صورت مجلس تفکیکی ، سندی است که بر اساس آن یک مال غیر منقول به قطعات کوچکتری تفکیک شده و در این شرایط ، می توان بر هر قطعه ، سند دریافت نمود . مراحل دریافت این سند ، مراجعه به شهرداری و دفاتر اسناد رسمی است و مدارک لازم آن ، مدارک هویتی متقاضی ، گواهی پایان کار و فیش پرداخت هزینه هاست .
برای مشاوره صورت مجلس تفکیکی
برای مشاوره صورت مجلس تفکیکی
یکی از مهم ترین موضوعاتی که در خصوص تفکیک اموال غیر منقول مورد توجه قرار می گیرد ، درخواست و اخذ صورت مجلس تفکیکی می باشد . به طور کلی ، املاک غیر منقول را می توان به قطعات کوچکتری تفکیک نموده و برای هر کدام از آنها ، سند ملکی جداگانه ای دریافت نمود که این تفکیک ، هر چند با افراز و تقسیم مشابهت دارد ، اما با آنها ، متفاوت است .
در این خصوص ، باید گفت که صورت مجلس تفکیکی ، به سندی گفته می شود که اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع مال غیر منقول ، صادر می کند و در آن ، مشخصات مربوط به بخش های تفکیک شده مال غیر منقول ، در آن درج شده است . با توجه به اینکه دریافت صورتمجلس یا صورتجلسه تفکیکی ، جهت دریافت سند رسمی مالکیت کاربرد دارد ، پرداختن به شرایط و مراحل دریافت آن ، پر اهمیت است .
به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم به بررسی این موضوعات بپردازیم که صورت مجلس تفکیکی چیست و شرایط دریافت آن چگونه است . در ادامه ، مراحل ، نحوه و سامانه دریافت این صورتجلسه را شرح داده و پس از توضیح مدارک و هزینه های مربوطه ، یک نمونه صورت مجلس تفکیکی را نیز ، ارائه خواهیم نمود .
اخذ سند ملکی ، که نشان دهنده حق مالکیت فرد نسبت به یک مال غیر منقول است ، از اهمیت فراوانی برخوردار می باشد ؛ به ویژه در مورد اموال غیر منقول همچون زمین و آپارتمان و خانه . به همین دلیل ، زمانی که شخصی مال غیر منقول را در اختیار دارد ، می بایست در وهله اول ، با فراهم آوردن مقدمات لازم ، اقدام به دریافت سند رسمی مالکیت نماید .
بر اساس قانون ، اموال غیر منقول را می توان تفکیک نموده و آن را به قطعات کوچکتری تبدیل نمود . در این شرایط نیز ، نیاز است که برای هر کدام از قطعات زمینی که تفکیک شده است ، اقدام به دریافت سند رسمی جداگانه نمود . پس از آن ، مالک ، می تواند هر کدام از بخش های تفکیک شده را ، به صورت جداگانه ، به فروش برساند . در این شرایط ، دریافت صورت مجلس تفکیکی ، مورد نیاز می باشد . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که صورت مجلس تفکیکی چیست ؟
در پاسخ به این سوال که صورت مجلس تفکیکی یا صورت جلسه تفکیکی چیست ، باید گفت که در صورت تفکیک مال غیر منقول همچون زمین و آپارتمان ، متقاضی ، می بایست به اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک مراجعه نموده و درخواست سندی تحت عنوان صورت مجلس تفکیکی نماید که این سند ، نشان دهنده بخش های تفکیک شده آپارتمان ، ملک و زمین است که در ادامه ، شرایط و مراحل دریافت آن را شرح خواهیم داد . پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص ، مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید .
صورت مجلس تفکیکی ، نوعی سند است که اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک ، صادر می نماید که این سند ، نشان دهنده بخش های تفکیک شده مال غیر منقول می باشد . پس از دریافت این سند ، می توان برای هر کدام از بخش های تفکیک شده ، اقدام به دریافت سند رسمی نموده و هر قسمت را به صورت جداگانه ، مورد خرید و فروش قرار داد .
اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که شرایط دریافت صورت مجلس تفکیکی چیست و به عبارت دیگر ، در چه شرایطی ، متقاضی می تواند برای دریافت صورت مجلس تفکیکی از اداره ثبت اسناد و املاک ، اقدام نماید ؟ در پاسخ به این سوال ، در این بخش ، مهم ترین شرایط دریافت صورت مجلس تفکیکی را ذکر خواهیم نمود .
یکی از مهم ترین شرایط دریافت صورت مجلس تفکیکی ، تفکیک مال غیر منقول است . تفکیک مال غیر منقول ، با افراز و همچنین تقسیم ، متفاوت است . در واقع ، تفکیک مال غیر منقول ، به معنای آن است که متقاضی ، قصد دارد آن مال را به قطعات کوچکتری تقسیم نموده و برای هر کدام از آنها ، سند جداگانه ای دریافت نماید .
بر این اساس ، برای تفکیک نمودن اموال غیر منقول ، نیازی به آن نیست که در آن ملک ، چند مالک به نحو اشاعه ، حقوق مالکانه داشته باشند . لذا در صورتی که یک مال غیر منقول مانند زمین ، صرفا یک مالک داشته باشد و این مالک ، بخواهد اقدام به تفکیک آن به قطعات کوچکتر نماید نیز ، این امر امکان پذیر است.
از جمله دیگر شرایط دریافت صورت مجلس تفکیکی ، آن است که متقاضی ، با دارا بودن شرایط لازم ، اقدام به درخواست صورت جلسه تفکیکی ، از اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع مال غیر منقول نموده و پس از ارائه مدارک لازم و پرداخت هزینه های قانونی مربوطه ، این سند را دریافت نماید که جزئیات مربوط به آن را در قسمت های بعدی ، شرح خواهیم داد .
در این شرایط ، لازم است که کارشناس اداره ثبت اسناد و املاک ، عدم مغایرت نقشه ملک با موارد مندرج در گواهی پایان کار را مورد بررسی قرار داده و عدم تجاوز ملک به شوارع ، معابر و املاک مجاور را تایید و کروکی آن را ترسیم نماید . در پایان این مراحل ، گواهی صورت مجلس ، صادر خواهد شد . در همین خصوص ، مطالعه مقاله زیر نیز ، پیشنهاد می شود .
صورت مجلس تفکیکی ، یکی از مهم ترین مدارکی است که برای دریافت سند مالکیت برای قطعات تفکیک شده ، مورد استفاده قرار می گیرد و در این سند ، عرصه و اعیان واحدها ، مشخص می شود . همچنین ، از دیگر موارد کاربرد صورت مجلس تفکیکی ، زمانی است که افراد ، قصد تنظیم یک تقسیم نامه داشته و با در اختیار داشتن صورت مجلس تفکیکی ، این امر ، راحت تر انجام می شود .
اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که آیا می توان مراحل و نحوه دریافت صورت مجلس تفکیکی مال غیر منقول را به صورت اینترنتی و الکترونیکی نیز ، انجام داد ؟ در صورت مثبت بودن پاسخ ، سامانه صورت مجلس تفکیکی چیست ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که در حال حاضر ، سامانه صورت مجلس تفکیکی ، راه اندازی نشده است ؛ به این معنا که افرادی که قصد دریافت صورت جلسه تفکیکی را دارند ، نمی توانند با مراجعه به سامانه ، اقدام به این امر نمایند . فلذا مراحل و نحوه دریافت صورت مجلس تفکیکی ، عمدتا به صورت مراجعه حضوری به مراجع مربوطه می باشد که شرح جزئیات مربوط به آن را در ادامه ، خواهیم گفت .
صورت مجلس تفکیکی ، یکی از مهم ترین مدارک لازم برای دریافت سند ملکی می باشد . به همین دلیل ، افرادی که اقدام به تفکیک زمین نموده اند ، می بایست اقدام به دریافت صورت مجلس تفکیکی نمایند تا بتوانند پس از آن ، سند رسمی دریافت کنند . لذا مهم ترین سوالی که در این رابطه مطرح می شود ، آن است که مراحل و نحوه دریافت صورت مجلس تفکیکی چگونه است ؟ در پاسخ به این سوال ، در این قسمت ، مهم ترین مراحل دریافت سند مزبور را ذکر خواهیم کرد .
نخستین مرحله دریافت صورت مجلس تفکیکی ، مراجعه به شهرداری و اخذ گواهی پایان کار ساختمان برای آپارتمان ها و یا نقشه تفکیکی برای زمین می باشد .
در مرحله بعد ، نحوه دریافت صورت مجلس تفکیکی ، به صورت مراجعه به دفتر اسناد رسمی و ثبت درخواست صدور صورتمجلس تفکیکی می باشد که این درخواست ، به اداره ثبت مربوطه ، ارجاع می شود.
سپس ، رئیس اداره ثبت ، دستور رسیدگی به توقیف نبودن ملک را صادر نموده و نماینده و نقشه بردار اداره ، به محل ملک ، مراجعه و مندرجات مذکور در گواهی پایان کار یا نقشه تفکیکی را مورد بررسی قرار می دهد .
در این مرحله ، عدم مغایرت نقشه و عدم تجاوز ملک به شوارع ، معابر و املاک مجاور ، توسط کارشناس ، تایید شده و کروکی تمامی قطعات مفروض و قسمت های مشاعی در آپارتمان ها ، ترسیم می شود . در نهایت ، سند صورت مجلس تفکیکی آپارتمان و یا زمین ، توسط اداره ثبت اسناد و املاک ، صادر خواهد شد . پیشنهاد می شود مقاله زیر را نیز ، ملاحظه نمایید .
در حال حاضر ، سامانه دریافت صورت مجلس تفکیکی ، راه اندازی نشده است . به همین منظور ، مراحل و نحوه دریافت سند مزبور ، به صورت مراجعه حضوری به اداره ثبت و نیز ، دفاتر اسناد رسمی می باشد . اما متقاضی ، جهت اخذ سند صورتمجلس تفکیکی ، می بایستی مدارکی را نیز ، تهیه و ارائه نماید . لذا در این قسمت ، قصد داریم مدارک لازم برای اخذ صورت مجلس تفکیکی را نیز ، شرح دهیم .
از جمله مدارک لازم برای اخذ صورت مجلس تفکیکی ، مدارک هویتی متقاضی اعم از شناسنامه و کارت ملی می باشد .
از دیگر مدارک لازم برای اخذ صورتمجلس تفکیکی ، گواهی پایان کار ساختمان ( برای آپارتمان ها ) و نقشه تفکیکی ( برای زمین ) می باشد که این امر ، ضمن مراجعه به شهرداری ، امکان پذیر است .
درخواست کتبی مالک جهت صدور صورت مجلس تفکیکی ، با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی ، از جمله دیگر مدارک لازم برای صدور سند صورت مجلس تفکیکی می باشد .
اخذ صورت مجلس تفکیکی نیز ، مانند مواردی همچون افراز نمودن املاک مشاع و یا دریافت سند رسمی مالکیت ، نیازمند پرداخت هزینه های قانونی می باشد . لذا یکی از سوالاتی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که هزینه گرفتن صورت مجلس تفکیکی چقدر است و در واقع ، شخصی که قصد دریافت این سند را دارد ، چه هزینه هایی را باید پرداخت نماید ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که گرفتن صورت مجلس تفکیکی ، نیازمند آن است که متقاضی ، هزینه تفکیک ملک را که از سوی کارشناسان اداره ثبت و بر اساس ارزش روز آن تعیین می شود ، پرداخت نموده و گواهی واریز آن را ، به اداره ثبت ، ارسال نماید . بر این اساس ، هزینه گرفتن صورت مجلس تفکیکی ، هزینه ای ثابت و مشخص نبوده ؛ بلکه به عوامل مختلفی بستگی دارد .
به طور کلی ، در حال حاضر ، هزینه گرفتن صورت مجلس تفکیکی ، به این صورت محاسبه می شود که به ازای هر متر مربع تفکیک اراضی با کاربری مسکونی ، 10 درصد و به ازای هر متر مربع تفکیک اراضی با کاربری تجاری و صنعتی ، 100 درصد قیمت منطقه ای روز دارایی ، به عنوان هزینه ، از متقاضی ، اخذ می گردد .
در ارتباط با هزینه صورت مجلس تفکیکی ، باید به این نکته نیز توجه داشت که در حال حاضر ، به استناد ماده 101 قانون شهرداری ها ، اخذ عوارض تفکیک زمین از سوی شهرداری ها نیز ، مورد پیش بینی قرار گرفته است . بر این اساس ، علاوه بر هزینه های ذکر شده ، عوارض تفکیک ملک به شهرداری نیز ، می بایست پرداخت شود .
پس از انجام مراحل قانونی ، ارائه مدارک و پرداخت هزینه های اخذ صورت مجلس تفکیکی آپارتمان و زمین ، اداره ثبت اسناد و املاک ، اقدام به صدور سند صورتجلسه تفکیکی خواهد نمود و همانطور که اشاره شد ، دریافت این سند ، برای اخذ سند ملکی ، کاربرد خواهد داشت .
اما از آن جهت که ممکن است برخی از مخاطبین محترم ، با نمونه صورت مجلس تفکیکی ، آشنایی لازم را نداشته باشند ، در این قسمت از مقاله ، قصد داریم یک نمونه صورت مجلس تفکیکی را ارائه نموده و فایل آن را نیز ، جهت دانلود ، قرار دهیم که برای دانلود نمونه صورت مجلس تفکیکی ، می توانید بر روی لینک زیر ، کلیک کنید .
همانطور که اشاره شد ، یکی از مهم ترین کاربردهای سند صورت مجلس تفکیکی ، آن است که اخذ آن ، برای دریافت سند رسمی ، الزامی است . پیشنهاد می شود برای مشاهده نمونه صورت مجلس تفکیکی ، بر روی لینک زیر ، کلیک نموده و نمونه صورت مجلس تفکیکی را دانلود نمایید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص صورت مجلس تفکیکی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون صورت مجلس تفکیکی پاسخ دهند .
برای مشاوره صورت مجلس تفکیکی
برای مشاوره صورت مجلس تفکیکی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©