دینا / حقوقی / مالکیت / انتقال سند تک برگ

انتقال سند تک برگ

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

انتقال سند تک برگ با طی مراحل استعلام شهرداری سند ملک، حضور در دفترخانه، ارائه مدارک لازم نظیر اسناد هویتی و پرداخت هزینه نقل و انتقال سند، صورت می گیرد. دفتردار، درخواست صدور سند تک برگ جدید را به اداره ثبت اسناد، ارسال کرده و بدین ترتیب، سند قبلی باطل و سند جدید، به نام مالک جدید، صادر و برای او پست می گردد.

 

در عقد بیع ملک و زمین، تمامی افراد مایل هستند که از یک سند رسمی و محضری برخوردار باشند تا طبق قانون، هیچ گونه انکار و تردیدی نسبت به آن در محکمه، مسموع نباشد و افراد به راحتی بتوانند با ارائه این مدرک (سند رسمی) به ادارات و دادگاه ها، مالکیت خود را اثبات کنند.

به همین علت، امروزه اکثر افرا در پی معامله اموال غیر منقولی هستند که سند تک برگی دارد؛ در این شرایط، هنگامی که معاملات مربوط به ملک یا زمین کشاورزی دارای سند تک برگ انجام می گیرد، بحث انتقال سند تک برگ مطرح می گردد و پروسه انتقال، تنها با ارائه مدارک لازم و طی کردن نحوه و مراحل استعلام شهرداری سند ملک و زمین تحقق خواهد یافت.

لذا در مقاله حاضر، مدارک لازم برای انتقال سند تک برگ، نحوه انجام این امر اصالتا یا با وکالت بررسی و شیوه انتقال سند تک برگی زمین و مراحل استعلام شهرداری برای انتقال سند توضیح داده شده و در خصوص مدت زمان انجام تمام این پروسه ها برای انتقال نهایی سند مالکیت، صحبت گردیده است.

مدارک لازم برای انتقال سند تک برگ

از آنجا بدون داشتن مدارک لازم، امکان انتقال سند تک برگ وجود نخواهد داشت، مدارک لازم برای انتقال سند تک برگ، پرسش اغلب کسانی است که پس معامله زمین یا ملک، قصد انجام این امر را دارند. لذا در این تیتر از مقاله حقوقی دینا این مدارک، مورد بررسی قرار خواهند گرفت که عبارتند از:

اصل سند تک برگی ملک یا زمینی که مورد معامله قرار گرفته است؛ 

اصل یا کپی برای اصل شده مبایعه نامه ای که در بنگاه یا در هر مکان دیگری، تنظیم و توسط طرفین امضا شده است؛

مدارک هویتی خریدار و فروشنده و کپی آن ها که شامل اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی هوشمند یا رسید ثبت نام آن است؛

مدارک مربوط به پایان کار ملک که مورد تایید شهرداری و یا بخشداری محل قرار گرفته است؛ 

مدارک مثبت عدم خلافی ملک که مورد تایید شهرداری یا بخشداری محل قرار گرفته است؛

مدارک مربوط به صورت جلسه تفکیکی زمین، ملک و.... که در آن، حدود ملک و مشاعات آن، تعیین شده است؛

مدارک مربوط اطلاعات کد پستی ملک معامله شده، مفاصا حساب شهرداری و برگه تصفیه عوارض و مالیات؛

در شرایطی که وکیل خریدار یا فروشنده، به وکالت در دفترخانه حاضر می گردد، از جمله مدارک لازم، اصل و کپی وکالت نامه می باشد؛ همچنین در املاک و زمین هایی که موروثی هستند، ارائه کپی حصر وراثت، فرم مالیات بر ارث و رضایت نامه یا وکالت سایر وراث بر فروش زمین یا ملک موروثی دارای سند تک برگی، الزامی است.

مراحل و نحوه انتقال سند تک برگی

پس از اینکه مبایعه نامه ملک یا زمین دارای سند تک برگی تنظیم شد، طرفین باید در روزی که در مبایعه نامه تعیین کرده اند، در دفترخانه مورد توافق، حاضر شده تا مراحل انتقال مالکیت زمین یا ملک مورد معامله را از طریق انتقال سند تک برگی از نام مالک قدیم به نام مالک جدید، انجام دهند.

 مراحل و نحوه انتقال سند تک برگی، بدین صورت خواهد بود که طرفین، با داشتن مدارک لازم، با میل و رضا و قصد و در اهلیت کامل ( داشتن رشد، بلوغ، عقل)، در دفترخانه حاضر می گردند و با تقدیم مدارک، تقاضای انتقال مالکیت، ابطال سند تک برگی ای که به نام مالک قبلی بوده و تقاضای صدور سند تک برگی به نام مالک جدید را می نمایند.

دفتردار، مدارک ارائه شده را بررسی کرده و در صورت تکمیل بودن آن ها، همچنین با احراز وجود شرایط نقل و انتقال سند تک برگی در طرفین، درخواست ابطال سند ت برگی قبلی و صدور سند تک برگی جدید به نام خریدار که اکنون مالک جدید است را صادر می نماید.

اداره ثبت احوال و اسناد کشور، مدارک و درخواست ارائه شده را بررسی خواهد کرد و در صورت عدم وجود مانع قانونی و حقوقی، اقدام به صدور سند تک برگی جدید، به نام مالک جدید می نماید و آن را از طریق پست، به آدرسی که خریدار، هنگام درخواست صدور سند تک برگی در دفترخانه ثبت نموده، ارسال می کند.

نکته مهمی که متقاضیان انتقال سند تک برگی باید مد نظر داشته باشند این است که در شرایطی که ملک، در رهن بانک یا توقیف باشد، مال شخص محجور بوده و ولی یا قیم از دادستان، اذن فروش و انتقال سند را نداشته باشد یا ورثه ای بوده و بین وراث، ورثه محجور وجود دارد و حکم دادگاه در خصوص رضایت بر فروش موجود نیست، امکان انتقال سند، وجود نخواهد داشت؛ همچنین است زمانی که مالک، گواهی پایان کار و برگه مفاصا حساب مالیاتی و شهرداری در خصوص عوارض و خلافی را اخذ نکرده باشد.

مراحل انتقال سند تک برگی ملک با وکالت

مراحل انتقال سند تک برگی ملک با وکالت، پرسش کسانی است که از سوی فروشنده یا هریک از خریدار و فروشنده، وکالت کاری داشته و می خواهند به نیابت از موکل خود، برای انتقال سند تک برگی ملک، اقدام نمایند. لذا در این تیتر از مقاله، این پرسش بررسی و مراحل و نحوه ​انجام آن، ذکر خواهد شد.

در توضیح مراحل انتقال سند تک برگی ملک با وکالت باید گفت، مراحل این امر، تفاوت ویژه ای با زمانی که فرد، شخصا یا در اصطلاح حقوقی، اصالتا برای انتقال سند تک برگی ملک، اقدام می کند نداشته و تنها تفاوت مهم آن این است که در خصوص مدارک لازم، وکیل باید وکالت نامه رسمی و دارای اعتبار را نیز علاوه بر سایر مدارک، تحویل دفتر دارد دهد.

بنابراین، در یک جمع بندی کلی، در خصوص مراحل انتقال سند تک برگی ملک با وکالت باید گفت که کافی است وکیل، با در دست داشتن مدارک لازم، من جمله وکالتنامه رسمی و محضری که از جانب موکل به وی داده شده، در موعد مقرر در مبایعه نامه یا هر موعدی که مورد توافق طرفین معامله بوده، در دفترخانه حاضر شده و پس از طی مراحل انتقال مالکیت و ثبت آن، درخواست صدور سند تک برگی به نام موکل خود را داشته باشد.

 

مراحل انتقال سند تک برگی زمین

با توجه به اینکه زمین نیز از مصادیق اموال غیر منقول بوده و در بسیاری از موارد، معامله در خصوص زمین دارای سند تک برگی انجام می شود، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مراحل انتقال سند تک برگی زمین نیز به طور جداگانه، مورد بررسی قرار گرفته است.

مراحل انتقال سند تک برگی زمین، اصالتا یا وکالتا، تفاوتی با مراحل انتقال سند تک برگی ملک، اصالتا یا وکالتا نداشته و طرفین قرارداد، همانند آنچه در قسمت ها و تیترهای قبلی مقاله، به طور مفصل ذکر گردید، باید پس از تهیه مدارک لازم، پرداخت عوارض و مالیات و دریافت مفاصا حساب شهرداری و مالیاتی، با در دست داشتن مدارک لازم، به دفاتر اسناد رسمی، مراجعه نمایند.

سپس، تقاضای ثبت انتقال مالکیت زمین و سند آن، ابطال سند تک برگی اولیه و صدور سند تک برگی به نام مالک جدید را از دفتر دار، داشته باشند. در خصوص برخی اموال غیر منقول، امکان درخواست صدور سند تک برگی به صورت اینترنتی و از طریق سامانه مخصوصی که برای این امر در نظر گرفته شده، وجود دارد که مطالعه مقاله زیر به علاقمندان کسب اطلاع از این موضوع، توصیه می گردد.

 

استعلام شهرداری برای انتقال سند ملک

برای تنظیم سند رسمی ملک و انتقال سند تک برگی به نام مالک جدید، باید مدارک مربوط به مفاصا حساب شهرداری در خصوص عوارض و جرایم، به دفاتر رسمی ارائه شود و این کار، مستلزم طی کردن مراحل استعلام شهرداری برای انتقال سند ملک است که معمولا، توسط فروشنده یا وکیل او انجام می شود.

برای این کار، فروشنده باید به دفترخانه مراجعه کرده و برگه مخصوص این امر را از دفتردار دریافت کند، سپس به شهرداری رفته و تقاضای استعلام شهرداری در خصوص ملک مورد معامله را نماید. در این مرحله، مسئولین صلاحیت دار در شهرداری، پروانه ساخت ملک و عوارض نوسازی آن را بررسی می نمایند و معمولا طی سه روز کاری، پاسخ استعلام شهرداری را به متقاضی می دهند.

در صورتی که فروشنده، به شهرداری بدهی داشته باشد، باید آن ها را پرداخت نماید و مفصا حساب شهرداری را در خصوص ملک مورد معامله، دریافت و به دفترخانه ارائه دهد؛ در غیر این صورت، انتقال سند تک برگی ملک، محقق نخواهد شد.

 

مدت زمان انتقال سند تک برگی

پس از اینکه تمامی مراحل مذکور در تیترهای قبلی مقاله طی شود، انتقال سند تک برگی به نام مالک جدید، تحقق می یابد و او فقط باید منتظر صدور سند تک برگی به نام خود و ارسال آن توسط اداره ثبت اسناد و املاک کشور به آدرس پستی خود باشد.

در واقع، مدت زمان انتقال سند تک برگی، بستگی به این دارد که طرفین، چه تاریخی در دفترخانه حاضر شده و آیا از مدارک لازم و شرایط انتقال برخوردار هستند یا خیر؟ در صورت برخورداری از موارد مذکور، همان روز، انتقال سند تک برگی به نام فرد، اتفاق خواهد افتاد اما پروسه صدور و ارسال آن، زمان بر خواهد بود.

در خصوص صدور سند تک برگی جدید به نام خریدار و مالک جدید، نمی توان به طور قطع، اظهار نظر کرد و معمولا، بین 20 تا 50 روز کاری، زمان می برد. شایان ذکر است که مدت ذکر شده در مقاله نسبی بوده و در برخی موارد، ممکن است زمان کوتاه تر یا طولانی تری، برای ارسال سند، سپری گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل و مدارک لازم برای انتقال سند تک برگ در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مراحل و مدارک لازم برای انتقال سند تک برگ پاسخ دهند.