کد شناسه محصولات کشاورزی که نحوه دریافت آن، با مراجعه به سامانه اخذ این کد، یعنی سماک semak.maj.ir می باشد، کدی است که اطلاعاتی چون اطلاعات واحد تولیدی، بهره بردار، نوع محصول و دیگر جزئیات آن را مشخص می کند و برخورداری از مواردی چون سهمیه کود، مستلزم داشتن این کد است.
برای مشاوره نحوه دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی
برای مشاوره نحوه دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی
محصولات کشاورزی و گلخانه ای، که توسط تولیدکنندگان، صادرکنندگان، شرکت های تعاونی باغداران و تمامی مرتبطین، به بازارهای داخلی و خارجی، عرضه می گردند، نقشی مستقیم در سلامت افراد مصرف کننده آن ها دارند و باید در استاندارد ترین و سالم ترین وضعیت ممکن، تولید و عرضه گردند.
از این رو، طرح دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی، پیش بینی و اجرایی شده و تنها کسانی می توانند نسبت به عرضه محصول خود به بازارهای داخلی و خارجی، اقدام کرده و از تسهیلاتی چون سهمیه کود برخوردار گردند که از طریق سامانه اخذ این کد، اقدام کرده و مراحل لازم برای دریافت کد را طی نمایند.
لذا در مقاله حاضر، چیستی کد شناسه محصولات کشاورزی، سامانه اخذ، شرایط و مدارک لازم و نحوه دریافت این کد بررسی شده است که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این موضوع، می توانند ادامه مقاله را دنبال کنند.
کد شناسه محصولات کشاورزی، کدی است که اطلاعات واحد تولیدی، بهره بردار، مختصات جغرافیایی، نام مسئول فنی، نوع محصول و جزئیات دیگر نظیر گزارش آماده سازی، آغاز کشت، فرآیند تولید، مراقبت و تغذیه و برداشت محصول را مشخص می نماید.
چراکه با ثبت درخواست صدور کد شناسه در سامانه اخذ کد semak.maj.ir، امکان رصد محصول و محل تولید آن، همچنین امکان کنترل کیفیت محصولات از مبداء تولید تا عرضه به بازارهای داخلی و خارجی، فراهم می آید.
هدف از اجرای طرح دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی، ارتقای کیفیت محصول تولیدی کشاورزان و تولید و صادر کردن محصولات سالم و استاندارد به بازارهای داخل کشور و خارج از آن بوده و بر اساس اخبار منتشره، از پایان شهریور ماه سال 1402، تنها کسانی که در سامانه دریافت این کد، ثبت نام کرده و مراحل دریافت آن را طی نموده اند، امکان دریافت سهمیه کود، سوخت، پاسخ استعلامات، تسهیلات و گواهیهای مرتبط به محصول خود را خواهند داشت.
بر اساس اطلاعیه وزارت جهاد کشاورزی، تمامی محصولات گلخانه ای و باغی که توسط نهادهای ذی صلاح تعیین می گردند، اعم از مرکبات، کیوی، هلو و شلیل، انگور، سیب، خرما، پسته و انار، همچنین، فلفل دلمهای، بادمجان، خیار و گوجه فرنگی، باید دارای کد شناسه یا همان QR code باشند تا بتوان، نسبت به عرضه این محصولات در بازارهای داخلی و خارجی اقدام کرد.
بر اساس اطلاعیه مذکور، چنانچه تولیدکنندگان، صادرکنندگان، شرکت های تعاونی باغداران و تمامی مرتبطین این حوزه، اقدام به اخذ کد شناسه محصولات کشاورزی تا پایان شهریورماه سال 1402، ننمایند، سازمان حفظ نباتات کشور، نسبت به تایید صادرات محصولات باغی ذکر شده در سامانه، اقدام نخواهد کرد.
آدرس سامانه اخذ کد شناسه محصولات کشاورزی، پرسش کسانی است که مجوز گلخانه داشته و یا در زمین های کشاورزی، اقدام به تولید محصول می نمایند و قصد دارند در خصوص دریافت این کد اقدام کرده تا بتوانند از امکاناتی چون، تایید صادرات محصولات باغی، توسط سازمان حفظ نباتات کشور و دریافت سهمیه کود و مسائلی از این دست برخوردار شوند.
در خصوص دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی، سامانه سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) semak.maj.ir، سایتی است که متقاضیان، باید در آن ثبت نام نموده و برای دریافت کد مذکور، اقدام کنند.
بر اساس آنچه در سامانه سازمان حفظ نباتات کشور، به آدرس ppo.ir آمده است، دریافت کد شناسه همه بهره برداران واحدهای تولیدی ( باغات، مزارع و گلخانه ها ) از سامانه سماک صورت خواهد گرفت و از پایان شهریور سال 1402، از صادرات محصولات فاقد (QR code) یا همان کد شناسه محصولات تولیدی، ممانعت به عمل خواهد آمد.
البته، باید در نظر داشت، به نقل از معاون برنامه ریزی و توسعه کارآفرینی سازمان تهران که در سایت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آمده، در خصوص دریافت کد شناسه محصولات گلخانه ای، سامانه سانکا (سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی) sanka.agrieng.org، سایتی است که از طریق آن، مسئول فنی و ثبت مراحل تولیدی به صورت الکترونیک انجام شده و متقاضی، موفق به دریافت QR code خواهد شد.
بنابراین، در مقام دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی و گلخانه ای و سامانه اخذ این کد، خوانندگان محترم، باید مورد ذکر شده در پاراگراف بالا را نیز مد نظر قرار دهند. در صورت مشخص شدن جزئیات بیشتر در اخبار، متن مقاله، بروزرسانی می گردد.
اطلاع از شرایط و مدارک لازم برای اخذ کد شناسه محصولات کشاورزی، یکی از مهم ترین مواردی است که متقاضیان دریافت QR code برای محصولات گلخانه ای، باغی و کشاورزی، باید نسبت به آن، آگاه باشند. لذا در این تیتر، به توضیح شرایط و مدارک لازم برای اخذ کد شناسه محصولات کشاورزی، پرداخته خواهد شد.
شرایط و مدارک لازم برای دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی، گلخانه ای و باغی، برخورداری از مدارک هویتی که اعم از شناسنامه و کارت ملی بوده؛ ثبت نام بودن در سامانه سماک و داشتن نام کاربری و رمز عبور سامانه؛ همچنین داشتن مدارک مربوط به زمین اعم از اجاره نامه یا سند یا پروانه بهره برداری گلخانه و هر مجوز دیگری که اخذ آن بر حسب محصول، ضروری بوده می باشد.
علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص صندوق بیمه کشاورزی که در جهت تامین خسارات ایجاد شده در محصولات کشاورزی کشاورزان و ارائه دیگر پوشش های بیمه ای به بیمه شدگان خود، تاسیس گردیده می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مورد مطالعه قرار دهند.
نحوه دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی و گلخانه ای، با ورود به سامانه سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) semak.maj.ir می باشد که در زیر، توضیحات لازم و راهنمای تصویری دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی و گلخانه ای، از سامانه مذکور، ارائه می گردد.
نحوه دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی از سامانه سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) semak.maj.ir، با جستجوی آدزس آن، وارد کردن نام کاربری و رمز عبور و کلیک بر روی گزینه ورود به سامانه، می باشد. چنانچه فرد در این سامانه، ثبت نام نیست، ابتدا باید، مراحل ثبت نام خود را تکمیل کند.
در این گام، شخص باید بر روی گزینه ثبت درخواست کلیک کرده و از قسمت طبقه بندی، صنف کشاورزی را انتخاب کند.
در این مرحله، فرد باید، نوع طرح را شناسنامه محصولات کشاورزی، نوع عملیات را صدور، نوع مجوز را شناسنامه و نوع خدمت را صدور شناسنامه محصولات کشاورزی، تعیین کرده و بروی ادامه، کلیک نماید.
در این قسمت، فرد باید کادر گزینه "شرایط را دیده و پذیرفته ام" را تیک زده و بر روی گزینه ادامه، کلیک کند و با طی باقی مراحل و بارگذاری مدارکی چون، قرارداد با مسول فنی و سایر آنچه لازم است، موفق به درخواست صدور و دریافت شناسه محصولات کشاورزی گردد.
شایان ذکر است، همانطور که در تیتر قبل نیز ذکر شد، برای دریافت کد شناسه محصولات گلخانه ای، بر اساس آنچه به نقل از معاون برنامه ریزی و توسعه کارآفرینی سازمان، در سایت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران agrieng.org آمده؛
"همه تولید کنندگان محصولات گلخانه ای، زراعی و باغی می توانند با مراجعه به نمایندگی های سازمان، مستقر در سطح شهرستان ها، اقدام به انتخاب مسئول فنی و ثبت مراحل تولیدی به صورت الکترونیک در سامانه سانکا (سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی) sanka.agrieng.org و دریافت شناسه فنی محصول (QR) نمایند."
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی
برای مشاوره نحوه دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©