نحوه تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در ساخت در عقود مختلف، با توجه به شرایط طرفین متفاوت می باشد، اما به طور کلی، با دانلود نمونه متن عقد مشارکت در ساخت، می توان بخش ها و نکات حقوقی مختلفی از جمله مشخصات طرفین، مدت قرارداد، میزان تعهدات، شیوه حل و فصل اختلافات و ... را در آن مشاهده نمود.
برای مشاوره نحوه تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در ساخت
برای مشاوره نحوه تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در ساخت
در قرارداد مشارکت در ساخت و ساز مالک زمین با سازنده (شخص حقیقی یا حقوقی)، قرارداد منعقد می نماید تا در ازای ساختن پروژه ای ساختمانی در زمین مزبور، در آن چه ساخته می شود، با یکدیگر شریک گردند. به منظور تنظیم این قراردادها، افراد می بایست از جزئیات نمونه قرارداد مشارکت در ساخت اطلاع داشته باشند.
برخی افراد، به منظور تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در ساخت خود، از نمونه های آماده در بستر اینترنت استفاده می نمایند که ریسک و خطر زیادی را متوجه آن ها می سازد، زیرا، این نمونه قراردادها، غالبا به صورت کلی نوشته شده و جزئیاتی نظیر شیوه حل اختلافات، موارد فورس ماژور و... در آن ها مغفول مانده است. به همین دلیل، نیاز است که طرفین قرارداد ضمن آشنایی با نمونه این قراردادها، نمونه قرارداد مختص به خود را تنظیم نمایند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که نحوه نوشتن و تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در ساخت چگونه می باشد؛ به بیان نکات حقوقی آن بپردازیم. سپس در انتها، امکان دانلود pdf متن نمونه قرارداد مشارکت در ساخت برای علاقمندان فراهم خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
قبل از پرداختن به این موضوع که نحوه تنظیم و نوشتن نمونه قرارداد مشارکت در ساخت چگونه می باشد؛ لازم است که در ابتدا؛ توضیحاتی راجع به ماهیت و تعریف این گونه نمونه قراردادها ارائه گرددد. قرارداد مشارکت در ساخت، از جمله عقود نامعین می باشد که در آن، مالک زمینی که منابع کافی برای ساخت و ساز بر روی زمین خود را ندارد، از خدمات یک شرکت پیمانکاری استفاده نموده تا پروژه خود را عملیاتی کند و در نهایت، طبق نمونه قرارداد، درصدی از محصول پروژه به سازنده تعلق می گیرد.
نمونه قرارداد مشارکت در ساخت و نکات حقوقی مرتبط با آن از دشوارترین و پیچیده ترین مباحث در دعاوی موجود در دادگاه های دادگستری است. بنابراین انعقاد نمونه قرارداد مشارکت در ساخت و مدیریت حقوقی آن تا خاتمه پروژه از اهمیت ویژه ای برخوردار است و هرگونه اشتباه در این مسیر می تواند باعث بروز خسارات کلان و غیرقابل جبران به طرفین گردد.
نحوه تنظیم و نوشتن نمونه قرارداد مشارکت در ساخت، نیز به این صورت است که طرفین می توانند قرارداد خود را به دو صورت کتبی و یا شفاهی منعقد نمایند. با این حال، به کاربران توصیه می شود که از انعقاد قرارداد شفاهی خودداری نموده و به نگارش عقد کتبی بپردازند.
مواد اولیه هر نمونه قرارداد مشارکت در ساختی، به بیان مشخصات طرفین اختصاص داده می شود. پس از آن، موضوع نمونه قرارداد که همان مشارکت در ساخت است، بیان می گردد. در مواد بعدی، مدت نمونه قرارداد و نحوه تمدید آن ارائه می شود. به افراد پیشنهاد می شود که در این قسمت، برای تکمیل هر مرحله از مراحل ساخت و ساز، مدت زمان معینی، مشخص نمایند.
پس از آن، به میزان آورده طرفین و تعهدات آن ها پرداخته می شود. طرفین نمونه قرارداد می بایست در این قسمت، نهایت توجه را مبذول داشته و تا حد امکان، جزئیات تعهدات خود را به طور دقیق بیان نمایند، زیرا اکثر اختلافات قراردادی ناشی از این قسمت می باشد. در مواد انتهایی نمونه قرارداد نیز به موارد فورس ماژور، نحوه حل و فصل اختلافات، نشانی طرفین و تعداد نسخ نمونه قرارداد پرداخته می شود.
از آن جایی که نمونه قراردادهای مشارکت در ساخت، از جمله نمونه قراردادهای نوظهور در حقوق ایران می باشند، آگاهی طرفین از نکات و الزامات حقوقی در هنگام تنظیم نمونه قرارداد در جهت کاهش اختلافات با اهمیت می باشد. از این رو، در این بخش از مقاله قصد داریم تا به بیان نکات حقوقی نمونه عقد قرارداد مشارکت در ساخت بپردازیم.
در یک قرارداد اصولی علاوه بر رعایت نکات شکلی و ماهوی حقوقی که در همه نمونه قراردادها رعایت می شود، الزامات حقوقی دیگری در نمونه قرارداد مشارکت در ساخت از قبیل ضمانت ها، شروط، پیش فروش واحدها، دریافت گواهی پایان کار ساختمان، نوسانات قیمت و نحوه حل اختلاف باید در هنگام تنظیم نمونه قرارداد در نظر گرفته شود.
در جهت کاهش اختلافات و دعاوی ناشی از نمونه قراردادهای مشارکت در ساخت راهکارهایی از جمله تنظیم قرارداد در دفاتر اسناد رسمی و به صورت کتبی، بیان دقیق جزئیات، تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در ساخت با مشورت متخصصین این امر پیشنهاد می شود.
از دیگر نکات حقوقی نمونه عقد قرارداد مشارکت در ساخت، این است که هزینه های پروژه ها در شهرهای مختلف، متفاوت می باشد؛ بنابراین طرفین نمونه قرارداد باید محاسبات را بر اساس قیمت لحاظ شده در یک منطقه خاص در یک شهر انجام دهند. همچنین، به منظور محاسبه میزان مشارکت و درصد سود میان دو طرف نمونه قرارداد مشارکت در ساخت، باید تغییرات قیمت مسکن در بازار و همچنین نرخ تورم در نظر گرفته شود.
همچنین، یکی دیگر از نکات حقوقی نمونه قرارداد مشارکت این است که سازنده ای که اقدام به عقد قرارداد می نماید، حتما از ملک و زمینی که بر روی آن عملیات انجام می شود، استعلام گیرد. استعلام آخرین وضعیت ملک، از طریق مراجعه مالک به دفتر اسناد رسمی و ارائه مدارک شناسایی و اصل سند ملک صورت می گیرد.
در قسمت های پیشین مقاله، توضیحات جامع و کاملی در خصوص نحوه تنظیم و نوشتن نمونه قرارداد مشارکت در ساخت و همچنین، نکات حقوقی آن ارائه گردید و بیان شد که افراد بهتر است نمونه قرارداد خود را در دفاتر اسناد رسمی منعقد نمایند، تا در صورت بروز مشکل، بتوان به آن به عنوان یک سند رسمی استناد نمود.
توجه به این نکته ضروری است که، مالک زمین، باید با سازنده ای وارد معامله بشود که دارای پروانه اجرا از سازمان نظام مهندسی و وزارت مسکن باشد. در غیر این صورت، به دلیل عدم تخصص و یا در پی نظارت دستگاه های نظارتی و پیش آمدن مشکلات قانونی در آینده، باعث متوقف شدن فرآیند ساخت خواهد شد.
به منظور آشنایی علاقمندان با محتوا و مندرجات متن این گونه نمونه قراردادها، در جدول زیر، امکان دانلود pdf متن نمونه قرارداد مشارکت در ساخت فراهم شده است که افراد می توانند با مطالعه و دانلود نمونه، با محتوای آن آشنا شوند. توجه به این نکته ضروری است که طرفین نمونه قرارداد مشارکت در ساخت می بایست با توجه به توافقات و شرایط حاکم بر قرارداد خود، مفاد این نمونه قرارداد را تنظیم و اصلاح نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در ساخت در کانال تلگرام قراردادها و عقود عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در ساخت پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در ساخت
برای مشاوره نحوه تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در ساخت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©