دینا / خانواده / حضانت / حضانت پدر معتاد

حضانت پدر معتاد

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حضانت فرزند پس از 7 سالگی، به پدر سپرده شده و تا سن بلوغ طفل ادامه دارد. اما اگر شرایط عدم صلاحیت پدر مانند اعتیاد، احراز شود؛ این حضانت از وی سلب خواهد شد. در واقع حضانت پدر معتاد امکان پذیر نبوده و حضانت فرزند در صورت اعتیاد پدر حکم دیگری دارد و جزو شرایط سلب حضانت می باشد.

 

 

حضانت فرزند بعد از 7 سالگی و تا سن بلوغ، بر عهده پدر بوده و این تکلیف توسط قانون گذار تعیین شده است. این امر به این معناست که سلب حضانت از پدر منوط به اثبات عدم صلاحیت وی در مرجع قضایی می باشد. اعتیاد پدر، یکی از شرایط سلب حضانت فرزند از پدر بوده و حکم پدر معتاد در این حالت متفاوت است. 

 

اهمیت موضوع حضانت پدر معتاد، از این جهت است که، این حضانت ممکن است صدمات جبران ناپذیری را به فرزند وارد آورد. چراکه اعتیاد پدر در نحوه تربیت و همچنین نگهداری از فرزند تاثیر داشته و می تواند موجب آسیب های متعدد روحی و حتی جسمی به فرزند شود.

 

با توجه به اهمیت موضوع حضانت پدر معتاد، در این مقاله دینا، موضوع حضانت فرزند در صورت اعتیاد پدر مورد بررسی قرار گرفته و عناوینی نظیر، حکم پدر معتاد و گرفتن حضانت از پدر معتاد به صورت مفصل توضیح داده شده است. 

حضانت فرزند در صورت اعتیاد پدر

اصولا حضانت فرزند، بر عهده والدین است. اما در مواردی پیش می آید که این حضانت به دلابل متعددی به یکی از والدین یا اشخاص دیگر سپرده می شود. در این حالت، قانونگذار با توجه به مصلحت فرزند، حضانت او را تا 7 سالگی به مادر و پس از آن تا سن قانونی بلوغ به پدر می سپارد. حضانت سپرده شده به این افراد بر اساس قانون بوده و سلب آن بدون دستور مرجع قضایی و اثبات عدم صلاحیت شخص، جهت عهده داری حضانت، امکان پذیر نمی باشد. اما حضانت فرزند در صورت اعتیاد پدر حکم دیگری دارد. 

 

اعتیاد یکی از جهات سلب حضانت از والدین می باشد. یعنی اگر یکی از والدین درگیر اعتیاد باشد، والد دیگر می تواند با اتکا به این امر حضانت فرزند را از پدر بگیرد. توجه به این نکته ضروری است که، اعتیاد پدر که یکی از شرایط سلب حضانت از اوست، می بایست در مرجع قضایی توسط شخص خواهان حضانت فرزند به اثبات برسد. در این صورت حضانت از پدر گرفته شده و به شخص خواهان عهده داری آن سپرده می شود.

 

در واقع می توان گفت که از آنجایی که حضانت فرزند در صورت اعتیاد پدر، در تربیت و نگهداری از فرزند موثر بوده و می تواند صدمات جبران ناپذیری به جسم و حتی روح فرزند وارد آورد؛ قانونگذار با توجه به مصلحت فرزند، حق و تکلیف حضانت فرزند را از پدر معتاد سلب کرده و به والد یا شخص دیگری که دارای صلاحیت باشد، می سپارد.

 

حکم پدر معتاد

در قسمت قبل به مسئله حضانت فرزند در صورت اعتیاد پدر پرداخته و به این نکته اشاره شد که، این حضانت از آن جایی که با مصلحت فرزند در تضاد بوده و ممکن است موجب وارد آمدن صدمات جبران ناپذیر به فرزند شود؛ با دستور مقام قضایی از پدر گرفته می شود. در این قسمت از مقاله موضوع حکم پدر معتاد بررسی خواهد شد.

 

با توجه به آنچه در قسمت قبل توضیح داده شد، می توان گفت که، تمام قواعد مربوط به حضانت، به گونه ای تنظیم شده است که مصلحت طفل، به بهترین نحو تامین شود. در ماده 1173 قانون مدنی، به مسئله عدم صلاحیت والدین اشاره شده و در این خصوص، مقرر می دارد: "هرگاه، در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل، تحت حضانت او است، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل، در معرض خطر باشد، محکمه می تواند، هر تصمیمی که برای حضانت طفل، مقتضی بداند، اتخاذ نماید."

 

مصادیق انحطاط اخلاقی یا رفتار خلاف مصلحت طفل، شامل مواردی نظیر اعتیاد به الکل یا مواد مخدر، در صورتی که زیان آور بوده، مبتلا بودن به بیماری های روانی ای که پزشک قانونی، تشخیص داده باشد، ضرب و جرح یا سوء استفاده از فرزند و مواردی از این قبیل می باشد. از آن جایی که اعتیاد پدر در صورت زیان آور بودن، یکی از مصادیق رفتار خلاف مصلحت فرزند است؛ حکم پدر معتاد در مورد حضانت فرزند، سلب حضانت از وی و واگذاری حضانت به شخص صالح دیگری می باشد. 

 

گرفتن حضانت فرزند از پدر معتاد

همانطور که در قسمت های قبل توضیح داده شد، حضانت فرزند از پدر معتاد با توجه به مصلحت فرزند به والد یا اشخاص دیگر سپرده می شود. در این قسمت از مقاله نحوه گرفتن حضانت فرزند از پدر معتاد مورد بررسی قرار گرفته و سلب حضانت فرزند از پدر معتاد از جهات قانونی بررسی شده است.

 

همانطور که گفته شد، برای گرفتن حضانت فرزند از پدر معتاد، می بایست عدم صلاحیت وی در دادگاه به اثبات برسد. مسئولیت اثبات این ادعا با شخصی است که آن را مطرح کرده و خواستار عهده داری حضانت فرزند می باشد. گرفتن حضانت از پدر معتاد، منوط بر طرح دعوا در مرجع قضایی بوده و شخص می بایست ادعای خود را به طرفیت پدر در مرجع قضایی صالح به رسیدگی، به صورت یک دعوا مطرح نماید. 

 

اثبات عدم صلاحیت پدر معتاد جهت نگهداری فرزند، امری ضروری بوده و بدون آن گرفتن حضانت فرزند امکان پذیر نمی باشد. به همین دلیل، شخص خواهان عهده داری حضانت فرزند، می بایست با تنظیم یک دادخواست در دفاتر خدمات قضایی، خواسته خود را به اطلاع مرجع قضایی رسانده و مدارک خود را دال بر عدم صلاحیت و اعتیار پدر را ضمیمه دادخواست نماید. پس از آن دادگاه با توجه به مصلحت فرزند، حضانت را به شخص صالح واگذار می نماید.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت پدر معتاد در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت پدر معتاد پاسخ دهند.