نحوه گرفتن و اخذ وکالت الکترونیک از زندانی به این صورت است که وکیل و موکل می بایست در خصوص انعقاد قرارداد وکالت و جزئیات آن نظیر هزینه، به توافق اولیه رسیده و سپس، جزئیات این قرارداد توسط وکیل در سامانه عدل ایران به نشانی adliran.ir نیز به ثبت می رسد.
برای مشاوره نحوه اخذ وکالت از زندانی
برای مشاوره نحوه اخذ وکالت از زندانی
وکالت، از جمله عقود پر کاربرد در عصر حاضر می باشد که به موجب آن موکل، شخص وکیل را در انجام امور خود، اعم از امور اداری، حقوقی و .... نایب قرار می دهد. این عقد می تواند بین اشخاص مختلف ایجاد گردد که یکی از موارد آن، وکالت برای زندانیان می باشد.
از آن جایی که وکیل نقش بسیار مهمی در رفع اتهامات از شخص متهم و زندانی دارد، انعقاد قرارداد و اخذ وکالت از آن ها، بسیار حائز اهمیت می باشد. از طرف دیگر؛ به منظور اخذ وکالت از زندانی، هر دو طرف قرارداد (یعنی هم زندانی و هم وکیل) می بایست با شرایط و ضوابط این امر آشنا بوده و از مراحل و نحوه آن اطلاع داشته باشند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که نحوه گرفتن وکالت الکترونیک از زندانی چگونه است و گرفتن وکالت تام از زندانی به چه صورتی می باشد؛ به اخذ وکالت فروش از این افراد بپردازیم. سپس در خصوص هزینه آن صحبت خواهیم کرد و اخذ وکیل تسخیری برای زندانی را توضیح خواهیم داد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
به موجب ماده 656 قانون مدنی، وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می نماید. تحقق وکالت منوط به قبول وکیل است و وکالت ایجابا و قبولا به هر لفظ یا فعلی که دلالت بر آن کند؛ واقع میشود.
یکی از روش های اخذ وکالت، وکالت الکترونیک می باشد. منظور از وکالت الکترونیک، وکالت نامه ای است که به شیوه الکترونیکی و در سامانه عدل ایران به ثبت می رسد. در این نوع وکالت نامه نیز، مانند سایر عقود وکالت، می بایست مشخصات وکیل و موکل، حق الوکاله، موضوع وکالت و .... مورد اشاره قرار گرفته باشد.
قرارداد وکالت الکترونیک می تواند میان اشخاص مختلف، به منظور انجام امور متفاوت و در حدود قانون، منعقد شود. یکی از موارد پر کاربرد آن، گرفتن وکالت الکترونیک از زندانیان می باشد. از آن جایی که ممکن است برخی افراد با نحوه اخذ وکالت الکترونیک از زندانی آشنایی نداشته باشند، در این قسمت؛ فرآیند این امر توضیح داده شده است.
به این منظور ابتدا، باید به تبصره شش قانون بودجه سال 99 مراجعه شود که بیان می دارد: «به استناد مواد (۱۰۳) و (۱۶۹) مکرر قانون مالیات های مستقیم، به منظور افزایش درآمدهای مالیاتی دولت از طریق ابطال تمبر مالیاتی، قوه قضائیه مکلف است ظرف مدت یک ماه پس از تصویب این قانون، سامانه تنظیم قرارداد الکترونیکی بین وکیل و موکل را راه اندازی کند.
از زمان راه اندازی این سامانه تمام افراد فعال اعم از مشاوران و وکلای عضو مراکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده و کانون های وکلای دادگستری موظفند قراردادهای مالی خود با موکل را در این سامانه ثبت و تنظیم نمایند.
شناسه (کد) یکتای صادرشده برای هر قرارداد توسط سامانه قرارداد الکترونیک، مبنای شناسایی وکیل در سامانه خدمات قضایی به منظور استخراج اطلاعات مالی مندرج در قرارداد و ابطال تمبر مالیاتی خواهد بود.» بنابراین، ثبت قرارداد الکترونیک وکالت برای زندانیان در این سامانه امری الزامی می باشد. در حال حاضر سامانه عدل ایران، به نشانی adliran.ir در دسترس متقاضیان ثبت قرارداد وکالت است.
نحوه اخذ وکالت الکترونیک از زندانی، نیز به این صورت است که در ابتدا؛ زندانی و وکیل می بایست در رابطه با انعقاد قرارداد وکالت، با یکدیگر به توافق برسند، اما از آن جایی که افراد بازداشت شده دسترسی کمتری به بیرون از زندان یا بازداشتگاه دارند، انتخاب وکیل متخصص برای آن ها دشوار بوده و غالبا این امر به عهده خانواده و آشنایان وی می باشد که به دفتر وکیل مراجعه نموده و تقاضای انعقاد قرارداد و پذیرفتن وکالت برای شخص زندانی را داشته باشند.
تنظیم سند رسمی وکالت نامه برای زندانیان، عموما توسط سردفتری که به این منظور از جانب اداره ثبت استان تعیین شده است؛ صورت می گیرد. در صورت پذیرش و تنظیم وکالت نامه از جانب وکیل و انعقاد قرارداد، وکیل زندانی می بایست در سامانه ثنا، ثبت نام نموده و مراحل احراز هویت خود را تکمیل نماید.
پس از تکمیل شدن مراحل ثبت نام در سامانه ثنا، وی می بایست، قرارداد وکالت خود را در این سامانه ثبت نماید. به این منظور، وی باید از منوی کاربری خود گزینه قرارداد الکترونیک وکالت را انتخاب نموده و فرم مربوطه به آن را تکمیل نماید. به منظور ثبت وکالت زندانیان در این سامانه، وکیل می بایست نشانی adliran.ir را در مرورگر خود وارد نموده و به صفحه اصلی این سایت، مطابق با تصویر زیر وارد شود و گزینه سامانه وکلا و کارشناسان را انتخاب کند.
پس از آن، فرد باید گزینه سامانه وکلا را برگزیند.
در مرحله بعدی، شخص باید شماره ملی و رمز خود را در قسمت مربوطه وارد نماید.
پس از آن باید، رمز موقت ارسال شده به شماره در این قسمت وارد شود.
پس از آن، فرد به حساب کاربری خود در سامانه عدل ایران وارد شوده و می تواند نسبت به طی نمودن سایر مراحل ثبت قرارداد الکترونیک وکالت اقدام نماید. علاقمندان به منظور آشنایی بیشتر با نحوه تکمیل این فرم، می توانند به مطالعه مقاله زیر اقدام نمایند.
به موجب ماده 10 قانون مدنی، قراردادهای خصوصی، من جمله قراردادهای وکالت نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده اند، در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد؛ نافذ است. یکی از اشکال وکالت، وکالت تام می باشد.
منظور از وکالت تام، وکالتی است که در آن موکل، در انجام کلیه امور موکل خود اختیار تام داشته و به گونه ای که هر گونه امضاء و اقدام نامبرده به منزله امضاء و اقدام موکل می باشد و از درجه اعتبار قانونی لازم و کافی برخوردار است. در اعطای وکالت تام، احتیاج به حضور و یا اجازه ثانوی موکل نیست.
به منظور گرفتن وکالت تام از زندانی نیز مانند آنچه در قسمت قبلی بیان شد، موکل و یا خانواده و آشنایان، وی می بایست با شخص وکیل ملاقات نموده و در خصوص انعقاد قرارداد وکالت و جزئیات آن، نظیر حق الوکاله به توافق رسیده و سپس بعد از انعقاد قرارداد وکالت تام، به وسیله وکیل، آن را در سامانه عدل ایران نیز به ثبت برسانند.
از آن جا که برای ثبت قرارداد وکالت تام در سامانه، نیاز است که موکل نیز در سامانه ثنا ثبت نام نموده باشد و غالبا افراد زندانی یا در سامانه ثنا ثبت نام نکرده و یا دسترسی به گوشی همراه برای دریافت رمز جهت امضای الکترونیک ندارند، می توان از شیوه گذشته، یعنی تنظیم وکالتنامه تام کاغذی اقدام نمود. در چنین مواردی، جهت ثبت دعاوی باید اقدام به انتخاب مجوز «ثبت شخص در پرونده، بدون نیاز به ثبت نام در ثنا» با ارائه مدارک مورد نیاز شود.
در بخش های پیشین مقاله، در خصوص نحوه گرفتن وکالت الکترونیک از زندانی و نیز گرفتن وکالت تام از زندانی صحبت گردید و توضیح داده شد که به موجب قانون، کلیه قراردادهای وکالت، می بایست در سامانه عدل ایران به ثبت برسند. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح گرفتن وکالت فروش از زندانی بپردازیم.
به موجب ماده 660 قانون مدنی، عقد وکالت می تواند به منظور انجام امر یا اموری خاص نظیر وکالت در فروش باشد. در برخی از موارد ممکن است که فرد موکل، زندانی بوده و تمایل به اخذ وکیل به منظور انجام امور مربوط به فروش اموال خود را داشته باشد.
در چنین مواردی نیز مانند قسمت قبلی عمل شده و اگر موکل امکان خروج از زندان با هماهنگی مسئولان زندان را داشته باشد، می تواند با یک وکیل صحبت نموده و قرارداد وکالت فروش خود را با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی تنظیم نماید.
براساس تبصره ماده 42 آیین نامه قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران، اگر زندانی امکان خروج از زندان را برای تنظیم رسند رسمی وکالت نامه نداشته باشد، می تواند به منظور تنظیم و ثبت اسناد خود، من جمله وکالت در فروش، از سردفتری که اداره کل ثبت استان تعیین نموده، کمک بگیرد. مطابق با این تبصره، سردفتر سند را با حضور نماینده دادستان عمومی و انقلاب محل، تنظیم، ثبت و به امضای ذی نفع و نماینده مزبور می رساند.
یکی از سوالات پر کاربردی که در زمینه اخذ وکیل برای متهم و زندانی، مطرح می شود، هزینه آن می باشد. به موجب ماده 659 قانون مدنی، وکالت ممکن است مجانی یا با اخذ اجرت باشد. به اجرتی که توسط وکیل برای انجام امور محوله اخذ می شود، حق الوکاله گفته می شود.
هزینه وکیل برای زندانیان در ابتدا؛ با توجه به نرخ توافقی میان موکل و وکیل تعیین شده و میزان آن متفاوت می باشد. با این حال مطابق با آیین نامه تعرفه حق الوکاله، حق المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری مصوب سال 1399، در صورتی که قراردادی در خصوص حق الوکاله در بین نباشد، تعیین حق الوکاله بر اساس آیین نامه مزبور خواهد بود.
این هزینه برای دعاوی مالی، امور حسبی، دعاوی غیر مالی، امور کیفری و قرارهای صادره از دادگاه متفاوت می باشد و مبالغ گوناگونی را شامل می شود. همچنین در این آیین نامه، میزان هزینه حق الوکاله وکلا در مواردی که چندین وکیل برای زندانی تعیین می شود، نیز درج شده است.
مطابق با قانون آیین دادرسی کیفری، وکیل تسخیری به وکیلی گفته می شود که از جانب دادگاه، به منظور برعهده گرفتن وکالت متهم تعیین می شود. از آن جایی که پرداخت حق الزحمه وکیل تسخیری از محل اعتبارات قوه قضاییه می باشد؛ اخذ این نوع وکیل، در پرونده هایی که متهم خود قادر به معرفی و دریافت وکیل نمی باشد، رایج است.
اخذ وکیل تسخیری برای زندانی حالات مختلفی دارد. در صورتی که شخص خود متقاضی دریافت وکیل تسخیری از دادگاه صالح به علت عدم تمکن مالی باشد، لازم است که این درخواست را تا پایان اولین جلسه رسیدگی از دادگاه تقاضا نموده و دادگاه نیز در صورت احراز شرایط، اقدام به تعیین وکیل تسخیری برای وی می نماید.
در برخی جرائم، خود دادگاه به طور مستقیم و راسا، اقدام به تعیین وکیل تسخیری می نماید. مشخص نمودن وکیل تسخیری به این شیوه، در برخی جرایم خاص (مانند جرائم موجب مجازات سلب حیات، حبس ابد و قطع عضو، جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی و....) و با رعایت شرایطی (نظیر عدم معرفی وکیل از جانب متهم) امکان پذیر می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اخذ وکالت از زندانی در کانال تلگرام حقوق عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه گرفتن وکالت از زندانی پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه اخذ وکالت از زندانی
برای مشاوره نحوه اخذ وکالت از زندانی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©