سامانه ثبت نام و صدور آنلاین مجوز مشاغل خانگی، همان سایت درگاه ملی مجوزهای کشور است. افراد به منظور دریافت این مجوز، می بایست به سامانه درگاه ملی مجوزها مراجعه نموده و از بخش کسب و کارهای خانگی، نوع شغل مورد نظر خود را انتخاب کنند. مدت زمان گرفتن مجوز مشاغل خانگی در کسب و کارهای مختلف متفاوت می باشد.
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز مشاغل خانگی
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز مشاغل خانگی
دولت موظف است به استناد اصول بیست و هشتم و چهل و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با توجه به سند چشم انداز بیست ساله، مشاغل خانگی را مطابق قانون، ساماندهی و حمایت نماید؛ به نحوی که زمینه ایجاد اشتغال برای متقاضیان مشاغل خانگی فراهم گردد. یکی از اقداماتی که دولت در راستای ساماندهی این کسب و کارها برداشته است، اعطای مجوز مشاغل خانگی به متفاضیان آن می باشد.
به منظور دریافت مجوز مشاغل خانگی، شخص می بایست ضمن رعایت شرایط و ضوابط دریافت مجوز و فراهم آوردن مدارک و اسناد مورد نیاز، به سامانه صدور و ثبت نام مجوز مشاغل خانگی، مراجعه نموده و مراحل و فرآیند نام نویسی اخذ جواز را طی نماید. در این میان ممکن است که برخی افراد با آدرس این سامانه آشنایی نداشته و این سوال برای آن ها پیش بیاید که نشانی سامانه صدور و ثبت نام مجوز مشاغل خانگی و مراحل آن چه می باشد؟
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که سامانه صدور، شرایط، مدارک لازم و مراحل ثبت نام مجوز مشاغل خانگی چه می باشد؛ به هزینه و فرآیند ثبت نام مجوز مشاغل خانگی جهاد کشاورزی بپردازیم. سپس در خصوص مدت زمان گرفتن و فرم ثبت نام این نوع مجوز صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ سامانه صدور مجوز مشاغل خانگی آنلاین ارائه خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
مطابق با ماده 2 قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی مصوب سال 1389، منظور از مشاغل یا کسب و کار خانگی، آن دسته از فعالیت هایی است که توسط عضو یا اعضاء خانواده در فضای مسکونی، در قالب یک طرح کسب و کار، بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار، شکل می گیرد و منجر به تولید خدمت و یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می گردد.
برای آغاز به کار در زمینه مشاغل خانگی، شخص می بایست مجوزهای لازمه را کسب نموده و فعالیت خود را ثبت و رسمی نماید. به منظور دریافت مجوز مشاغل و کسب و کارهای خانگی، شخص می بایست در سامانه ثبت نام مجوز مشاغل خانگی، که در واقع همان سایت درگاه ملی مجوز های کشور به آدرس g4b.ir می باشد، مراجعه نموده و با توجه به نوع کسب و کار خود، مجوز مشاغل خانگی دریافت نماید.
به منظور ورود به این سایت، داوطلب می بایست نشانی سایت درگاه ملی مجوز های کشور به آدرس g4b.ir را در مرورگر خود وارد نموده و از صفحه اصلی سایت، گزینه کسب و کارهای خانگی را انتخاب کند. پس از انتخاب این گزینه، شخص می تواند با توجه به نوع کسب و کار خانگی خود، مراحل و فرآیند ثبت درخواست دریافت مجوز را پیگیری نماید.
همچنین، متقاضیان راه اندازی کسب و کارهای خانگی برای دریافت تسهیلات باید به سامانه طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل مراجعه و مراحل ثبت نام خود را دنبال کنند. پس از ثبت نام صورت گرفته، کارشناسان وزارت کار از طرح و مکان اجرای آن بازدید کرده و در صورت تایید، روند پرداخت تسهیلات آغاز می گردد که این روند در خصوص مجوزهای پشتیبان قدری طولانی تر است.
در قسمت گذشته در خصوص سامانه ثبت نام مجوز مشاغل خانگی توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که سایت دریافت مجوز کسب و کار خانگی، در واقع همان سایت درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس g4b.ir است. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح شرایط دریافت مجوز کسب و کار خانگی بپردازیم.
شرایط دریافت مجوز کسب و کار خانگی در هر نوع کسب و کار متفاوت بوده و شامل ضوابط مختلفی می شود. با این حال یک سری از ضوابط و شرایط میان اکثر کسب و کارها یکسان بود که از جمله آن می توان به شرایط حداقل سن و حداقل فضای مورد نیاز اشاره نمود. در اکثر شرایط دریافت انواع مجوز مشاغل خانگی، سن درخواست کننده حداقل 18 سال در نظر گرفته شده و حداقلی هم برای فضای کسب و کار معین شده است.
علاوه بر این، عدم ایجاد آلودگی های زیست محیطی، صوتی و بصری و رعایت کامل حقوق همسایگان، عرضه و فروش محصول (کالا و خدمات) در خارج از واحد مسکونی، عدم تردد غیرمتناسب با فضای محل سکونت به ویژه در مجتمع های مسکونی و نیز انجام کار صرفا توسط عضو یا اعضاء خانواده در واحد مسکونی از جمله دیگر شرایط مشترک در میان دریافت مجوز کسب و کار خانگی می باشد.
همچنین، داشتن گواهی مهارت یا سابقه کاری در شغل مورد تقاضا، داشتن محل مناسب برای انجام فعالیت و قبول تعهدنامه مجوز و تهیه مدارک مورد نیاز، سایر شرایط و ضوابط اخذ مجوز کسب و کار خانگی را تشکیل می دهد. هم چنین باید شرایط اختصاصی هر کسب و کار نیز مورد رعایت قرار گیرد، به طور مثال، شخص باید برای دریافت مجوز پرورش خانگی زنبور عسل، حداقل فضای موردنیاز یعنی 15 متر مربع، اقامت در محل اجرای طرح، بودن در روستا و... را نیز رعایت نماید.
متقاضیان راه اندازی و تاسیس مشاغل خانگی، باید برای دریافت مجوز مشاغل خانگی درخواست داده و در این راستا، مدارک و اسناد مورد نیاز را فراهم آورند. از آن جایی که ممکن است برخی افراد با مدارک لازم برای گرفتن مجوز مشاغل خانگی آشنایی نداشته باشند؛ این قسمت از مقاله به بیان اسناد و مدارک ضروری در این خصوص اختصاص داده شده است.
نوع مدارک و اسناد مورد نیاز برای دریافت مجوز مشاغل خانگی، با توجه به نوع مجوز تعیین می شود، اما یک سری از این مدارک، میان تمام انواع مجوز مشاغل خانگی یکسان می باشد که از جمله آن می توان به گواهی مهارت یا گواهی سابقه کاری فرد شاغل در شغل مورد تقاضا اشاره نمود.
علاوه بر این، داشتن اطلاعاتی هویتی متقاضی دریافت مشاغل خانگی من جمله شناسنامه و کارت ملی و همچنین شرکای وی، از جمله مدارک لازم برای گرفتن این نوع جواز می باشد. علاوه بر این، داوطلب باید مدارک اختصاصی برای دریافت هر مجوز را به طور خاص تهیه نموده و در سامانه بارگذاری کند. براساس احکام قانونی، ارسال تمامی استعلامات بین دستگاهی و پیگیری و دریافت پاسخ آن ها برای هر مجوز کسب و کار، به عهده مرجع اصلی صادرکننده مجوز است.
بر این اساس، مرجع اصلی صادرکننده این مجوز، موظف است مدارک احتمالی لازم برای دریافت پاسخ استعلام ها را در درگاه تخصصی خود به طور دقیق و شفاف اعلام و به صورت الکترونیکی از متقاضی دریافت و طی مدت زمان تعیین شده برای صدور این مجوز، پاسخ این استعلام ها را نیز اخذ نماید. علاوه بر مدارک عمومی، شخص باید مدارک اختصاصی هر کسب و کار را تهیه نماید، به طور مثال، برای مجوز پرورش خانگی زنبور عسل، ارائه مدارک مالکیت زمین، فرم بازدید کارشناسی، گواهی بهداشتی صادره از سازمان نظام دامپزشکی نیز نیاز است.
یکی از پرسش های رایجی که ممکن است برای متقاضیان دریافت مجوز مشاغل خانگی مطرح شود؛ این است که مراحل و نحوه دریافت مجوز مشاغل خانگی به چه صورتی است؟ به همین جهت، در این بخش از مقاله، فرآیند و روند اخذ مجوز مشاغل خانگی به همراه راهنمای تصویری آن آمده است.
به منظور ثبت درخواست دریافت مجوز مشاغل خانگی، شخص می بایست آدرس درگاه ملی مجوزهای کشور به نشانی g4b.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود و بر روی گزینه کسب و کار های خانگی کلیک کند.
در مرحله بعدی، داوطلب باید، در قسمت مشخص شده، نام مشاغل خانگی مورد نظر را جست و جو نموده یا این که از فهرست نمایش داده شده، گزینه مورد نظر را انتخاب کند. در این قسمت برای مثال، نحوه ثبت درخواست برای پرورش زنبور عسل آورده شده است.
در قسمت بعدی، متقاضی لازم است که بر روی گزینه ثبت درخواست کلیک کند تا فرآیند ثبت درخواست مجوز آغاز گردد.
پس از آن، شخص باید از صفحه نمایش داده شده، بر روی "درخواست مجوز" کلیک نماید.
در مرحله بعدی، داوطلب باید نوع شخص متقاضی را انتخاب کند.
سپس شخص باید از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، بقیه مراحل ثبت درخواست را دنبال نماید.
به منظور ادامه مراحل ثبت درخواست دریافت مجوز مشاغل خانگی، شخص باید در سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ثبت نام کرده و سپس، شماره تلفن همراه خود را به هنگام ثبت نام در سایت پنجره ملی درج نموده، در این قسمت وارد کند. سپس با وارد کردن کد پیامک شده به شماره تلفن همراه، فرد می تواند ادامه مراحل را دنبال کند.
یکی از مسائل مهم و اساسی به هنگام دریافت مجوز مشاغل خانگی، میزان هزینه هایی است که می بایست برای دریافت مجوز پرداخت شود. در صورتی که فرد از پرداخت هزینه دریافت مجوز مشاغل خانگی، امتناع نماید؛ به وی جوازی تعلق نخواهد گرفت.
هزینه دریافت مجوز مشاغل خانگی، برای کسب و کارهای مختلف متفاوت بوده و می تواند مبالغ متعددی را در برگیرد. با این حال، این هزینه برای اغلب مشاغل خانگی که در سایت درگاه ملی مجوزها، مورد اشاره قرار گرفته است، مبلغ 100,000 ریال تعیین شده است. افراد به منظور ایجاد کسب و کار خود می توانند از وام جواز کسب نیز استفاده نمایند.
در صورتی که فرد، مراحل ثبت نام در سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور و دریافت مجوز مورد نظر را به درستی طی کرده باشد؛ می تواند از این موضوع اطمینان حاصل نماید که این مجوز، طی مدت زمان ذکر شده، به دست وی خواهد رسید.
از جلمه سوالاتی که در هنگام دریافت مشاغل خانگی برای افراد مطرح می شود این است که آیا نحوه دریافت و ثبت نام مجوز مشاغل خانگی جهاد کشاورزی همانند، سایر مجوزهای کسب و کارهای خانگی می باشد یا خیر؟
در پاسخ به این پرسش می توان بیان داشت که بله؛ نحوه ثبت نام و فرآیند درخواست مجوز کسب و کارهای خانگی، همانند دیگر مجوزهای مشاغل خانگی بوده و از این نظر تفاوتی میان آن ها وجود ندارد. به منظور دریافت این مجوزها، شخص می بایست آدرس درگاه ملی مجوزها را در مرورگر خود وارد نموده و همانند راهنمای تصویری قید شده در قسمت های قبلی مقاله نسبت به ثبت درخواست اقدام کند.
با توجه به قوانین و مقررات وضع شده در کشور، کلیه دستگاه های اجرایی کشور که اقدام به صدور مجوز برای مشاغل مختلف می نمایند، موظف شده اند که زیرساخت های لازم را فراهم نموده تا متقاضیان بتوانند به سهولت، در درگاه ملی مجوزهای کشور، درخواست خود را برای دریافت مجوز به ثبت برسانند.
در بخش های پیشین مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص شرایط، مدارک، سامانه، نحوه ثبت نام و دریافت مجوز مشاغل خانگی ارائده گردید. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا مدت زمان گرفتن مجوز مشاغل خانگی را برای علاقمندان بیان نماییم.
مدت زمان گرفتن مجوز مشاغل خانگی، بستگی به نوع کسب و کار و مجوزهای پیش نیاز آن دارد. به طور مثال، مدت زمان صدور مجوز پرورش خانگی بوقلمون، به اندازه سه روزکاری از زمان تایید مدارک، زمان می برد، اما این مهلت در خصوص پرورش خانگی گاو چهارده روز می باشد.
همچنین، در برخی مواقع نیاز است که چندین مجوز با عناوین مختلف، از ارگان های گوناگون برای شروع مشاغل خانگی دریافت گردد که این امر، به نوبه خود، مدت زمان گرفتن مجوز مشاغل خانگی مورد نظر را افزایش می دهد.
همانطور که پیش تر بیان گردید، افراد به منظور دریافت مجوز مشاغل خانگی خود می بایست به سایت درگاه ملی مجوزهای کشور مراجعه نموده و بعد از انتخاب کسب و کار مد نظر، نسبت به پر کردن فرم ثبت نام اقدام نمایند.
به منظور پر کردن این فرم، شخص در ابتدا، می بایست در سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ثبت نام نموده و شماره همراه خود را در این سامانه ثبت برساند. توجه به این نکته ضروری است که به منظور ثبت نام در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، شخص می بایست دارای شماره همراه به نام خود باشد.
پس از ثبت نام در سامانه پنجره ملی خدمات، شخص می تواند به فرم ثبت نام مشاغل خانگی دسترسی یافته و نسبت به پر کردن فرم اقدام نماید. پس از تکمیل مندرجات فرم ثبت نام و پرداخت هزینه و بارگذاری مدارک آن، درخواست اخذ مشاغل خانگی پس از بررسی کارشناسان، به نام فرد صادر می شود.
در حال حاضر مدل مشاغل خانگی در بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گرفته و شیوه اشتغال خانگی و زنجیره اتصال تولیدات خانگی در کشورهای توسعه یافته از درون خانه ها و در قالب انعقاد قرارداد کار میان واحدهای بزرگ و متوسط تولیدی جریان و رشد چشم گیری داشته است.
برخی از مشاغل خانگی نیز به این صورت اند که فرد می بایست کار خود را به صورت آنلاین پیگیری نماید. به طور مثال، مشاغلی از قبیل پشتیبانی کاربری نرم افزار تحریریه آنلاین، کارشناس شبکه های اجتماعی و... از این گونه مشاغل می باشند. در رابطه با سامانه صدور مجوز مشاغل خانگی آنلاین، نظیر آنچه بیان شد، می بایست یاد آور شد که سامانه آنلاین صدور این مشاغل نیز هیچ تفاوتی با سایر مجوزها نداشته و همان درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس g4b.ir است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت مجوز مشاغل خانگی در کانال تلگرام موضوعات تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت مجوز مشاغل خانگی پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز مشاغل خانگی
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز مشاغل خانگی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©