دینا / خانواده / حضانت / حضانت مادر بعد از فوت پدر

حضانت مادر بعد از فوت پدر

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حضانت فرزند بعد از فوت پدر، با مادر است، که در ماده ۱۱۷۱ قانون مدنی به حضانت مادر بعد از فوت پدر اشاره شده و سلب این حضانت بدون دلیل و دستور مقام قضایی امکان پذیر نبوده و در نمونه دادخواست مربوطه قابل مشاهده است. 

 

حضانت فرزندان وظیفه ای است که همواره در وهله اول، بر عهده والدین طفل می باشد. اما در بعضی شرایط مانند طلاق، عدم صلاحیت و همچنین فوت یکی از والدین، وضعیت این حضانت تغییر کرده و بنا بر مصلحت طفل و دستور مرجع قضایی، به افراد دیگر یا والدین به صورت انفرادی، سپرده می شود. 

 

اهمیت موضوع حضانت مادر بعد از فوت پدر، از آن جهت است که اصولا بعد از فوت یکی از والدین، حضانت فرزند، به والد در قید حیات سپرده می شود. اما این عهده داری حضانت از طرف والد در قید حیات، منوط بر در نظر گرفتن مصلحت فرزند نیز بوده و مرجع قضایی در این باره تصمیم گیری می نماید. 

 

با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله به بررسی مسئله حضانت مادر بعد از فوت پدر با توجه به ماده ۱۱۷۱ قانون مدنی، پرداخته شده و نمونه دادخواست حضانت فرزند بعد از فوت پدر به صورت فایل دانلود ارائه شده و مفاد آن مورد بررسی قرار گرفته است. 

حضانت مادر بعد از فوت پدر

حضانت فرزند، اصولا بر عهده والدین می باشد. اما در بعضی شرایط ممکن است که این حضات والدین در صورت وجود شرایط سلب حضانت، از آنها گرفته شود یا به هر کدام از والدین به تنهایی و یا شخص دیگری به دستور مرجع قضایی سپرده شود. یکی از این موارد، فوت یکی از والدین می باشد. قانونگذار در ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی، حضانت مادر بعد از فوت پدر را تایید و این تکلیف را مطابق با قانون بر عهده مادر قرار داده است.

 

همچنین قانونگذار تکلیف حضانت طفلی را که پدر خود را از دست داده، در ماده ۱۱۷۱ قانون مدنی مشخص کرده و این گونه بیان می کند: "در فرضی که پدر طفل فوت کند، حتی اگر برای طفل، وصی هم تعیین نموده باشد، حضانت طفل بر عهده مادر خواهد بود." توجه به این نکته ضروری است که، حکم این ماده در فرضی که جد پدری بعد از فوت پدر زنده باشد نیز، مورد اجرا بوده و حضانت فرزند به مادر سپرده می شود.

 

با توجه به ماده 1171 قانون مدنی، در صورت فوت پدر، حضانت فرند بر عهده والد زنده یعنی مادر می باشد. لازم به ذکر است که تعیین وصی برای عهده داری حضانت فرزند و یا وجود جد پدری، نمی تواند از موجبات سلب حضانت فرزند از مادر باشد، مگر به حکم قانون و تایید عدم صلاحیت مادر

 

نمونه دادخواست حضانت فرزند بعد از فوت پدر

در قسمت قبل، مسئله حضانت مادر بعد از فوت پدر، مورد بررسی قرار داده شد و به این موضوع که بنابر ماده ۱۱۷۱ قانون مدنی، این حضانت به مادر سپرده شده است، اشاره شد. در این قسمت از مقاله، به بررسی نمونه دادخواست حضانت فرزند بعد از فوت پدر پرداخته شده و این نمونه دادخواست به صورت لینک دانلود ارائه شده است. 

 

همانطور که گفته شد، در صورت فوت پدر، حضانت فرزند به مادر سپرده می شود. این حضانت بدون اثبات عدم صلاحیت مادر و همچنین عدم توجه به مصلحت فرزند، قابل سلب از وی نمی باشد. اما در بعضی موارد دیده شده که مادر با افرادی نظیر وصی و یا جد پدری بر سر حضانت فرزند، دچار اختلاف شده و حل آن را به مراجع قضایی می سپارد. 

 

با توجه به اهمیت موضوع حضانت مادر بعد از فوت پدر، در این قسمت از مقاله نمونه دادخواست حضانت فرزند بعد از فوت پدر، مورد بررسی قرار گرفته و به صورت فایل دانلود برای آشنایی بیشتر متقاضیان با این نمونه دادخواست، در لینک زیر، قرار داده شده است.

 

نمونه دادخواست حضانت فرزند بعد از فوت پدر

نویسنده: دینا 

حجم: 296KB

منبع: دینا 

 

با توجه به آنچه در نمونه دادخواست حضانت مادر بعد از فوت پدر، مشاهده شد، فرم دادخواست می بایست توسط مادر و در دفاتر خدمات قضایی تهیه شده و موارد موجود در این فرم، به صورت دقیق درج شود. شرح دادخواست نیز، حاوی خواسته خواهان بوده و باید هر آنچه خواهان از مرجع قضایی می خواهد را به صورت واضح شرح دهد. 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت مادر بعد از فوت پدر در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت مادر بعد از فوت پدر پاسخ دهند.