دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / گواهی اسقاط خودرو

گواهی اسقاط خودرو

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مطابق با  آيين نامه از رده خارج كردن خودروهای فرسوده، گواهی اسقاط خودرو، برگه ای است كه نشان دهنده اسقاط خودرو در مراكز مجاز است و برابر شرايط صادر می گردد. بنابر اعلام ستاد نوسازی ناوگان، واردکنندگان برای واردات یک دستگاه خودروی کارکرده باید گواهی اسقاط یک دستگاه خودروی فرسوده را دریافت کنند.

 

یکی از تکالیفی که قانون گذار برای صاحبان خودرو ها قرار داده است، این می باشد که خودرو فرسوده خود را از رده خارج نمایند که این امر از طریق اسقاط آن صورت می گیرد. منظور از اسقاط خودرو این است که تغییرات فیزیکی در خودرو صورت گرفته، به گونه ای که صاحب خودرو یا افراد دیگر، نتوانند به هیچ وجه از آن استفاده نمایند.

 

اسقاط خودرو باعث می شود که به شخص، گواهی تحت عنوان گواهی اسقاط خودرو تعلق گیرد. یکی از سوالات متداولی که در این میان، برای افراد مطرح می شود این است که گواهی اسقاط خودرو چیست و نحوه دریافت آن به چه صورت می باشد؛ زیرا بدون دریافت این گواهی، امکان استفاده از تسهیلات اسقاط خودرو، نظیر ثبت نام برای دریافت ماشین جدید، امکان پذیر نخواهد بود.

 

از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که گواهی اسقاط خودرو چیست و نحوه دریافت آن به چه صورتی می باشد؛ به دریافت گواهی اسقاط خودرو برای واردات بپردازیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

گواهی اسقاط خودرو چیست

برای پاسخ به این پرسش که گواهی اسقاط خودرو چیست؛ لازم است که در ابتدا، توضیحاتی راجع به اسقاط خودرو و خودرو فرسوده ارائه شود. بند ج ماده 1 آيين نامه از رده خارج كردن خودروهای فرسوده مصوب 1387/12/17، در خصوص این که چه خودرویی فرسوده محسوب می شود؛ بیان می دارد که خودروی فرسوده، خودرويی كه طبق ماده (۴) تصويب نامه شماره ۹۲۳۰۸/ت ۴۰۵۸۷ ك مورخ 1387/6/7 حائز شرايط فرسودگی قلمداد گردد.

 

مطابق با تصویب نامه مذکور، برای هر یک از انواع خودروها نظیر تاکسی، سواری شخصی، سواری دولتی، مینی بوس و ... سنی به عنوان سن فرسودگی در نظر گرفته شده است که اگر خودرو به این سن برسد و امكان دريافت گواهی معاينه فنی خودرو برای آن وجود نداشته باشد، فرسوده محسوب می شود و باید به گونه ای اسقاط شود که امکان استفاده مجدد در چرخه حمل و نقل برای آن وجود نداشته باشد.

 

در پاسخ به این پرسش که گواهی اسقاط خودرو چیست؛ می بایست به بند «ه» ماده 1 آيين نامه از رده خارج كردن خودروهای فرسوده مصوب 1387/12/17 مراجعه شود. مطابق با این بند، گواهی اسقاط؛ برگه ای است كه نشان دهنده اسقاط خودرو در مراكز مجاز است و برابر شرايط مندرج در طرح صادر می گردد.

 

همچنین ذکر این نکته در این میان حائز اهمیت است که در فرآیند اسقاط خودرو و دریافت گواهی اسقاط، سند وسیله نقلیه باطل می گردد. دولت به منظور اسقاط خودروهای فرسوده عمومی، تسهيلات بانكی و كمك بلاعوض با رعايت ميزان اعتبارات قابل تخصيص ساليانه و تا سقف مبالغ جدول زير اعطا می نماید.

نحوه دریافت گواهی اسقاط خودرو

درقسمت گذشته به این سوال پاسخ دادیم که گواهی اسقاط خودرو چیست؛ و در این خصوص بیان نمودیم که گواهی اسقاط سندی است که نشان می دهد خودرو در مراکز مجاز، اسقاط گردیده است. به منظور آشنایی متقاضیان، در این قسمت به نحوه دریافت گواهی اسقاط خودرو پرداخته می شود.

 

به منظور دریافت گواهی اسقاط خودرو شخص می بایست مطابق با ماده 8 اصلاحی قانون و آيين نامه از رده خارج كردن خودروهای فرسوده اقدام نماید. مطابق با این آیین نامه، سه مرحله برای دریافت گواهی اسقاط در نظر گرفته شده است که شامل مراجعه مالك خودروی فرسوده به همراه خودرو و مدارك به مركز اسقاط، كنترل و بررسی صحت و اصالت مدارك و تطبيق آن ها با خودرو و در نهایت دريافت مجوز اسقاط از پايگاه اطلاعاتی ستاد می شود.

 

به منظور مراجعه به مراکز اسقاط خودرو و دریافت گواهی اسقاط شخص در ابتدا می بایست در پایگاه اطلاع رسانی و پیش ثبت نام خودروهای فرسوده به نشانی nosazi.org یا khodrofarsoodeh.com مراجعه نموده و در آن ثبت نام نماید. از آن جا که ممکن است برخی افراد با مراحل و نحوه ثبت نام در این سایت آشنایی نداشته باشند، در این قسمت از مقاله به مراحل نام نویسی خودرو فرسوده در این سایت پرداخته شده است.

 

به منظور ثبت نام خودروهای فرسوده در ابتدا، فرد باید آدرس پایگاه اطلاع رسانی و پیش ثبت نام خودروهای فرسوده به نشانی nosazi.org یا khodrofarsoodeh.com در مرورگر خود وارد نموده و به صفحه اصلی این سایت وارد شده و گزینه ثبت نام خودروهای فرسوده را انتخاب کند.

 

گواهی اسقاط خودرو چیست

 

پس از آن شخص می بایست مشخصات فرم مربوطه را کامل کرده و با وارد کردن کد امنیتی، گزینه ثبت نام را که در پایین صفحه قرار گرفته را انتخاب نماید تا فرآیند نام نویسی وی به اتمام رسد.

 

دریافت گواهی اسقاط خودرو برای واردات

 

پس از اتمام ثبت نام در این سامانه، مراکز مجاز اسقاط خودرو با متقاضی تماس گرفته و وی می بایست خودرو خود را در زمان و مکان مشخص شده به این مراکز تحویل دهد. در صورت عدم تماس مراکز اسقاط، ظرف مدت یک هفته از تاریخ ثبت نام، شخص می بایست نسبت به پیگیری و برقراری تماس با مراکز ثبت شده در این سایت اقدام کند.

 

توجه به این نکته ضروری است که از دیگر امکانات این سایت این است که، استعلام قیمت خودرو نیز در آن امکان پذیر می باشد و به این منظور داوطلب باید به قسمت "استعلام قیمت" مراجعه کند.

 

دریافت گواهی اسقاط خودرو برای واردات

در بخش های پیشین مقاله به تعریف و چیستی گواهی اسقاط خودرو و نیز نحوه دریافت آن اشاره گردید و بیان شد که به منظور اخذ این گواهی، متقاضی باید در سایت nosazi.org یا khodrofarsoodeh.com ثبت نام نموده و پس از تماس مراکز اسقاط، خودرو خود را جهت اسقاط و دریافت گواهی آن، به این مراکز منتقل کند. پس از اسقاط، سند خودرو نیز باطل می گردد. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح دریافت گواهی اسقاط خودرو برای واردات بپردازیم.

 

دولت به منظور کنترل عرضه و تقاضا برای خرید خودرو و نیز ایجاد ثبات قیمتی، اقدام به وارد نمودن خودرو از کشورهای دیگر نموده است. در راستای نحوه عرضه این خودروها، وزارت صمت آیین‌ نامه ای تحت عنوان آیین نامه واردات خودروهای کارکرده را به تصویب رسانده است که برای بررسی و تصویب نهایی به هیات دولت فرستاده شده است که در زمان نگارش این مقاله، هنوز به تصویب نهایی نرسیده است.

 

مطابق با این آیین نامه برای واردات خودرو به هیچ خودروی فرسوده‌ ای نیاز نیست و بنابر آنچه که توسط ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شده است، لزوم ارائه گواهی اسقاط تنها برای واردکننده است. مطابق با آخرین بند این آیین نامه، هر فرد حقیقی و حقوقی برای واردات یک دستگاه خودروی کارکرده باید گواهی اسقاط یک دستگاه خودروی فرسوده را دریافت کند.

 

بنا بر آنچه ستاد اسقاط خودروهای فرسوده اعلام کرده است، قیمت گواهی اسقاط بدون داشتن خودروی فرسوده 35 میلیون تومان خواهد بود. با این حال؛ ممکن است که سازمان حمایت، این مبلغ را افزایش دهد. هم چنین، خودرویی که بین بیست تا بیست و پنج سال سن داشته باشد، سه گواهی دریافت خواهد کرد که مبلغ آن، در حدود 105 میلیون تومان خواهد شد. اگر خودروی کارکرده تجاری تا دو سال از زمان ساخت آن گذشته باشد؛ 25 درصد به گواهی‌ و تا پنج سال؛ 50 درصد افزوده می گردد.

 

برای واردات خودرو نیازی نیست که افراد اعم از حقیقی و یا حقوقی اقدام به خریداری خودروی فرسوده نمایند، بلکه لازم است وارد سامانه اسقاط خودروهای فرسوده شده و اقدام به تهیه گواهی اسقاط و انجام فرایند ثبت نام نمایند. پس از طی این مراحل، افراد به مراکز شماره گذاری برای عوارض اسقاط خودرو معرفی خواهند شد. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت گواهی اسقاط خودرو در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت گواهی اسقاط خودرو پاسخ دهند.