وام اشتغال معلولان و معتادان بهبودیافته ۱۴۰۳ با مبلغ 150 تا 300 میلیون تومان از سوی سازمان بهزیستی کشور قابل پرداخت است. نحوه دریافت این وام از طریق مراجعه حضوری و ارائه مدارک لازم به ادارات بهزیستی شهرستان ها و استان ها است و در صورت موافقت وام طی مدت کوتاهی از سوی بانک عامل پرداخت می شود.
یکی از خدمات مهمی که سازمان ها و نهاد های حمایتی باید به افراد تحت پوشش خود ارائه دهند ، وام ها و تسهیلات با شرایط مناسب است تا افراد واجد شرایط بتوانند با دریافت این تسهیلات ، نیاز های خود از جمله نیاز به شغل را تامین کنند. سازمان بهزیستی کشور به عنوان سازمانی که قشر مهمی از جامعه را تحت پوشش خود دارد نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نیاز است که تسهیلاتی جهت پرداخت به افراد تحت حمایت خود در نظر بگیرد و بدیهی است که بودجه آن از سوی دولت و بانک مرکزی تامین می شود.
معلولان و معتادان بهبودیافته از معضل اعتیاد ، قشری از جامعه هستند که از حمایت های محدودی برخوردار بوده و به دلیل شرایط خاص خود ممکن است امکان کسب درآمد و اشتغال را نداشته باشند به همین دلیل تسهیلاتی برای اعطا به این قشر از سوی سازمان بهزیستی در نظر گرفته شده است. اطلاع از جزئیات و شرایط این تسهیلات برای قشر ذکر شده ضروری و مهم است تا در صورت واجد شرایط بودن اقدام به دریافت وام کرده و سطح رفاه خود در زندگی را افزایش دهند.
در این مقاله به شرایط و مدارک لازم برای دریافت وام اشتغال معلولان و معتادان بهبودیافته در سال 1403 پرداخته خواهد شد و مبلغ این وام ذکر می شود. در ادامه نیز نحوه دریافت این وام برای اقشار تحت پوشش سازمان بهزیستی تشریح شده و توضیحاتی در خصوص بازپرداخت و کارمزد این وام ارائه می شود تا متقاضیان بهره مندی از این وام ، اطلاعات مورد نیاز خود را به صورت کامل کسب نمایند.
در شرایطی که دولت برای تمامی اقشار جامعه طرح های حمایتی و تسهیلاتی در نظر گرفته است ، توجه به قشر دارای معلولیت و معتادان بهبودیافته از معضل اعتیاد ، ضروری و مهم است. این افراد بعضا چتر حمایتی نداشته و نیازمند توجه دولت و ارگانهای مربوطه هستند. یکی از ارگان های مسئول در رابطه با این قشر از جامعه ، سازمان بهزیستی است.
اخیرا طی اقدامی ، دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور ، یک طرح تسهیلاتی برای کمک به معلولان ، معتادان بهبود یافته و زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته است. با توجه به آسیب پذیری این قشر ، شرایط سخت و پیچیده ای برای اعطای تسهیلات به این افراد مطرح نشده است. در خصوص شرایط دریافت وام اشتغال بهزیستی به معلولان و معتادان بهبودیافته 1403، تنها شرط سنی مطرح شده است.
تمامی معلولان بین 18 تا 65 سال که توانایی راه اندازی کسب و کار و اشتغال زایی را داشته باشند ، مشمول دریافت وام خواهند شد. افرادی که واجد شرایط مطرح شده باشند، می توانند با در دست داشتن مدارک لازم به اداره بهزیستی شهر یا استان خود مراجعه کرده و درخواست وام را ارائه دهند. مدارک لازم برای دریافت این وام ، نحوه ارائه درخواست و سایر جزئیات مرتبط با آن در ادامه مقاله بررسی خواهد شد.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
بدیهی است که برای دریافت انواع وام بانکی و یا وام هایی که نهاد ها و ارگان های مخلتف ارائه می دهند ، در مرحله اول نیاز به آماده سازی مدارک و تحویل آن هاست تا درخواست وام فرد متقاضی ، ثبت شود. آماده سازی صحیح مدارک لازم و ارائه آن ها ، به تسریع روند بررسی و پرداخت وام منجر می شود بنابراین مهم است که متقاضیان وام در خصوص لیست مدارک لازم دریافت هر نوع تسهیلات اطلاعات کافی داشته باشند. طبق اعلام کمیته اشتغال و کار آفرینی بهزیستی ، مدارک لازم برای دریافت وام اشتغال معلولان و معتادان بهبودیافته عبارتند از:
مدارک شناسایی و هویتی مانند کارت ملی و شناسنامه
مدرک مهارت آموزی معتبر
ارائه کارت بهزیستی متقاضی دریافت وام
در بخش قبلی مقاله در خصوص شرط سنی دریافت وام توضیح داده شد و در نتیجه با بهره گیری از شروط لازم و در دست داشتن مدارک می توان نسبت به ارائه درخواست وام اقدام کرد. پس از بررسی مدارک و شرایط متقاضی دریافت وام ، اداره بهزیستی مربوطه نسبت به صلاحیت فرد برای اخذ تسهیلات تصمیم گیری کرده و در صورت موافقت با پرداخت وام ، نیاز به معرفی یک ضامن به بانک خواهد بود که ممکن است بانک مورد نظر ، مدارکی مربوط به ضامن نیز برای ارائه درخواست کند.
وام بهزیستی معلولان و معتادان بهبودیافته در کنار قشر زنان سرپرست خانوار ، نوعی وام اشتغال زایی و کار آفرینی است. به همین علت در بخش قبلی که مربوط به مدارک لازم برای دریافت این وام بود ، ارائه گواهی مهارت آموزی معتبر به عنوان شرط دریافت وام مطرح شد. بانک مرکزی در سال 1403، دو دسته شغل را برای راه اندازی در نظر گرفته است.
مشاغل عادی و مشاغل نیازمند اعتبار بالا برای راه اندازی که 28 مورد را شامل می شود. با توجه به این که متقاضی دریافت وام چه مهارتی داشته و درصدد راه اندازی چه کسب و کاری باشد ، مبلغ وام بهزیستی برای اشتغال معلولان و معتادان بهبودیافته ۱۴۰۳ ، متغیر خواهد بود. مقرر شده است که برای راه اندازی مشاغل عادی تا سقف 150 میلیون تومان و برای مشاغل نیازمند سرمایه بالا تا سقف 300 میلیون تومان به این افراد ، تسهیلات اعطا شود.
بنابراین مبلغ وام در نظر گرفته شده برای معلولان و معتادان بهبودیافته بازه ای بین 150 تا 300 میلیون تومان را در بر می گیرد. قطعا نظارت هایی در خصوص صرف مبلغ وام اعطا شده در راستای راه اندازی کسب و کار از سوی نهاد های ذی صلاح ، صورت خواهد گرفت و بدیهی است که صرف این مبلغ در زمینه اشتغال زایی از سوی معلولان و معتادان بهبودیافته و زنان سرپرست خانوار ، چتر امنیتی برای آینده این افراد ایجاد خواهد کرد.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
افرادی که مشمول شرایط دریافت وام اشتغال زایی سازمان بهزیستی می شوند ، تمایل دارند تا در خصوص نحوه ثبت درخواست خود اطلاع داشته باشند. در حال حاضر نحوه دریافت وام اشتغال بهزیستی معلولان و معتادان بهبودیافته ۱۴۰۳ ، به صورت مراجعه حضوری و ارائه مدارک لازم به ادارات بهزیستی هر شهرستان یا استان است.
این ادارات ، کمیته ای تحت عنوان کمیته اشتغال و کارآفرینی دارند که مسئول بررسی مدارک افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی جهت تشخیص صلاحیت این افراد برای دریافت وام و تسهیلات است. طبق اعلام مسئولان مربوطه ، این کمیته در هر هفته دو بار تشکیل شده و به بررسی مدارک و شرایط متقاضیان می پردازد. بنابراین طی یک هفته شرایط متقاضیان دریافت وام بررسی شده و در صورت احراز صلاحیت ، معرفی نامه ای برای این افراد جهت ارائه به بانک عامل صادر می شود.
بانک های عامل نیز پس از معرفی ضامن معتبر از سوی متقاضی دریافت وام ، دو روز کاری بعد اقدام به پرداخت مبلغ وام به وام گیرنده خواهند کرد. در حال حاضر سامانه ای جهت ثبت درخواست وام معلولان و معتادان بهبودیافته و زنان سرپرست خانوار ، به صورت آنلاین طراحی نشده است و ارائه این درخواست ها و بررسی و رسیدگی به آن ها به شیوه حضوری و دستی صورت می پذیرد.
بانک مرکزی با تصمیم دولت در زمینه خدمت رسانی و حمایت از قشر معلول و معتادان بهبودیافته از اعتیاد ، اعتباری را به سازمان بهزیستی واگذار کرده است تا به افراد تحت حمایت خود اختصاص دهد. این سازمان با پرداخت وام به قشر تحت حمایت خود در قالب دستورالعمل های ابلاغ شده و مبالغ مشخص ، گامی در جهت تامین استقلال این افراد بر می دارد.
یکی از سوالات و دغدغه های وام گیرندگان از محل بودجه سازمان بهزیستی ، در خصوص کارمزد و بازپرداخت تسهیلات وام اشتغال معلولان و معتادان بهبودیافته است. لازم به ذکر است که این وام در کنار وام هایی که برای سایر اقشار در نظر گرفته شده است مانند وام زنان خانه دار ، خدمتی است که به زنان سرپرست خانوار هم تعلق می گیرد. افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی پس از طی مراحل ثبت درخواست و دریافت وام خود ، باید اقدام به بازپرداخت وام با کارمزد مشخص شده در زمان معین کنند.
سودی که برای این وام قرض الحسنه در نظر گرفته شده است برابر با 4 درصد بوده و برای بازپرداخت آن 7 سال یا معادل 84 ماه در نظر گرفته شده است تا وام گیرندگان فرصت کافی برای رسیدن به سوددهی در کسب و کار خود داشته و سپس وام دریافتی را باز گردانند. شرایط تسهیلات اشتغال معلولان و معتادان بهبودیافته به صورتی در نظر گرفته شده است که این افراد دغدغه ای از جهت بازپرداخت آن نداشته و بتوانند با امنیت خاطر به راه اندازی کسب و کار خود و رسیدن به استقلال مالی بپردازند.
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©