دینا / کیفری / کلاهبرداری / مجازات فالگیری و رمالی

مجازات فالگیری و رمالی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

جرم فالگیری و رمالی و دعانویسی از جرایمی است که فرد با شگردهای متقلبانه مدعی پیش گویی آینده می شود و از این طریق نسبت به کلاهبرداری و اخذ مال از مردم اقدام می کند. مجازات این جرم در قانون مجازات، کلاهبرداری می باشد و شروع به تعقیب و نحوه شکایت از این جرم با شکایت شخص از دادسرا آغاز می گردد.

 

یکی از مواردی که افراد، بسیار با آن در جامعه روبه رو شده اند؛ وجود اشخاصی بوده که مدعی پیش بینی آینده از طریق شگردهای رمالی و فالگیری و دعانویسی هستند و با وسایلی متقلبانه اقدام به سود جویی از طریق فریب مردم با پیش گویی و دعانویسی و رمالی می نمایند و از این طریق، مالی به دست می آورند.

 

با توجه به شایع بودن این جرایم در جامعه و اهمیت آن برای مال باختگان لازم است که اولا، افراد اطلاعاتی در خصوص جرم بودن این عمل و نحوه رسیدگی به این جرم در مراجع قضایی و میزان مجازات فالگیر و رمال داشته باشند تا در صورت مواجه شدن با این اشخاص فورا نسبت به انجام اقدامات قانونی مبادرت ورزند.

 

با توجه به اهمیت این موضوع و ازیاد این قبیل از جرایم، در این مقاله تصمیم داریم به بیان تعریفی از جرم فالگیری و رمالی پرداخته و میزان مجازات آن و نحوه شکایت از جرم رمالی، فال گیری و مجازات سحر و جادو را بیان نماییم و در نهایت مراحل رسیدگی به این جرم را در اختیار خوانندگان قرار دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع، با ما همراه باشید.

جرم فالگیری و رمالی چیست

یکی از سوالاتی که برای مال باختگان ممکن است، پیش آید این است که، جرم فالگیری و رمالی چیست و در کدام قانون پیش بینی شده است. ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری؛ به این پرسش پاسخ داده و در این خصوص بیان می دارد:

 

«هر کس از راه حیله و تقلب، مردم را به وجود شرکت ها یا تجارت خانه ها یا کارخانه ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی، فریب دهد یا به امور غیر واقع، امیدوار نماید یا از حوادث و پیش آمدهای غیر واقع، بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول، اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر، وجوه و یا اموال یا اسناد یا حواله جات یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آن ها تحصیل کرده و از این راه، مال دیگری را ببرد، کلاهبردار محسوب می‌ شود.»

 

در این قانون به صورت کلی هرگونه تحصیل مال از طریق مانور متقلبانه و فریب دادن مردم را جرم دانسته و مجازات فرد کلاهبردار را برای فرد خاطی در نظر گرفته است. بنابراین فردی که از طریق رمالی و دعانویسی، سحر و جادو به فریب مردم می پردازد به مجازات جرم کلاهبرداری محکوم می شود؛ چرا که در این جرم نیز مانند کلاهبرداری، فرد از طریق حیله و تقلب  نسبت به تحصیل مال دیگری اقدام می کند. 

 

بنابراین، در پاسخ به این سوال که جرم فالگیری و رمالی چیست و مجازات آن چگونه تعیین می شود؛ باید گفت این جرم همانند جرم کلاهبرداری از جرایم مرکب است و با تحقق موارد زیر به وقوع می پیوندد که این موارد، عبارتند از:

 

1- مهم ترین رفتار در این جرم به کارگیری حیله و تقلب می باشد؛ چرا که در این جرم نحوه ارتکاب جرم موضوعیت دارد و تحصیل مال حتما باید با توسل به وسایل متقلبانه و فریب فرد باشد و اگر مرتکب، مال را بدون فریب فرد گرفته باشد؛ جرم کلاهبرداری محقق نمی شود، بلکه ممکن است جرم دیگری همچون جرم سرقت اتفاق افتاده باشد.

 

2- باید میان مانور متقلبانه و بردن مال دیگری رابطه سببیت وجود داشته باشد؛ بنابراین اگر برای مثال، فرد رمال به دیگری آب میوه مسموع بدهد و او را بیهوش کند و سپس اموالش را ببرد؛ مرتکب جرم سرقت شده است و نمی توان برای او مجازات کلاهبردار را در نظر گرفت، چرا که برای تحقق جرم کلاهبرداری باید بین وسایل متقلبانه و اغفال قربانی و بردن مال غیر، رابطه سببیت موثر و مستقیم وجود داشته باشد.

 

3- با توجه به وجود مانور متقلبانه در این جرم؛ دریافته می شود که عنصر مادی این جرم از طریق فعل یا رفتار مثبت محقق می شود. فلذا کلاهبرداری با ترک فعل یا سکوت امکان پذیر نیست و فرد جادوگر و دعانویس حتما باید با توسل به عملیات فریبکارانه تحصیل مال کند. همچنین این عمل، از نظر عنصر روانی جرمی عمدی است که مرتکب با علم و اراده نسبت به آن اقدام نموده است.

مجازات جرم فالگیری و رمالی

همانطور که گفته شد؛ در قانون مجازات، جرم فال گیری و رمالی پیش بینی شده است. از آن جایی که جرم فال گیری و دعانویسی با عنصر فریب فرد و بردن مال او در ارتباط است، مجازات جرم فالگیری و رمالی همان، مجازات جرم کلاهبرداری در نظر گرفته شده و به این جرم مطابق ماده 1 قانون تشدید رسیدگی می شود.

 

مجازات در نظر گرفته شده برای این قبیل افراد، مجازات جرم کلاهبرداری است که در قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری تعیین شده است و مجازات آن رد مال، جزای نقدی نسبی به میزان مال برده شده، حبس به میزان 1 تا 7 سال و برای مستخدمین دولت انفصال از خدمت را در پی دارد.

 

بر طبق ماده 104 قانون مجازات جرائم موضوع ماده (۱) قانون تشدید، مجازات کلاهبرداری و به عبارتی مجازات فالگیری و رمالی، به‌ شرطی که مبلغ اخذ شده از نصاب مقرر در ماده (36) قانون مجازات بیشتر نباشد؛ یعنی بیش از 100 میلیون نباشد و نیز کلیه جرائم در حکم کلاهبرداری و جرائمی که مجازات کلاهبرداری درباره آن ها مقرر شده یا طبق قانون کلاهبرداری محسوب می‌ شوند؛ قابل گذشت در نظر گرفته شده و مطابق تبصره همین ماده حداقل و حداکثر مجازات‌ های حبس تعزیری درجه چهار تا درجه هشت مقرر در قانون برای جرائم قابل گذشت به نصف تقلیل می ‌یابد.

 

البته برخی قضات رمالی و فالگیری و دعانویسی را با توجه به این که جرمی به عادت است؛ در حکم تکدی گری و کلاشی می دانند، چرا که در کلاشی نیز فرد با قصد قبلی عدم انجام تعهد، نسبت به تحصیل آگاهانه وجه یا مال یا سند یا استفاده از خدمات دیگری از طریق فریب او، البته بدون توسل به وسایل متقلبانه و صرفا از طریق دروغگویی، اقدام می کند. 

 

در قانون مجازات اسلامی و در ماده 712، به بررسی جرم کلاشی و تعیین مجازات آن پرداخته شده است و مطابق این ماده، مجازات فالگیری و رمالی یک تا سه ماه حبس خواهد بود و چنانچه با وجود توان مالی، مرتکب کلاشی شده باشد؛ علاوه بر مجازات حبس، کلیه اموالی که وی از طریق کلاشی به دست آورده است، نیز مصادره خواهد شد. 

 

نحوه شکایت از جرم رمالی و دعانویسی

از آنجا که داشتن حساب کاربری سامانه ثنا از ضروریات اطلاع از جلسات رسیدگی و رای های صادره در خصوص پرونده شکایت از جرم رمالی و فال گیری می باشد، چنانچه شاکی از حساب کاربری این سامانه و نام کاربری و رمز عبور آن برخوردار نبوده، باید با مراجعه به سامانه ثنا، نسبت به ثبت نام خود اقدام و نام کاربری و رمز عبور دریافت کند و برای شروع طرح دعوا با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی شکواییه تنظیم کند. 

 

رسیدگی و نحوه شکایت از جرم رمالی و دعانویسی با تقاضای شاکی از دادسرا که مرجع تعقیب می باشد؛ آغاز می شود. بدین نحو که فرد شاکی با تقدیم شکواییه به این مرجع، رسیدگی را از دادستان تقاضا می کند و دادستان در صورت وارد بودن دعوا، پرونده را جهت رسیدگی و تحقیقات مقدماتی نزد بارپرس ارسال می کند. پس از صدور کیفر خواست از سوی دادستان، پرونده اصولا به دادگاه کیفری 2 فرستاده می شود و دادگاه وارد رسیدگی ماهوی و صدور رای می شود، اما در مواردی رسیدگی در صلاحیت دادگاه کیفری یک یا دادگاه انقلاب می باشد.

 

مطابق ماده 301 قانون آیین دادرسی کیفری رسیدگی به این جرم در صلاحیت دادگاه کیفری 2 محل وقوع جرم می باشد و چنانچه مجازات فرد حبس درجه یک باشد؛ رسیدگی به جرم او مطابق ماده 302 آیین دادرسی کیفری در صلاحیت دادگاه کیفری یک خواهد بود و چنانچه جرایم فرد مشمول افساد فی الارض باشد، مطابق ماده 303 آیین دادرسی کیفری دادگاه انقلاب به آن رسیدگی خواهد کرد.

 

لازم به ذکر است مطابق ماده 47 قانون مجازات، کلاهبرداری و کلیه جرایم در حکم کلاهبرداری مانند انتقال مال غیر، تبانی برای بردن مال غیر و جرایمی که مجازات کلاهبرداری برای آن ها در نظر گرفته شده است؛ مانند مجازات فال گیری و رمالی، دعانویسی، سحر و جادو صرف نظر از مبلغ آن، همگی قابل تعلیق هستند.

 

دانلود نمونه شکواییه از فالگیر و رمال

ابتدایی ترین مرحله طرح دعوا و تعیین مجازات فالگیری و رمالی، آشنایی با نحوه شکایت از دعانویس می باشد. رسیدگی دادسرا با شکایت فرد شاکی از طریق سامانه ثنا به صورت اینترنتی آغاز می شود. این شکایت بر روی برگه شکواییه تنظیم می شود و شامل مشخصات شاکی و مشتکی عنه و موضوع طرح دعوا، دلایل و ضمایم، زمان و محل وقوع جرم و شرح توضیحات می باشد. به منظور آشنایی متقاضیان، در جدول زیر امکان دانلود نمونه شکواییه از فالگیر و رمال فراهم شده است.

 

دانلود نمونه شکواییه از رمال و فالگیر
  • نویسنده: دینا
  • حجم:  182 KB
  • منبع: دینا

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات فالگیری و رمالی در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا از طریق مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات فالگیری و رمالی پاسخ دهند.