دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / ثبت نام کارت سوخت

ثبت نام کارت سوخت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

ثبت نام کارت سوخت، برای دریافت سهمیه بنزین، گازوئیل و.. با نرخ دولتی، از طریق مراجعه به دفاتر پلیس +10 و نه دفاتر پیشخوان دولت، آن هم با ارائه مدارکی و اطلاعاتی چون، کارت ماشین و شماره همراه به نام فرد، ممکن می باشد. هم چنین، کلیه دارندگان خودروهای نوشماره می توانند با مراجعه به سایت fcs.niopdc.ir نسبت به ثبت درخواست این کارت اقدام کنند.

 

سهمیه بندی سوخت و اختصاص سهمیه مشخص سوخت بنزین، گازوئیل و... با قیمت دولتی، به دارندگان وسایل نقلیه، اعم از خودرو های سبک، نیمه سنگین، سنگین و موتور سیکلت، طرحی بود که در سال های اخیر، از سوی دولت و شرکت نفت، انجام گرفت. در راستای عملیاتی کردن این طرح و پیاده سازی هرچه بهتر آن، ابزاری به اسم کارت سوخت، طراحی و تولید گردید و به مالکین وسایل نقلیه موتوری، تعلق گرفت.

 

مالکین و دارندگان کارت سوخت خودرو و موتور سیکلت می توانند، با قراردادن آن در جایگاه مخصوص، هنگام سوخت گیری، تا میزان سهمیه خود، سوخت مورد نیاز، اعم از گاز، بنزین، گازوئیل و... را با قیمت دولتی دریافت کنند که البته، این امر، مستلزم این است که مالک، نسبت به درخواست ثبت نام کارت سوخت، از طریق روش های مخصوص این امر، اقدام نماید. 

 

لذا، در مقاله حاضر، سامانه، مدارک لازم و نحوه و امکان ثبت نام کارت سوخت المثنی و جدید، با سیستم کامپیوتر و از طریق سایت درخواست اینترنتی و آنلاین با موبایل، بررسی گردیده و پس از ذکر درخواست کارت سوخت المثنی و مراحل ثبت نام این کارت برای خودرو های تعویض پلاک شده، در خصوص امکان ثبت نام آن، از طریق دولت همراه و نیز اپلیکیشن ثبت نام کارت سوخت توضیح داده شده و به ثبت نام کارت سوخت خودرو صفر پرداخته شده است.

سامانه ثبت نام کارت سوخت

با توجه به الکترونیکی شدن اکثر امور و امکان درخواست صدور برخی مدارک، از طریق اینترنت، پرسشی که مطرح می گردد، این است که آیا در خصوص کارت سوخت بنزین و گازوئیل، برای موتور سیکلت، خودرو و.. نیز چنین امکانی از سوی شرکت نفت و نهادهای ذی صلاح فراهم آمده یا خیر و در صورت مثبت بودن پاسخ، آدرس سامانه ثبت نام کارت سوخت شرکت نفت، چیست؟

 

در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، تا بنابر توافق صورت گرفته، بین شرکت پژوهش و توسعه ناجی و شرکت ملی پخش فرآورده‌ های نفتی، سامانه ای تحت عنوان "سامانه ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت" به آدرس اینترنتی fcs.niopdc.ir نیز ایجاد گردیده است. کلیه دارندگان خودروهای نوشماره می‌ توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی fcs.niopdc.ir نسبت به ثبت درخواست کارت سوخت خود اقدام کنند.

 

با اینکه امکان ثبت درخواست از طریق سامانه fcs.niopdc.ir برای متقاضیان فراهم می باشد؛ اما با توجه به اعلام مدیر سامانه هوشمند شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی، فرایند تولید کارت سوخت، پس از دریافت اطلاعات مورد نیاز از جمله پلاک و کلید شناسایی خودرو (VIN) از سوی شرکت پژوهش و توسعه ناجی به وزارت نفت انجام می‌ شود.

 

هم چنین، متقاضیان می توانند به منظور ثبت درخواست صدور این کارت، به صورت حضوری و از طریق مراجعه به پلیس +10 نیز اقدام نمایند. شایان ذکر است، پنجره خدمات هوشمند دولت، سامانه سخا پلیس و اپ های موبایلی پلیس من، دولت همراه یا خدمات هوشمند دولت نیز، صرفا، امکان پیگیری وضعیت کارت سوخت ثبت نام شده را فراهم می آوردند و امکان ثبت نام کارت سوخت، از طریق آن ها، میسر نمی باشد.

مدارک لازم برای ثبت نام کارت سوخت

در قسمت گذشته، به معرفی سامانه ثبت نام کارت سوخت پرداخته و در این خصوص، بیان نمودیم که متقاضیان می توانند از طریق سامانه ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت به نشانی اینترنتی fcs.niopdc.ir نسبت به ثبت درخواست این کارت اقدام نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم به بیان مدارک لازم برای ثبت نام کارت سوخت بپردازیم که عبارت است از:

 

 کارت ماشینی که به نام فرد ثبت نام کننده است؛

شماره تلفن همراهی که خط آن، به نام ثبت نام کننده کارت سوخت است؛

کارت شناسایی و مدارک هویتی ثبت نام کننده کارت سوخت؛

برگ سبز خودرو در خصوص خودرو های تعویض پلاک شده که طبق قانون جدید انتقال سند خودرو، در حکم سند رسمی ماشین است.

 

در خصوص کارت سوخت ذکر این نکته الزامی است که هنگام فروش خودرو، کارت سوخت همراه سایر مدارک باید به خریدار تحویل داده شود و این تصور که کارت سوخت به اسم مالک است و روی خودرو نباید جا به‌ جا شود؛ اشتباه است. بنابراین این کارت سوخت نیز به خریدار تحویل داده می شود.

 

ابطال کارت سوخت، با مراجعه به دفاتر پلیس 10+ و ارائه مدارک لازم، اعم از مدارک هویتی مالک و مدارک مربوط به وسلیه نقلیه، ممکن و میسر می باشد. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص چگونگی و نحوه ابطال کارت سوخت، می توانند مقاله ای که با همین عنوان در قسمت زیر آمده است را مطالعه نمایند.

نحوه ثبت نام کارت سوخت

در بخش های پیشین مقاله به معرفی سامانه ثبت نام کارت سوخت پرداخته و مدارک لازم در این خصوص، را بیان نمودیم. از آن جا که ممکن است، برخی افراد با مراحل و نحوه ثبت نام کارت سوخت آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان فرآیند ثبت نام این کارت اختصاص داده شده است.

 

در توضیح ثبت نام کارت سوخت به صورت غیر حضوری باید گفت، علی رغم انتشار اخبار مختلف، مبنی بر اینکه امکان ثبت نام کارت سوخت، از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و اپ موبایلی آن، همچنین اپلیکیشن دولت همراه یا شماره گیری کد دستوری #4* وجود دارد، در حال حاضر، زیر ساخت هیچ کدام از طرق مذکور، فراهم نشده است.

 

در واقع، افراد، تنها می توانند، مواردی چون وضعیت کارت سوخت یا اعتبار آن را در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، اپ موبایلی آن یا از طریق دیگر سایت ها که به سامانه و سایت کارت سوخت المثنی و جدید، معروف هستند، مشاهده نمایند. با این حال؛ متقاضیان می توانند به منظور ثبت درخواست کارت سوخت، به سامانه ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت مراجعه نمایند.

 

هر چند که امکان ثبت درخواست، در این سامانه برای متقاضیان فراهم می باشد، اما همانطور که پیش تر بیان شد، تولید کارت سوخت از این طریق، منوط به دریافت اطلاعات از سوی شرکت پژوهش و توسعه ناجی به وزارت نفت خواهد بود. به منظور ثبت درخواست اینترنتی، متقاضیان می بایست نشانی اینترنتی fcs.niopdc.ir را در مرورگر خود وارد نموده و گزینه ورود به سیستم و ثبت نام را برگزینند.

 

ثبت نام کارت سوخت

 

پس از آن، در صورتی که فرد پیش از این در سامانه ثبت نام ننموده است؛ لازم است که گزینه ورود را انتخاب نموده و پس از درج اطلاعات خواسته شده، گزینه ورود به سیستم را برگزیند.

 

سامانه ثبت نام کارت سوخت

 

اما در صورتی که فرد تاکنون در سایت ثبت نام ننموده است، لازم است که در ابتدا، در سایت ثبت نام نماید. این امر از طریق انتخاب گزینه ثبت نام حقیقی امکان پذیر می باشد.

 

درخواست اینترنتی کارت سوخت

 

از ورود به صفحه حساب کاربری، متقاضی می تواند سایر مراحل ثبت نام کارت سوخت را انجام دهد. هم چنین، همانطور که پیش تر بیان شد، امکان ثبت نام کارت سوخت به صورت حضوری هم امکان پذیر می باشد. در این راستا؛ تمامی متقاضیان ثبت نام و دریافت این کارت، باید به دفاتر پلیس +10 در سراسر کشور و نه دفاتر پیشخوان دولت، مراجعه نموده و پس از تحویل مدارک مورد نیاز و پرداخت هزینه های لازم، اقدام به ثبت نام کارت سوخت المثنی و یا جدید، نمایند.

 

ثبت نام کارت سوخت اینترنتی و آنلاین

در قسمت پیشین مقاله، به معرفی سامانه ثبت نام کارت سوخت، پرداخته و مدارک و نحوه ثبت نام را ارائه نمودیم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح ثبت نام کارت سوخت اینترنتی و آنلاین بپردازیم.

 

دولت در راستای اجرای تکالیف خود مطابق با تبصره 14 قانون بودجه، نسبت به امضای تفاهم نامه ایجاد سامانه بر خط ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت، بین شرکت پژوهش و توسعه ناجی و شرکت ملی پخش فرآورده‌ های نفتی اقدام نموده است. در حال حاضر، کلیه دارندگان خودروهای نوشماره می‌ توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی fcs.niopdc.ir مطابق با راهنمای تصویری قید شده در قسمت قبلی مقاله، نسبت به ثبت درخواست کارت سوخت خود اقدام کنند.

 

هم چنین، برخلاف اخبار منتشر شده در سایت های دیگر، مبنی بر امکان نام نویسی کارت سوخت آنلاین و اینترنتی، از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، اپلیکیشن دولت همراه، شماره گیری کد دستوری #4* و... تا زمان نگارش این مقاله، چنین گزینه ای برای نام نویسی کارت سوخت در روش های بالا، پیش بینی نشده است.

 

سایت ثبت نام کارت سوخت با موبایل

در تیترهای قبلی مقاله، در خصوص نحوه درخواست صدور کارت سوخت، مرجع ذی صلاح این امر برای مراجعه و سامانه درخواست کارت سوخت، توضیحات کافی و لازم، ارائه گردید. در این تیتر از مقاله، سایت ثبت نام کارت سوخت با موبایل، بررسی و پیرامون امکان ثبت نام و درخواست کارت سوخت، از طریق این سایت ها، توضیح داده خواهد شد.

 

با توجه به اینکه بسیاری از مراکز دولتی، نظیر قوه قضاییه، اپلیکیشن ها و سایت های موبایلی مخصوصی نظیر سامانه ثنا و اپ عدالت همراه را برای تسهیل انجام امور مراجعین خود، طراحی کرده اند، ممکن است که این پرسش، برای بسیاری از متقاضیان مطرح گردد که؛

 

آیا شرکت نفت و دولت نیز، سایت درخواست اینترنتی کارت سوخت با موبایل را، طراحی و راه اندازی نموده اند یا خیر؟ در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، که سامانه ثبت درخواست کارت هوشمند سوخت به آدرس اینترنتی fcs.niopdc.ir به منظور ثبت نام درخواست کارت، در دسترس می باشد. 

 

درخواست کارت سوخت المثنی

بسیاری از افراد ممکن است که کارت سوخت خود را به دلایل مختلف مفقود یا از دست داده، و برای آن ها این سوال مطرح شود که آیا امکان ثبت درخواست کارت سوخت المثنی وجود دارد یا خیر؟ و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است؛ مراحل و نحوه آن به چه صورتی می باشد؟

 

در پاسخ به پرسش فوق؛ می بایست بیان نمود که بله، امکان ثبت درخواست دریافت مجدد کارت سوخت برای افراد میسر می باشد. به این منظور، متقاضیان می بایست به صورت حضوری به دفاتر پلیس +10 مراجعه نموده و درخواست خود را ثبت نماید. توجه به این نکته ضروری است که به منظور درخواست کارت سوخت المثنی، حضور مالک وسیله ضروری بوده و در صورت عدم حضور مالک، ارائه وکالت‌ نامه‌ ای که در آن کلمه کارت سوخت به صراحت ذکر شده باشد؛ ضروری است.

 

هم چنین ارائه و به همراه داشتن مدارک موردنیاز، نظیر بیمه نامه ماشین، اصل و کپی کارت و برگ سبز خودرو، شناسنامه یا کارت ملی مالک یا وکیل ایشان جهت احراز هویت، آدرس کامل پستی به همراه کد پستی و شماره ملی مالک در صورت تغییر آدرس مالک ضروری است. ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای خودروهای با پلاک قدیمی کارت المثنی صادر نمی‌ گردد. هم چنین، امکان ثبت درخواست کارت سوخت المثنی از طریق ثبت‌ نام در سایت fcs.niopdc.ir فراهم بوده، اما تولید کارت، از طریق سامانه مذکور، نیازمند دریافت اطلاعات تکمیلی از سوی شرکت پژوهش و توسعه ناجی است.

 

ثبت نام کارت سوخت خودرو تعویض پلاک شده

از آن جایی که با خرید خودرو دست دوم، خریدار جدید می بایست فرآیند تعویض پلاک را برای خودرو خود صورت دهد، این پرسش مطرح می شود که آیا میتوان برای دریافت مجدد کارت سوخت خودرو تعویض پلاک شده، اقدام نمود یا خیر؟ و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است، مراحل و نحوه ثبت نام کارت سوخت خودرو تعویض پلاک شده، چگونه است؟

 

در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که، بله، امکان ثبت درخواست کارت سوخت خودرو تعویض پلاک شده، برای متقاضیان فراهم می باشد. باتوجه به این که ممکن است مالک قبلی، پس از فروش خودرو، از تحویل کارت سوخت، خودداری کرده و اقدام به ابطال آن نماید، مالک جدید می بایست، بعد از طی شدن پروسه تعویض پلاک، به صورت حضوری، به دفاتر پلیس +10، مراجعه و تقاضای بررسی وضعیت کارت سوخت را نماید.

 

چنانچه مالک قبلی، اقدام به سوزاندن و ابطال کارت سوخت ننموده باشد، بعد از تعویض پلاک، به صورت سیستمی، درخواست انتقال و صدور کارت سوخت، به نام مالک جدید، در سیستم، ثبت بوده و پس از طی مراحل، کارت سوخت، به صورت خودکار، به آدرس پستی فرد، ارسال خواهد شد.

 

اما، در صورتی که مالک قبلی، اقدام به ابطال و سوزاندن کارت سوخت نموده باشد، مالک جدید، باید، مدارک و اطلاعات لازم، اعم از، اطلاعات پستی دقیق، شماره همراه، کارت ماشین و ... که به نام خود او بوده را به دفاتر پلیس +10، تحویل و تقاضای صدور کارت سوخت را نماید. در این شرایط، پس از بررسی مدارک و درخواست، کارت سوخت، صادر و به آدرس پستی فرد، ارسال می گردد.

 

توجه به این نکته ضروری است که کارت سوخت خودروهایی که از سال 1402، به صورت صفر از شرکت خودرو سازی خریداری می گردند، به صورت خودکار به درب منزل افراد، فرستاده نمی شود و مالکین باید برای درخواست صدور این کارت، با در دست داشتن مدارک، حضورا به دفاتر پلیس +10، مراجعه کنند.

 

اپلیکیشن ثبت نام کارت سوخت

با توجه به این که در حال حاضر، اکثر خدمات و امکانات نهادها و سازمان های مختلف، با کمک موبایل و تلفن همراه، نیز قابل دریافت می باشد، ممکن است که این سوال، در ذهن برخی مخاطبان مطرح شود که آیا، برنامه ای تحت عنوان "اپلیکیشن ثبت نام کارت سوخت" راه اندازی شده است یا خیر؟

 

در پاسخ به پرسش فوق؛ می بایست بیان نمود که تاکنون، اپلیکیشن یا برنامه ای به منظور ثبت نام کارت سوخت، راه اندازی نشده و افراد نمی توانند با نصب برنامه بر روی گوشی خود، اقدام به ثبت درخواست صدور کارت سوخت از طریق برنامه و اپ موبایلی نمایند.

 

سایت نوبت دهی اینترنتی دفاتر پلیس +10، سایتی است که متقاضیان دریافت گذرنامه، می توانند با ورود به سامانه آن، برای گرفتن نوبت از دفاتر مزبور، اقدام نمایند. متقاضیان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر، در خصوص جزئیات این سامانه، به مطالعه مقاله زیر اقدام نمایند.

 

نحوه ثبت نام کارت سوخت در دولت همراه

دولت همراه، عنوان اپلیکیشنی است که از سوی دولت، طراحی و راه اندازی شده و قابلیت نصب بر روی تلفن همراه دارای سیستم اندروید و ios را دارد. در این اپلیکیشن متقاضی می تواند به درگاه هایی چون تامین اجتماعی، سایت سازمان امور مالیاتی کشور، سایت اداره پست و... متصل شده و اقدام به استفاده از خدمات سایت های مذکور نماید.

 

از جمله پرسش های متداولی که برای افراد متقاضی کارت سوخت مطرح می شود، این است که که آیا، امکان ثبت نام کارت سوخت و پیگیری کارت سوخت نیز از طریق این اپ موبایلی دولت همراه، میسر است یا خیر و در صورت ممکن بودن، نحوه ثبت نام کارت سوخت در دولت همراه، به چه شکل بوده و متقاضی باید، چه مراحلی را در اپلیکیشن، طی نماید؟

 

در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، خیر، در حال حاضر، امکان ثبت نام کارت سوخت، در اپلیکیشن موبایلی دولت همراه وجود ندارد و متقاضیان، باید به صورت حضوری، به دفاتر پلیس +10، مراجعه کنند یا از طریق سامانه ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت اقدام کنند.

 

ثبت نام کارت سوخت خودرو صفر

در قسمت های پیشین مقاله به سامانه، مدارک و نحوه ثبت نام کارت سوخت پرداخته و امکان ثبت درخواست این کارت را در اپلیکیشن دولت همراه بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح این پرسش بپردازیم که نحوه ثبت نام کارت سوخت خودرو صفر به چه صورت می باشد و متقاضیان به چه صورت می توانند فرم ثبت نام کارت سوخت را تکمیل نمایند.

 

در خصوص فرآیند ثبت نام کارت سوخت خودرو صفر می بایست بیان نمود که کارت سوخت خودروهایی که از سال 1402، به صورت صفر از شرکت خودرو سازی خریداری می گردند، به صورت خودکار به درب منزل افراد، فرستاده نمی شود و مالکین باید برای درخواست صدور این کارت ها اقدام نمایند.

 

کلیه دارندگان خودروهای نوشماره می توانند به منظور ثبت درخواست این کارت به "سامانه ثبت درخواست صدور کارت هوشمند سوخت" به آدرس اینترنتی fcs.niopdc.ir مراجعه نموده و درخواست آنلاین کارت سوخت خود را ثبت نمایند. هم چنین، امکان دریافت کارت سوخت، از طریق دفاتر پلیس +10 نیز میسر می باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت نام کارت سوخت در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت نام کارت سوخت پاسخ دهند.