دینا / حقوقی / ثبت احوال / گواهی فوت الکترونیک

گواهی فوت الکترونیک

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در حال حاضر، دریافت گواهی فوت الکترونیک، با بار گذاری مدارکی چون گواهی پزشک، همچنین استعلام با کد ملی این گواهی به صورت آنلاین، امکان پذیر نبوده و تمامی مراحل، با مراجعه حضوری به ثبت احوال صورت می پذیرد، اما برای دریافت مجدد گواهی فوت، متقاضی می تواند به سامانه سهیم مراجعه و نسبت به تقاضای صدور آنلاین آن، اقدام کند.

 

گواهی فوت، از مهم ترین مدارکی است که به موجب ماده 22 قانون ثبت احوال، باید پس از فوت اتباع خارجی داخل ایران و ایرانیان مقیم داخل یا خارج از کشور، نسبت به دریافت آن از ثبت احوال اقدام شود تا پس از این، در مواقع لزوم، به جای شناسنامه و مدرک هویتی متوفی، گواهی فوت وی ارائه گردد. 

 

با صدور اخبار بر اساس سخنان اخیر رئیس سازمان ثبت احوال و اسناد کشور، مبنی بر اینکه در سال ۱۴۰۲، امکان صدور گواهی فوت الکترونیک، فراهم خواهد آمد و افراد متقاضی ارائه این گواهی به بهشت زهرا یا سایر نهادهای اداری، می توانند به علت الکترونیکی شدن امور، پروسه را سریع تر طی کنند، پرسش های زیادی پیرامون نحوه دریافت اولیه و دریافت مجدد گواهی فوت الکترونیک و استعلام آنلاین آن با کد ملی یا شماره شناسنامه، مطرح می گردد.

 

لذا در مقاله حاضر، دریافت گواهی فوت الکترونیک، مدارک لازم برای دریافت آن به صورت آنلاین، چگونگی اخذ گواهی فوت اصلی و المثنی، استعلام با کد ملی و شماره شناسنامه این گواهی، مورد بررسی قرار گرفته است که علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این امر می توانند، ادامه مقاله را دنبال نمایند.

دریافت گواهی فوت الکترونیک

در توضیح دریافت گواهی فوت الکترونیک و سامانه دریافت و چاپ گواهی فوت به صورت آنلاین، باید گفت، بر اساس اخبار منتشره از سوی رئیس سازمان ثبت احوال کشور، این سازمان، در حال فراهم آوردن زیر ساخت های لازم، برای آنلاین کردن فرایند اعلام و ثبت رویدادهای حیاتی در نظام ثبت احوال به صورت کاملا الکترونیکی است؛ و برای صدور گواهی فوت، این مهم از طریق دریافت الکترونیکی گواهی فوت به صورت مستقیم از بیمارستان و انتقال آن به ادارات ثبت احوال، صورت خواهد پذیرفت.

 

اما، در حال حاضر و تا زمان نگارش این مقاله (اوایل شهریور 1402)هنوز سامانه درخواست گواهی فوت برای دریافت گواهی فوت الکترونیک، راه اندازی نشده و تمامی مراحل این امر، صرفا به صورت حضوری، با ارائه مدارک لازم و طی مراحل اداری، امکان پذیر می باشد.

 

در صورت راه اندازی سامانه دریافت و چاپ گواهی فوت آنلاین، متن مقاله به روز رسانی شده و آدرس سایت، ذکر خواهد شد. در ادامه، پیرامون مدارک لازم برای صدور گواهی فوت المثنی و اصلی به صورت اینترنتی، توضیح داده خواهد شد.

مدارک لازم برای درخواست گواهی فوت آنلاین

در خصوص مدارک لازم برای درخواست گواهی فوت آنلاین از سامانه دریافت و چاپ گواهی فوت که خبر اقدام برای راه اندازی آن، به تازگی منتشر شده باید گفت، با توجه به اینکه تا کنون و تا زمان نگارش این مقاله (اوایل شهریور ماه ۱۴۰۲) هنوز سایتی از سوی ثبت احوال، برای درخواست گواهی فوت الکترونیک معرفی نشده، نمی توان به طور قطع درباره مدارک لازم صدور گواهی فوت آنلاین، صحبت کرد.

 

اما می توان پیش بینی کرد، مدارک لازم برای درخواست گواهی فوت آنلاین، تفاوت چندانی با مدارک لازم برای درخواست صدور این گواهی به صورت غیر آنلاین نداشته باشد و از همین رو، در ادامه این تیتر، مدارکی که برای صدور گواهی فوت به صورت غیر آنلاین، مورد نیاز است، ذکر می گردند.

 

مدارک مورد نیاز برای درخواست گواهی فوت اتباع:

گواهی رسمی نیروی انتظامی که متضمن اعلام واقعه وفات تبعه خارجی بوده؛ به انضمام مدارک هویتی و اقامتی وی می باشد و متقاضیان این گواهی، باید فیش واریز صدور این مدرک را که طبق تعرفه جاری، پرداخت شده، ارائه نمایند.

 

مدارک مورد نیاز برای درخواست گواهی فوت ایرانیان داخل کشور: 

شناسنامه متوفی و کارت شناسایی ملی (در صورت صدور کارت)؛ گواهی پزشک یا بیمارستان یا مسئولین بهشت زهرا یا معرفی و حضور دو نفر گواه با ارائه مدرک شناسایی در اداره ثبت احوال محل وقوع یا محل سکونت، می باشد.

 

مدارک مورد نیاز برای درخواست گواهی فوت ایرانیان خارج از کشور: 

شناسنامه متوفی و کارت شناسایی ملی (در صورت صدور کارت)؛ اصل مدرک خارجی مربوط به وفات که به تائید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در محل اقامت متوفی رسیده؛ گواهی عدم ثبت فوت در محل اقامت متوفی. شایان ذکر است اگر گواهی عدم ثبت وفات، ارائه نشود، اداره ثبت احوال موظف است تا از طریق اداره کل امور هویتی ایرانیان خارج از کشور در این خصوص اقدام نماید.

گواهی فوت الکترونیک را از کجا و چگونه باید گرفت؟

با انتشار اخبار مبتنی بر بهره‌برداری از سامانه دریافت الکترونیکی گواهی ولادت و فوت، این پرسش مطرح می شود که گواهی فوت الکترونیک را از کجا و چگونه باید گرفت؟ در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، در حال حاضر و تا زمان نگارش این مقاله (نیمه اول شهریور 1402) که سامانه ای برای دریافت و چاپ گواهی فوت الکترونیک راه اندازی نشده، امکان صدور گواهی فوت الکترونیک وجود نداشته و تمامی اقدامات، باید با مراجعه حضوری انجام شود.

 

نزدیکترین خویشاوند متوفی یا هر شخصی که در موقع وفات حاضر بوده؛ ماموران انتظامی؛ متصدی یا صاحب مکانی که وفات در آن رخ داده است؛ متصدیان گورستان ها و بهشت زهرا؛ مقامات قضایی و نظامی؛ گروه های امدادی، از جمله کسانی هستند که می توانند، نسبت به اعلام وفات و اخذ گواهی فوت اقدام کنند. البته، وفات اتباع خارجی، پس از اعلام گزارشات نیروی انتظامی محل، در کلیه ادارات تابعه ثبت احوال به ثبت می رسد.

 

پس از اینکه فردی فوت می کند، افراد مذکور در پاراگراف قبل، باید در ساعات و ایام اداری، حسب مورد به به نمایندگی های جمهوری اسلامی در خارج از کشور و ستاد سازمان ثبت احوال و ادارات تابعه در داخل کشور، مراجعه کرده و همراه مدارک لازم، درخواست صدور گواهی فوت را ارائه نماید.

 

مسئول مربوطه، مدارک و درخواست را بررسی کرده و در صورت تکمیل بودن مدارک لازم، نسبت به ثبت وفات و صدور گواهی فوت در همان روز اقدام خواهد کرد. مستفاد از تبصره 22 قانون ثبت احوال اصلاحی سال 1363 و موارد مندرج در سایت سازمان ثبت احوال sabteahval.ir، گواهی فوت، به هر شخصی و به هر تعدادی که درخواست نماید، تسلیم خواهد شد.

 

دریافت گواهی فوت مجدد

برای دریافت گواهی فوت المثنی، افراد باید به سامانه دریافت گواهی فوت مجدد، یعنی به سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان ( سهیم ) sahim.sabteahval.ir مراجعه کرده و بر روی گزینه ورود به سامانه، کلیک کنند. در صورتی که شخص، در سامانه سهیم، ثبت نام نیست، ابتدا باید، نسبت به این امر، اقدام کند.

 

گواهی فوت الکترونیک

 

در این گام، شخص باید نام کاربری و رمز عبور خود در سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان ( سهیم ) را وارد کرده و پس از درج کد امنیتی، بر روی گزینه ادامه، کلیک کند.

 

استعلام گواهی فوت الکترونیک با کد ملی

 

در این مرحله، شخص باید کد یک بار مصرف ارسالی از سوی ثبت احوال به تلفن همراه شخصی خود را در کادر مربوطه، ثبت نماید.

 

دریافت مجدد گواهی فوت الکترونیک

 

در این مرحله فرد بر حسب شرایط خود، باید یکی از دو گزینه رونوشت وفات یا رونوشت وفات اتباع را انتخاب کند که در راهنمای تصویری زیر، بر روی گزینه رونوشت وفات، کلیک شده است.

 

 استعلام گواهی فوت الکترونیک

 

در این مرحله، مشخصات هویتی و آدرس پستی فرد متقاضی گواهی فوت المثنی، نمایش داده می شود که در صورت صحت، باید نسبت به تایید آن، اقدام کند.

 

گواهی فوت الکترونیک

 

در این گام، متقاضی دریافت این سند به صورت المثنی، باید کد ملی و تاریخ تولد فرد فوت شده را وارد و بر روی گزینه جستجو، کلیک کند.

 

استعلام گواهی فوت الکترونیک با کد ملی

 

با طی کامل مراحل در سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان ( سهیم )، متقاضی، موفق خواهد شد اقدام به دریافت گواهی فوت مجدد برای ارائه به بهشت زهرا یا سایر نهادهای اداری، نظیر تامین اجتماعی و بانک و... نماید. در ادامه، نحوه استعلام گواهی فوت با کد ملی، توضیح داده خواهد شد.

 

استعلام گواهی فوت با کد ملی

یکی از پرسش هایی که پیرامون گواهی فوت وجود دارد، مبنی بر این است که استعلام گواهی فوت با کد ملی به صورت آنلاین، امکان پذیر است یا خیر؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، در حال حاضر، چنین امکانی، نه در سایت اصلی ثبت احوال sabteahval.ir و نه در سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان ( سهیم ) sahim.sabteahval.ir مورد پیش بینی قرار نگرفته است.

 

بنابراین، چنانچه افراد بخواهند اقدام به استعلام با کد ملی گواهی فوت نمایند، باید حضورا به اداره ثبت احوال مراجعه کرده و پس از ارائه مدارک و اطلاعات لازم، به ویژه کد ملی متوفی، از مسئول مربوطه تقاضای استعلام با کد ملی گواهی فوت را داشته باشند.

 

گواهی حصر وراثت، از جمله مدارک لازم و مورد نیازی برای تقسیم ارث یا تعیین تکلیف در خصوص حقوق متوفی می باشد که پس از اخذ گواهی فوت، باید نسبت به ثبت درخواست برای صدور آن، اقدام نمود و استعلام های لازم، پیرامون صدور یا عدم صدور آن را انجام داد که علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص نحوه استعلام این گواهی می توانند، مقاله زیر را مطالعه کنند.

 

استعلام اینترنتی گواهی فوت با شماره شناسنامه

در تیتر قبل، توضیح داده شد که امکان استعلام گواهی فوت با کد ملی به صورت آنلاین و اینترنتی، وجود ندارد و چنانچه فردی، قصد داشته باشد نسبت به این امر اقدام کند، باید با مراجعه حضوری به ثبت احوال، تقاضای استعلام گواهی فوت با کد ملی را داشته باشد. سوالی که مطرح می شود، مبنی بر این است که در استعلام اینترنتی گواهی فوت با شماره شناسنامه وضعیت چگونه است؟

 

در پاسخ به پرسش مطروحه در خصوص استعلام اینترنتی گواهی فوت با شماره شناسنامه باید گفت، این امر نیز همانند استعلام گواهی فوت با کد ملی امکان پذیر نبوده و افرادی که قصد انجام چنین عملی را دارند، باید حضورا به اداره ثبت احوال، مراجعه کنند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت گواهی فوت الکترونیک در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت گواهی فوت الکترونیک پاسخ دهند.