دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی

دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی که دسترسی به آن، با دانلود آیین نامه تسریع در اجرای احکام مدنی، در این مقاله، ممکن و میسر می باشد، با اهدافی نظیر اثربخشی احکام دادگاه ها و در راستای اجرای ماده ۱۰ اصلاحی قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و تبصره ۲ اصلاحیه ماده ۳۴ اصلاحی آیین نامه قانون مذکور، تصویب شده است.

 

نهاد اجرای احکام مدنی، از جمله نهادهای حقوقی مهم در مراجع دادگستری تمام شهرستان ها، مجتمع های قضایی و حوزه های قضایی بخش می باشد که به آن، واحد اجرا نیز گفته می شود و رئیس آن، رئیس دادگستری شهرستان و یا سرپرست مجتمع ‌های قضایی یا یکی از معاونان آنان، خواهد بود.

کار نهاد اجرای احکام مدنی، اجرای احکام صادره از دادگاه های حقوقی می باشد که با توجه به نقش مهمی که این مرجع، در اثربخشی احکام دادگاه ها و افزایش اعتماد عمومی به دستگاه قضایی دارد، ضروری است تا از دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی که در بردارنده نکات حقوقی مخصوصی است، تبعیت نمایند و تمامی اصحاب دعوا که در مرحله اجرای حکم هستند نیز باید از این دستورالعمل و نکات آن، آگاه باشند، تا حقی از آن ها، در زمان اجرا، تضییع نشود.

از این رو، در مقاله حاضر، چیستی دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی، مورد بررسی قرار گرفته و پس از توضیح نکات حقوقی آن، فایل دانلود آیین نامه تسریع در اجرای احکام مدنی، ارائه شده است تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز، از آن، استفاده کنند.

دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی چیست

برای پاسخ به این پرسش که دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی چیست؟ باید، صدر دستورالعمل ساماندهی و تسریع در اجرای احکام مدنی مورخ ۱۳۹۸/۷/۳۰ را مد نظر نظر قرار داد. مستفاد از دستورالعمل مذکور، در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت:

 آیین نامه تسریع در اجرای احکام مدنی که به آن دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی نیز می گویند، در سال 1398، توسط رئیس قوه قضاییه در آن سال، در خصوص اجرای ماده ۱۰ اصلاحی قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و تبصره ۲ اصلاحیه ماده ۳۴ اصلاحی آیین نامه قانون مذکور (مصوب ۲۲/۰۱/۱۳۹۵)، تصویب و به مراجع صلاحیت دار، ابلاغ شد. ماده ۱۰ اصلاحی قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و تبصره ۲ اصلاحیه ماده ۳۴ اصلاحی آیین نامه قانون مذکور (مصوب ۲۲/۰۱/۱۳۹۵)، به ترتیب، مقرر می دارند: 

"از تاریخ اجرای قانون، در هر حوزه قضائی، اختیارات دادستان که در اجرای قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مصوب ۱۳۷۳ به رئیس حوزه قضائی تفویض شده بود، مجددا به دادستان محول می‌گردد." و " واحدهای اجرای احکام مدنی، حسب ضرورت، دارای شعب متعدد خواهد بود. ساختار، نحوه فعالیت و ساماندهی این واحدها، بر اساس ضوابط قانونی و دستورالعمل مصوب رئیس قوه قضائیه می‌ باشد."

هدف از دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی، "اثربخشی احکام دادگاه ها و افزایش اعتماد عمومی به دستگاه قضایی به عنوان مرجع دادخواهی و احقاق حقوق عامه و به منظور تمرکز، بهبود و تسریع در روند اجرای احکام مدنی" می باشد. 

نکات حقوقی دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی

نکات حقوقی دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی، مبحثی است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در بررسی آن، مواد دستورالعمل مذکور که به آن، آیین نامه تسریع در اجرای احکام مدنی نیز می گویند، مد نظر قرار گرفته است. 

شایان ذکر است، با توجه به تعدد نکات حقوقی دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی، در این تیتر، به مهم ترین آن ها، اشاره می گردد و در تیتر بعد، برای اطلاع خوانندگان محترم از تمامی این نکات و دسترسی به مفاد این دستورالعمل، فایل دانلود pdf آن، تحت عنوان pdf آیین نامه تسریع در اجرای احکام مدنی، ارائه خواهد شد. نکات حقوقی دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی، عبارتند از:

الزام به تشکیل واحد اجرا یا همان واحد اجرای احکام مدنی، در دادگستری تمام شهرستان ها، مجتمع های قضایی و حوزه های قضایی بخش؛

ریاست این نهاد، بر عهده، رئیس دادگستری شهرستان و یا سرپرست مجتمع ‌های قضایی یا یکی از معاونان آنان خواهد بود؛

بر اساس ماده 3 این دستورالعمل، باید "به ازای هر سه شعبه دادگاه عمومی حقوقی و خانواده و یا ۱۵۰ فقره پرونده وارد شده به واحد اجرا، یک شعبه اجرای احکام در واحد اجرا با تشکیلات" که شامل دادرس علی ‌البدل؛ مدیر اجرا؛ دادورز (ممور اجرا) و متصدی امور دفتری و بایگانی، تشکیل گردد.

مستفاد از ماده 6 دستورالعمل، دادرس اجرای احکام، پس از ارجاع پرونده به واحد اجرا، عهده‌ دار کلیه امور اجرای احکام بوده ( به‌ عنوان دادرس علی ‌البدل دادگاه مجری حکم) و این امر، هیچگونه مانعی بر اعمال نظارت دادگاه صادرکننده رای بر فرایند اجرای حکم، ایجاد نخواهد کرد.

در خصوص نکته قبل، لازم به ذکر است مقصود از عهده‌ دار کلیه امور اجرای احکام، مواردی "از جمله اعمال ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت ‌های مالی، اعطای مرخصی محکومان مالی و اتخاذ تصمیم در خصوص اعتراض به نحوه اجرا می‌ باشد."

حق مطالبه پرونده قضایی از شعبه، برای رئیس واحد اجرا یا دادرسان اجرای احکام در صورت نیاز، وجود دارد.

مسئولین نظارت بر حسن اجرای دستورالعمل، وظیفه دارند، هر شش ‌ماه، یک گزارش جامع و مستند که در بر دارنده، پیشرفت اجرای احکام است را به معاون اول قوه‌ قضاییه ارائه نمایند.

مسئولیت نظارت بر حسن اجرای دستورالعمل مذکور، با روسای کل دادگستری استان ‌ها می باشد و آن ها، در این خصوص، وظیفه دارند، شخصا یا توسط معاون قضایی در امور اجرای احکام، برای اجرای دقیق مفاد این دستورالعمل، اقدام کنند.

دانلود pdf دستورالعمل ساماندهی و تسریع در اجرای احکام مدنی

با توجه به اینکه داشتن فایل دانلود pdf دستورالعمل ساماندهی و تسریع در اجرای احکام مدنی، به علاقمندان کسب اطلاع از نکات حقوقی آن، بسیار کمک خواهد کرد، در این تیتر از مقاله، فایل دانلود آیین نامه تسریع در اجرای احکام مدنی، ارائه خواهد شد تا اصحاب دعوای حقوقی و اشخاص طالب اطلاع از نکات حقوقی این دستورالعمل، به آن دسترسی داشته باشند.

علاقمندان به دانلود آیین نامه تسریع در اجرای احکام مدنی​، می توانند از طریق باکس دانلودی که در زیر، ارائه می گردد، اقدام نمایند.

 

فایل دانلود آیین نامه تسریع در اجرای احکام مدنی
  • حجم: 133 KB
  • منبع: سایت قوانین و مقررات کشور

 

امروزه، برای درخواست صدور اجراییه از اجرای احکام مدنی، افراد باید، پیش از مراجعه، ار طریق سایت مخصوص، از اجرای احکام مد نظر خود، نوبت گرفته و در وقت مقرر، به اجرای احکام، مراجعه کنند. از این رو مطالعه مقاله ای که با عنوان سایت نوبت دهی اجرای احکام، در قسمت در ادامه بخوانید مقاله، پیشنهاد شده، توصیه می گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دستورالعمل ساماندهی اجرای احکام مدنی پاسخ دهند.