دینا / تجاری / امور بانکی / شکایت از بلوکه شدن حساب بانکی

شکایت از بلوکه شدن حساب بانکی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

 مسدود شدن حساب بانکی و عدم اجازه برداشت و انتقال پول از حساب تا زمان رفع مسدودی، بلوکه شدن نام دارد و چنانچه علت مسدود شدن کارت بانکی و حساب، نگهداری بخشی از وام به عنوان وثیقه نقدی تسهیلات دریافتی باشد، قانونی نبوده و می توان با تماس با 136 یا مراجعه به سایت سازمان بازرسی، اقدام به شکایت از بلوکه شدن حساب بانکی نمود.

 

امروزه، اکثر افراد از حداقل یک حساب، در بانک های مختلفی نظیر مسکن، ملت و... برخوردارند و امور مالی خود را از طریق حساب های بانکی شان، به انجام می رسانند. با وجود اینکه قانون گذار، علل مسدودی حساب های بانکی افراد را پیش بینی کرده، در برخی موارد، بانک ها بدون وجود علت قانونی موجه، اقدام به مسدود یا بلوکه کردن حساب اشخاص حقیقی یا حقوقی می نماید.

به همین علت، سازمان بازرسی کل کشور و دولت، نحوه و مراحلی را برای شکایت از بلوکه شدن حساب، در مواردی که علت مسدود شدن حساب در بانک های مختلف، نظیر بانک ملی، صادرات، مسکن، ملت و... قانونی نبوده، پیش بینی کرده اند و استفاده از این امکان، یعنی شکایت از بلوکه شدن حساب، در صورتی ممکن است که متقاضی این امر، از علل غیرقانونی مسدود شدن حساب و نحوه و مراحل شکایت در این شرایط، آگاه باشد.

لذا در مقاله حاضر، معنای بلوکه شدن و علت مسدود شدن حساب ها در موارد مختلف، من جمله وام بررسی و قانونی یا غیر قانونی بودن این عمل، همچنین نحوه شکایت از بلوکه شدن حساب بانکی با کمک گرفتن از متن شکواییه مسدود شدن کارت بانکی و حساب، توضیح داده شده است که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این امر می توانند متن مقاله را دنبال کنند.

بلوکه شدن حساب به چه معناست

یکی از پرسش های رایجی که از سوی افراد دارنده حساب در بانک های مختلف نظیر ملی، ملت، صادرات و مسکن مطرح می گردد، مبنی بر این است که بلوکه شدن حساب به چه معناست و آیا می توان اقدام به شکایت از بلوکه شدن حساب بانکی نمود، یا خیر؟

در پاسخ به پرسش های مطروحه باید گفت، بلوکه شدن حساب در مراجع بانکی، به معنای مسدود شدن حساب بانکی فرد و عدم اجازه برداشت و انتقال پول به حساب فردی دیگر یا سایر حساب های شخصی تا مادامی که رفع مسدودی صورت نگرفته می باشد.

علت مسدود شدن حساب بانکی و کارت، می تواند مواردی چون، دستور مراجع قضایی؛ دستور پلیس فتا به علت واریز پول های کثیف به حساب فرد یا شکایت از جرم هایی نظیر پولشویی و فیشینگ؛ دستور مرکز تحقیقات بانک مرکزی به علت مشکوک بودن تراکنش ها؛ 

قواعد داخلی بانک ها و دستور بانک به علت وجود دو حساب هم زمان در یک بانک و راکد بودن یکی از آن ها بیش از 6 ماه؛ تقاضای صاحب حساب یا عدم پرداخت اقساط وام دریافتی توسط وام گیرنده و به تبع مسدودی حساب ضامن وی؛ دستور اداره ثبت به علت مواردی چون اجرا گذاشتن مهریه یا وجه چک از دایره اجرائیات ثبت و یا وجود تراکنش‌ های سریالی بدون هماهنگی قبلی با بانک در حساب هایی که برای کمک های مردمی یا خیریه باز شده اند، باشد.

در ادامه، علت مسدود شدن کارت بانکی و حساب در بانک برای دریافت وام و قانونی یا غیر قانونی بودن بلوکه شدن پول برای اعطای تسهیلات، مورد بررسی قرار می گیرد. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص امکان و شرایط برداشت پول از حساب مسدود شده، می توانند مقاله زیر را مطالعه کنند.

علت مسدود شدن حساب در بانک برای دریافت وام

پس از بررسی مفهوم بلوکه شدن حساب بانکی، در این بخش از مقاله حقوقی دینا، علت مسدود شدن کارت بانکی و حساب در بانک برای دریافت انواع وام بانکی، بررسی و توضیح داده خواهد شد و در تیتر بعدی، به این مبحث پرداخته می شود که آیا بلوکه شدن پول برای اعطای تسهیلات، توسط بانک هایی نظیر بانک ملی، صادرات، مسکن، ملت و... قانونی است یا خیر؟

در بررسی علت مسدود شدن حساب در بانک برای دریافت وام توسط بانک هایی نظیر بانک ملی، صادرات، مسکن، ملت و... باید گفت، برخی از بانک ها، با توجیه اینکه بخشی از مبلغ وام به صورت وثیقه نقدی باید در قالب سپرده، در حساب فرد وام گیرنده، بلوکه شود، اقدام به بلوکه کردن حساب و مسدودی بخشی از مبلغ وام می نمایند.

حال آنکه چنین مساله ای به هیچ وجه مورد پذیرش نظام پولی و بانکی و دولت نبوده و سازمان بازرسی کل کشور، علت مسدودی حساب و بلوکه شدن بخشی از پول وام با عنوانی نظیر وثیقه نقدی برای اعطای تسهیلات را غیر قانونی می داند و راه هایی برای شکایت و درخواست رفع مسدودی وام در این شرایط، پیش بینی کرده است که در تیتر های بعدی، این مساله بیشتر مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 

شایان ذکر است، در خصوص علت مسدود شدن حساب در بانک برای دریافت وام، باید به این مهم اشاره کرد که مسدود شدن حساب بانکی ضامن شخص وام گیرنده، در صورتی که شخص وام گیرنده از پرداخت اقساط معوقه وام خود استنکاف ورزد، با اجازه مراجع قضایی و طی مراتب حقوقی و اداری، مجاز بوده و در چنین شرایطی، بانک حق دارد حساب ضامن را مسدود یا بلوکه کند.

بلوکه شدن پول برای اعطای تسهیلات قانونی است؟

یکی از پرسش های بسیار رایج در خصوص بلوکه شدن و مسدودی حساب بانکی، مبنی بر این است که آیا بلوکه شدن پول برای اعطای تسهیلات قانونی است و در صورت غیرقانونی بودن، برای رفع مسدودی وام هایی نظیر وام مسکن روستایی و غیره، در بانک هایی نظیر بانک ملی، صادرات، مسکن، ملت و... چه باید کرد؟

در پاسخ به قسمت اول پرسش مطروحه، مبنی بر اینکه آیا بلوکه شدن پول برای اعطای تسهیلات قانونی است؟ باید گفت، بر اساس آخرین اخبار منتشره از سوی سازمان بازرسی کل کشور، این عمل، غیر مجاز و غیرقانونی تلقی شده و مردم باید اقدام به شکایت و پیگیری برای رفع مسدودی وام بلوکه شده خود نمایند.

در پاسخ به قسمت دوم پرسش، مبنی بر اینکه برای رفع مسدودی وام در بانک هایی نظیر بانک ملی، صادرات، مسکن، ملت و... همچنین برای شکایت از بلوکه شدن حساب و نگهداری مقداری از مبلغ وام در آن چه باید کرد؟ باید گفت؛

بر اساس اعلام سازمان بازرسی کل کشور، افراد باید با تماس با شماره 136 یا مراجعه به سایت مخصوص راه اندازی شده از سوی سازمان بازرسی I ،136.bazresi.irقدام به ثبت شکایت و پیگیری برای رفع مسدودی وام بلوکه شده خود نمایند که در ادامه، راهنمای مراحل آن، ارائه می گردد.

 

نحوه شکایت از بلوکه شدن حساب

سامانه تلفنی 136 همچنین سایت I ،136.bazresi.irز سوی سازمان بازرسی کل کشور، راه اندازی شده تا افرادی که قصد شکایت از بلوکه شدن حساب بانکی و بخشی از وام در بانک های مختلف نظیر ملی، صادرات، مسکن، ملت و .... را دارند، بتوانند از طریق آن ها اقدام کنند و بدین ترتیب، مراتب شکایت خود از بانک، جهت بلوکه شدن حساب را تکمیل کرده و درخواست رفع مسدودی وام بلوکه شده خود را نمایند. نحوه شکایت از بلوکه شدن حساب بانکی به دو صورت است:

یا فرد با سامانه تلفنی 136 که از سوی سازمان بازرسی کل کشور راه اندازی شده، تماس گرفته و با طی مراحل لازم، به صورت تلفنی، شکایت خود از بانک های مختلف، نظیر ملی، صادرات، مسکن، ملت و .... را جهت مسدود کردن وام و بلوکه کردن بخشی از پول وام در حساب، مطرح می نماید که در این حالت، نیاز به متن شکواییه مسدود شدن کارت بانکی یا حساب بانکی نیست؛

یا با جستجوی آدرس سایت سازمان بازرسی کل کشور برای شکایت، I ،136.bazresi.irقدام به ثبت شکایت اینترنتی، (به صورت شناس یا نشناس، بابت بلوکه شدن وام در حساب، توسط بانک،) از طریق سایت مذکور می نماید. مراحل ثبت شکایت اینترنتی شناس یا ناشاسناس در سایت سازمان بازرسی، بر اساس مراحل زیر است:

در شکایت ناشناس و یا شناس، اولین گام این است که متقاضی باید، با جستجوی آدرس I،136.bazresi.irمکان دسترسی به صفحه شکایت سازمان بازرسی کل کشور را برای خود، فراهم آورد، با ورود به صفحه، فرد می تواند بر حسب تمایل خود، برای شکایت به صورت شناس، گزینه شکایت و گزارش های فساد و برای شکایت ناشناس، گزینه گزارش فساد ناشناس را انتخاب کند.

 

شکایت از بلوکه شدن حساب بانکی

 

در صورت تمایل به ثبت شکواییه به صورت شناس و انتخاب گزینه مربوط به آن، فرد باید نام کاربری (کد ملی) و رمز عبور خود در سایت سازمان بازرسی را در کادرهای مربوطه، وارد نماید. شایان ذکر است در شرایطی که فرد از نام کاربری و رمز عبور برخوردار نیست، ابتدا باید با کلیک بر روی گزینه ثبت نام شهروند، نسبت به ثبت نام و دریافت نام کاربری و رمز عبور، اقدام نماید.

 

 شکایت از مسدود شدن حساب بانکی

 

در این مرحله از شکایت به صورت شناس، فرد به پورتال خود دسترسی خواهد یافت و باید، بر روی گزینه شکایت و گزارش های فساد کلیک کند.

 

 شکایت از مسدود شدن کارت بانکی

 

در نهایت، متقاضی ثبت شکایت از بلوکه شدن حساب به صورت شناس باید با طی باقی مراحل، شکایت خود را در سازمان بازرسی کل کشور ثبت نموده و کد رهگیری ای که در پایان مراحل ثبت شکایت به وی داده می شود را برای پیگیری های بعدی از طریق سایت، محفوظ نگاه دارد.

در شرایطی که فرد برای ثبت شکایت بلوکه شدن حساب و درخواست رفع مسدودی از وام، قصد ثبت شکایت به صورت ناشناس را داشته و گزینه مربوط به این امر را انتخاب کند، با صفحه ای همانند صفحه زیر، مواجه خواهد شد که باید اطلاعاتی نظیر موضوع، دستگاه اجرایی، نوع گزارش، شرح شکایت و... را در کادرهای مربوطه وارد کرده و در صورت امکان و وجود مدارک، مدارک مثبت ادعا و شکایت خود را نیز بارگذاری نماید و در نهایت، گزینه ارسال را انتخاب کرده تا شکایت وی ثبت و کد رهگیری، به او داده شود.

 

 متن شکواییه مسدود شدن کارت بانکی

 

علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص سامانه رسیدگی به شکایات سازمان بازرسی و نحوه شکایت و مراحل آن در سامانه می توانند مقاله ای که در قسمت حتما بخوانید، با همین عنوان معرفی گردیده را مورد مطالعه قرار داده و اطلاعات لازم در این خصوص را کسب نمایند.

 

نحوه پیگیری شکایت از بلوکه شدن حساب

همانطور که در تیترهای قبلی مقاله ذکر شد، سازمان بازرسی کل کشور، طی اخبار منتشره، اعلام نموده بلوکه کردن حساب با توجیه وثیقه نقدی وام و نگهداری بخشی از مبلغ وام در حساب برای این امر، ممنوع بوده و مشتریان باید این امر را با ثبت شکایت از طریق سازمان بازرسی کل کشور تا حصول نتیجه شکایت خود، پیگیری نمایند. در تیتر قبل، نحوه شکایت در سایت سازمان بازرسی و یا شکایت از طریق سامانه تلفنی 136، توضیح داده شد.

در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، نحوه پیگیری شکایت از بلوکه شدن حساب، از طریق سامانه تلفنی 136سازمان بازرسی کل کشور یا سایت مخصوصی که از سوی سازمان بازرسی کل کشور راه اندازی شده، توضیح داده خواهد شد و راهنمای تصویری آن، ارائه می گردد.

در پیگیری شکایت به صورت تلفنی، فرد باید مجددا، با سامانه تلفنی 136، تماس گرفته و شکایت خود را پیگیری کند. در پیگیری شکایت ثبت شده از طریق سایت شکایت سازمان بازرسی کل کشور که دسترسی به آن، با جستجوی آدرس I،136.bazresi.irمکان پذیر است مراحل و نحوه پیگیری شکایت از حساب بلوکه شده، مطابق مراحل زیر است؛

در ابتدا فرد باید آدرس سایت را جستجو کرده و بسته به نحوه ثبت شکایت خود، یکی از دو گزینه پیگیری وضعیت گزارش فساد ناشناس یا شکایت و گزارش های فساد را انتخاب کند. که در راهنمای تصویری زیر، ابتدا، گزینه پیگیری وضعیت گزارش فساد ناشناس، انتخاب شده است.

 

شکایت از بلوکه شدن حساب بانکی

 

با انتخاب گزینه مربوط به پیگیری وضعیت گزارش فساد ناشناس، فرد باید، کد پیگیری و کد امنیتی را در کادرهای مربوطه، وارد و بر روی گزینه بررسی، کلیک کند.

 

شکایت از مسدود شدن حساب بانکی

 

در پیگیری شکایت از مسدود شدن حساب به صورت شناس، فرد باید با جستجوی آدرس سایت و ورود به آن، گزینه شکایت و گزارش های فساد را انتخاب کند و در صفحه مربوطه، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نماید تا بتواند به پورتال خویش، دسترسی پیدا کند. شایان ذکر است، راهنمای ورود به پورتال، در تیتر شکایت از مسدوی و بلوکه شدن حساب، یعنی تیتر قبل، ارائه شد.

 

 شکایت از مسدود شدن کارت بانکی

 

در این مرحله، فرد باید، گزینه ارسال شده ها را انتخاب و بر روی گزینه رهگیری، کلیک کند.

 

متن شکواییه مسدود شدن کارت بانکی

 

در صورتی که شکایتی ثبت شده باشد، فرد می تواند با کلیک بر روی گزینه رهگیری، وضعیت درخواست و شکایت خود در سایت سازمان بازرسی کل کشور را مشاهده کرده و بدین ترتیب از وضعیت و مراحل پیگیری شکایت خود در خصوص رفع مسدودی وام و حساب بلوکه شده، آگاه گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل و نحوه شکایت از بلوکه شدن حساب بانکی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مراحل و نحوه شکایت از بلوکه شدن حساب بانکی پاسخ دهند.