دینا / آشنایی با مراجع دادگستری / انواع اوراق قضایی / نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری که ارسال آن، به صورت الکترونیکی و حضوری، میسر است، با تکمیل اطلاعات مواردی نظیر اطلاعات شاکی و طرف شکایت می باشد که آشنایی با اطلاعات لازم، از طریق دانلود فرم نمونه دادخواست های موجود و مشاهده آن ها، میسر است.

 

اصل 173 قانون اساسی، مقرر می دارد: "به منظور رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم، نسبت به مامورین یا واحدها یا آیین‌ نامه‌ های دولتی و احقاق حقوق آن‌ ها، دیوانی به نام «دیوان عدالت اداری»، زیر نظر رئیس قوه قضاییه، تاسیس می‌ گردد."

برای اینکه دیوان عدالت اداری، بتواند به دادخواهی بپردازد، فرد باید، اقدام به ارسال دادخواست به دیوان عدالت اداری نماید و همین امر، اطلاع از نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری و چگونگی ارسال این فرم و دادخواست تنظیم شده به مرجع صالح را ضروری می سازد.

لذا در مقاله حاضر، نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری، مراحل ارسال و ثبت آن، بررسی شده و در نهایت، یک عدد، فایل دانلود فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری به عنوان الگو، جهت آشنایی خوانندگان، با اطلاعات مورد نیاز برای ثبت نمونه دادخواست، ارائه گردیده است. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر می توانند، ادامه مقاله را دنبال کنند.

نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری، همانند هر دادخواست دیگری، مستلزم تکمیل اطلاعات لازم و ضمیمه کردن مدارک مورد نیاز، می باشد که در این تیتر، اطلاعات لازم، مدارک مورد نیاز و در نهایت، نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری، توضیح داده خواهد شد. بر اساس ماده ۱۸ قانون دیوان عدالت اداری، تنظیم نمونه دادخواست دیوان، باید به صورت زیر باشد:

 مشخصات شاکی اعم از اینکه شخص حقیقی یا حقوقی است، در ستون اطلاعات شاکی، درج گردد. اطلاعات برای اشخاص حقیقی، شامل نام و نام خانوادگی؛ نام پدر؛ تاریخ تولد؛ کدملی؛ شغل؛ شماره ثنا؛ تابعیت و اقامتگاه و اطلاعات برای اشخاص حقوقی، شامل نام؛ نام موسسه یا شرکت؛ شماره ثبت؛ اقامتگاه اصلی و شماره تلفن تماس برای اشخاص حقوقی می باشد.

 مشخصات طرف شکایت، اعم از اینکه شخص حقیقی یا حقوقی است، در ستون اطلاعات طرف شکایت، درج گردد. اطلاعات، شامل نام و نام خانوادگی؛ سمت و نشانی دقیق محل کار مامور دولت؛ در صورت امکان، نام کامل دستگاه های موضوع ماده ۱۰ قانون دیوان عدالت اداری، به نحوی که ابلاغ اوراق دادرسی به آن ها، به سهولت ممکن باشد.

موضوع شکایت و خواسته، صریح و منجز و بدون طرح خواسته های متعدد که با یکدیگر ارتباط ندارند، در ستون مربوط به این امر، درج شود.

شرح شکایت، به صورت خلاصه، بدون ابهام و عاری از خط خوردگی و غلط املایی، در ستون این امر، نوشته شود.

 مدارک و دلایل مورد استناد، در ستون مربوط به این امر، ذکر شده و به تعداد طرف شکایت بعلاوه یک نسخه، از این مدارک و دادخواست، تهیه گردد و کلیه مدارک و ضمائم، تفکیک و هر دسته، پیوست یک برگ دادخواست شوند. این دلایل و مدارک، می توانند شامل دلایل و مدارکی که مثبت وجود حق و موید تعلق آن به شاکی، است، بوده یا شامل دلایل ومدارکی که مبین تعدی و تجاوز مدعی علیه نسبت به حق مورد ادعا است، باشند.

 اقرار، اسناد، شهادت، امارت، کارشناسی و غیره، می توانند در ستون مدارک و دلایل مثبت دعوی ذکر شوند و به تمام آن ها اعم از اینکه در اختیار شاکی است یا نزد طرف شکایت و یا سایر واحدهای دولتی، استناد گردد. چراکه ذکر مستندات و مواد قانونی، سبب تسهیل و تسریع در رسیدگی و احقاق حق می گردند.

شایان ذکر است، تصویر مدارک، می تواند در "دفاتر خدمات قضایی یا دفاتر دیوان مستقر در مراکز استان ها و یا دفاتر دادگاه های عمومی و یا دفاتر اسناد رسمی یا وکیل شاکی یا واحد های دولتی و عمومی، تصدیق شود."

در نهایت، شاکی باید، ذیل دادخواست را امضاء یا اثر انگشت زده و بر اساس آنچه در تیتر بعدی، تحت عنوان مراحل و نحوه ثبت نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری، توضیح داده می شود، ثبت و به مرجع صالح، یعنی دیوان عدالت اداری، ارسال گردد.

مراحل و نحوه ثبت نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

مراحل و نحوه ثبت نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری، مبحثی است که در این تیتر از مقاله، ضمن ارائه یک راهنمای تصویری، به بررسی آن، پرداخته خواهد شد. شایان ذکر است، ثبت نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری، اعم از دادخواست بدوی یا تجدیدنظر؛

 هم به صورت حضوری ( با تنظیم نمونه دادخواست و مراجعه به دفاتر نمایندگی دیوان، واقع در دادگستری مراکز استان ها و یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی) و هم به صورت الکترونیکی (از طریق سامانه عدل ایران)، میسر است و در هر دو روش، نیازمند برخورداری از حساب کاربری، در سامانه ثنا می باشد.

 بنابراین، قبل از هر اقدامی، شخص متقاضی ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری، باید به صورت حضوری و مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا به صورت اینترنتی و از طریق مراجعه به سایت adliran.ir و انتخاب گزینه احراز هویت برخط، اقدام به تشکیل حساب کاربری سامانه ثنا نماید و سپس، مطابق راهنمای تصویری زیر، اقدام به ثبت دادخواست دیوان عدالت اداری در ثنا کند.

در اولین مرحله ثبت نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری، متقاضی باید، adliran.ir را جستجو نماید و بر روی گزینه سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی، کلیک کند.

 

نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این مرحله، فرد باید سامانه پشتیبان ابلاغ الکترونیک یا سامانه اصلی را انتخاب نماید.

 

 نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این قسمت، فرد باید، نام کاربری و رمز عبور ثنای خود را در کادرهای مربوطه وارد و بر روی گزینه مرحله بعد، کلیک نماید.

 

 دانلود فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این گام، شخص باید، کد موقت ثنا را که به شماره همراه وی، ارسال گردیده، در کادر مربوطه، وارد و بر روی گزینه ورود به سامانه، کلیک کند.

 

تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این گام، شخص باید، گزینه خدمات قضایی من را انتخاب نماید.

 

نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این مرحله، شخص باید، گزینه سایر سامانه ها را انتخاب کند.

 

 نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این قسمت، فرد باید، بر حسب مرحله ای که در آن قرار دارد، بر روی گزینه دادخواست بدوی دیوان عدالت اداری یا تجدیدنظر خواهی دیوان عدالت اداری کلیک کند که در این مقاله، گزینه دادخواست بدوی دیوان عدالت اداری، انتخاب گردیده است.

 

دانلود فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این گام، شخص باید، بر روی گزینه ثبت و اصلاح دادخواست کلیک کند.

 

 تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این مرحله، فرد باید، گزینه "شخصا دادخواست بدوی ديوان عدالت اداری ارایه می نمایم" را انتخاب و به مرحله بعدی برود.

 

نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این قسمت، فرد باید، با کلیک بر روی افزودن، حداقل، یک موضوع برای شکایت، انتخاب کند و سپس، به مرحله بعدی برود.

 

نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این گام، اطلاعات فرد، از ثنا، استعلام گرفته خواهد شد و در صورت صحت و موافقت، فرد باید به مرحله بعدی برود.

 

دانلود فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این قسمت، شاکی باید، اطلاعات طرف شکایت، اعم از نام، نام خانوادگی، شغل، آدرس و... را مشخص و به مرحله بعدی برود.

 

 تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این قسمت، فرد باید، شرح شکایت خود را در کادرهای مربوطه وارد کند.

 

نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این گام، متقاضی باید، دلایل و منضمات خود را تیک زده و اطلاعات لازم را تکمیل و بر روی گزینه ثبت موقت و ادامه، کلیک کند.

 

 دانلود فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این گام، چنانچه مراحل، به درستی طی شده باشد، پیغام موفقیت آمیز بودن ثبت دادخواست، به شاکی، نمایش داده خواهد شد و کد رهگیری، برای پیگیری های بعدی، در سمت چپ صفحه، به وی، اعلام می گردد.

 

تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این مرحله، فرد باید، به ترتیب، بر روی گزینه های تایید اطلاعات، اخذ امضای الکترونیک، محاسبه و پرداخت هزینه و در نهایت، ارسال دادخواست کلیک نماید و پس از انجام مراحلی که برای تکمیل هر گزینه لازم است، بر روی بازگشت به فهرست اصلی، کلیک کرده و گزینه بعدی را انتخاب کند که در ادامه، به ترتیب، مراحلی که با کلیک بر هر سه گزینه مذکور، باید طی گردند، با راهنمای تصویری، ارائه می گردد.

 

نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

با کلیک بر روی گزینه تایید اطلاعات، فرد به صفحه ای همانند صفحه زیر، هدایت شده و باید، از منوی کشویی مجوز ها، حداقل یک مجوز انتخاب کرده و بر روی گزینه تایید اطلاعات کلیک کند. پس از تائید اطلاعات، فرد باید، از بالای صفحه، گزینه بازگشت به فهرست اصلی را انتخاب نماید.

 

نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این مرحله، فرد باید، بر روی اخذ امضای الکترونیک، کلیک کند.

 

دانلود فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این گام، فرد باید، گزینه درج امضا را انتخاب نماید و پس از دریافت پیام موفقیت آمیز بودن درج امضا از ثنا، با کلیک بر روی بازگشت به فهرست اصلی، به صفحه اصلی بازگردد.

 

 تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این گام، فرد باید، محاسبه و پرداخت هزینه را انتخاب نماید.

 

 تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این مرحله، فرد باید، بر روی گزینه محاسبه هزینه، کلیک کرده و پس از پرداخت هزینه دادرسی و شکایت در دیوان، به فهرست اصلی بازگردد.

 

نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این قسمت، فرد باید، بر روی گزینه ارسال دادخواست، کلیک کند.

 

نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در این مرحله، فرد باید، بر روی گزینه آبی رنگ ارسال به مرجع قضایی، کلیک نماید. لازم به ذکر تا زمانی که دادخواست به این مرحله نرسیده و متقاضی بر روی این گزینه کلیک ننموده، فرایند ثبت دادخواست ناتمام بوده و دادخواست وی به مرجع قضایی ارسال نشده و قابلیت پیگیری ندارد و کدپیگیری پس از طی این مرحله معتبر می باشد.

 

 تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

در نهایت، شخص باید، منتظر اطلاع رسانی در خصوص دادخواست ثبت شده، از طریق سامانه ابلاغیه ثنای خود باشد و با کمک همین سامانه، از روند پرونده و جلسات رسیدگی و درصورت نیاز، از مواردی که باید رفع نقص گردند، مطلع شود. در ادامه در خصوص دانلود فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت، توضیح داده خواهد شد.

دانلود فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

افرادی که قصد ثبت نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری از سامانه ثنا را دارند، همواره به دنبال دانلود فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری هستند. با توجه به اینکه ثبت نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری در ثنا، الکترونیکی بوده و دسترسی به آن، نیازمند طی مراحلی است که در تیتر قبل ذکر شد، فایل ویژه ای برای دانلود فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری، در این سامانه، وجود ندارد.

با این حال، جهت آشنایی خوانندگان، تصویری از صفحه شرح دادخواست دیوان عدالت اداری، در سامانه ثنا، ارائه خواهد شد و همچنین، فایل pdf چاپی فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری، برای کسانی که قصد دارند از طریق مراجعه به دفاتر خدمات قضایی یا نمایندگی دیوان در دادگستری، اقدام به ارسال این دادخواست نمایند، ارائه می گردد. در زیر، تصویر فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری، در ثنا، آمده است.

 

نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

 

افرادی که قصد دارند از طریق مراجعه حضوری به دفاتر نمایندگی دیوان، واقع در دادگستری مراکز استان ها و یا مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، برای ثبت دادخواست، اقدام کنند، می توانند جهت آشنایی با اطلاعات لازم برای تکمیل دادخواست، از فایل دانلود فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری که در لینک زیر آمده، استفاده نمایند.

 

فایل دانلود فرم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری
  • حجم: 315KB
  • منبع: سایت دیوان عدالت اداری divan-edalat.ir

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تنظیم نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری پاسخ دهند.