اطلاع از راه کارها و نکات مهم مربوط به این پرسش که بهترین وکیل دادگستری را چگونه انتخاب نماییم؟ نقشی موثر در انتخاب یک وکیل پایه یک مجرب و به تبع، برد در پرونده های قضایی دارد. نحوه انتخاب وکیل دادگستری، با مراجعه حضوری به کانون وکلا یا مرکز وکلا یا سایت این مراجع، همچنین، بررسی پرونده های منتج به برد وکیل، میسر است.
برای مشاوره نکات مهم و نحوه انتخاب وکیل دادگستری
برای مشاوره نکات مهم و نحوه انتخاب وکیل دادگستری
با توجه به روند وقت گیر پیگیری پرونده های حقوقی و کیفری در مراجع قضایی و دادگستری، قانون گذار، این امکان را برای افراد درگیر با پرونده های مربوط به دعاوی حقوقی و کیفری، در نظر گرفته که به یک وکیل دادگستری، اعطای وکالت نمایند تا وکیل، به نیابت از آن ها، اقدام به طرح دعوا یا دفاع کرده، در محاکم حضور یافته و روند پرونده را در حدود و اختیارات مندرج در قرارداد وکالت، پیش ببرد.
به همین علت، افرادی که قصد اعطای وکالت به وکیل دادگستری را دارند، می خواهند بهترین وکیل دادگستری را انتخاب کنند که این امر، مستلزم اطلاع از ویژگی های وکیل ماهر و خبره و معیارها و نکات مهم مراحل گرفتن وکیل خوب و نحوه انتخاب وکیل دادگستری است.
لذا در مقاله حاضر، پس از بررسی لزوم یا عدم لزوم اعطای وکالت به وکیل، به این پرسش که بهترین وکیل دادگستری را چگونه انتخاب نماییم و چگونه وکیل ارزان بگیریم؟ پاسخ داده شده، ویژگی های وکیل ماهر و نکات مهم برای انتخاب فردی خوب و با تجربه در این حوزه، ذکر گردیده و در خصوص راهکارها و شرایط انتخاب وکیل پایه یک دادگستری رایگان، صحبت شده است.
برای پاسخ به پرسش وکیل بگیریم یا نه؟ که اغلب از سوی افراد درگیر با یک دعوای حقوقی یا کیفری، مطرح می گردد، لازم است تا به عنوان مقدمه، اندکی در خصوص نظر قانون گذار درباره اعطای وکالت به وکیل و همچنین، کیستی وکیل پایه یک دادگستری، توضیح داد تا در نهایت، بتوان به یک جمع بندی مفید، در خصوص لزوم یا عدم لزوم اعطای وکالت به وکیل دادگستری در پرونده های حقوقی و کیفری، رسید.
اصل 35 قانون اساسی مقرر می دارد: "در همه دادگاه ها، طرفین دعوی حق دارند برای خود، وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند، باید برای آن ها، امکانات تعیین وکیل فراهم گردد." ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری نیز مقرر می دارد: "با شروع تحت نظر قرار گرفتن، متهم می تواند تقاضای حضور وکیل نماید...."
همانطور که از موارد مطروحه در پاراگراف قبل استنتاج می گردد، حق انتخاب وکیل و داشتن یک وکیل دادگستری، برای افراد، محفوظ است و افراد، در اعطای وکالت به وکیل دادگستری، مختارند؛ جز در برخی جرایم خاص نظیر جرائم موجب مجازات سلب حیات، حبس ابد و... که قانون گذار، داشتن وکیل را الزامی دانسته و در صورتی که وکیلی از سوی متهم، معرفی نگردد، دادگاه، راسا اقدام به تعیین وکیل تسخیری برای او خواهد کرد.
وکیل پایه یک دادگستری، فارغ التحصیل رشته حقوق بوده، علم حقوق را به طور آکادمیک و تخصصی، با گذراندن دوره های کارشناسی یا طی مقاطع عالی تر نظیر کارشناسی ارشد و دکتری، کسب کرده و پس از اخذ مدرک کارشناسی حقوق و یا بالاتر، در آزمون مرکز وکلا یا کانون وکلای دادگستری شرکت نموده و موفق به قبولی در یکی از دو آزمون، شده است؛
سپس، برای مدتی مشخص که بیش از یک سال است، نزد وکیلی خبره، تحت عنوان وکیل سرپرست، کارآموزی کرده و در نهایت، پس از اتمام دوره کارآموزی و ارائه گزارش های مربوط به شرکت در جلسات دادگاه مربوط به پرونده های اخذ شده در دوره کارآموزی در موضوعات حقوقی و کیفری مختلف، در آزمونی تحت عنوان آزمون اختبار، شرکت نموده و با قبولی در آزمون اختبار که موید دانش عملی و تئوری اوست، موفق به کسب پروانه وکالت شده است.
از پاراگراف قبل و بررسی روند طولانی و پر زحمت اخذ پروانه وکالت، استنتاج می گردد که وکیل، فردی با دانش و مهارت تخصصی کافی، برای دفاع یا طرح دعوا در موضوعات حقوقی و کیفری است؛ با در نظر داشتن این دانش و تخصص و این نکته که مسیر پرونده های حقوقی و کیفری و روند دادگاهی آن ها نیز پر از پیچیدگی و چالش و نیازمند صرف زمان بسیار می باشد، نظر تیم حقوقی دینا و نویسنده، در پاسخ به این پرسش که وکیل بگیریم یا نه؟ این است که؛
حتما در پرونده های حقوقی یا کیفری، به یک وکیل دادگستری ماهر، اعطای وکالت شود یا حداقل، از مشاوره و راهنمایی وی در مسیر و روند پرونده، استفاده گردد. به همین علت، در ادامه، این پرسش که بهترین وکیل دادگستری را چگونه انتخاب نماییم؟ بررسی و به آن، پاسخ داده خواهد شد.
پرسش بهترین وکیل دادگستری را چگونه انتخاب نماییم؟ اولین سوالی است که افراد نیازمند به اعطای وکالت به یک وکیل پایه یک دادگستری، مطرح می کنند. از آنجا که انتخاب یک وکیل خوب، نقشی سرنوشت ساز در برد و باخت پرونده و پیشبرد روند آن دارد، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، راه کارهایی در پاسخ به پرسش بهترین وکیل دادگستری را چگونه انتخاب نماییم ؟ ارائه خواهد شد.
اولین راه کار انتخاب بهترین وکیل دادگستری، مراجعه به سامانه جستجوی وکیل است که آدرس آن، در خصوص وکلای کانون وکلای دادگستری (اسکودا)، آدرس واحدی نبوده و افراد باید، با جستجوی "عبارت سایت کانون وکلای دادگستری استان...."، به آدرس سایت کانون وکلای استان مد نظر خود دسترسی یابند. اما در خصوص وکلای مرکز وکلا، یعنی وکلای تحت نظر قوه قضاییه آدرس سامانه جستجوی وکیل در سراسر کشور، www.23055.ir می باشد.
پس از جستجوی وکیل و اطلاع از وکلای دارای پروانه وکالت هر استان، بهتر است فرد برای انتخاب بهترین وکیل دادگستری، در خصوص وکیل انتخابی خود، تحقیق و مشورت نماید و از پرونده های منتج به نتیجه در موضوع مد نظر خود توسط وکیلی که قصد اعطای وکالت به آن را دارد، مطلع گردد؛ سپس، با شماره وکیل، تماس گرفته و یک جلسه مشاوره با وکیل انتخابی، هماهنگ نماید، در نهایت، پس از اخذ مشاوره و بررسی همه جوانب، در صورت تمایل، به وی اعطای وکالت کند.
دومین راه کار انتخاب بهترین وکیل دادگستری، مراجعه حضوری به مرکز یا کانون وکلای استان مورد نظر شخص و تقاضای معرفی و پیشنهاد وکیلی معتبر و دارای سابقه، بسته به موضوع دعوایی که فرد، با آن درگیر است، می باشد. در تیترهای بعدی، ویژگی های یک وکیل ماهر و نکات مهمی که قبل از اعطای وکالت باید مد نظر قرار گیرند، ذکر خواهد شد تا افراد، با اطلاع از آن ها بتوانند، بهترین وکیل دادگستری را انتخاب کنند.
یکی از مواردی که به انتخاب بهترین وکیل دادگستری، کمک می نماید، اطلاع از ویژگی های وکیل ماهر است. لذا، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، این ویژگی ها، بررسی خواهد شد و لیستی از آن ها در اختیار خوانندگان محترم مقاله، قرار خواهد گرفت.
وکیل ماهر دارای فن بیان عالی و قدرت بالای برقراری ارتباط است؛
دارای هوش هیجانی، همچنین مهارت و هنر مذاکره است؛
به صورت تخصصی، صرفا در یک یا چند حیطه محدود، فعالیت می نماید؛
دارای قلمی توانا است؛
از قدرت ریسک، همچنین تجزیه و تحلیل بالا برخوردار است؛
امانت دار و راز دار، طرفدار حق و عدالت است و به این امور، حسن شهرت دارد.
وکیل دارای پروانه وکالت، می تواند زیر نظر مرکز وکلا یا کانون وکلا باشد و این امر، کاملا بسته به آزمونی داشته که فرد، قبل از وکالت، در آن شرکت نموده و قبول شده است. مطالعه مقاله پیشنهادی در قسمت بیشتر بخوانید، به علاقمندان کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تفاوت این دو وکیل، توصیه می گردد.
از آنجا که صرف اطلاع از ویژگی های وکیل ماهر و راه حل های اینکه بهترین وکیل دادگستری را چگونه انتخاب نماییم، برای انتخاب بهترین وکیل کافی نبوده، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، نکات مهم در انتخاب وکیل خوب و با تجربه ذکر خواهد شد. نکات مهم در انتخاب وکیل خوب و با تجربه عبارتند از:
قبل از اعطای وکالت، متقاضی، اقدام به استعلام وضعیت وکیل از سایت عدل ایران adlira.ir نموده و از فعال بودن پروانه وی، همچنین، داشتن پروانه وکالت، مطلع گردند.
پیش از امضای قرارداد وکالت، حتما از طریق تماس با چند مشاور حقوقی و وکیل، در خصوص موضوعی که قصد اعطای وکالت در آن را دارند، مشورت گرفته و از درصد برد و باخت پرونده خود، تا حدی مطلع گردند.
پیش از امضای قرارداد وکالت، قرارداد را به دقت، مورد مطالعه قرار داده، حدود اختیارات وکیل را با جزئیات، در وکالت نامه، تصریح کنند و در خصوص تعرفه حق الوکاله وکلا، تحقیق نمایند. تعرفه های بالا یا محل جغرافیایی دفتر وکالت وکیل، معیار خوبی برای ارزیابی مهارت و تخصص وی، نیست.
در خصوص صداقت و انصاف وکیل، تحقیق کرده و صرف صحبت با خود وکیل در جلسه اول، در خصوص صادق یا عادل بودن وی، نظر ندهند و در نهایت، با علم و اطلاع نسبی از روند قضایی مربوط به موضوع پرونده خود، به دیگری، وکالت دهند؛ این امر، زمینه نظارت بر درستی انجام امور، توسط وکیل را تا حد زیادی، فراهم خواهد کرد.
بسیاری افراد، در مراحل گرفتن وکیل و اعطای وکالت به او، با مشکل مالی روبرو بوده و توان پرداخت هزینه و حق الزحمه وکالت وکیل را ندارند. به همین علت، این پرسش را مطرح می نمایند که چگونه وکیل ارزان بگیریم و آیا در قانون، گرفتن وکیل پایه یک دادگستری رایگان، ممکن است؟
با توجه به فراگیر بودن این موضوع، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، اینکه چگونه وکیل ارزان بگیریم و مراحل گرفتن وکیل رایگان، چیست، بررسی شده و موارد مهمی که در گرفتن وکیل ارزان یا رایگان، به افراد، کمک خواهد کرد، ذکر می گردند. در راستای گرفتن وکیل رایگان یا ارزان، باید ماده 23 و 24 قانون وکالت و ماده 347 قانون آیین دادرسی کیفری را مورد بررسی قرار داد.
بر اساس مواد 23 و 24 قانون وکالت، از جمله راه کارهای گرفتن وکیل ارزان و رایگان، مراجعه به کانون وکلا و تقاضای وکیل معاضدتی است، کانون، شرایط فرد را مورد بررسی قرار داده و در صورتی که دعوای مطروحه را مرتبط با شخص تشخیص دهد و تایید کند که دعوا با پایه و اساس بوده و جزو دعاوی واهی نیست، مراتب گرفتن وکیل معاضدتی را برای او، انجام خواهد داد.
شایان ذکر است، مستفاد از ماده 23 قانون وکالت، اگر دعوی حقوقی بوده و فرد بتواند در آن، با کمک وکیل معاضدتی، برنده شود، حق الوکاله وکیل، از محکوم به اخذ خواهد شد که البته، قسمتی از آن (پنج یک آن)، به کانون وکلا، تعلق می گیرد.
همچنین، بر اساس ماده 347 قانون آیین دادرسی کیفری، از راه کار های گرفتن وکیل ارزان و رایگان در پرونده های کیفری، تقاضای متهم از دادگاه، برای تعیین وکیل تسخیری است که حق الوکاله آن، از محل اعتبارات قوه قضاییه پرداخت خواهد شد و تنها پس از تقاضای متهم و بررسی و تایید عدم تمکن مالی وی، با درخواست شخص برای تعیین وکیل تسخیری، موافقت می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نکات مهم و نحوه انتخاب وکیل دادگستری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نکات مهم و نحوه انتخاب وکیل دادگستری پاسخ دهند.
برای مشاوره نکات مهم و نحوه انتخاب وکیل دادگستری
برای مشاوره نکات مهم و نحوه انتخاب وکیل دادگستری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©