شرایط اخذ نمایندگی فروش بیمه برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت می باشد، اما با این حال، کلیه متقاضیان برای دریافت این نوع نمایندگی می بایست، به سایت شرکت بیمه ای که قصد نمایندگی آن را دارند، مراجعه نموده و فرم درخواست نمایندگی را تکمیل کنند. رقم خاصی در رابطه با درآمد نمایندگی فروش بیمه وجود ندارد.
برای مشاوره شرایط اخذ نمایندگی فروش بیمه
برای مشاوره شرایط اخذ نمایندگی فروش بیمه
نمایندگی بیمه به اشخاصی گفته می شود که واسط بیمه گر و بیمه گذار بوده و از طریق فروش بیمه نامه، به کسب درآمد می پردازند. با توجه به این که در سال های اخیر، تعداد متقاضیان بیمه شدن، افزایش یافته است، کسب درآمد از طریق تاسیس نمایندگی فروش بیمه نیز رشد قابل توجهی داشته است.
داوطلبان تاسیس نمایندگی بیمه، می بایست به این موضوع توجه داشته باشند که برای ایجاد این نوع نمایندگی، قانون گذار یک سری ضوابط و شرایطی را در نظر گرفته است. هم چنین، از آن جایی که تشکیل نمایندگی فروش بیمه، مستلزم تهیه یک سری مدارک و آشنایی با مراحل و نحوه دریافت نمایندگی، می باشد؛ اطلاع از جزئیات اخذ نمایندگی فروش بیمه اهمیت دو چندان می یابد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که شرایط گرفتن نمایندگی فروش بیمه و مدارک لازم برای آن چه می باشد؛ به نحوه دریافت این نوع نمایندگی بپردازیم. سپس در خصوص درآمد نمایندگی فروش بیمه صحبت خواهیم کرد و درانتها، امکان دانلود نمونه فرم درخواست اخذ نمایندگی فروش بیمه ارائه خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
مطابق ماده 1 آیین نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه مصوب سال 1391، نمایندگی فروش بیمه، شخص حقیقی یا حقوقی است که با رعایت قوانین و مقررات مربوط، از جمله قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری، مفاد این آیین نامه و سایر مصوبات شورای عالی بیمه، مجاز به عرضه خدمات بیمه ای به نمایندگی از طرف یک شرکت بیمه طرف قرارداد می باشد.
بر اساس تبصره همین ماده، شرکت بیمه می تواند بخشی از اختیارات و وظایف خود در صدور بیمه نامه و پرداخت خسارت در رشته های مختلف بیمه را بر اساس رتبه نمایندگان بیمه، به نماینده تفویض نماید. به منظور تاسیس نمایندگی بیمه، متقاضی می بایست با توجه به نوع شخصیت خود (حقیقی یا حقوقی بودن) شرایط و ضوابطی را مورد رعایت قرار دهد.
اولین شرط از شرایط اخذ نمایندگی فروش بیمه، اخذ پروانه است. پروانه نمایندگی بیمه توسط شرکت بیمه پس از تایید بیمه مرکزی ج.ا.ایران در همه رشته ها یا رشته های بیمه ای معین صادر خواهد شد. مدت اعتبار قرارداد و پروانه نمایندگی سه سال است و شرکت بیمه می تواند با رعایت مفاد این آیین نامه و احراز شرایط مربوط و گذراندن دوره های آموزشی لازم توسط نماینده، پروانه وی را تمدید نماید. علاوه بر این، شخص حقیقی متقاضی اخذ پروانه نمایندگی بیمه باید واجد شرایط زیر نیز باشد:
تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران و اعتقاد به اسلام یا یکی دیگر از ادیان رسمی کشور.
عدم اعتیاد به مواد مخدر و عدم حجر.
نداشتن سوء پیشینه کیفری و همچنین نداشتن سابقه محکومیت به جرایم نام برده شده در ماده 64 قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری.
داشتن گواهی پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دایم (برای آقایان).
داشتن حداقل مدرک کارشناسی در رشته بیمه (و یا سایر رشته ها با گرایش بیمه) بدون نیاز به داشتن سابقه کار بیمه ای، یا حداقل مدرک کارشناسی در رشته های مرتبط (شامل اقتصاد، امور مالی، حسابداری، آمار، مدیریت و حقوق) با یک سال سابقه کار بیمه ای فنی و تخصصی، یا حداقل مدرک کارشناسی در سایر رشته ها با دو سال سابقه کار بیمه ای فنی و تخصصی، یا حداقل مدرک دیپلم با سه سال سابقه کار بیمه ای فنی و تخصصی.
موفقیت در آزمون نمایندگی بیمه مرکزی ج.ا.ایران. (بیمه مرکزی می تواند برگزاری آزمون نمایندگی بیمه را به شرکت های بیمه یا موسسات آموزشی ذی صلاح یا پژوهشکده بیمه تفویض نماید.)
گذراندن دوره کارآموزی به مدت 15 روز اداری در شرکت بیمه مربوطه برای کلیه متقاضیان نمایندگی بیمه.
متقاضیان فاقد سابقه کار، باید دوره آموزشی مربوط را حداقل به مدت 120 ساعت طبق دستورالعمل ابلاغی بیمه مرکزی ج.ا.ایران در شرکت بیمه و یا موسسات آموزشی مورد تایید بیمه مرکزی ج.ا.ایران گذرانده و گواهینامه قبولی را ارائه نمایند. اعطای پروانه نمایندگی به متقاضیان دارای مدرک تحصیلی دیپلم و یا فوق دیپلم، منوط به موافقت کتبی مدیرعامل شرکت بیمه ذیربط خواهد بود. شرایط اخذ نمایندگی فروش بیمه برای اشخاص حقوقی شامل موارد زیر می شود:
تشکیل و ثبت در قالب شرکت سهامی خاص یا شرکت تعاونی متعارف.
تهیه اساسنامه طبق نمونه ابلاغی بیمه مرکزی ج.ا.ایران.
موضوع فعالیت نماینده حقوقی به طور انحصاری نمایندگی بیمه باشد.
تعداد اعضای هیئت مدیره حداقل سه نفر باشد.
داشتن حداقل یک میلیارد ریال سرمایه اولیه.
ارائه گواهینامه بانک حاکی از تادیه قسمت نقدی سرمایه، حداقل به مقدار 50 درصد کل سرمایه نماینده حقوقی.
ارائه صورت کامل اسامی سهامداران، مدیران و میزان سهام هر یک از آن ها.
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری مدیران مطابق بند ث ماده 5 این آیین نامه.
مدیرعامل و حداقل یک عضو بیمه ای هیئت مدیره باید واجد شرایط مندرج در ماده 5 این آیین نامه باشند.
ارائه صورت جلسات مجمع عمومی موسس و هیئت مدیره.
ارائه اظهارنامه ثبت نمایندگی حقوقی و تاییدیه نام آن.
مقررات این آیین نامه شامل نمایندگانی است که در داخل کشور فعالیت می کنند. اعطای نمایندگی بیمه در خارج از کشور مستلزم اخذ موافقت قبلی بیمه مرکزی ج.ا.ایران و بر اساس دستورالعمل ابلاغی بیمه مرکزی ج.ا.ایران خواهد بود. شرکت بیمه موظف است شرایط اعطای نمایندگی بیمه را از طرق مقتضی، به ویژه درج در پایگاه اینترنتی خود به اطلاع عموم برساند.
مسئولیت احراز صحت شرایط لازم در مورد هر یک از متقاضیان اخذ پروانه نمایندگی بیمه (اعم از حقیقی و حقوقی) بر عهده شرکت بیمه مربوط است. هم چنین، ممکن است که شرکت بیمه ای مزبور، شرایط دیگری را علاوه بر شرایط فوق، برای اعطای نمایندگی در نظر گیرد.
در قسمت گذشته به بیان شرایط و ضوابط گرفتن نمایندگی فروش بیمه پرداخته و بیان نمودیم که این ضوابط برای متقاضیان حقیقی و حقوقی متفاوت می باشد. در این قمسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح مدارک لازم برای اخذ نمایندگی فروش بیمه بپردازیم که عبارت است از:
مدارک هویتی متقاضی (کپی شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت یا کارت معافیت سربازی، عکس)
تصویر آخرین مدارک تحصیلی
گواهی مربوط به گذراندن دوره های اعلام شده از طرف بیمه
اسناد مثبت عدم سوء پیشینه کیفری و اعتیاد به مواد مخدر
صورت جلسات مجمع عمومی موسس و هیئت مدیره (ویژه نمایندگان حقوقی)
گواهی نامه بانک حاکی از تادیه قسمت نقدی سرمایه حداقل به مقدار 50 درصد کل سرمایه (ویژه نمایندگان حقوقی)
مدارک کامل در رابطه با اسامی سهامداران، مدیران و میزان سهام هر یک از آن ها (ویژه نمایندگان حقوقی)
اظهارنامه ثبت نمایندگی حقوقی و تاییدیه نام آن (ویژه نمایندگان حقوقی)
هم چنین، ماده 8 آیین نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه، نمایندگان حقوقی را موظف کرده است، ترازنامه و حساب سود و زیان خود را طبق فرم نمونه ای که بیمه مرکزی ج.ا.ایران تهیه و به شرکت های بیمه ابلاغ می نماید، تنظیم کنند و پس از تصویب در مجمع عمومی سهامداران خود، نسخه ای از آن را برای بررسی و تائید به شرکت بیمه طرف قرارداد ارسال نمایند.
یکی از سوالات متداولی که در حوزه اخذ نمایندگی فروش بیمه، در ذهن متقاضیان مطرح می شود، این است که نحوه دریافت نمایندگی فروش بیمه چگونه می باشد و متقاضی می بایست در این زمینه چه شرایط و ضوابطی را مورد رعایت قرار بدهد؟ به جهت اهمیت این موضوع، این بخش از مقاله به بیان نحوه دریافت نمایندگی فروش بیمه اختصاص داده شده است.
به منظور دریافت نمایندگی فروش بیمه، داوطلب باید با احراز ضوابط و شرایط لازم، به سایت شرکت بیمه ای که قصد نمایندگی آن را دارد، مثل سایت بیمه کوثر مراجعه کند. پس از ورود به سایت، شخص می بایست فرم درخواست مربوط به منظور اخذ نمایندگی را تکمیل کرده و پس از ضمیمه نمودن مدارک لازم و پرداخت هزینه های مربوطه، اقدام به ثبت نام نمایندگی فروش بیمه نماید.
شرکت بیمه، پس از اخذ و دریافت درخواست متقاضی دریافت نمایندگی، اقدام به بررسی صلاحیت داوطلب نموده و اقدامات لازم را در این زمینه صورت خواهد داد. تایید صلاحیت متقاضی، غالبا از طریق برگزاری مصاحبه و شرکت داوطلب در آن صورت می گیرد.
پس از بررسی و احراز شرایط هر یک از متقاضیان نمایندگی فروش بیمه و کسب موفقیت آنان در مصاحبه، افراد جهت طی دوره آموزش رشته های بیمه ای و کسب و کار بیمه به مراکز آموزشی، مطابق با آیین نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه معرفی می گردند. پس از آن، متقاضیان باید در آزمون بیمه مرکزی شرکت کرده و این امتحان را نیز با موفقیت پشت سر گذارند.
پس از موفقیت در آزمون، لازم است که شخص حقیقی یا حقوقی، به تکمیل مدارک و اسناد لازم، انعقاد قرارداد نمایندگی فروش بیمه و ارائه تضامین مورد نیاز شركت بیمه اقدام نموده و كد و پروانه فعالیت نمایندگی فروش بیمه را دریافت نماید. پس از آن شخص می تواند به عنوان نمایندگی فروش بیمه مشغول به فعالیت شده و از مزایای آن استفاده نماید.
در بخش های پیشین مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص شرایط، مدارک، مراحل و نحوه دریافت نمایندگی فروش بیمه ارائه گردید و توضیح داده شد که برای دریافت نمایندگی، شخص باید به سایت شرکت بیمه ای که قصد نمایندگی آن را دارد مراجعه نماید. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح درآمد نمایندگی فروش بیمه بپردازیم.
در پاسخ به این پرسش که درآمد نمایندگی فروش بیمه چه قدر است، لازم است که در ابتدا؛ بیان شود، عدد و رنج مشخصی برای درآمد نمایندگی فروش بیمه وجود ندارد و درآمد و هزینه حاصل از این نمایندگی، کاملا وابسته به تلاش و میزان فروش بیمه نماینده می باشد.
با این حال، می توان بیان نمود که درآمد نمایندگان فروش بیمه، در اغلب موارد، چندین برابر حقوق متوسط وزارت کار می باشد. نوع نمایندگی فروش بیمه، نوع بیمه فروخته شده، شرکت بیمه، تجربه، مهارت و… از جمله مهم ترین عواملی هستند که بر میزان درآمد نمایندگی فروش بیمه موثرند. فرد می تواند با کسب مهارت، استفاده از تجربه سایرین، بازاریابی مناسب و .... میزان درآمد حاصل از نمایندگی خود را افزایش دهد.
همانطور که در قسمت مراحل و نحوه دریافت نمایندگی فروش بیمه اشاره گردید، متقاضی می بایست برای تاسیس نمایندگی خود، فرم درخواست را در سایت شرکت بیمه ای که قصد نمایندگی آن را دارد، تکیمل نماید. به منظور آشنایی متقاضیان با محتوا و مندرجات فرم درخواست، در جدول زیر امکان دانلود نمونه فرم درخواست گرفتن نمایندگی فروش بیمه ارائه شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط اخذ نمایندگی فروش بیمه در کانال تلگرام عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط اخذ نمایندگی فروش بیمه پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط اخذ نمایندگی فروش بیمه
برای مشاوره شرایط اخذ نمایندگی فروش بیمه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©