در خصوص اتباع می گردد.
در خصوص پرسش در باب زمان صدور و ثبت نام کارت، مبنی بر اینکه ثبت نام کارت هوشمند اتباع کی شروع می شود؟ نیز باید گفت، ثبت نام کارت هوشمند اتباع، از دی ماه سال جاری در استان های مختلف کشور آغاز گردیده و افراد می توانند با تهیه مدارک مورد نیاز، برای دریافت این کارت اقدام نمایند.
کارت هوشمند اتباع به چه کسانی تعلق می گیرد، از دیگر پرسش های پر تکرار در خصوص این کارت است؛ زیرا با توجه به مزایای فراوانی که کارت هوشمند اتباع، در اختیار متقاضیان قرار می دهد، افراد مشمول می بایست در زمان مشخص شده، برای اخذ آن اقدام نمایند.
با در نظر گرفتن اخبار و همچنین، بر اساس روند صدور سایر مدارک اتباع، می توان در پاسخ به سوال کارت هوشمند اتباع به چه کسانی تعلق می گیرد؛ گفت که در درجه اول، جامعه هدف برای کارت هوشمند اتباع، مهاجرین دارای کارت آمایش می باشند، اما ممکن است که در مراحل بعدی توزیع کارت هوشمند اتباع، سایر مهاجرین (اتباع دارای پاسپورت، گذرنامه و ...) نیز مشمول دریافت کارت هوشمند اتباع گردند.
در خصوص شرایط دریافت کارت هوشمند اتباع افغانی و سایر اتباع خارجی، مواردی چون، برخورداری از مدارک اقامتی معتبر؛ پذیرفته شدن به عنوان پناهنده در ایران؛ داشتن شماره حساب بانک سپه و توان پرداخت هزینه های مربوط به این امر، مدنظر است. هم چنین، ارائه تذکره یا برگه تثبیت هویت و یا فرم های ثبت نام تذکره در زمان دریافت این کارت ضروری است.
شایان ذکر است، بر اساس اخبار منتشره، ظاهرا، در حال حاضر، اولین فاز اجرایی صدور این کارت، صرفا در خصوص برخی اتباع پناهنده به ایران و در برخی نقاط کشور، نظیر کرمانشاه، اجرایی شده و مراحل ثبت نام و صدور کارت نیز، مستقیما از سوی دولت طی گردیده است.
بعد از پرسش کارت هوشمند اتباع به چه کسانی تعلق میگیرد، پرسش مدارک لازم برای دریافت کارت هوشمند اتباع چیست؟ از پرتکرار ترین سوالات در خصوص کارت هوشمند اتباع خارجی مقیم ایران است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، بررسی شده و به آن، پاسخ داده خواهد شد.
با توجه به جزئیات تجربی در خصوص صدور و ثبت نام کارت هوشمند اتباع افغانی و سایر اتباع خارجی از سوی دولت، و همچنین شرایط آن، در خصوص مدارک لازم می توان بیان داشت که مدارک لازم برای دریافت کارت هوشمند اتباع، مدارک اقامتی معتبر، مدرک مربوط به پیش ثبت نام در سامانه و اپلیکیشن مخصوص این کارت، همچنین برخورداری از حساب بانکی سپه و سیم کارت متصل به کارت ارائه شده توسط این بانک، می باشد.
هم چنین، همانطور که پیش تر بیان شد، ارائه تذکره یا برگه تثبیت هویت و یا فرم های ثبت نام تذکره در زمان دریافت این کارت ضروری است. بنابراین، اتباعی که فاقد تذکره یا برگه تثبیت هویت می باشند، در ابتدا، می بایست برای اخذ این مدارک اقدام نموده و سپس برای دریافت کارت هوشمند اتباع اقدام نمایند.
یکی از پرسش های متدوالی که در خصوص کارت هوشمند اتباع مطرح می شود؛ این است که، مراحل نام نویسی برای دریافت این کارت به چه صورتی است و اتباع برای اخذ این کارت می بایست به چه نهادی مراجعه نمایند. به همین دلیل، این بخش از مقاله، به بیان نحوه ثبت نام کارت هوشمند اتباع، اختصاص داده شده که شامل مراحل زیر می شود:
اخذ نوبت دهی کارت هوشمند اتباع از دفاتر کفالت محل صدور کارت آمایش؛
احراز هویت شدن در سامانه هوشمند مهاجران و اتباع خارجی؛
تهیه عکس و مدارک معتبر اقامتی، اعم از پاسپورت خانواری، کارت آمایش و...؛
پس از طی مراحل قید شده در قسمت فوق و تهیه مدارک مورد نیاز، به خصوص تذکره یا برگه تثبیت هویت، شخص می بایست به همراه اسناد موردنظر به دفاتر کفالت مراجعه نموده و پس از تکمیل فرم های مربوطه، مراحل اخذ کارت هوشمند اتباع را به صورت حضوری دنبال نماید. برای اخذ نوبت، مراجعه یکی از اعضای خانواده (عموما سرپرست) کفایت کرده، اما به منظور تکمیل فرم، مراجعه همه اعضا ضروری است.
با توجه به اعلام سازمان ملی مهاجرت؛ اتباع متقاضی دریافت کارت هوشمند می بایست حداکثر، تا چهاردهم اردیبهشت ماه، به سامانه سهما به آدرس irmigrationorg.ir مراجعه نموده و در آن ثبت نام نمایند. پس از تکمیل مراحل ثبت نام، یک کد به متقاضی تعلق گرفته که وی می بایست آن را در قسمت اعتبارسنجی صدور کارت هوشمند وارد نماید. به این منظور، متقاضی می بایست به نشانی irmigrationorg.ir مراجعه نموده و گزینه ثبت نام را انتخاب کند.
پس از آن، متقاضی می بایست اطلاعات خواسته شده را وارد نموده و گزینه ثبت نام را انتخاب نماید.
اطلاعات لازم برای ثبت نام در سامانه سهما، شامل شناسه یکتا، تاریخ تولد، شماره موبایل و کد امنیتی می باشد. بیمه اتباع خارجی پوشش های مختلفی برای مهاجران کشور های دیگر به ایران، فراهم می کند که به منظور کسب اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
در خصوص ویژگی های عکس کارت هوشمند اتباع افغانی و همچنین اینکه ثبت نام کارت هوشمند اتباع افغانی کی شروع می شود، باید بیان نمود که به طور کلی، به دو شیوه، می توان اقدام به تهیه عکس کارت هوشمند اتباع افغانی نمود؛
مراجعه به عکاسی و تهیه 6 قطعه عکس سه در چهار پرسنلی با زمینه سفید، بدون آرایش غلیظ، بدون کراوات و با رعایت حجاب شرعی.
مراجعه به مراجع ذی صلاح صادر کننده کارت هوشمند اتباع که اقدام به انداختن عکس بیومتریک در هنگام ثبت نام، می نمایند. برای این عکس نیز، رعایت پوشش مطابق قواعد جمهوری اسلامی، توسط زنان و مردان تبعه خارج، ضروری است. در ادامه مزایای کارت هوشمند اتباع افغانی، بررسی می گردد.
بر اساس اخبار منتشره، اخذ کارت هوشمند، برای اتباع افغانی، یک الزام خواهد بود و با دریافت این کارت، افراد می توانند از مزایای پیش بینی شده آن، بهره مند گردند. با توجه به اخبار منتشر شده در این خصوص، داشتن کارت هوشمند و ارائه آن، برای اتباع افغانی، مزایای قید شده در قسمت زیر را به همراه دارد:
رفع مشکلات مربوط به مبادلات خودرو؛
بهره مندی از خدمات اداری، آموزشی، بانکی، تحصیلی، درمانی، گواهینامه و..؛
همچنین، بی نیازی از ارائه سایر کارت های مربوط به اقامت، برای دریافت خدمات مختلف از جمله مزایای کارت هوشمند اتباع افغانی می باشد. هم چنین، این کارت، در حکم کارت ملی برای اتباع افغانی بوده و اشخاص می توانند در مواقع نیاز، از این کارت به عنوان کارت ملی خود استفاده نمایند.
امروزه، به علت استفاده گسترده از اینترنت، اکثر خدمات توسط نهادهای دولتی، به صورت الکترونیک و از طریق سامانه ها و اپلیکیشن های مخصوص انجام می گیرد و همین امر، سبب طرح این پرسش از سوی اتباع شده که آیا سایت یا اپلیکیشنی برای ثبت نام کارت هوشمند اتباع وجود دارد؟
در خصوص پرسش مطروحه باید گفت، دولت، از راه اندازی اپلیکیشن کارت هوشمند اتباع، خبر داده لکن، هنوز از آن، رونمایی نکرده است و به همین دلیل، نمی توان اپلیکیشنی را به عنوان اپلیکیشن مخصوص ثبت نام این کارت، معرفی کرد. به محض اطلاع رسانی، این بخش از متن مقاله دینا، به روز رسانی خواهد شد.
تمدید پاسپورت، از مهم ترین مواردی است که اتباع خارجی، به محض انقضای تاریخ این مدرک، باید نسبت به انجام آن، اقدام کنند که علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص چگونگی انجام این امر، مدارک، مرجع صالح و شرایط آن می توانند، مقاله زیر را مطالعه نمایند.
در قسمت های پشین مقاله به بیان چیستی و ماهیت کارت هوشمند اتباع پرداخته و شرایط و مدارک لازم برای دریافت این کارت را مورد بررسی قرار دادیم. در این بخش از مقاله به هزینه دریافت کارت هوشمند اتباع خواهیم پرداخت.
در خصوص این که هزینه های دریافت کارت هوشمند اتباع چه می باشد، به طور کلی می توان بیان نمود که کارت هوشمند اتباع، به جای کارت آمایش صادر شده و افراد به جای هزینه کارت آمایش، می بایست هزینه کارت هوشمند اتباع را پرداخت نمایند.
هم چنین، از آن جا که داشتن برگه تثبیت هویت و یا تذکره برای دریافت کارت هوشمند ضروری است، اشخاص می بایست هزینه ای را از این بابت هم پرداخت نمایند. هزینه دریافت کارت هوشمند اتباع، در هر سال متغیر بوده و بر اساس اعلام سازمان مهاجرین مشخص می شود. بنابراین، نمی توان یک هزینه ثابت را برای آن تعیین نمود. هزینه تهیه اسناد و مدارک لازم نظیر فتوکپی اسناد هویتی نیز از دیگر هزینه های دریافت کارت هوشمند اتباع می باشد.
از جمله متدوال ترین پرسش هایی که در زمینه کارت هوشمند اتباع، برای افراد مطرح می شود؛ این است که با کارت هوشمند اتباع چه کارهایی می توان انجام داد؟ و مزایای دریافت این کارت برای اتباع چه می باشد؟
در خصوص پاسخ به این پرسش می توان بیان داشت که کارت هوشمند اتباع، به نوعی کارت ملی اتباع خارجی بوده و تا حدودی می تواند محدودیت های موجود در زمینه مسائل اتباع را رفع نماید که از جمله آن می توان به مشکلات مربوط به مبادلات خودرو، اشاره نمود.
بهره مندی از خدمات اداری، آموزشی، بانکی، تحصیلی، درمانی، گواهینامه و... از دیگر امکاناتی است که افراد می توانند با اخذ کارت هوشمند اتباع، از آن بهره مند شوند. این کارت در حال حاضر، برای متقاضیان دارای کارت آمایش صادر می شود.
در قسمت های پیشین مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص نحوه دریافت کارت هوشمند اتباع و اینکه کارت هوشمند اتباع به چه کسانی تعلق می گیرد؛ ارائه گردید و بیان شد که ارائه تذکره، یا برگه تثبیت هویت، از جمله مهم ترین شرایط لازم برای دریافت کارت هوشمند اتباع می باشد.
هم چنین، همانطور که در قسمت مراحل و نحوه دریافت کارت هوشمند اتباع، توضیح داده شد؛ افراد به منظور اخذ این کارت؛ می بایست به صورت حضوری به دفاتر کفالت مراجعه کرده و فرآیند دریافت کارت را به صورت حضوری طی نمایند.
بنابراین، در حاضر؛ سامانه ای به منظور ثبت نام و یا دریافت کارت هوشمند اتباع وجود نداشته و نمی توان به صورت آنلاین، برای اخذ این کارت اقدام نمود. با این حال، ممکن است که دولت در آینده، سامانه ای را تحت عنوان سایت کارت هوشمند اتباع و مهاجران افغان راه اندازی نموده تا فرآیند صدور کارت هوشمند به اتباع را تسهیل بخشد. به محض اعلام آدرس این سامانه، اطلاع رسانی در این مقاله انجام شده و توضیحات لازم ارائه خواهد گردید.
یکی از مسائلی که در حوزه کارت هوشمند اتباع، برای افراد مطرح می شود، بحث زمان شروع دریافت کارت هوشمند اتباع می باشد؛ زیرا در صورتی که متقاضیان، در موعد مقرر اقدام به دریافت کارت هوشمند ننمایند، ممکن است که از جانب مراجع ذی صلاح، به پرداخت جریمه محکوم شوند.
در خصوص زمان شروع دریافت کارت هوشمند اتباع و پاسخ به این پرسش که کارت هوشمند اتباع کی شروع میشه؛ می بایست اشاره نمود که این طرح در برخی استان های کشور، نظیر مشهد، تهران و... آغاز شده و واجدان شرایط، می توانند با مراجعه به دفاتر کفالت، مراحل دریافت کارت هوشمند اتباع خود را طی نمایند.
در خصوص این که زمان شروع دریافت کارت هوشمند اتباع در سایر استان ها به چه صورتی است، می توان بیان نمود که به تدریج این امر، در سایر استان ها و با فراهم شدن زیرساخت های لازم، آغاز خواهد گردید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت نام کارت هوشمند اتباع در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت نام کارت هوشمند اتباع پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه ثبت نام کارت هوشمند اتباع
برای مشاوره نحوه ثبت نام کارت هوشمند اتباع
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©