نحوه نوشتن نمونه اقرارنامه رسمی به این صورت است که مقر، می بایست با داشتن شرایط لازم، مثل بالغ، عاقل و قاصد بودن، به نزد دفاتر اسناد رسمی و یا مراجع قانونی دیگر، نظیر دادگاه و یا مامور صلاحیت دار مراجعه کند. دانلود نمونه متن اقرارنامه برای آشنایی متقاضی با مندرجات و رعایت نکات حقوقی آن، مفید می باشد.
برای مشاوره نحوه نوشتن نمونه اقرارنامه رسمی
برای مشاوره نحوه نوشتن نمونه اقرارنامه رسمی
ماده 1259 قانون مدنی، درتعریف اقرار چنین بیان نموده است که: «اقرار عبارت از اخبار به حقی برای غیر بر ضرر خود.» اقرار دارای انواع مختلفی می باشد که از جمله آن می توان به اقرارنامه رسمی اشاره نمود. اقرارنامه رسمی، نسبت به اقرارنامه عادی از اعتبار بالاتری برخوردار است.
نگارش نمونه اقرارنامه رسمی، همانند سایر اسناد کتبی، نیازمند رعایت شرایط و آگاهی از نحوه نوشتن آن می باشد. همچنین، متقاضیان می بایست به هنگام نگارش نمونه اقرارنامه رسمی، نکات حقوقی که مورد نیاز می باشد را رعایت نمایند که این امر، از طریق مطالعه نمونه اقرارنامه های رسمی امکان پذیر است.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که نحوه نوشتن نمونه اقرارنامه رسمی چگونه می باشد؛ به بیان نکات حقوقی حاکم بر آن بپردازیم. سپس در انتها؛ امکان دانلود pdf متن نمونه اقرارنامه رسمی فراهم خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
اقرارنامه رسمی، به اقرارنامه ای گفته می شود که متن آن، در دفاتر اسناد رسمی و یا مراجع قانونی دیگر، نظیر دادگاه و یا در حضور ماموران صلاحیت دار و در حدود قانون، تنظیم گردد. نحوه نوشتن نمونه اقرارنامه رسمی به شرح زیر می باشد:
در ابتدا، نحوه نوشتن نمونه اقرارنامه رسمی به این صورت است که، شخص مقر می بایست اطلاعات هویتی خود را مطابق مدارک در اقرارنامه درج نماید. این اطلاعات شامل نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، تاریخ تولد، شماره ملی و... می باشد. توجه به این نکته ضروری است که اگر افراد مقر چند نفر می باشند، لازم است که مشخصات هر یک به طور کامل در متن نمونه اقرارنامه رسمی بیان شود.
پس از آن، لازم است که به موضوعی که مورد اقرار قرار گرفته است، به طور دقیق، اشاره شود. متقاضیان در نگارش این قسمت می بایست توجه کافی را مبذول داشته و حد و حدود اقرار را به طور دقیق مشخص نمایند، زیرا تمام مواد مندرج در متن نمونه اقرارنامه رسمی می تواند بر علیه آنان مورد استفاده قرار گیرد.
در قسمت انتهایی نمونه اقرار کتبی نیز به بیان تاریخ و درج امضای شخص مقر پرداخته می شود. توجه به این نکته ضروری است که اگر در قسمت موضوع مورد اقرار، به شخصی اشاره می شود (مثل اقرارنامه حضانت فرزند) یا این که مالی مورد اشاره قرار می گیرد (مثل اقرارنامه دریافت سهم الارث) لازم است که مشخصات شخص یا مال نیز به طور دقیق در متن، بیان شود.
برای این که اقرارنامه محضری ثبت شود و آثار و اعتبار و نکات حقوقی به دنبال داشته باشد، شخص می بایست مدارک لازم را تهیه نموده و به مراجع ذی صلاح تحویل دهد. مدارک هویتی اقرار کننده نظیر شناسنامه، کارت ملی، مدارک مربوط به موضوع اقرار و دلائل اثبات کننده صحت اقرار، رسید پرداخت هزینه ثبت نمونه اقرارنامه رسمی، تکمیل و ارائه فرم اقرارنامه محضری با توجه به موضوع نمونه اقرارنامه رسمی از جمله مدارک لازم برای ثبت نمونه اقرارنامه رسمی می باشد.
در قسمت گذشته، در خصوص نحوه نوشتن نمونه اقرارنامه رسمی توضیحاتی بیان گردید و توضیح داده شد که برای نوشتن نمونه اقرارنامه رسمی، متقاضی می بایست به دفاتر اسناد رسمی و یا مراجع قانونی دیگر، نظیر دادگاه و یا ماموران صلاحیت دار در حوزه صلاحیت آن ها مراجعه نماید. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح نکات حقوقی نمونه اقرارنامه رسمی بپردازیم.
اولین نکته از نکات حقوقی نمونه اقرارنامه رسمی این است که شرایط لازم بری نگارش این سند فراهم باشد. مطابق با ماده 1262 قانون مدنی، شرایط اقرار کننده باید بالغ، عاقل، قاصد و مختار باشد. بنابراین، اقرار صغیر و مجنون، در حال دیوانگی و غیر قاصد و مکره موثر نیست. همچنین، اقرار سفیه در امور مالی موثر نمی باشد. اقرار مفلس و ورشکسته نسبت به اموال خود بر ضرر دیان نیز نافذ نیست.
همچنین بر اساس ماده 1267 قانون مدنی، نوشتن نمونه اقرارنامه رسمی، به نفع متوفی درباره ورثه او موثر خواهد بود. همچنین، نمونه اقرارنامه رسمی که به طور معلق نگاشته شده باشد، موثر نیست. در مواردی که نمونه اقرارنامه رسمی، به امری اشاره نماید که عقلا یا عادتا ممکن نباشد و یا بر حسب قانون صحیح نیست؛ اثری ندارد.
نمونه اقرارنامه رسمی پس از این که به طور صحیح نگاشته شد، دارای آثاری می باشد که مطابق با آن، هر کس اقرار به حقی برای غیر کند، ملزم به اقرار خود خواهد بود. همچنین، اگر کذب نمونه اقرارنامه رسمی، نزد حاکم ثابت شود، آن اقرار اثری نخواهد داشت.
همچنین به موجب ماده 1278 قانون مدنی، نمونه اقرارنامه رسمی هر کس، فقط نسبت به خود آن شخص و قائم مقام او نافذ است و در حق دیگری نافذ نیست، مگر در موردی که قانون آن را ملزم قرار داده باشد. اقرار کتبی (نظیر نمونه اقرارنامه رسمی) در حکم اقرار شفاهی است.
انکار بعد از نگارش نمونه اقرارنامه رسمی، نیز مسموع نیست؛ لیکن اگر مقر ادعا کند که اقرار او فاسد یا مبنی بر اشتباه یا غلط بوده شنیده می شود و همچنین است، در صورتی که برای اقرار خود عذری ذکر کند که قابل قبول باشد؛ مثل این که بگوید اقرار به گرفتن وجه در مقابل سند یا حواله بوده که وصول نشده، لیکن دعاوی مذکوره مادامی که اثبات نشده مضر به اقرار نیست.
مطابق با آنچه گفته شد، نمونه اقرارنامه رسمی، در کل سندی می باشد که یک فرد در آن، در رابطه با موضوع مشخصی از حقی به نفع دیگری و به ضرر خود اطلاع می دهد. در نمونه اقرارنام های رسمی، شخص می تواند به موضوعات مختفی اقرار نماید که از جمله این اقرارنامه ها می توان به اقرارنامه عدول از شهادت، دریافت مهریه، دریافت سهم الارث، ابرا مهریه، بخشش سهم الارث، حضانت فرزندان اشاره نمود.
به منظور آشنایی علاقمندان با محتوا و مندرجات متن نمونه اقرارنامه رسمی، در جدول زیر، امکان دانلود pdf متن نمونه اقرارنامه رسمی فراهم شده است که افراد می توانند با مطالعه و دانلود رایگان نمونه pdf، با محتوای آن آشنا شوند. توجه به این نکته ضروری است که افراد به منظور دانلود و استفاده از این نمونه، می بایست آن را مطابق با شرایط و اوضاع و احوال حاکم بر موضوع مورد اقرار خود تغییر دهند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه نوشتن نمونه اقرارنامه رسمی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه نوشتن نمونه اقرارنامه رسمی پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه نوشتن نمونه اقرارنامه رسمی
برای مشاوره نحوه نوشتن نمونه اقرارنامه رسمی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©