سفته الکترونیک بانک آینده سند حقوقی آنلاین است که از طریق بانک آینده صادر شده و به موجب آن، صادرکننده سفته، متعهد می شود که در زمان مشخصی، مبلغ توافقی سفته را به شخص گیرنده پرداخت نماید. امکان خرید و دریافت و هم چنین، استعلام این نوع سفته، از طریق سامانه بانک آینده و نرم افزارهای آن، امکان پذیر است.
برای مشاوره دریافت و استعلام سفته الکترونیک بانک آینده
برای مشاوره دریافت و استعلام سفته الکترونیک بانک آینده
سفته در کنار برات و چک از جمله اسناد تجاری می باشد که قانون گذار در مواد مختلف قانون تجارت و سایر قوانین مرتبط، نسبت به بیان احکام و ضوابط و آثار آن اقدام نموده است. با شیوع بیماری کرونا و لزوم انجام امورات بانکی به صورت غیر حضوری، وزارت امور اقتصادی و دارایی، اقدام به ایجاد سندی تحت عنوان سفته الکترونیکی نمود.
در حال حاضر سفته الکترونیکی تنها از طریق بانک های خاصی، نظیر بانک آینده، صادر می گردد. به منظور صدور سفته الکترونیکی از طریق این بانک، لازم است که متقاضی با روند و فرآیند صدور سفته از این بانک و نیز، سامانه آن آشنایی داشته باشد، که این امر، اهمیت اطلاع از جزئیات سفته الکترونیک را دو چندان می نماید.
از این رو، در مقاله حاضر، توضیح داده خواهد شد که سفته الکترونیک بانک آینده چیست و مدارک لازم برای دریافت آن چه می باشد؛ سپس، سامانه خرید و دریافت این سند تجاری و چگونگی خرید، صدور و استعلام آن از سایت سامانه، بررسی می گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
قبل از پاسخ به این پرسش که سفته الکترونیک بانک آینده چیست؛ لازم است که در ابتدا، توضیحاتی در رابطه با سفته و نوع خاص آن، یعنی سفته الکترونیک ارائه شود. در قانون سفته، از سفته با عنوان فته طلب یاد می شود و مواد 307 تا 309 قانون تجارت، به آن اختصاص داده شده است.
مطابق با ماده 307 این قانون، فته طلب یا سفته سندی است که به موجب آن امضاء کننده تعهد می کند مبلغی در موعد معین یا عندالمطالبه در وجه حامل یا شخص معین و یا به حواله کرد آن شخص، کارسازی نماید. در حال حاضر، این سند می تواند به دو صورت دستی و الکترونیکی تهیه شود.
سفته الکترونیکی، یک سند حقوقی آنلاین است که به موجب آن صادرکننده سفته الکترونیک، متعهد می شود که در زمان مشخصی، مبلغ توافقی سفته را به شخص گیرنده (حقیقی یا حقوقی) پرداخت نماید. سفته الکترونیک از لحاظ اثر حقوقی برابر سفته کاغذی بوده و از این نظر تفاوتی میان آن ها وجود ندارد.
بانک آینده نیز هم گام با راه اندازی سفته و برات الکترونیکی در سطح کشور، با هدف فراهم آوردن ابزار لازم برای ارائه خدمات الکترونیکی سریع و دقیق به عموم مردم در عرصه بانکی کشور، اقدام به صدور سفته الکترونیکی نموده است. با توجه به مباحث فوق، می توان بیان داشت که سفته الکترونیک بانک آینده سند حقوقی آنلاین است که از طریق بانک آینده صادر شده و به موجب آن صادرکننده سفته الکترونیک، متعهد می شود که در زمان مشخصی، مبلغ توافقی سفته را به شخص گیرنده (حقیقی یا حقوقی) پرداخت نماید.
اجرای تمامی فرآیندهای مرتبط در بستر امضای دیجیتال، اصالت و اعتباربخشی با امضای دیجیتال، جلوگیری از جعل و سواستفاده های احتمالی و همچنین، صرفه جویی در مصرف کاغذ از جمله مزایای سفته الکترونیک صادر شده توسط بانک آینده می باشد.
در قسمت گذشته، در خصوص تعریف و ماهیت سفته الکترونیک بانک آینده توضیحاتی را ارائه نموده و بیان کردیم که سفته، سند تجاری الکترونیکی است که از طریق بانک آینده صادر شده و به موجب آن صادرکننده، متعهد است که در زمان معین شده، مبلغ توافقی سفته را به شخص گیرنده پرداخت نماید. در این بخش از مقاله قصد داریم تا مدارک لازم برای دریافت سفته الکترونیک بانک آینده را بیان نماییم که شامل اسناد زیر می شود:
مدارک هویتی متقاضی صدور سفته الکترونیکی نظیر کد ملی، شماره موبایل ثبت شده در بانک آینده، آدرس، کدپستی و...
مدارک و اسناد مربوط به اطلاعات حساب بانکی موجود در بانک آینده
ثبت نام در سامانه بانک آینده و دریافت رمز عبور
مدارک مثبت داشتن حساب بانکی در بانک آینده
مدارک و اسناد مربوط به اطلاعات گیرنده سفته (شناسه ملی، شماره همراه، آدرس و...)
داشتن امضای الکترونیکی این بانک
همانطور که در قسمت فوق، مشاهده می شود، یکی از اسناد لازم برای دریافت سفته الکترونیک بانک آینده، داشتن امضای الکترونیک این بانک می باشد. کلیه افراد حقیقی، حقوقی، نمایندگان شرکت ها و صاحبان امضای بانک آینده می توانند با مراجعه به شعب این بانک؛ پس از احراز هویت حضوری، گواهی امضای دیجیتال خود روی توکن سخت افزاری را دریافت نموده؛ و برای امضای اسناد الکترونیکی مالی و غیرمالی، من جمله سفته الکترونیک در بستر امن، از آن بهره برداری نمایند.
یکی از پرسش هایی که برای متقاضیان سفته الکترونیک بانک آینده مطرح می شود؛ این است که آیا سامانه ای برای ثبت درخواست سفته الکترونیک این بانک، فراهم شده است یا خیر و از طرف دیگر، اگر پاسخ به این پرسش، مثبت است، نشانی و آدرس این سامانه چه می باشد؟
در پاسخ به این پرسش که آیا سامانه ای برای ثبت درخواست سفته الکترونیک وجود دارد یا خیر، باید گفت که بله، کلیه افرادی که شرایط و مدارک لازم برای ثبت درخواست سفته الکترونیک این بانک را دارند، می توانند از طریق ورود به سامانه سفته الکترونیک بانک آینده، به نشانی ba24.ir نسبت به پرداخت قیمت سفته و خریداری آن اقدام نمایند.
به منظور ورود به این سایت، شخص باید آدرس ba24.ir را در مرورگر خود وارد نموده و به صفحه اصلی سامانه بانک آینده وارد شود. پس از آن، متقاضی باید از منوی بالای صفحه و بخش ابزارها، به انتخاب گزینه سفته و برات الکترونیکی اقدام کرده تا به صفحه ثبت درخواست ارجاع داده شود.
در بخش های پیشین مقاله توضیحات جامع و کاملی در خصوص ماهیت سفته الکترونیک بانک آینده و مدارک لازم برای آن و همچنین سامانه ثبت درخواست ارائه گردید و بیان شد که افراد به منظور ثبت درخواست سفته الکترونیک خود، می بایست با دارا بودن شرایط و اسناد مورد نیاز، به سایت بانک آینده مراجعه نمایند. از آن جایی که ممکن است برخی اشخاص با نحوه دریافت و خرید سفته الکترونیک بانک آینده آشنایی نداشته باشند؛ در این بخش از مقاله، فرآیند ثبت درخواست در این بانک، به همراه راهنمای تصویری ارائه گردیده است.
به منظور دریافت و خرید سفته الکترونیک بانک آینده، شخص می بایست آدرس سامانه این بانک به نشانی ba24.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق با تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن داوطلب باید از منوی بالای سایت، گزینه ابزارها را انتخاب نماید.
در مرحله بعدی، متقاضی می بایست گزینه سفته و برات الکترونیک را که نوعی از اسناد تجاری هستند، از این قسمت انتخاب نماید.
پس از آن، برای این که روند ثبت درخواست سفته الکترونیکی آغاز گردد، متقاضی باید گزینه «درخواست برات/سفته الکترونیکی» را از صفحه نمایش داده شده، انتخاب نماید.
برای این که شخص بتواند با استفاده از این سامانه، اقدام به خرید سفته الکترونیکی نماید، باید از پیش، در بانک آینده حساب داشته باشد و در سامانه آن ثبت نام نماید. در صورتی که شخص در این سامانه، ثبت نام نموده است، لازم است که از طریق گزینه «ثبت نام» که در قسمت پایین سایت قرار گرفته است، نسبت به نام نویسی در این سایت اقدا نماید. در غیر این صورت و داشتن حساب کاربری، داوطلب باید گزینه ورود با رمز عبور را انتخاب کرده و پس از وارد کردن رمز عبور، به حساب کاربری خود وارد شود.
پس از ورود به سامانه، شخص باید گزینه «درخواست سفته» و سپس «درخواست سفته جدید» را انتخاب کند.
در مرحله بعدی، شخص باید اطلاعات خود را به عنوان «صادرکننده سفته» و اطلاعات گیرنده را در قسمت «گیرنده سفته» وارد نماید.
پس از آن، شخص باید هزینه سفته ای را که ثبت نموده، پرداخت نماید تا وارد مرحله بعد شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که سفته های خریداری شده را با امضای الکترونیکی امضا نماید. برای فعال نمودن گزینه امضای الکترونیک، شخص باید با مراجعه به شعب این بانک و پس از احراز هویت حضوری، گواهی امضای دیجیتال خود روی توکن سخت افزاری را دریافت نماید.
پس از آن، شخص باید بر روی فایل سفته ای که خریده، کلیک نموده و گزینه «امضا» را بزند. پس از آن شخص لازم است که امضای الکترونیکی خود را بر روی روی سفته ثبت کند. بعد از ثبت موفقیت آمیز امضای الکترونیکی روی سفته، شخص باید گزینه «نهایی سازی» را زده تا مهر وزارت دارایی بر روی سفته نمایان گردد.
بر روی سفته الکترونیک بانک آینده، مبلغ سفته (به رقم و حروف)، مشخصات گیرنده و صادر کننده سفته و امضای الکترونیک شخص درج گردیده است. بعد از خرید و امضای سفته الکترونیکی، شخص می تواند فایل پی دی اف سفته را از سامانه سفته الکترونیکی بانک آینده دانلود نماید.
یکی از سوالاتی در حین صدور سفته الکترونیکی برای افراد مطرح می شود این است که آیا امکان استعلام این نوع سفته، برای افراد وجود دارد خیر؟ به جهت پاسخگویی به این پرسش، در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح امکان استعلام سفته الکترونیک بانک آینده و نیز، نحوه آن بپردازیم.
در پاسخ به این پرسش که آیا امکان استعلام سفته الکترونیک بانک آینده برای افراد مهیا می باشد یا خیر؛ می توان پاسخ داد که بله، امکان پیگیری و استعلام سفته های صادر شده از این بانک، از طریق مراجعه به سامانه و نرم افزارهای بانک آینده فراهم می باشد و افراد می توانند نسبت به استعلام سفته الکترونیک صادره اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دریافت و استعلام سفته الکترونیک بانک آینده در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت و استعلام سفته الکترونیک بانک آینده پاسخ دهند.
برای مشاوره دریافت و استعلام سفته الکترونیک بانک آینده
برای مشاوره دریافت و استعلام سفته الکترونیک بانک آینده
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©