دینا / عقود و قراردادها / بیمه / بیمه اتباع خارجی

بیمه اتباع خارجی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

بیمه اتباع خارجی پوشش های مختلفی برای مهاجران کشور های دیگر به ایران، فراهم می کند. این بیمه در دو نوع بیمه تامین اجتماعی و بیمه سلامت برای اتباع خارجی در دسترس است. مدارک لازم برای ثبت نام بیمه سلامت اتباع خارجی بسته به ملیت اتباع متفاوت است و ثبت نام این بیمه به صورت خانوادگی امکان پذیر است.

 

با شروع جنگ و ناامنی در برخی کشور های اطراف ایران، موجی از پناهجویان و مهاجرین به ایران وارد شدند که مانند هر فرد دیگری نیاز به پوشش های بیمه ای جهت دریافت خدمات درمانی و مستمری داشتند. برخی از این افراد در شغل های پر خطر مشغول به کار شده و باید تحت پوشش بیمه هایی مانند بیمه حوادث قرار گیرند. علاوه بر افراد شاغل اعضای خانواده آن ها نیز باید تحت پوشش بیمه باشند.

 

اطلاع از شرایط و جزئیات بیمه اتباع خارجی هم برای این افراد و هم برای کارفرمایانی که از نیروی کار مهاجر استفاده می کنند اهمیت داشته و با آگاهی از این موارد می توان نسبت به استفاده از خدمات سلامت عمومی و یا دریافت مستمری و حقوق بازنشستگی در آینده اقدام کرد.

 

در این مقاله به موضوع ثبت نام بیمه تامین اجتماعی و سلامت اتباع خارجی پرداخته خواهد شد و مدارک لازم برای ثبت نام بیمه این افراد ذکر می شود. سایت خدمات بیمه اتباع خارجی معرفی شده و ثبت کد ملی اتباع در لیست بیمه و نحوه ارسال این لیست بررسی خواهد شد و در نهایت توضیحاتی در خصوص بهترین بیمه برای اتباع خارجی و مهاجرین و بیمه زایمان آن ها ارائه می شود.

ثبت نام بیمه اتباع خارجی تامین اجتماعی

بیمه تامین اجتماعی، در سطح کشور شاغلان حرفه های مختلف را تحت پوشش قرار می دهد. با شروع جنگ و درگیری در کشور های اطراف ایران بسیاری از ساکنان این کشور ها به عنوان مهاجر به ایران آمده و شروع به فعالیت در شغل های مختلف کردند. این مهاجران که در قالب اتباع خارجی دسته بندی می شوند باید مانند سایر افراد از پوشش های بیمه ای برخوردار باشند. سازمان بیمه تامین اجتماعی تحت شرایط خاصی امکان بیمه شدن اتباع خارجی را فراهم کرده است. 

 

ثبت نام بیمه اتباع خارجی تامین اجتماعی، تابع شرایطی است. به عنوان مثال اتباع خارجی که شماره گذرنامه و شناسه فراگیر دارند و در محلی مشغول به فعالیت هستند، می توانند در سازمان تامین اجتماعی ثبت نام شوند. پس از ثبت نام برای این اتباع شماره اختصاصی تامین اجتماعی ، در نظر گرفته می شود. زنان خانه داری که جزو اتباع خارجی هستند نیز می توانند از پوشش بیمه تامین اجتماعی در صورت داشتن کارت اقامت و گذرنامه معتبر بهره مند شوند.

 

لازم به ذکر است حداکثر سن قابل قبول برای ثبت نام بیمه زنان خانه دار اتباع خارجی، 50 سال است. صاحبان مشاغل آزاد اتباع خارجی هم با در دست داشتن پروانه کار و مدارک هویتی می توانند از ثبت نام بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند. لازم به ذکر است که تقریبا تمامی پوشش های بیمه تامین اجتماعی شامل اتباع خارجی بیمه شده نیز می شود و این افراد تنها امکان استفاده از بیمه بیکاری را نخواهند داشت.

 

در خصوص بیمه اختیاری اتباع خارجی نیز باید ذکر کرد که این افراد در صورتی که دارای مجوز اقامت و گذرنامه معتبر و مجوز اشتغال باشند و حداقل 30 روز حق بیمه پرداخته باشند، می توانند بیمه تامین اجتماعی خود را به صورت اختیاری تمدید کنند. لازم به ذکر است، اتباع خارجی می توانند در صورت دارا بودن اقامت، نسبت به خرید بیمه انفرادی اقدام کنند.

 

اتباع و مهاجرین خارجی می توانند ضمن بیمه تامین اجتماعی، در «طرح پوشش بیمه‌ ای اتباع و مهاجرین خارجی مجاز» نیز شرکت نمایند. به منظور شرکت در این طرح، متقاضیان مهلت دارند که از تاریخ 5 خرداد از ساعت ۸ صبح تا ۱۶ (به جز جمعه ها) به صورت حضوری، به مراکز منتخب سازمان ملی مهاجرت وزارت کشور مراجعه کرده و اقدام به ثبت نام در این طرح نمایند. خدمات بیمه ای این طرح، در قالب بیمه های درمان تکمیلی خانواده، حوادث و... به متقاضیان ارائه می شود. سایت مشاهده مراکز ثبت نام این نوع بیمه، atba.mic.co.ir می باشد.

ثبت نام بیمه سلامت اتباع خارجی

دولت یک طرح درمانی ملی برای خدمت رسانی به مهاجرین و اتباع خارجی، تحت عنوان بیمه سلامت در نظر گرفته است. اتباع خارجی که دارای کارت آمایش و هویت هستند، می توانند از این طرح استفاده کنند. ثبت نام در این طرح فقط به صورت خانوادگی امکان پذیر است به این معنی که تمام اعضای یک خانوار با هم تحت پوشش بیمه سلامت قرار می گیرند و نمی توان تنها یک یا چند عضو خانواده را بیمه کرد.

 

پس از ثبت نام بیمه سلامت اتباع خارجی، این افراد می توانند برای دریافت خدمات بستری در بیمارستان و خدمات پاراکلینیکی و سرپایی به بیمارستان های دولتی تحت نظر وزارت بهداشت و یا طرف قرارداد با بیمه سلامت ایران مراجعه کنند. قبل از مراجعه اتباع خارجی به مراکز درمانی لازم است تا از طرف قرارداد بودن مرکز مورد نظر با بیمه سلامت و پذیرفتن دفترچه بیمه سلامت پناهندگان اطمینان حاصل شود در غیر این صورت هزینه درمانی تحت پوشش بیمه نخواهد بود.

 

کلیه پناهندگان افغان و عراقی می توانند از پوشش بیمه سلامت بدون محدودیت سنی برخوردار شده و در زمان بروز حوادث غیر منتظره و مسائل درمانی، خدمات مورد نظر خود را با قیمت پایین تر در مراکز درمانی طرف قرارداد دریافت کنند. ثبت نام در این طرح به راحتی از طریق مراجعه به دفاتر پیشخوان امکان پذیر بوده و اتباع خارجی و خانواده آن ها را در مقابل مشکلات پیش بینی نشده بیمه می کند.

مدارک لازم برای بیمه اتباع خارجی

در بخش قبلی مقاله توضیح داده شد که طرح بیمه سلامت برای اتباع خارجی در نظر گرفته شده و ثبت نام در این طرح به صورت خانوادگی امکان پذیر است. برای ثبت نام بیمه سلامت اتباع خارجی مراجعه به نزدیک ترین دفتر پیشخوان با در دست داشتن مدارک لازم کافی است. مدارک لازم برای بیمه اتباع خارجی عبارتند از:

 

برای پناهندگان افغان: کارت آمایش یا برگه تردد معتبر، کد فیدا

برای پناهندگان عراقی: کارت هویت معتبر

یک قطعه عکس سه در چهار از تمام اعضای خانواده

 

اتباع خارجی علاوه بر مدارک ذکر شده در زمان مراجعه به دفاتر پیشخوان نیاز است تا کارت بانکی جهت پرداخت حق بیمه و هزینه های اداری و صدور دفترچه بیمه، به همراه داشته باشند. لازم به ذکر است پناهندگان آسیب پذیر که بر اساس تشخیص اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی دارای بیماری های خاص از جمله تالاسمی، هموفیلی، ام اس، دیالیز و پیوند کلیه هستند، نیاز به پرداخت حق بیمه برای خود و اعضای خانواده شان ندارند و تنها هزینه های اداری بیمه را باید به صورت سالانه پرداخت کنند.

 

لازم به ذکر است سازمان تامین اجتماعی طی اطلاعیه ای اعلام کرده است، اتباع خارجی که تحت پوشش این بیمه قرار دارند و همینطور اتباعی که قصد دارند تحت پوشش این بیمه قرار گیرند، باید هر چه سریع تر اقدام به دریافت کد فیدا یا همان کد فراگیر یا به عبارتی شماره اختصاصی اتباع که شماره ای 12 رقمی است و در واقع جایگزین شماره ملی اتباع خارجی مقیم ایران است، نمایند. 

 

سایت بیمه اتباع خارجی

بیمه اتباع خارجی در دو قالب بیمه تامین اجتماعی و بیمه سلامت و بیمه حوادث برای کارگران ساختمانی در دسترس است که در بخش های قبلی مقاله به توضیح این بیمه ها پرداخته شد. برای ثبت نام بیمه سلامت اتباع خارجی، حتما باید به دفاتر پیشخوان مراجعه کرده و از طریق مدارک مربوطه و پرداخت هزینه های لازم، اقدام کرد. بنابراین پرداخت حق بیمه برای بیمه سلامت از طریق مراجعه حضوری و با استفاده از کارت بانکی امکان پذیر است.

 

برای استفاده از خدمات الکترونیک بیمه تامین اجتماعی نیز می توان به سایت این بیمه به نشانی tamin.ir مراجعه کرده و با استفاده از کد فیدا یا همان شماره اختصاصی اتباع خارجی وارد سایت شد. لازم به ذکر است که قبل از اقدام به ورود به سایت باید ثبت نام در سایت تامین اجتماعی صورت گرفته باشد. در صورت نبود امکان ورود اتباع خارجی به سایت تامین اجتماعی این افراد می توانند خدمات مورد نظر خود را از کارگزاری های تامین اجتماعی دریافت کنند.

 

هم چنین، متقاضیان به منظور مشاهده مراکز طرح پوشش بیمه این اتباع و مهاجرین خارجی مجاز می بایست به سایت atba.mic.co.ir مراجعه نمایند. با جست و جوی آدرس این سایت در مرورگر، متقاضی به صفحه ای همانند تصویر زیر هدایت شده و می بایست بر روی گزینه جست و جو مراکز منتخب سازمان ملی مهاجرت کلیک کند.

 

بیمه اتباع خارجی

 

پس از آن، متقاضی استان و شهر محل سکونت خود را وارد نموده تا نتیجه جست و جو برای وی نمایش داده شود.

 

نحوه ثبت نام بیمه اتباع خارجی

 

با انتخاب استان و شهر محل سکونت، دفاتر سازمان ملی مهاجرت در شهر مذکور برای متقاضی نمایش داده شده و وی می تواند در ساعات مشخص شده، یعنی 8 الی 16 به صورت حضوری به آدرس مذکور مراجعه نماید. توجه به این نکته ضروری است که در روزهای جمعه این مراکز تعطیل می باشند.

 

کد ملی اتباع خارجی در لیست بیمه

اتباع خارجی فاقد کد ملی بوده و در عوض یک کد فراگیر 12 رقمی دارند که اطلاعات آنان بر روی این کد ثبت شده و مانع از ثبت اطلاعات تکراری می شود. این کد برای مراجعه و ارائه به نهاد های دولتی مانند مدارس و دانشگاه ها، بانک ها، بیمه ها و غیره لازم است. زمان ارسال لیست بیمه این کد فراگیر در لیست ثبت می شود.

 

بنابراین ثبت کد ملی اتباع خارجی در لیست بیمه در واقع به معنای ثبت کد فراگیر 12 رقمی این افراد بوده و در زمان ارسال لیست بیمه کارکنان توسط کارفرما به سازمان تامین اجتماعی، این کد فراگیر در لیست به همراه کد ملی یا فراگیر سایر مشغولان واحد صنفی قرار خواهد گرفت.

 

اتباع خارجی می توانند کد فراگیر خود را که قبلا دریافت کرده اند به کارفرما ارائه داده و در لیست بیمه سازمان تامین اجتماعی قرار گیرند. لازم به ذکر است که درصد حق بیمه پرداختی تامین اجتماعی از سوی اتباع خارجی مانند هموطنان ایرانی، 7درصد حقوق و دستمزد است.

 

نحوه ارسال لیست بیمه اتباع خارجی

اگر اتباع خارجی دارای مجوز اقامت یا کار از سوی اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی باشند و در جایی مشغول به کار شوند که تابع قوانین تامین اجتماعی باشد، مانند سایر کارکنان ایرانی محسوب شده و باید برای آنان بیمه تامین اجتماعی از سوی کارفرما رد شود.

 

نحوه ارسال لیست بیمه اتباع خارجی به این صورت است که کارفرمایانی که از اتباع خارجی به عنوان نیروی کار در شغل خود استفاده می کنند، برای ارسال لیست بیمه، ملزم به ارائه مدارک مهاجرتی و پروانه کار اتباع نیز، هستند و پس از ورود به سایت تامین اجتماعی در بخش کارفرمایان باید گزینه لیست حق بیمه را انتخاب کرده و سپس نسبت به ارسال لیست حق بیمه توسط کارفرما اقدام کنند.

 

محاسبه حق بیمه اتباع خارجی نیز به صورت پرداخت 7 درصد از سوی کارگر، 20 درصد کارفرما و 3 درصد دولت است. روش ارسال لیست بیمه در حالتی که کارفرما اتباع خارجی را استخدام کرده است با حالت عادی تفاوتی نداشته و صرفا ارائه مدارک ذکر شده جهت کسب اطمینان سازمان تامین اجتماعی از استخدام اتباع خارجی دارای مجوز کار کافی است. 

 

بهترین بیمه برای اتباع خارجی

بیمه های تامین اجتماعی و سلامت قابل ارائه به اتباع خارجی هستند. هر یک از افراد متقاضی استفاده از این بیمه ها باید با توجه به شرایط خود نسبت به دریافت بیمه مورد نظر اقدام کند. افراد شاغل و زنان خانه دار که جزو اتباع خارجی هستند تحت شرایطی که قبلا توضیح داده شد مشمول پوشش بیمه تامین اجتماعی خواهند شد و پس از بازنشستگی مستمری به این افراد پرداخته می شود. اتباع خارجی مشغول در حرفه های مختلف یا توسط کارفرما بیمه تامین اجتماعی می شوند یا در صورتی که کارفرمای خود باشند می توانند خودشان نسبت به پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی اقدام کنند.

 

بیمه سلامت نیز پوششی همگانی برای اتباع خارجی و مهاجرین و پناهندگان است که طبق توضیحات ارائه شده از طریق مراجعه به دفاتر پیشخوان با مدارک مربوط به تمام اعضای خانوار، این پوشش قابل دریافت است. بهترین بیمه برای اتباع خارجی وابسته به شرایط و پوشش های مورد نیاز آن هاست. در صورتی که اتباع مشمول دریافت پوشش بیمه تامین اجتماعی نباشند می توانند با ارائه مدارک مورد نیاز از بیمه سلامت همگانی برخوردار شوند.

 

بیمه زایمان اتباع خارجی

 از مهم‌  ترین پوشش‌ ها در بیمه تکمیلی گروهی و یا انفرادی پوشش زایمان است. با کمک پوشش زایمان در بیمه درمان تکمیلی، شخص می‌ تواند بخش عمده‌ ای از هزینه‌ های بیمارستانی مربوط به زایمان و حتی هزینه‌ های بدو تولد نوزاد را از سقف پوشش زایمان مادر پرداخت نماید. شرط اساسی استفاده از بیمه زایمان برای مادران این است که 9 ماه قبل از بارداری از بیمه تکمیلی استفاده نمایند. 

 

هزینه زایمان طبیعی در کشور برای افرادی که تحت پوشش بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی هستند؛ رایگان است. اگر مادر باردار اتباع، برای دریافت کارت بیمه در دوران بارداری مشکلی داشته باشد، می‌ تواند با مراجعه به استانداری مجوزهای لازم را بگیرد تا به‌صورت موردی و محدود برای او بیمه دوران بارداری و کارت اقامت صادر شود.

 

لازم به ذکر است برای دریافت حمایت های درمانی بیشتر ازجمله بیمه زایمان اتباع خارجی، این عزیزان میتوانند اقدام به دریافت بیمه تکمیلی درمان نمایند. برای استفاده از حمایت های زایمان بیمه تکمیلی نیز باید دوره انتظار آن سپری شده و سپس از بیمه درمان استفاده نمایند. دوره انتظار بیمه های تکمیلی برای زایمان 9 ماه می باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت نام بیمه اتباع خارجی در کانال تلگرام حقوق عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره عقود و قراردادها تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت نام بیمه اتباع خارجی پاسخ دهند.