وام مرابحه یکی از انواع وام بانکی است که برای خرید کالا و دارایی ها کاربرد داشته و از شرایط دریافت آن می توان به نداشتن بدهی و تسهیلات پرداخت نشده و چک برگشتی در سیستم بانکی اشاره کرد. مبلغ این وام و درصد سود آن در بانک های مختلف متفاوت است.
برای مشاوره نحوه دریافت وام مرابحه
برای مشاوره نحوه دریافت وام مرابحه
با گسترش صنعت بانکداری ، بانک ها خدماتی مانند پرداخت وام به متقاضیان طراحی کردند تا علاوه بر خدمت رسانی به عموم افراد جامعه ، کسب درآمد هم داشته باشند و بخشی از سود سپرده های خود را از این طریق بپردازند. دریافت تسهیلات نیز از رایج ترین روش های تامین مالی برای اشخاص حقیقی و حقوقی است و اکثر تسهیلات در حال حاضر در کشور ما در قالب اصول بانکداری اسلامی ارائه می شود.
با توجه به ارائه وام مرابحه به عنوان یکی از تسهیلات مورد استقبال مشتریان بانک ها ، نیاز است تا افراد نسبت به شرایط دریافت این وام و موارد مصرف آن آگاه بوده تا بتوانند از مزایای این وام بهره مند شوند و همچنین برای بازپرداخت آن به صورت دقیق تری برنامه ریزی کنند.
در این مقاله به شرایط و مدارک لازم برای دریافت وام مرابحه پرداخته خواهد شد و نحوه دریافت و مبلغ آن بررسی می شود. در ادامه نیز میزان درصد سود وام مرابحه و موارد مصرف آن توضیح داده خواهد شد تا خوانندگان مقاله اطلاعات لازم و کافی را در خصوص این تسهیلات بانکی کسب نمایند.
امروزه یکی از روش های رایج تامین مالی برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی ، دریافت وام و تسهیلات بانکی است. وام های بانکی با اعطای مبلغ مشخصی به متقاضیان و دریافت آن همراه با سود پس از گذشت مدت زمانی ، زمینه کسب درآمد برای بانک ها را فراهم می کنند. در راستای گسترش بانکداری اسلامی در کشور ما ، انواع وام بانکی مبتنی بر عقود اسلامی از سوی بانک های عامل ارائه می شود که یکی از آن ها وام مرابحه است.
وام مرابحه به معنی وامی است که بانک به نمایندگی از خریدار ، کالا یا دارایی مورد نظر را تحصیل کرده و با اعمال هزینه های جانبی مانند هزینه حمل و نقل و نگهداری و غیره ، درصدی سود نیز به مبلغ نهایی آن اضافه و در اقساط مختلف این مبلغ نهایی را از خریدار دریافت می کند. پس از تعریف مفهوم وام مرابحه برای افراد سوال ایجاد می شود که شرایط دریافت وام مرابحه چیست؟
شرایط دریافت وام مرابحه از سوی هر یک از بانک های عامل و نهاد های گوناگون می تواند متفاوت باشد. بنابراین استعلام شرایط خاص اعطای وام مرابحه از سوی بانک یا نهاد مورد نظر، ضروری است اما به طور کلی از جمله شرایط عمومی دریافت وام مرابحه می توان به عدم داشتن بدهی و تسهیلات پرداخت نشده و چک برگشتی در سیستم بانکی و حسن شهرت متقاضی دریافت وام اشاره کرد.
برای دریافت هر وام بانکی نیاز به ارائه مدارکی به مسئولان مربوطه بانک است تا پس از بررسی مدارک ارائه شده ، صلاحیت متقاضی برای دریافت وام مورد نظر تایید شود. ممکن است بانک های مختلف مدارک خاصی برای اعطای تسهیلات مرابحه به مشتریان خود لازم داشته باشند. اما به طور کلی مدارک لازم برای دریافت وام مرابحه از سوی اکثر بانک ها عبارتند از:
فرم تکمیل شده درخواست وام مرابحه
اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی برای اشخاص حقیقی و مدارک دال بر تایید هویت اشخاص حقوقی
ارائه وثیقه یا مدارک مربوط به ضامن در صورت نیاز
گواهی کسر از حقوق و فیش حقوقی متقاضی و ضامن در صورت نیاز
مجوز فعالیت و آدرس دقیق محل فعالیت برای اشخاص حقوقی
بدیهی است که پس از ارائه مدارک ذکر شده و بررسی شرایط و مدارک از سوی بانک در صورت تایید صلاحیت متقاضی برای دریافت وام مرابحه ، مبلغ وام پرداختی مشخص شده و پس از گذشت مدت زمانی که بانک تعیین می کند ، این وام به متقاضی پرداخت خواهد شد. استعلام دقیق مدارک مورد نیاز برای دریافت وام مرابحه از سوی بانک مورد نظر می تواند به تسریع روند پرداخت وام کمک کند.
در بخش های قبلی مقاله توضیحاتی در خصوص مفهوم و ماهیت وام مرابحه و شرایط و مدارک مورد نیاز برای دریافت آن اشاره شد. در این بخش در خصوص نحوه دریافت وام مرابحه توضیح داده می شود. بدیهی است که اولین مرحله برای دریافت وام مرابحه مراجعه به بانک های عامل ارائه دهنده این وام و استعلام شرایط و مدارک خاص اعطای وام مرابحه به اشخاص حقیقی و حقوقی است. پس از آن باید در صورت داشتن شرایط لازم به همراه مدارک خواسته شده به بانک مراجعه کرد.
از جمله بانک های ارائه دهنده وام مرابحه می توان به بانک ملی ، سپه ، صادرات ، ملت و غیره اشاره کرد. برخی از این بانک ها تسهیلات مرابحه را در قالب کارت اعتباری مرابحه نیز ارائه می دهند تا علاوه بر پرداخت سریع تر مبلغ تسهلات به متقاضی ، استفاده از مبلغ دریافت شده برای خرید کالا و خدمات مورد نیاز نیز راحت تر باشد. بدیهی است که پس از مراجعه به بانک و ثبت درخواست وام و ارائه مدارک لازم ، مدت زمانی جهت پرداخت تسهیلات یا اعطای کارت اعتباری مرابحه باید سپری شود.
در حال حاضر اکثر بانک های عامل تنها از طریق مراجعه حضوری به شعب خود ، درخواست وام مرابحه را تایید می کنند و نحوه دریافت این وام به صورت ثبت درخواست حضوری است. تسهیلات مرابحه به علت ماهیت خود که مبتنی بر خرید کالا و خدمات هستند نیاز به هماهنگی با شعب بانک داشته، تا کالا یا خدمات مورد نظر متقاضی از سوی بانک تامین شده و سپس با در نظر گرفتن سود و کارمزد ارائه دارایی، به متقاضی تحویل داده شود.
وام مرابحه یک وام کالایی است و افراد برای خرید کالا های مد نظر خود تمایل دارند تا بخشی از کسری مبلغ را به وسیله وام ها و تسهیلات بانکی تامین کنند. در واقع کاربرد وام های مختلف همین جبران کسری بودجه برای دستیابی به اهداف مختلف است. فرهنگیان نیز به عنوان قشر قابل توجهی از جامعه تمایل به دریافت وام مرابحه داشته تا کالا های مورد نیاز خود را خریداری کنند.
مبلغ وام مرابحه فرهنگیان می تواند با توجه به تصمیم نهاد های مربوطه متفاوت باشد. این تسهیلات در قالب کارت اعتباری مرابحه اعطا می شود که تفاوت آن با سایر کارت های اعتباری این است که امکان برداشت پول نقد را نداشته و صرفا می توان با آن کالا و خدمات خریداری کرد. مبلغ این وام طبق اعتبارسنجی و رتبه اعتباری متقاضی مشخص می شود و مبلغ این وام می تواند بین 20 تا 40 میلیون تومان باشد یا از سوی سازمان آموزش و پرورش تا سقف 100 میلیون تومان پرداخت شود.
مبلغ وام مرابحه به صورت کلی از سوی بانک ها به مشتریان خود اعلام شده تا این افراد بتوانند با توجه به مبلغ در نظر گرفته شده برای تهیه موارد مورد نیاز خود برنامه ریزی داشته باشند. در حال حاضر سقف اعطای تسهیلات مرابحه در قالب کارت اعتباری از سوی بانک ها ، 300 میلیون تومان در نظر گرفته شده است. فرهنگیان محترم نیز می توانند مبلغ دقیق این وام را از نهاد های اعطا کننده وام استعلام بگیرند.
یکی از عوامل مهم در اقدام اشخاص حقیقی و حقوقی به دریافت وام درصد سود بازپرداخت آن است. بنابراین از سوالات مهم متقاضیان دریافت وام می توان به این سوال که سود وام مرابحه چند درصد است؟ اشاره کرد. محاسبه سود وام می تواند نسبت به بانک ارائه دهنده متفاوت باشد. به عنوان مثال بانک های دولتی برای وام مرابحه درصد سودی میان 15 تا 20 درصد در نظر می گیرند اما ممکن است برخی بانک های خصوصی سودی بالاتر از 20 درصد را نیز دریافت کنند.
همچنین طبق آخرین اطلاعات موجود در حال حاضر سود وام مرابحه فرهنگیان 12 درصد در نظر گرفته شده است. به طور کلی می توان گفت در حال حاضر مطمئن ترین راه برای اطلاع از درصد سود وام مرابحه ، مراجعه به شعب بانک مورد نظر و استعلام از مسئولین بانک است. در خصوص اقساط بازپرداخت وام مرابحه نیز باید گفت که بستگی به توانایی پرداخت دریافت کننده وام و توافق وی با بانک مورد نظر دارد. در نتیجه مهم ترین عامل در میزان پرداخت سود و اقساط بازپرداخت ، انتخاب بانک مناسب است.
در خصوص موارد مصرف وام مرابحه می توان گفت که این وام به معنی فروش یک کالا یا دارایی به قیمتی بیشتر از قیمت اصلی آن است و بانک یا نهاد وام دهنده از طرف خریدار وکالت دارد که این دارایی را دریافت کرده و مبلغ آن را در اقساطی از خریدار پس بگیرد. بنابراین مهم ترین مورد مصرف وام مرابحه در شرایطی است که خریدار مبلغ کافی برای تهیه دارایی مورد نیاز خود را نداشته باشد تا بتواند به صورت اقساطی آن را تهیه کند.
به طور کلی می توان گفت مورد مصرف وام مرابحه به گردش سرمایه در واحد های صنعتی و تولیدی و غیره کمک کرده و همچنین انتشار اوراق صکوک را رونق می بخشد. در کنار این موارد به دلیل فروش دارایی به قیمتی بالا تر از قیمت خرید ، منبع درآمدی برای بانک های ارائه دهنده وام است که از طریق اعلام قیمت تمام شده دارایی به خریدار می توانند پیش بینی خوبی از درآمد خود داشته باشند.
واحد های تولیدی ، صنعتی ، کشاورزی و معدنی و غیره از طریق دریافت وام مرابحه می توانند مواد اولیه خود را تهیه کرده و کالا های مصرفی و با دوام خود را به راحتی تهیه کنند. هدف از پرداخت این وام نیز می تواند رونق کسب و کار در کشور و تقویت توان اقتصادی در قالب عقود بانکداری اسلامی باشد.
دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت وام مرابحه در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت وام مرابحه پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه دریافت وام مرابحه
برای مشاوره نحوه دریافت وام مرابحه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©