دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / توقیف سیستمی خودرو

توقیف سیستمی خودرو

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

پیامک توقیف سیستمی خودرو در مراحل مختلف، به دلیل ارتکاب تخلفاتی نظیر کشف حجاب، برای مالک خودرو ارسال می شود. در اولین پیامکی که با سر شماره POLICE به مالک ارسال می شود، لینکی وجود دارد که فرد از طریق آن می تواند نسبت به ثبت اعتراض و استعلام آن اقدام نماید. زمان رفع توقیف با توجه به دفعات ارتکاب تخلف متفاوت می باشد.

 

یکی از پیامدهایی که ممکن است در زمینه تخلفات مربوط به هنگام رانندگی، برای افراد مطرح شود، توقیف سیستمی خودرو می باشد. به طور کلی می توان گفت که توقیف خودرو ممکن است که به دو شکل رخ دهد که شامل توقیف سیستمی و توقیف فیزیکی می باشد.

 

بسیاری از مالکان خودروها ممکن است که به دلیل تخلفات صورت گرفته؛ با پیامک توقیف سیستمی خودرو مواجه شده باشند. یکی از سوالات متداولی که ممکن است در این میان؛ برای افراد مطرح می شود این است که، توقیف سیستمی خودرو به چه معناست و فرق آن با توقیف فیزیکی چه می باشد؟

 

از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که توقیف سیستمی خودرو یعنی چه و پیامک توقیف سیستمی خودرو برای کشف حجاب چه می باشد؛ به استعلام این نوع توقیف بپردازیم. سپس در خصوص نحوه اعتراض به توقیف سیستمی خودرو و رفع آن صحبت خواهیم کرد و در نهایت، توقیف سیستمی خودرو برای مهریه و تفاوت آن با توقیف فیزیکی ارائه خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

توقیف سیستمی خودرو یعنی چه؟

در صورتی که فرد مرتکب تخلفاتی نظیر کشف حجاب، برگشت خوردن چک، داشتن بدهی و ..... شود، ممکن است که از جانب پلیس یا شخص متضرر، حکم و پیامک توقیف سیستمی برای آن ها صادر گردد. در این میان، ممکن است که این سوال در ذهن برخی افراد مطرح شود که توقیف سیستمی خودرو یعنی چه؟ و این امر به چه منظوری صورت می گیرد؟

 

در پاسخ به این پرسش می توان بیان نمود که توقیف سیستمی به معنای محرومیت از خدمات اداری مربوط به خودرو می باشد. بنابراین، در طول مدت زمانی که اتومبیل فرد به‌ صورت سیستمی توقیف شده است، مالک نمی تواند اقدام به خرید و فروش ماشین و هر گونه نقل و انتقال نماید. مدت‌ زمان توقیف سیستمی خودرو پانزده روز است.

 

در صورتی که تخلف دیگری مبنی بر توقیف سیستمی خودرو، در طول این مدت زمان پانزده روز صورت نگیرد، اتومبیل بعد از گذشت 15 روز، رفع توقیف می شود و پس از آن، شخص می تواند خدمات اداری اتومبیل را مجددا دریافت نماید. بنابراین، در توقیف سیستمی خودرو، اتومبیل به صورت فیزیکی توقیف نگردیده، بلکه تنها امکان دریافت خدمات اداری نظیر نقل و انتقال برای خودرو مزبور وجود ندارد. هم چنین، بنابر اعلام پلیس راهور ناجا، سقف خلافی توقیف خودرو 5 میلیون تومان می باشد.

پیامک توقیف سیستمی خودرو برای کشف حجاب

در قسمت گذشته، به این سوال که توقیف سیستمی خودرو به چه معناست، پاسخ داده و بیان نمودیم که در این نوع توقیف، مالک خودرو امکان نقل و انتقال آن را نخواهد داشت. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح پیامک توقیف سیستمی خودرو برای کشف حجاب بپردازیم.

 

یکی از موارد شایع توقیف سیسستمی خودرو، کشف حجاب در خودرو می باشد. در صورتی که گزارش کشف حجاب در خودرو به پلیس مخابره گردد؛ برای بار اول پیامکی با سرشماره POLICE به شماره موبایل صاحب اتومبیل ارسال می گردد. در انتهای این پیامک هم لینکی درج گردیده است که فرد، در صورت اعتراض می‌ تواند روی آن کلیک کرده و اعتراض خود را به ثبت برساند. این اعتراض برای بار اول مورد پذیرش قرار خواهد گرفت.

 

اما اگر برای بار دوم کشف حجاب در خودرویی مشاهده شده و پلیس از آن مطلع شود، پیامکی برای صاحب خودرو ارسال می‌ شود که بر مبنای آن خودرو به شکل سیستمی توقیف می‌ گردد. در صورتی که سومین بار گزارشی از کشف حجاب در اتومیبل در سامانه پلیس ثبت گردد، مجددا پیامکی برای صاحب خودرو ارسال می گردد.

 

در این پیامک از صاحب خودرو درخواست شده که منتظر تماس ماموران راهنمایی و رانندگی باشد. ماموران پلیس در اولین فرصت با صاحب خودرو تماس گرفته و دو گزینه به مالک پیشنهاد می دهند که شامل توقیف در پارکینگ یا توقیف با قفل چرخ در محل پارکینگ خانه می شود. مالک باید از میان دو گزینه یکی را انتخاب نموده و در صورت انتخاب گزینه اول، یعنی، توقیف در پارکینگ می بایست قبض پارکینگ نیز به ماموران ارائه شود. مدت زمان توقیف خودرو در سومین مرتبه، حدود یک هفته است.

استعلام توقیف سیستمی خودرو

نکته قابل توجه در زمینه توقیف خودرو به دلیل کشف حجاب، که یکی از مهم ترین و رایج ترین موارد توقیف سیستمی خودرو می باشد؛ این است که فرقی نمی کند که راننده مرتکب تخلف مزبور شده باشد یا این که سرنشینان مرتکب این عمل شده باشند، در هر حال، روند ارسال پیامک و توقیف خودرو برای مالک خودرو صورت خواهد پذیرفت. همانطور که بیان شد، پیامک تخلف برای بار اول تنها جنبه هشدار داشته اما، ارسال مجدد پیامک برای بار دوم و سوم در نهایت، منجر به توقیف سیستمی و در نهایت؛ توقیف فیزیکی خواهد شد.

 

یکی از مسائلی که در زمینه توقیف سیستمی خودرو برای مالکان مطرح می شود، نحوه استعلام آن است. به منظور استعلام توقیف سیستمی خودرو راه های مختلفی وجود دارد. اولین روش مراجعه به نزدیک‌ ترین دفاتر پلیس +10 می باشد.

 

در صورتی که فرد تمایل به مراجعه حضوری به دفاتر پلیس را ندارد، می تواند با شماره ۱۱۰ تماس گرفته و یا شماره پلاک خودرو رو با بدون گذاشتن فاصله و حروف اضافه به شماره 30005353 پیامک نماید تا اطلاعات توقیف برای وی پیامک شود.

 

نحوه اعتراض به توقیف سیستمی خودرو

در بخش های پیشین مقاله به ماهیت و چیستی توقیف سیستمی خودرو و هم چنین یکی از موارد و مثال های رایج و مهم آن، یعنی توقیف سیستمی به دلیل کشف حجاب توضیح داده شد. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح نحوه اعتراض به توقیف سیستمی خودرو بپردازیم. البته باید در این مورد، به این موضوع توجه نمود که توقیف سیستمی خودرو تنها به علت کشف حجاب رخ نمی دهد و ممکن است که دلایل دیگری برای این امر نظیر، برگشت خوردن چک وجود داشته باشد.

 

همانطور که پیش تر بیان شد، در صورتی فرد برای اولین بار، مرتکب یکی از مهم ترین موارد تخلفات منجر به توقیف سیستمی یعنی کشف حجاب شده باشد؛ برای وی پیامکی حاوی این موضوع ارسال خواهد گردید که از مالک خودرو خواسته شده، نسبت به رعایت قوانین و مقررات و هنجارهای اجتماعی اقدام نماید.

 

در انتهای این پیامک، لینکی قرار داده شده است که افراد می توانند از طریق آن نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام نمایند. توجه به این نکته ضروری است که مهلت اعتراض از طریق این لینک 48 ساعت می باشد. در ضمن در پیامک هشدار توقیف سیستمی، کدی تحت عنوان کد اعتراض قرار داده شده که افراد به منظور ثبت اعتراض و پیگیری آن، می بایست آن را نزد خود نگه دارند.

 

رفع توقیف سیستمی خودرو

همانطور که پیش تر بیان گردید، در توقیف سیستمی اتومبیل، شماره پلاک خودرو در سیستم پلیس راهور ثبت شده و افراد، امکان خرید و فروش خودرو توقیفی را نخواهند داشت. در صورت مشاهده تخلف پس از توقیف سیستمی، ماشین به صورت فیزیکی توقیف گردیده و به پارکینگ منتقل می شود. توقیف سیستمی خودرو ممکن است ناشی از عواملی مانند به اجرا گذاشتن مهریه، برگشت خوردن چک و ... باشد، اما مهم ترین و متداول ترین دلیل توقیف سیستمی خودرو، کشف حجاب است.

 

یکی از پرسش های متداولی که در این میان، برای اشخاص مطرح می شود این است که رفع توقیف سیستمی خودرو به علت کشف حجاب چگونه صورت می گیرد و اتومبیل بعد از چه مدتی از توقیف خارج می گردد؟ در پاسخ به این پرسش باید بیان نمود که در صورتی که فرد، برای بار دوم پیامک حاوی نقض مقررات و در نتیجه توقیف سیستمی خودرو را دریافت کند، خودرو وی به مدت پانزده روز توقیف می گردد.

 

بدیهی است که پس از گذشت این پانزده روز و عدم ارتکاب تخلف مشابه، خودرو از توقیف سیستمی خارج و رفع توقیف خواهد شد. در مواردی برای فرد سه بار پیامک وقوع تخلف صورت گرفته و توقیف به صورت فیزیکی رخ داده، بعد از گذشت یک هفته و طی مراحل قانونی خودرو ترخیص و رفع توقیف می گردد.

 

توقیف سیستمی خودرو برای مهریه

به موجب قانون مدنی، مهریه یکی از حقوق مالی زوجه است که به موجب ازدواج و جاری شدن صیغه نکاح دائم یا موقت، به زن تعلق می گیرد. به موجب ماده 1082 قانون مدنی، به مجرد عقد، زن مالک مهر می‌ شود و می‌ تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.

 

در صورتی که زوج از پرداخت مهریه به هر دلیل، خودداری نماید، زوجه می تواند پرداخت آن را از طریق قضایی خواستار شود، که این امر در برخی موارد منجر به توقیف سیستمی خودرو می شود. از آن جایی که ممکن است برخی افراد با توقیف سیستمی خودرو برای مهریه آشنایی نداشته باشند؛ این قسمت از مقاله به توقیف سیستمی خودرو برای مهریه پرداخته شده است.

 

در صورتی که از فرد به دلایلی نظیر پرداخت نکردن مبلغ مهریه شکایت شود، ممکن است که قاضی دادگاه و مراجع قضایی حکم به توقیف سیستمی خودرو وی دهند. در چنین مواردی، آثار توقیف سیستمی یعنی منع از خرید و فروش و انتقال خودرو که پیش تر به آن اشاره گردید، بر اتوموبیل بار می شود.

 

تفاوت توقیف سیستمی و فیزیکی

در قسمت های قبلی مقاله، به ماهیت و چیستی توقیف سیستمی خودرو، استعلام آن، اعتراض به توقیف سیستمی و رفع آن پرداخته شد. در این بخش از مقاله قصد داریم تا تفاوت توقیف سیستمی و فیزیکی خودرو را بیان نموده و توضیح دهیم که این دو نوع توقیف چه اختلافاتی با یکدیگر دارند.

 

مهم ترین تفاوت توقیف سیستمی و فیزیکی خودرو در نحوه توقیف است که مطابق با آن، در توقیف سیستمی، تنها خودرو از خرید و فروش و انتقال منع شده و نمی تواند کارهای اداری انجام دهد، اما هیچی منعی برای مالک برای تردد با خودرو در جاده ها و خیابان ها مقرر نشده است.

 

در حالی که در توقیف فیزیکی، خودرو به صورت فیزیکی به پارکینگ منتقل شده و فرد امکان تردد با آن را در سطح شهر نخواهد داشت. بنابراین، برخلاف تصور عموم که توقیف سیستمی را با توقیف فیزیکی یکسان قلمداد می نمایند؛ میان این دو نوع توقیف، تفاوت هایی وجود دارد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد استعلام و اعتراض به توقیف سیستمی خودرو در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون استعلام و اعتراض به توقیف سیستمی خودرو پاسخ دهند.