دینا / عقود و قراردادها / سایر عقود / مشارکت در کار و سرمایه

مشارکت در کار و سرمایه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مشارکت در کار و سرمایه، از جمله اموری است که یکی از طرفین عقد، سرمایه لازم برای انجام کار را فراهم می آورد و دیگری، مسئول ایده پردازی و مدیریت کار می گردد. دانلود رایگان نمونه قرارداد مشارکت در کار و سرمایه برای آشنایی افراد با شرایط و نحوه تنظیم این عقود، بسیار مفید می باشد.

 

امروزه بسیاری از افرادی که قصد شروع اقسام مختلف مشارکت را دارند، معمولا برای تنظیم امور خود، از انواع قراردادهای مشارکت استفاده می نمایند. یکی از اشکال قراردادهای مشارکت، قرارداد مشارکت در کار و سرمایه می باشد.

برای تنظیم این عقود، طرفین قرارداد می بایست از شرایط و قوانین حاکم بر مشارکت در کار و سرمایه اطلاع داشته و با نحوه تنظیم آن آشنا باشند؛ زیرا تنظیم قرارداد بر خلاف مواد قانونی، موجب فقدان اثر حقوقی قرارداد و گاها ایجاد مسئولیت مدنی و کیفری برای طرفین عقد می شود.

از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که مشارکت در کار و سرمایه چیست و شرایط و قوانین آن چه می باشد؛ به بیان نحوه تنظیم این گونه قراردادها بپردازیم. سپس در انتها؛ آثار عقود مشارکت کار و سرمایه بیان خواهد گردید و امکان دانلود رایگان pdf نمونه متن قرارداد آن فراهم خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

مشارکت در کار و سرمایه چیست؟

مشارکت در کار و سرمایه، نوعی از قراردادهای مشارکت مدنی می باشد. قرارداد مشارکت مدنی، به قراردادی الزام آوری گفته می شود که بین دو یا چند شخص (اعم از حقیقی یا حقوقی) منعقد گردیده و در آن شرکا، سهم الشرکه نقدی یا غیرنقدی خود را به نحو مشاع در هم آمیخته تا از آن برای انجام کارهای انتفاعی نظیر امور بازرگانی، خدماتی، تولیدی و.... برای مدت محدود و بر طبق قرارداد، استفاده کنند.

 

در این میان، یکی از سوالاتی که مطرح می شود این است که مشارکت در کار و سرمایه چیست؟ و افراد به چه منظوری اقدام به مشارکت در این امر می نمایند؟ در پاسخ به این پرسش باید بیان داشت که مشارکت در کار و سرمایه و قراردادهای آن، از جمله عقود موضوع ماده 10 قانون مدنی می باشد که بر طبق آن، یکی از طرفین عقد سرمایه لازم برای انجام کار را فراهم می آورد و دیگری، مسئول ایده پردازی و مدیریت کار می گردد و سپس در سود و زیان حاصل با هم شریک می شوند.

 

علت انعقاد این گونه قراردادها این است که غالبا شروع یک کسب و کار، نیاز به سرمایه اولیه داشته و ممکن است که یک نفر به تنهایی از عهده آن بر نیاید. از طرف دیگر، ممکن است که اشخاصی سرمایه و هزینه لازم را در اختیار داشته، اما ایده برای شروع کسب و کار را نداشته باشند. در چنین مواقعی این افراد می توانند در قالب قرارداد مشارکت در کار و سرمایه، نسبت به همکاری و کسب سود با یکدیگر اقدام نمایند.

 

شرایط و قوانین مشارکت در کار و سرمایه

مطابق با ماده 10 قانون مدنی، قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده‌ اند؛ در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد، نافذ است. قراردادهای مشارکت در کار و سرمایه، نیز از جمله قراردادهای موضوع این ماده می باشند که افراد می توانند بنابر اصل آزادی اراده، آن را میان خود منعقد نمایند.

 

برای آن که عقد مشارکت در کار و سرمایه، دارای اثر حقوقی بوده و صحیح تلقی شود، لازم است که شرایط و قوانین مشارکت در کار و سرمایه در آن مورد رعایت قرار گیرد. ماده 190 قانون مدنی، از جمله مواد مهم، در رابطه با شرط صحت معاملات، اعم از قرارداد مشارکت در کار و سرمایه می باشد. مطابق با این ماده، برای صحت هر معامله شرایط ذیل اساسی است:

 

قصد طرفین و رضای آن‌ ها

اهلیت طرفین

موضوع معین که مورد معامله باشد

مشروعیت جهت معامله

 

در قصد طرفین و رضای آن ها باید بیان داشت که اگر کسی در حال مستی یا بیهوشی یا در خواب قرارداد یا معامله ای نماید، آن معامله و قرارداد به واسطه فقدان قصد باطل است. در رابطه با اهلیت طرفین نیز ماده 211 قانون مدنی، شرایط و قوانین اهلیت داشتن را بیان نموده است. بنابراین ماده، برای اینکه متعاملین اهل محسوب شوند، باید بالغ و عاقل و رشید باشند.

 

مورد معامله در قرارداد مشارکت مدنی نیز باید مال یا عملی باشد که هر یک از متعاملین تعهد تسلیم یا ایفاء آن را داشته باشند و هم چنین نباید مبهم باشد. در قرارداد مشارکت در کار و سرمایه، لازم نیست که جهت تصریح شود، ولی اگر تصریح شده باشد؛ باید مشروع باشد و الا معامله و قرارداد باطل است.

 

نحوه تنظیم قرارداد مشارکت در کار و سرمایه

در بخش های پیشین مقاله، در خصوص این که مشارکت در کار و سرمایه چیست و شرایط و قوانین حاکم بر آن چه می باشد، صحبت نموده و بیان کردیم که یکی از شرایط مهم در تنظیم این نوع عقود، ماده 211 قانون مدنی می باشد. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح نحوه تنظیم قرارداد مشارکت در کار و سرمایه بپردازیم.

 

تنظیم قرارداد مشارکت در کار و سرمایه، از مهم‌ ترین مواردی است که باید برای سرمایه‌ گذاری به آن توجه نمود. در متن قرارداد مشارکت در کار و سرمایه، باید مانند تمامی قراردادهای معتبر و صحیح، ارکان عمومی قراردادها همچون تعیین طرفیت یک قرارداد، موضوع، مدت و مبلغ قرارداد ذکر شده باشد.

 

تنظیم قرارداد مشارکت در کار و سرمایه، میان افراد حقیقی و حقوقی باید به صورت کاملا صریح و روشن باشد و طرفین معامله نسبت به آن هیچ ابهامی نداشته باشند. عباراتی که در متن قرارداد درج می شود؛ باید به گونه‌ ای باشد که امکان برداشت های گوناگون از یک جمله وجود نداشته باشد. توجه به این نکته ضروری است که متن قرارداد باید دقیق بوده و از لفظ‌ های قانونی و حقوقی در متن استفاده شود.

 

در قرارداد مشارکت در کار و سرمایه، ذکر میزان سهم هریک از طرفین بسیار اهمیت دارد؛ به نحوی که اگر میزان سرمایه نقدی یا غیر نقدی و سهم طرفین در قرارداد مشخص نشده باشد، اصل بر بالمناصفه بودن سرمایه و سهم آن هاست. همچنین، می بایست به تعهداتی طرفی که مسئول مدیریت کار شده است، به طور دقیق اشاره شود.

 

ممکن است بین طرفین یک قرارداد، اعم از قرارداد مشارکت در کار و سرمایه، اختلافاتی ایجاد شود که باید در یکی از بندهای قرارداد نحوه حل و فصل آن به صورت دقیق ذکر گردد. البته باید توجه شود، که یکی از اصلی‌ ترین راه‌ های حل و فصل اختلافات بین طرفین یک قرارداد، مراجعه به دادگاه است که بهتر است پیش از این اقدام، افراد خود برای صلح و سازش تلاش کنند.

 

معمولا در بخش های انتهایی قرارداد مشارکت در کسب و کار نیز به موارد فسخ قرارداد، فورس ماژور، رعایت شرط محرمانگی قرارداد و ... پرداخته می شود. هم چنین، از آن جایی که این گونه قراردادها در قالب ماده 10 قانون مدنی، منعقد می شوند، می توانند دارای مفاد دیگری غیر از موارد ذکر شده در قسمت فوق باشند.

 

 

آثار مشارکت در کار و سرمایه

هر قراردادی، از جمله قرارداد مشارکت در کار و سرمایه، بعد از منعقد شدن به نحو صحیح، دارای آثاری نسبت به طرفین می باشد. به منظوری آشنایی علاقمندان، این بخش از مقاله به بیان آثار مشارکت در کار و سرمایه اختصاص داده شده است.

 

در بیان آثار مشارکت در کار و سرمایه می توان بیان داشت که اگر عقد، که بر طبق قانون واقع شده باشد، بین متعاملین و قائم‌ مقام آن‌ ها لازم‌ الاتباع است؛ مگر اینکه به رضای طرفین اقاله یا به علت ‌قانونی فسخ شود.

 

در کلیه عقود، اعم از قرارداد مشارکت در کار و سرمایه، نه فقط متعاملین به اجرای چیزی که در آن تصریح شده است، ملزم می باشند، بلکه متعاملین به کلیه نتایجی هم که به موجب‌ عرف و عادت یا به موجب قانون از عقد حاصل می‌شود، الزام دارند.

 

اگر یکی از طرفین در قرارداد مشارکت در کار و سرمایه، تعهد اقدام به امری را بکند یا تعهد نماید که از انجام امری خودداری کند؛ در صورت تخلف مسئول خسارت طرف مقابل است‌، مشروط بر این که جبران خسارت تصریح شده و یا تعهد عرفا به منزله تصریح باشد و یا بر حسب قانون موجب ضمان باشد.

 

هر قرارداد مشارکت در کار و سرمایه ای که واقع شده باشد، محمول بر صحت است؛ مگر اینکه فساد آن معلوم شود. همچنین، توجه به این نکته ضروری است که متعارف بودن امری در عرف و عادت به طوری که عقد بدون تصریح هم منصرف به آن باشد، به منزله ذکر در عقد است.

 

 

دانلود رایگان نمونه قرارداد مشارکت در کار و سرمایه

به منظور آشنایی علاقمندان با محتوا و مندرجات متن نمونه قرارداد مشارکت در کار و سرمایه، در جدول زیر، امکان دانلود رایگان نمونه قرارداد مشارکت در کار و سرمایه فراهم شده است که افراد می توانند با مطالعه و دانلود رایگان نمونه pdf، با محتوای آن آشنا شوند.

 

توجه به این نکته ضروری است که طرفین این گونه قراردادها (یعنی سرمایه گذار و انجام دهنده کار) می بایست با توجه به توافقات و شرایط حاکم بر قرارداد خود، مفاد این قرارداد را تنظیم و اصلاح نمایند که مهم ترین بخش آن، اصلاح مقررات مربوط به تعهدات طرفین و حق فسخ قرارداد در نمونه رایگان آن، می باشد.

 

دانلود رایگان نمونه قرارداد مشارکت در کار و سرمایه
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 263 KB
  • منبع: دینا

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قرارداد مشارکت در کار و سرمایه در کانال تلگرام قراردادها و عقود عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قرارداد مشارکت در کار و سرمایه پاسخ دهند.