دینا / تجاری / امور بانکی / سود بانک تجارت

سود بانک تجارت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

سود بانک تجارت با نرخ های متفاوت به انواع سپرده های بانکی کوتاه مدت و بلند مدت پرداخت می شود. نرخ سود پرداختی بانک تجارت مانند سایر بانک ها، از سوی بانک مرکزی مصوب شده و از شرایط پرداخت سود هم می توان به ماندگاری سپرده به مدت حداقل زمان لازم و بیشتر بودن مبلغ سپرده از حداقل مبلغ افتتاح حساب است.

 

سپرده گذاری بانکی یکی از انواع روش های سرمایه گذاری است و به علت سودی که از سوی بانک به این سپرده ها تعلق می گیرد برای افراد مختلف سرمایه گذاری امنی محسوب می شود. طبق مصوبه بانک مرکزی ، پرداخت سود به تمام سپرده های بلند مدت و کوتاه مدت به صورت ماهانه و بر اساس حداقل مانده حساب در طول ماه ، انجام می شود.

با توجه به توضیحات گفته شده در خصوص سرمایه گذاری از طریق سپرده های بانکی ، لازم است تا افراد اطلاعات کافی در خصوص این سپرده ها و میزان سود آن ها داشته و با دید باز اقدام به تصمیم گیری نسبت به سپرده گذاری در بانک کنند. اطلاع از جزئیات پرداخت سود نیز به برنامه ریزی بهتر در خصوص استفاده از عایدی سرمایه منجر می شود.

در این مقاله به بررسی نرخ جدید سود بانک تجارت و محاسبه سود این بانک پرداخته خواهد شد و سود سپرده و سود های روزشمار و ماه شمار و سالانه این بانک بررسی خواهد شد و در ادامه توضیحاتی در خصوص زمان واریز سود سپرده بانک تجارت و عدم واریز سود این بانک ارائه خواهد شد تا خوانندگان اطلاعات لازم خود را در خصوص این مقوله کسب نمایند.

نرخ سود بانک تجارت

نرخ سود بانکی بر اساس بخشنامه بانک مرکزی و مصوبه شورای پول و اعتبار مشخص می شود و در اکثر بانک های عامل یکسان بوده و ممکن است در برخی موارد خاص ، اندکی تفاوت داشته باشد. بانک تجارت نیز جزو بانک عامل در کشور بوده که نرخ سود خود را بر اساس اعلام بانک مرکزی تعیین می کند. به عنوان مثال سود پرداختی به سپرده های کوتاه مدت عادی 5 درصد در نظر گرفته شده است.

 

نرخ سود بانک تجارت با سایر بانک های عامل مشترک بوده و برای سپرده های کوتاه مدت از 12 تا 17 و سپرده های بلند مدت از 20.5 تا 22.5 در نظر گرفته شده است. ملاک پرداخت سود برای سپرده های کوتاه مدت عادی ، حداقل مانده حساب در طول ماه است و سپرده های مدت دار نیز در صورت برداشت وجه قبل از زمان سررسید ، با نرخ شکست 1 درصدی در بانک تجارت روبرو خواهند شد.

 

آگاهی از نرخ سود بانک تجارت ، به سپرده گذاران کمک می کند تا تصمیم منطقی در خصوص سرمایه گذاری دارایی خود در بانک اتخاذ نمایند. نرخ های ذکر شده برای سپرده های بانکی به صورت ماه شمار در نظر گرفته شده و چندی است که به دستور بانک مرکزی ، سود روزشمار از سوی بانک ها پرداخت نخواهد شد. در ادامه مقاله جزئیاتی در خصوص سود بانک تجارت ارائه خواهد شد.

محاسبه سود بانک تجارت

محاسبه سود بانک تجارت و به طور کلی سود بانکی ، تحت تاثیر چند عامل است. مبلغ سپرده گذاری ، سود تعلق گرفته به حساب سپرده و تعداد روز های سپرده گذاری ، سه عامل مهم و تاثیر گذار در میزان سود نهایی هستند. برای محاسبه سود بانکی ، محاسبه گر های اینترنتی وجود دارند که با وارد کردن اطلاعات لازم ، سود نهایی را محاسبه می کنند اما، نحوه محاسبه سود سپرده بانکی از طریق فرمول آن نیز کار دشواری نبوده و به راحتی قابل انجام است. فرمول محاسبه سود سپرده های کوتاه مدت به این صورت است:

 

کمترین مانده حساب در طول ماه * تعداد روز های ماه * نرخ سود = مبلغ سود ماهانه

 

برای محاسبه سود سپرده های بلند مدت بانک تجارت نیز می توان از طریق فرمول زیر اقدام کرد :

 

مبلغ سپرده گذاری * نرخ سود تقسیم بر 12 = سود ماهانه سپرده بلند مدت

 

با استفاده از فرمول های ارائه شده و آگاهی از نرخ سود هر یک از حساب های سپرده می توان سود تعلق گرفته به سپرده خود را محاسبه کرده و یا قبل از اقدام به سپرده گذاری با انجام این محاسبه نسبت به سرمایه گذاری در بانک تصمیم گیری کرد.

سود سپرده بانک تجارت

سود بانکی یکی از روش های تشویق سرمایه گذاران به سپرده گذاری در بانک است چرا که افراد تمایل به حفظ و افزایش ارزش دارایی خود دارند. از سمت دیگر سپرده گذاری افراد به نفع بانک ها بوده و موجب کسب درآمد آن ها می شود چرا که بانک ها از محل سپرده های جمع آوری شده ، در طرح های مختلف اقتصادی سرمایه گذاری کرده و سود به دست می آورند که بخشی از آن پس از کسر حق الوکاله به سپرده گذاران پرداخت می شود.

 

به طور مختصر در بخش اول مقاله توضیحاتی در خصوص نرخ سود بانک تجارت ارائه شد. در این بخش جدولی شامل میزان سود سپرده بانک تجارت برای انواع حساب های سپرده بانکی آورده می شود. خوانندگان می توانند با توجه به این جدول ، سود سپرده های مورد نظر خود را در بانک تجارت متوجه شوند.

 

نوع سپرده نرخ سود سپرده
سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی 5 درصد
سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه سه ماهه 12 درصد
سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه شش ماهه 17 درصد
سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با سر رسید یک سال 20.5 درصد
سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با سر رسید دو سال 21.5 درصد
سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با سر رسید سه سال 22.5 درصد

 

سود های اعلام شده در جدول بالا مختص سپرده های کوتاه مدت با حداقل مبلغ سپرده گذاری 50 هزار تومان و سپرده های بلند مدت با حداقل مبلغ 1 میلیون تومان است. همان طور که پیش تر گفته شد، این درصد ها توسط بانک مرکزی تعیین شده و در بانک های مختلف ، یکسان است.

 

سود روز شمار بانک تجارت

سود بانکی روزشمار به معنای محاسبه سود بر اساس کمترین مانده حساب در طول روز است که بعدا از تجمیع این سود های روزانه ، مبلغی در انتهای ماه به حساب سپرده گذار واریز می شود. چند سال از ممنوعیت پرداخت سود روزشمار از سوی بانک های عامل به دستور بانک مرکزی می گذرد. در حال حاضر سود روز شمار بانک تجارت نیز از میان برداشته شده و نحوه پرداخت سود این بانک به سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت به صورت ماه شمار است.

 

علت ممنوعیت پرداخت سود روزشمار از سوی بانک های عامل ، فراهم بودن بستر سوء استفاده افراد سودجو بود. از آن جا که سود روزشمار به سپرده های کوتاه مدت تعلق داشت و این سپرده ها امکان برداشت در طول مدت سرمایه گذاری را دارند ، برخی افراد در طول روز دارایی خود را از سیستم بانکی خارج کرده و با آن به کسب و کار می پرداختند و در پایان روز مبلغ را مجددا به حساب سپرده خود واریز می کردند تا مشمول دریافت سود بانکی روزشمار شوند.

 

سود ماهانه بانک تجارت

اساس پرداخت سود اکثر بانک های عامل و از جمله بانک تجارت به صورت ماه شمار است. سود ماه شمار به مبنای محاسبه سود سپرده بر اساس کمترین موجودی حساب در طول یک ماه است که در پایان ماه به حساب سپرده گذار واریز خواهد شد. امکان برداشت از این سود وجود دارد، اما در صورت برداشت از اصل سپرده ، سود پرداختی با کاهشی مواجه شده که در اصطلاح بانکی به آن نرخ شکست می گویند.

 

نرخ شکست بانک تجارت یک درصد است به این معنا که به عنوان مثال اگر قبل از سررسید از یک حساب سپرده کوتاه مدت شش ماهه برداشت شود ، نرخ سود آن به جای 17 درصد معادل 16 درصد خواهد بود. آخرین سود ماه شمار در نظر گرفته شده برای سپرده های کوتاه مدت عادی 5 درصد ، سپرده های کوتاه مدت سه ماهه 12 درصد و سپرده های کوتاه مدت شش ماهه 17 درصد است. 

 

پرداخت سود بانکی ماه شمار به طور کلی در سطح کلان نیز مزایایی به همراه دارد. از جمله این مزایا می توان به کاهش حجم نقدینگی در اقتصاد اشاره کرد که موجب کاهش نرخ تورم خواهد شد. با پرداخت سود ماه شمار ، سپرده گذاران برای جلوگیری از مشمول نرخ شکست شدن ، معمولا از سپرده خود برداشت نمی کنند و حجم مبادلات و نقدینگی در گردش کنترل خواهد شد.

 

سود سالانه و بلند مدت بانک تجارت

در خصوص سود سالانه و بلند مدت بانک تجارت باید گفت این سود ، همان تجمیع سود های ماهانه است که در بخش قبلی مقاله توضیح داده شد. در صورتی که سپرده شخص از یک تا سه سال در بانک نگهداری شود ، سود سالانه به آن تعلق می گیرد که برای سپرده های یک ساله با نرخ 20.5 درصد ، دو ساله 21.5 درصد و سه ساله 22.5 درصد محاسبه خواهد شد.

 

سودی که برای سپرده های بلند مدت اعلام می شود ، در صورت عدم برداشت از مبلغ سپرده پرداخت خواهد شد و در غیر این صورت با نرخ شکست 1 درصدی در بانک تجارت مواجه خواهد شد. پس از محاسبه سود سالانه سپرده به وسیله محاسبه گر های اینترنتی و یا فرمول ارائه شده در بخش های قبلی مقاله ، با تقسیم عدد حاصل شده بر 12 سودی که ماهانه به حساب شخص واریز می شود به دست خواهد آمد.

 

سود ماهانه حاصل از سپرده گذاری بلند مدت ، قابل برداشت است. نرخ سود سالانه و بلند مدت بانک ها که از سوی بانک مرکزی مشخص می شود ، فاکتور مهمی در تصمیم گیری افراد برای سرمایه گذاری در بانک است. این نرخ بیان کننده سودی است که از سپرده گذاری در بانک نصیب سرمایه گذار می شود و با مقایسه این نرخ با سوددهی سایر سرمایه گذاری ها می توان اقدام به سپرده گذاری کرد.

 

زمان واریز سود سپرده بانک تجارت

یکی از سوالات سپرده گذاران در بانک ها در خصوص زمان واریز سود سپرده بانک تجارت و یا به طور کلی تمام بانک های عامل است. سرمایه گذاران تمایل دارند تا زمان واریز سود دارایی خود را بدانند تا برای آن برنامه ریزی صحیحی داشته باشند. اکثر بانک های عامل و از جمله بانک تجارت ، سود سپرده های خود را در پایان ماه واریز می کنند تا بتوانند از طریق حداقل مانده حساب در طول ماه ، سود تعلق گرفته را محاسبه نمایند. تاریخ دقیق واریز سود سپرده بانکی در هر ماه می تواند از طریق شعب بانک مورد نظر استعلام شود.

 

سود سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت به صورت ماهانه در پایان هر ماه به حساب سپرده گذار واریز می شود. سپرده هایی که در طول یک ماه افتتاح شوند ، جهت محاسبه سود به زمان احتیاج داشته و بنابراین در پایان ماه دوم افتتاح حساب ، سود دریافت می کنند. همچنین باید در نظر داشت که در برخی مواقع به دلیل تعطیلات رسمی و برخی اتفاقات ، زمان واریز سود سپرده بانکی می تواند کمی تغییر کند.

 

عدم واریز سود بانک تجارت

در مواردی ممکن است مشتریان بانک ها با این مشکل مواجه شوند که سود سپرده آن ها پرداخت نشود یا با تاخیر واریز شود. در این موارد باید گفت عدم واریز سود بانک تجارت یا هر بانک دیگر به معنای تعلق نگرفتن سود به سپرده نیست بلکه ممکن است واریز سود به دلایلی با تاخیر مواجه شود، اما در مواردی که سود سپرده برای چند وقت متوالی واریز نمی شود ، لازم است مشتریان با اطلاعات حساب خود به شعب بانک مورد نظر مراجعه کرده و علت مشکل را جویا شوند.

 

در برخی موارد عدم واریز سود هم ، مشکل از سیستم بانکی نیست و به دلیل قوانین بانک است. به عنوان مثال در صورت برداشت مشتری از سپرده خود قبل از پایان ماه ، ممکن است سودی به سپرده تعلق نگیرد و به همین دلیل سود واریز نشود. همچنین سپرده های کوتاه مدتی که طی ماه افتتاح می شوند ، در پایان ماه سودی دریافت نکرده و سود آن ها در پایان ماه دوم به همراه سود ماه دوم پرداخت خواهد شد. بنابراین عدم واریز سود بانک تجارت می تواند به علت قوانین سیستم بانکی باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه محاسبه سود بانک تجارت در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. همچنین، کارشناسان مرکز مشاوره تجاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره تجاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه محاسبه سود بانک تجارت پاسخ دهند.