بیمه خدمات درمانی به منظور تحت پوشش قرار دادن تمام گروه ها و افراد جامعه که متقاضی این بیمه هستند، ایجاد گردیده است. سایت ثبت نام بیمه خدمات درمانی در واقع همان سایت بیمه سلامت می باشد. امکان دریافت استعلام و نسخه الکترونیک این نوع بیمه با کد ملی از سایت بیمه سلامت و نیز، کد دستوری فراهم است.
برای مشاوره انواع و سایت بیمه خدمات درمانی
برای مشاوره انواع و سایت بیمه خدمات درمانی
توسعه نظام بیمه سلامت کشور، یکی از مهم ترین فرامین مورد تاکید در سیاست های کلی مقام معظم رهبری، قانون برنامه پنجم توسعه و یکی از اهداف اصلی نهادهای قانون گذاری در کشور می باشد. به منظور توسعه و تعمیم خدمات بیمه ای و دستیابی کلیه افراد به امکانات درمانی مناسب، بیمه ای تحت عنوان بیمه خدمات درمانی در سال 1373، به تصویب مجلس رسید.
یکی از پرسش هایی که ممکن است در این راستا، برای افراد مطرح شود این است که بیمه خدمات درمانی چیست و دارای چه انواعی می باشد. از آن جایی که تحت پوشش قرار گرفتن این نوع بیمه، مانند سایر خدمات بیمه ای، مستلزم رعایت شرایط و فراهم آوردن مدارک مورد نیاز می باشد، اطلاع از جزئیات بیمه خدمات درمانی امری ضروری به نظر می رسد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که بیمه خدمات درمانی چیست و انواع آن چه می باشد؛ به معرفی سایت این نوع بیمه بپردازیم. سپس در خصوص مدارک لازم و نحوه ثبت نام بیمه خدمات درمانی صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ استعلام بیمه خدمات درمانی با کد ملی و نحوه دریافت نسخه الکترونیک آن ارائه خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
به منظور توسعه و تعمیم بیمه خدمات درمانی و اعمال وظایف سیاست گذاری، برنامه ریزی، ایجاد هماهنگی های اجرایی هدایت، نظارت و ارزشیابی سطح کمی و کیفی، بیمه خدمات درمانی در سال 1373 و در چهارچوب قوانین بیمه ای کشور، در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل گردید.
بنابراین، در پاسخ به این پرسش که بیمه خدمات درمانی چیست؛ می توان پاسخ داد که بیمه خدمات درمانی به منظور تحت پوشش قرار دادن تمام گروه ها و افراد جامعه که متقاضی بیمه خدمات درمانی هستند، ایجاد گردیده تا از این طریق، خدمات پایه سلامت به طور یکسان، در اختیار افراد قرار گیرد. افراد می توانند در کنار بیمه پایه خدمات درمانی، از بیمه تکمیلی درمان نیز استفاده نمایند.
به منظور تامین موجبات و امکانات بیمه خدمات درمانی کارکنان دولت، افراد نیازمند، روستاییان و سایر گروه های اجتماعی، سازمان بیمه خدمات درمانی به موجب قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور، ایجاد گردید که البته این نهاد، در سال 1390 به سازمان بیمه سلامت ایران تغییر نام یافت.
در حال حاضر، بیمه خدمات درمانی اختیاری است، اما به عنوان بیمه پایه در برخی سازمان ها به صورت اجباری استفاده می شود که از جمله آن می توان به برخی از سازمان های دولتی و آموزش و پرورش اشاره نمود. بیمه خدمات درمانی دارای انواع مختلفی نیز می باشد که در قسمت بعدی مقاله به آن پرداخته خواهد شد.
در قسمت گذشته، به این سوال که بیمه خدمات درمانی چیست؛ پاسخ داده و بیان نمودیم که این نوع بیمه، به منظور تحت پوشش قرار دادن تمام گروه ها و افراد جامعه که متقاضی بیمه خدمات درمانی هستند؛ ایجاد گردیده است. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به بیان انواع بیمه خدمات درمانی بپردازیم که شامل موارد زیر می شود:
خدمات درمانی همگانی: ثبت نام بیمه خدمات درمانی همگانی، برای دهک های اول تا سوم به صورت رایگان انجام می شود و آن ها حق بیمه ای نمی پردازند. دهک های چهارم تا ششم هم می توانند با پرداخت درصدی از حق بیمه مصوب، در بخش بیمه سلامت همگانی، از مزایای این نوع بیمه استفاده کنند.
بیمه روستاییان، عشایر و شهرهای زیر بیست هزار نفر: افرادی که در روستا اقامت داشته، خود و افراد تحت تکفل آن ها دارای پرونده سلامت فعال در خانه بهداشت روستا باشند و همچنین، عشایرانی که دارای تاییدیه اداره امور عشایر استان بر فرم بيمه نامه باشند؛ تحت پوشش این بیمه قرار خواهند گرفت. البته، ساکنان شهرهای با جمعیت کمتر از 20 هزار نفر نیز با ارائه تاییدیه مرکز بهداشتی، سند مالکیت یا اجاره نامه و ارائه یکی از قبض های آب، برق، گاز و... تحت پوشش این بیمه قرار می گیرند.
کارکنان دولت: کلیه کارکنان دولت مشمول قانون استخدام کشوری و مشمولین ماده 5 قانون محاسبات عمومی کشور و ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری که کسورات بازنشستگی آن ها به صندوق بازنشستگی کشوری واریز می شود؛ از تاریخ استخدام (رسمی و پیمانی) تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار می گیرند.
خدمات درمانی ایرانیان: کارکرد این نوع بیمه همانند خدمات درمانی همگانی بوده با این تفاوت که، بخش اعظم حق بیمه به عهده ی متقاضی و دهک های هفتم تا دهم می باشد. دریافت بیمه خدمات درمانی ایرانیان برای دهک های هفتم تا دهم با پرداخت بخش درصدی از حق بیمه مصوب در بخش بیمه ایرانیان، ممکن می گردد.
سایر اقشار: برقراری پوشش بیمه ای برای سایر گروه های اجتماعی که در زمره صندوق های کارکنان دولت، روستاییان، بیمه سلامت همگانی و ایرانیان قرار نمی گیرند، در این صندوق امکان پذیر می گردد.
بیماران خاص: بیماران خاص گروهی از افراد تحت پوشش بیمه های پایه سلامت هستند که دچار یکی از بیماری های صعب العلاج هموفیلی، تالاسمی، دیالیز (اعم از خونی یا صفاقی)، ام اس و یا پیوند کلیه می باشند. این بیماران بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، به دلیل هزینه های بالا و عدم درمان بیماری تا پایان عمر، مشمول دریافت کمک های دولت برای درمان صرفا بیماری خاص خویش می باشند.
بنابراین، می توان به طور کلی بیان نمود که شش نوع بیمه خدمات درمانی، شامل خدمات درمانی همگانی، خدمات درمانی ایرانیان، بیمه روستاییان، عشایر و شهرهای زیر بیست هزار نفر، کارکنان دولت، بیماران خاص و سایر اقشار می شود که افراد می توانند با توجه به شرایط خود، نسبت به تحت پوشش قرار گرفتن یکی از این بیمه ها اقدام نمایند.
از جمله از سوالاتی که ممکن است در ذهن برخی افراد مطرح شود این است که آیا برای ثبت نام و پیگیری بیمه خدمات درمانی سایتی طراحی شده است یا خیر؛ و در صورت مثبت بودن پاسخ به این پرسش، آدرس سامانه آن چه می باشد؟ از این رو، این بخش از مقاله به توضیح سایت بیمه خدمات درمانی اختصاص داده شده است.
در حال حاضر، همانطور که پیش تر اشاره گردید، سازمان بیمه خدمات درمانی در سال 1390، به سازمان بیمه سلامت ایران تغییر نام یافت و سایت آن نیز، هم اکنون با نام سامانه بیمه سلامت ایران، در حال فعالیت می باشد. آدرس سامانه بیمه سلامت ایران، به نشانی ihio.gov.ir است که بخشی از خدمات سازمان بیمه سلامت را به صورت آنلاین و اینترنتی ارائه می نمایند. این سامانه متفاوت از سامانه بیمه تامین اجتماعی می باشد.
بنابراین، هم اکنون سامانه ای تحت عنوان سایت بیمه خدمات درمانی، وجود نداشته و افراد می بایست برای پیگیری امور بیمه درمانی خود به سایت بیمه سلامت ihio.gov.ir مراجعه نمایند. در این سایت، افراد می توانند به مشاهده انواع پوشش های بیمه ای، تعهدات و تعرفه ها و نیز، قوانین و مقررات اقدام نمایند.
در قسمت های پیشین مقاله، به ماهیت و تعریف بیمه خدمات درمانی و انواع و سامانه آن پرداخته شد و بیان گردید که بیمه خدمات درمانی، خود به شش قسم مختلف طبقه بندی گردیده که افراد می توانند با توجه به شرایط خود، نسبت به تحت پوشش قرار گرفتن انواع بیمه نامه خدمات درمانی اقدام نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا لیست مدارک لازم برای ثبت نام بیمه خدمات درمانی را بیان نماییم که به شرح زیر می باشد:
کارت ملی
شناسنامه
عکس متقاضی
مدارک هویتی سرپرست خانوار
کدپستی محل سکونت
توجه به این نکته ضروری است که، از آن جایی که بیمه های خدمات درمانی، دارای انواع مختلفی می باشند، بنابراین، افراد باید مدارک لازم، مربوط به آن نوع بیمه خاص را نیز تهیه نمایند. به طور مثال؛ چنانچه فرد قصد استفاده از بیمه بیماران خاص را داشته باشند، لازم است که اسناد مثبت وجود بیماری خاص (نظیر هموفیلی، تالاسمی، دیالیز و...) و نیز مدارک مربوط به روند درمان، را نیز ارائه نمایند.
برای این که افراد تحت پوشش صندوق های بیمه درمانی قرار گیرند، لازم است که با روند و فرآیند مربوط به هر یک آشنا بوده و مطابق با مراحل ثبت نام عمل نمایند. به جهت آشنایی علاقمندان، در این بخش از مقاله؛ مراحل و نحوه ثبت نام بیمه خدمات درمانی ارائه گردیده است.
نحوه ثبت نام بیمه خدمات درمانی با توجه به نوع بیمه متفاوت بوده و میتواند فرآیندهای متنوعی را در برگیرد. برای ثبت نام بیمه روستاییان و عشایر، شخص متقاضی باید با به همراه داشتن اصل و کپی شناسنامه یا کارت ملی و افراد تحت تکفل خود، یک قطعه عکس 3 در 4، تاییدیه محل سکونت و ... به دفاتر پیشخوان طرف قرارداد با سازمان بیمه سلامت و یا دفاتر ICT مراجعه کند و از امکانات سامانه بیمه روستایی و عشایری استفاده کند. نحوه ثبت نام بیمه بیماران خاص نیز از طریق مراجعه به دفاتر پیشخوان طرف قرارداد با سازمان بیمه سلامت می باشد.
متقاضیان بیمه خدمات درمانی همگانی و بیمه خدمات درمان ایرانیان، می بایست ابتدا به ثبت نام در سامانه پوشش اجباری بیمه سلامت همگانی اقدام نماید. به منظور ثبت نام در این سامانه، شخص می بایست آدرس آن به نشانی hir.ihio.gov.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود.
چنانچه فرد فاقد هرگونه پوشش بیمه ای باشد؛ می بایست روی دکمه "ثبت نام" کلیک نماید. با کلیک بر روی دکمه "ثبت نام" فرم زیر برای کاربر نمایش داده خواهد شد:
پس از وارد کردن شماره ملی و مقدار تصویر امنیتی، شخص وارد فرم زیر شده که باید نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، جنسیت و ... را مطابق با اطلاعات خود تکمیل نماید.
پس از آن، داوطلب باید کد پستی، شهر و شهرستان محل سکونت خود را وارد کرده و بخش محل اقامت خود را در فرم زیر درج کند.
در ادامه مراحل، از متقاضی درخواست می شود که اطلاعات تمامی اعضای خانوار خود را ثبت نماید.
در مرحله بعدی، شخص با ثبت اطلاعات تمامی اعضای خانواده، به فرمی مطابق با تصویر زیر منتقل می شود.
چنانچه، شخص اطلاعات تمامی اعضای خانواده را وارد نموده است؛ می بایست با انتخاب گزینه "درخواست پوشش بیمه ای" به فرم زیر منتقل گردد.
در صورتی که مراتب مورد تایید بوده و فرد، متقاضی پرداخت الکترونیکی می باشد، لازم است با کلیک روی دکمه "پرداخت الکترونیکی" به صفحه بانک متصل شده و عملیات پرداخت را انجام دهد. پس از اتمام عملیات، پیامکی مبنی بر انجام موفق امور برای متقاضی ارسال می شود. در این مرحله، فرد می بایست در بازه زمانی اعلام شده به دفتر پیشخوان منتخب خود مراجعه و با ارائه مدارک هویتی نسبت به تحویل دفترچه بیمه خود اقدام نماید.
در صورتی که فرد، توان پرداخت حق بیمه خود را نداشته و تقاضای بهره مندی از یارانه حمایتی دولت را داشته باشد؛ می تواند با کلیک دکمه مربوطه درخواست خود را تثبت نماید. در این هنگام، پیامکی با مضمون "اطلاعات شما به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت ارزیابی وسع ارسال شده است و پس از یک ماه نتیجه به شما اطلاع رسانی خواهد شد"، برای کاربر ارسال می شود.
پس از گذشت مدت زمان اعلام شده، پیامکی مبنی بر نتیجه ارزیابی وسع از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای فرد ارسال شده و شخص می تواند به سامانه مراجعه و بر اساس نتیجه ارزیابی اقدام به برقراری پوشش بیمه ای خود کند.
در پاسخ به این پرسش که آیا امکان استعلام بیمه خدمات درمانی با کد ملی امکان پذیر می باشد یا خیر؛ باید بیان نمود که بله، افراد می توانند با داشتن اطلاعات بیمه ای خود نسبت به استعلام بیمه خدمات درمانی با کد ملی اقدام نمایند. به این منظور افراد می توانند از دو طریق اقدام نمایند. در روش اول شخص باید کد دستوری #1666* را در تلفن همراه خود شماره گیری نموده و دکمه تماس را بفشارد.
در مرحله بعد یک منو شامل چند گزینه نمایش داده می شود که بیمه شدگان بایستی گزینه اعتبار بیمه ای (گزینه یک) را وارد کرده و کلیک ارسال را انتخاب نمایند.
پس از انتخاب گزینه استعلام اعتبار صفحه جدیدی برای بیمه گذار نمایش داده می شود که بایستی کد ملی خود را در کادر مورد نظر وارد کرده و گزینه ارسال را انتخاب نمایند.
پس از دسترسی سامانه به بانک اطلاعاتی بیمه سلامت، تاریخ شروع و اتمام اعتبار بیمه سلامت نشان داده می شود.
بیمه شدگان می توانند از سایر روش های دیگر مانند مراجعه به سایت بیمه سلامت به آدرس اینترنتی bimehsalamatiranian.ir استعلام اعتبار دفترچه بیمه سلامت با کد ملی را انجام دهند. به این منظور، شخص می بایست نشانی bimehsalamatiranian.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن متقاضی باید پس از ورود به سایت بیمه سلامت، گزینه سرپرست و یا افراد زیر 18 سال در صورتی که فرد زیر 18 سال است را انتخاب کرده و کد ملی و شماره تماس خود را وارد نمایند.
پس از ثبت شماره تماس یک کد ورود برای بیمه شده ارسال می شود که در اینجا باید کد ورود را در محل مربوط وارد کرده و گزینه ورود تایید را انتخاب نماید.
در مرحله بعد اطلاعات پرونده ای فرد بیمه شده همراه با مدت زمان اعتبار بیمه سلامت نمایش داده می شود.
توجه به این نکته ضروری است که در هر کدام از روش های بالا، مدت اعتبار دفترچه بیمه نمایش داده می شود، اما استفاده از روش کد دستوری به این دلیل که نیاز به استفاده از اینترنت نداشته و با هر گوشی تلفن همراه قابل اجرا است، به کاربران توصیه می شود.
در قسمت های گذشته، توضیحات جامع و کاملی در خصوص ماهیت بیمه خدمات درمانی، انواع و سایت آن و هم چنین نحوه ثبت نام و مدارک لازم در رابطه با این موضوع اشاره گردید. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح نحوه دریافت نسخه الکترونیک بیمه خدمات درمانی بپردازیم.
به منظور دریافت نسخه الکترونیک بیمه خدمات درمانی، شخص باید مطابق راهنمای تصویری قید شده در قسمت قبل، آدرس csp.ihio.gov.ir را در مرورگر خود وارد نموده و پس از وارد کردن نام کاربری و شماره همراه و همچنین کد پیامک شده به شماره همراه خود، به صفحه اصلی حساب کاربری وارد شود.
پس از آن شخص باید از صفحه حساب کاربری و از منوی سمت راست، گزینه تاریخچه خدمت را انتخاب نماید، تا لیست نسخه های صادر شده توسط پزشکان مختلف برای وی نمایش داده شود. شخص با کلیک بر روی هر گزینه می تواند جزئیات نسخه صادر شده را نیز مطالعه کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع و سایت بیمه خدمات درمانی در کانال تلگرام عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انواع و سایت بیمه خدمات درمانی پاسخ دهند.
برای مشاوره انواع و سایت بیمه خدمات درمانی
برای مشاوره انواع و سایت بیمه خدمات درمانی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©