دینا / تجاری / امور بانکی / حساب وکالتی چیست

حساب وکالتی چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حساب وکالتی، در طرح فروش یکپارچه خودرو، حسابی بوده که خریدار باید، مبلغ مشخصی را در آن، بلوکه کرده تا بتواند، در طرح، ثبت نام کند و در بازار بورس، حسابی است که به حساب معاملاتی فرد، متصل شده و برداشت و واریز از طریق آن، انجام می شود. وکالتی کردن حساب، مزایا و معایبی چون سرعت بخشیدن به امور و بلوکه شدن پول را دارد. 

 

امروزه، داشتن حساب بانکی، یکی از ضروریات برخورداری از بسیاری تسهیلات، نظیر خرید خودرو از شرکت هایی نظیر ایران خودرو و سایپا، خرید در بازار بورس کالا ارز، خرید اینترنتی از آنلاین شاپ ها، اخذ انواع وام بانکی و... می باشد و بانک هایی نظیر ملی، ملت و صادرات، همواره در یک رقابت سالم، می کوشند با ارائه امتیازاتی متفاوت، مشتریان خود را ترغیب کرده تا در بانک آن ها، حساب باز کنند.

حساب بانکی، دارای انواع و اقسام متفاوتی از جمله حساب قرض الحسنه، حساب سپرده بلند مدت و حساب وکالتی و غیر وکالتی است که امروزه، برای خرید خودرو یا خرید و فروش در بازار بورس کالا و ارز، داشتن حساب وکالتی، در بانک ملی، ملت، صادرات و... ضروری بوده و همین امر، ایجاب می نماید از چیستی این حساب، تفاوت آن، با سایر حساب ها و مزایا معایب داشتن چنین حسابی، مطلع بود.

لذا در مقاله حاضر، بررسی می گردد که حساب وکالتی چیست، تفاوت آن با حساب غیر وکالتی چه بوده و در نهایت، مزایا و معایب وکالتی کردن حساب، توضیح داده خواهد شد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانند، ادامه مقاله را مورد مطالعه قرار دهند.

منظور از حساب وکالتی چیست؟

برای پاسخ به این پرسش که منظور از حساب وکالتی چیست و مزایا و معایب وکالتی کردن حساب چه بوده؟ لازم به توضیح بوده که این اصطلاح، یعنی حساب وکالتی، در دو حوزه بازار بورس کالا و ارز و همچنین خرید خودرو در طرح یکپارچه فروش خودرو، به کار می رود و در هر کدام، معنا و مفهوم متفاوتی دارد.

 مقصود از حساب وکالتی کرمان موتور یا سایر شرکت های خودرو سازی در طرح یکپارچه فروش خودرو، حسابی است که افراد، برای خرید خودرو از شرکت هایی چون ایران خودرو یا سایپا یا کرمان موتور، در بانک های عمل معرفی شده، همچون بانک ملی، ملت، صادرات و... باز نموده، مبلغ مشخصی پول را که میزان آن در بخشنامه های طرح فروش یکپارچه، تعیین می گردد، در حساب، واریز کرده و وجه آن را برای مدتی معیین، مسدود می نمایند؛

بدین ترتیب، می توانند، در طرح فروش یکپارچه خودرو و ثبت نام خودرو وارداتی، ثبت نام شده و از خرید خودرو با قیمت کارخانه و دولتی، بهره مند شوند. با افتتاح حساب وکالتی، فرد به شرکت خودرو ساز مد نظر خود، وکالت می دهد در صورت واجد شرایط شناخته شدن و طی مراحل قانونی، در ازای خرید خودرو، پول را از حساب وی، برداشت نماید و در غیر این صورت، پول، پس از مدت تعیین شده یا به درخواست فرد، آزاد سازی شود.

 شایان ذکر است که طرح حساب وکالتی برای خرید خودرو از شرکت هایی چون ایران خودرو و... از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، برای حذف قرعه کشی خودرو، ارائه و اجرایی شد تا تمامی شهروندان بتوانند، از امکان خرید ماشین، به قیمت کارخانه، بهره مند گردند.

 

مقصود از افتتاح حساب وکالتی بورس کالا و ارز، حسابی است که در یکی از بانک های مورد اعتماد کارگزاری، افتتاح و به حساب معاملاتی فرد، متصل می شود و فرد، به کارگزاری خود، وکالت داده که هنگام ثبت درخواست خرید در بازار بورس، پول را در حساب وی، مسدود و بلوکه نماید و پس از قطعی و انجام شدن خرید، پول به حساب کارگزاری، منتقل گردد. شایان ذکر است در صورت عدم انجام معامله، وجهی که وکالتا، توسط کارگزاری، مسدود شده بود، آزاد خواهد شد.

باید در نظر داشت که در حساب وکالتی بورس کالا و ارز، حسابی که وجوه پیش‌ پرداخت از آن برداشت می گردند و حسابی که وجوه به آن واریز خواهد شد، باید از نوعی باشد که کارگزاری مشخص می نماید. شایان ذکر است که که مشتری باید، برای هر کارگزاری، فقط یک حساب وکالتی، آن هم صرفا از یک بانک، نظیر ملی، ملت، صادرات و... معرفی کند.

تفاوت حساب وکالتی و غیر وکالتی

با توضیح در این باره که حساب وکالتی چیست، این پرسش مطرح می گردد که این حساب، چه تفاوتی با حساب غیر وکالتی داشته و در واقع، تفاوت حساب وکالتی و غیر وکالتی چه می باشد؟ لذا در این تیتر از مقاله، پرسش مطروحه، بررسی و به آن، پاسخ داده خواهد شد.

همانطور که در تیتر یک مقاله، ذکر گردید، برای خرید خودرو از ایران خودرو یا سایپا و...، از طریق شرکت در طرح فروش یکپارچه خودرو یا بازار بورس، فرد باید، حسابی وکالتی باز کرده و به شرکت خودرو ساز یا کارگزاری، در فرم معرفی نامه حساب وکالتی و فرم بانکی، وکالت دهد تا در صورت درخواست معامله، وجه، از حساب وی، مسدود و در صورت انجام معامله، برداشت گردد و در غیر این صورت، آزاد سازی شود.

حساب غیر وکالتی، حسابی است که فرد، به هیچ شرکت خودروساز یا کارگزاری، اذن مسدود سازی وجه از حساب، حین درخواست ثبت معامله را نداده و در صورت درخواست معامله یا شرکت در طرح خرید خوردو از شرکت هایی نظیر ایران خودرو و سایپا، خود فرد، وجهی را از حساب غیر وکالتی خویش، برداشت و به حساب کارگزاری یا شرکت خودرو ساز، واریز می نماید و پول، مسدود سازی می شود تا در صورت انجام معامله و خرید خودرو، وجه به حساب کارگزاری یا شرکت خودرو ساز، منتقل گردد.

مزایا و معایب حساب وکالتی

پس از توضیح در این باره که استعلام حساب وکالتی صرفا با مراجعه به بانک یا سامانه ای که در آن افتتاح حساب شده میسر بوده و ذکر اینکه فرق حساب غیر وکالتی با حساب وکالتی چیست، در این تیتر از مقاله، به مبحث مزایا و معایب حساب وکالتی برای خرید خودرو یا خرید در بازار بورس کالا و ارز، پرداخته خواهد شد. مزایا و معایب وکالتی کردن حساب عبارتند از:

از مهم ترین مزایای وکالتی کردن حساب در بازار بورس کالا کارگزاری آگاه یا سایر کارگزاری ها، می توان به سرعت بخشیدن روند انجام معاملات، بی نیازی از شارژ کردن حساب کارگزاری توسط فرد، تسهیل روند انجام امور به صورت خودکار و بدون دخالت فرد و صرفه‌جویی در زمان اشاره کرد.

از معایب وکالتی کردن حساب در بازار بورس کالا و ارز، می توان به مواردی چون تاخیر در عدم آزاد سازی پول در صورت انجام نشدن معامله (در برخی شرایط)، عدم کنترل فرد بر انتخاب حساب بانکی برای پرداخت وجه و مسدود سازی آن، هنگام ثبت درخواست و یا عدم وجود موجودی در حساب وکالتی، برای مسدود سازی و به تبع، عدم ثبت درخواست و انجام نشدن معامله، اشاره کرد.

از مزایای حساب وکالتی برای خرید خودرو در طرح فروش یکپارچه خودرو، می توان به حذف قرعه کشی و افزایش شانس افراد و همینطور مشخص شدن متقاضیان واقعی خودرو، برای ثبت نام در طرح و بهره مندی از امکان خرید خودرو با قیمت دولتی اشاره کرد و از معایب آن، این است که پول فرد، برای مدتی، در حساب وی، مسدود بوده و حق هیچ گونه برداشتی از آن را نخواهد داشت و صرف داشتن و افتتاح حساب وکالتی، او را واجد تمامی شرایط امکان خرید خودرو در طرح فروش یکپارچه خودرو، نمی نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص چیستی حساب وکالتی و مزایا و معایب آن در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون چیستی حساب وکالتی و مزایا و معایب آن پاسخ دهند.