صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی به عنوان صندوقی قابل معامله با قابلیت صدور و ابطال واحد ها جهت جمع آوری اندوخته برای بازنشستگی کارکنان مجموعه های مختلف طراحی شده است. این صندوق در سه نوع سهامی، سهامی شاخصی و صندوق در صندوق به متقاضیان سرمایه گذاری ارائه خواهد شد.
برای مشاوره نحوه سرمایه گذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی
برای مشاوره نحوه سرمایه گذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی
صندوق های سرمایه گذاری راهی برای ورود عموم جامعه به بازار بورس و سرمایه و مشارکت در این بازار هستند. به تازگی صندوقی تحت عنوان صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی با مشارکت چند وزارتخانه به بازار سرمایه معرفی شده است که با راه اندازی آن کارکنان مجموعه های مختلف می توانند اقدام به جمع آوری اندوخته برای دوران بازنشستگی خود نمایند.
کسب اطلاع و آگاهی از تمام ابزار های معرفی شده به بازار سرمایه به افراد کمک می کند تا در خصوص سرمایه گذاری خود صحیح تر تصمیم گیری کرده و به سوددهی بیشتری دست پیدا کنند. آشنایی با صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی موجب دید شفاف تر در خصوص روش های سرمایه گذاری برای آینده افراد می شود و طبیعتا به رونق بازار بورس و سرمایه نیز کمک خواهد کرد.
به جهت دلایل ذکر شده در این مقاله به مفهوم و ماهیت صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی پرداخته خواهد شد و شرایط ورود و ثبت نام در این صندوق بررسی می شود. در انتها نیز نکاتی در خصوص مزایای این صندوق ذکر خواهد شد تا خوانندگان اطلاعات مورد نیاز خود را به صورت کامل دریافت نمایند.
همزمان با گسترش فرهنگ سرمایه گذاری در بازار بورس اوراق بهادار، مدیران و مسئولان این نهاد ابزار های مالی جدیدی را به سرمایه گذاران معرفی می کنند. یکی از ابزار های سرمایه گذاری غیر مستقیم و امن در بازار سرمایه، ورود به صندوق های سرمایه گذاری است. این صندوق ها انواع مختلفی دارند و به سه دسته صندوق سرمایه گذاری سهام، صندوق سرمایه گذاری مختلط و صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت تقسیم می شوند. ویژگی های هر نوع از این صندوق ها متفاوت بوده و برای اقشار خاصی جذابیت دارد.
اخیرا روش جدیدی برای سرمایه گذاری در بازار بورس تحت عنوان صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی معرفی شده است. پس از معرفی این صندوق سوالی که برای عموم مردم ممکن است ایجاد شود این است که صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی چیست؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت صندوق های بازنشستگی به طور کلی نوعی از صندوق های سرمایه گذاری هستند که توسط یک یا چند کارفرما با جمع آوری منابع مالی از کارمندان تاسیس می شود.
صندوق های بازنشستگی با سرمایه گذاری مبلغی در طول سالیان به سوددهی رسیده و سرمایه ای برای دوران بازنشستگی کارکنان یک نهاد ایجاد می کنند تا در زمان خروج کارکنان از محل خدمت، این سرمایه پشتوانه ای مالی برای آن ها باشد. طبق اطلاعاتی که در خصوص تاسیس صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی وجود دارد، قرار بر این است تا این صندوق ها در سه نوع سهامی، سهامی شاخص و صندوق در صندوق برای سرمایه گذاران در دسترس باشند.
در بخش قبلی مقاله توضیح داده شد که صندوق های سرمایه گذاری بازنشستگی اندوخته ای برای زمان بازنشستگی افراد فراهم می آورند و از این جهت می توانند برای افراد زیادی از جمله کارمندان نهاد های مختلف جذابیت داشته باشند. در نتیجه افراد خواستار اطلاع از شرایط لازم برای سرمایه گذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی هستند. باید گفت این صندوق ها مانند سایر صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر صدور و ابطال واحد ها هستند.
به طور کلی برای ورود به بازار بورس و سرمایه و فعالیت در این بازار از جمله خرید واحد های صندوق های سرمایه گذاری مختلف، نیاز به دریافت کد بورسی از طریق یکی از کارگزاری های معتبر کشور است. دریافت کد بورسی نیز مستلزم انجام ثبت نام سجام است. بنابراین از مهم ترین شرایط ورود به صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی می توان به دریافت کد بورسی اشاره کرد.
شرایط ثبت نام در صندوق های سرمایه گذاری به صورت کلی در سایت هر صندوق ذکر می شود. در حال حاضر با توجه به تازه تاسیس بودن صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی، سایت ثبت نام برای آن راه اندازی نشده است در نتیجه متقاضیان سرمایه گذاری در این صندوق باید منتظر اخبار تکمیلی باشند تا مشخص شود برای ورود به این صندوق نیاز به صدور واحد های سرمایه گذاری به صورت حضوری است یا امکان ثبت نام به صورت غیر حضوری نیز وجود دارد.
یکی از مهم ترین اطلاعاتی که متقاضیان ورود به یک صندوق سرمایه گذاری باید داشته باشند، نحوه ثبت نام در آن صندوق است. به طور کلی نحوه ثبت نام در صندوق های سرمایه گذاری به صورت مراجعه حضوری همراه با مدارک لازم به دفاتر صندوق های مربوطه است. در بخش قبلی مقاله نیز توضیح داده شد که ثبت نام برخی از صندوق های سرمایه گذاری تنها به صورت حضوری و ثبت نام برخی صندوق های دیگر به صورت غیر حضوری هم انجام می شود.
نحوه ثبت نام در صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی در حال حاضر به دلیل جدید بودن آن در بازار سرمایه، هنوز به صورت شفاف بیان نشده است. برای ثبت نام در زمان آغاز به کار این صندوق ها حداقل 500 نفر سرمایه گذار باید جذب شود. همچنین در صورتی که سرمایه اولیه صندوق حداقل معادل مبلغ 500 میلیارد تومان باشد، صندوق قابلیت تاسیس یافته و افراد مختلف می توانند نسبت به ثبت نام در آن اقدام نمایند.
با انتشار اخبار تکمیلی و راه اندازی سایتی برای ارائه اطلاعات این صندوق، سرمایه گذاران می توانند راحت تر از روش های ورود به آن آگاهی داشته باشند. لازم به ذکر است به محض انتشار اطلاعات بیشتر در خصوص جزئیات ثبت نام در صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی، این موارد در متن مقاله اطلاع رسانی خواهد شد.
هر یک از ابزار های مالی ارائه شده در بازار سرمایه در بر دارنده مزایا و معایبی هستند که می توان گفت برخی از این ابزار ها با توجه به اصول سرمایه گذاری مزایای بیشتری دارند. در حالت کلی صندوق های سرمایه گذاری به دلیل مدیریت حرفه ای دارایی های سرمایه گذاران توسط یک تیم متخصص بازار سرمایه، امنیت خوبی دارند. ریسک انواع مختلف صندوق های سرمایه گذاری متفاوت است.
صندوق های سرمایه گذاری در حالت کلی نسبت به ورود مستقیم به بازار بورس و سرمایه امنیت بیشتری را برای افراد تامین کرده و سود نسبتا مشخصی را به آن ها می پردازند. صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی نیز به طور قطع در بر دارنده مزایایی برای سرمایه گذاران و در حالت کلی تر برای بازار سرمایه است. از مزایای صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی می توان به این موارد اشاره کرد که این صندوق اندوخته ای را برای دوران بازنشستگی کارکنان مجموعه های مختلف فراهم می آورد.
در کنار این مورد منابعی که از طریق جمع آوری سرمایه های کارکنان ایجاد می شود به دلیل اندوخته شدن در بلند مدت، وجوه باثبات و قابل برنامه ریزی خوبی را برای بازار سرمایه تامین می کند. همچنین این صندوق ها دید بلند مدت را در سرمایه گذاران خود تقویت می کنند. طبیعی است که با شروع به کار این صندوق ها و جذب سرمایه گذاران مختلف، در آینده می توان دید جامع تری از مزایای این ابزار مالی کسب کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه سرمایه گذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه سرمایه گذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه سرمایه گذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی
برای مشاوره نحوه سرمایه گذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©