دینا / کیفری / قتل / حکم اعدام دختر باکره

حکم اعدام دختر باکره

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

شرایط مجازات اعدام دوشیزه، فرقی با شرایط اجرای حکم سایر افراد، اعم از مردان یا زنان غیر دوشیزه نداشته و در اسلام و قانون مجازات، حکمی در خصوص صیغه نمودن دختر باکره قبل از اعدام، وجود ندارد. بر اساس قانون مجازات، برخی از شرایط اجرای حکم اعدام دختر باکره، این است که مجنی علیه، مهدورالدم نبوده و حکم قطعی اعدام، صادر شده باشد.

 

قانون گذار، در قانون مجازات اسلامی، جرایم مختلفی را پیش بینی، عناصر آن ها را تعیین و میزان مجازات هریک از جرایم را ذکر نموده است. از نقاط قوت این قانون، می توان به این امر اشاره کرد که قانون گذار، شرایط اجرای مجازات هر جرم را نیز مد نظر داشته و در خصوص آن تعیین تکلیف کرده است.

یکی از مجازات های پیش بینی شده در قانون مجازات، اعدام دختر باکره بوده که اجرای آن، سبب گرفتن جان محکوم علیه دوشیزه می گردد و قانون گذار، با در نظر گرفتن شرع اسلام و قوانین مختلف، شرایط و نحوه اجرای آن را به طور مخصوص، مورد پیش بینی قرارداده است.

لذا، در مقاله حاضر، حکم اعدام دختر باکره در اسلام و قانون ایران بررسی شده و پس از ذکر شرایط آن، نحوه و شرایط مجازات اعدام دوشیزه در مقام اجرا، مورد بررسی قانونی قرار خواهد گرفت، علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این امر می توانند، ادامه مقاله را دنبال کنند.

حکم اعدام دختر باکره در اسلام چیست

اعدام، از جمله مجازات های پیش بینی شده در قانون مجازات اسلامی می باشد که در صورت ارتکاب برخی از جرایم، از جمله، قتل عمد، محاربه و یا زنای محصنه (در شرایطی که زنا، با بینه ثابت شده و امکان رجم، وجود نداشته باشد)، پس از صدور حکم قطعی، اجرا می گردد.

یکی از پرسش های رایج در خصوص این مجازات، مبنی بر این است که حکم اعدام دختر باکره در اسلام چیست؟ پبشینه این پرسش، به این باور و روایت غلط رایج در عرف بر می گردد که امکان اعدام دختر باکره یا دوشیزه، وجود نداشته و قبل از اجرای مجازات اعدام دوشیزه، او باید صیغه شده تا بکارت خود را از دست دهد و سپس، مجازات، اجرا خواهد شد.

در پاسخ به این پرسش رایج باید گفت، در شرع اسلام، هیچ گونه حکم ویژه یا قانون مخصوصی برای اعدام دختر باکره وجود نداشته و در واقع، از منظر اسلامی، تفاوتی میان قصاص و اجرای مجازات اعدام دوشیزه با اجرای حکم اعدام بانوان غیر باکره وجود ندارد و بحث صیغه دختر باکره، قبل از اجرای مجازات اعدام او، صرفا یک باور غلط عرفی بوده که بر پایه روایات عرفی بی اساس است.

حکم اعدام دختر باکره در قانون ایران

پس از بررسی حکم اعدام دوشیزه در اسلام، در این تیتر از مقاله، حکم اعدام دختر باکره در قانون ایران، من جمله قانون مجازات اسلامی که در خصوص این مجازات، یعنی مجازات اعدام، تعیین تکلیف می نماید، بررسی و توضیح داده خواهد شد.

قبل از بررسی حکم اعدام دختر باکره در قانون ایران و ذکر شرایط مجازات اعدام دوشیزه، لازم به ذکر است که در قانون مجازات نیز همانند شرع، هیچگونه حکم و قانونی در خصوص صیغه کردن دختر باکره قبل از اعدام، برای از بین بردن بکارت، وجود نداشته و صرفا، در صورتی که شرایط مجازات اعدام، از منظر قانونی، وجود داشته باشد، نسبت به اجرای حکم، اقدام خواهد شد که این شرایط، در تیتر بعدی، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

با این احتساب و با در نظر گرفتن مقدمات پاراگراف های قبل، باید گفت، اجرای حکم اعدام دختر باکره در قانون ایران ​بلامانع است و چنانچه دختر باکره مشمول مسئولیت کیفری، جرمی مرتکب شود که مجازات آن اعدام باشد و قاضی، شرایط مسئولیت کیفری و ارکان و عناصر ارتکاب جرم منجر به اعدام، همچنین، شرایط اجرای حکم را کشف کند و این امور برای قاضی رسیدگی کننده به پرونده، محرز گردند، دختر باکره، اعدام خواهد شد.

شرایط حکم اعدام دختر باکره

در دو تیتر قبلی مقاله، حکم اعدام دختر باکره و شرایط مجازات اعدام دوشیزه از منظر اسلام و قانون ایران، مورد بررسی قرار گرفت. در این بخش از مقاله، شرایط حکم اعدام دختر باکره، از منظر قانون مجازات اسلامی که در خصوص این مجازات، تعیین تکلیف می نماید، بررسی خواهد شد که این شرایط، به شرح زیر می باشند:

مصادیق جرم منجر به اعدام، نظیر محاربه توسط دختر باکره، انجام شو  و شکایت از جرم، توسط شاکی خصوصی یا دادستان، به نمایندگی از عموم جامعه، صورت گیرد.

در دادسرا، ادله جرم، بررسی و کیفر خواست و قرار جلب به دادرسی، صادر شود.

قاضی رسیدگی کننده به پرونده، مسئولیت کیفری مرتکب، اعم از علم مرتکب به موضوع جرم و قصد او در ارتكاب رفتار مجرمانه، همچنین، عناصر سه گانه جرم، اعم از عنصر قانونی، مادی و معنوی را کشف کرده و از حصول جرم، توسط مرتکب، اطمینان حاصل نماید و سپس، اقدام به صدور حکم مجازات اعدام کند.

مستفاد از ماده 301 قانون مجازات، در صورتی که دختر باکره، به صورت عمدی، اقدام به به قتل رساندن دیگری نموده، مجنی علیه، باید عاقل و در دین، با مرتکب مساوی بوده و مهدورالدم، نباشد. مقصود از مهدورالدم، این است که به علت وجود برخی شرایط، نظیر دفاع مشروع، خون یک فرد بی ارزش تلقی شده و هدر رفتن آن به موجب امور عمدی، نظیر قتل، تحت حمایت قانونگذار قرار نمی گیرد و مرتکب، اعدام نمی گردد.

 

نحوه اجرای مجازات اعدام دوشیزه

نحوه اجرای مجازات اعدام دوشیزه، همانند اجرای مجازات اعدام سایر افراد، اعم از مردان و یا زنان غیر دوشیزه می باشد که این امر، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، با عنوان حکم اعدام دختر باکره، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. نحوه اجرای مجازات اعدام دوشیزه به شرح زیر است:

ابتدا باید، از حصول رای قطعی از جانب دادگاه اطمینان حاصل شود و پس از اینکه رای قطعی، به طرفین پرونده ابلاغ شد، اصل پرونده، به همراه رای، برای اجرا، حسب مورد به معاونت اجرای احکام کیفری یا دادستان ارسال گردد.

پس از وصول پرونده، قاضی اجرای احکام کیفری، دستور ثبت پرونده را صادر نموده، مواردی از قبیل ابلاغ صحیح حکم و قطعیت یا قابل اجرا بودن آن را بررسی کرده و در یک صورت مجلس، منعکس می نماید و دستور اجرای حکم را صادر می کند.

در این مرحله، عدم وجود موانع قانونی برای اجرای حکم، نظیر بارداری، بیماری جسمی یا روانی مانع اجرای حکم، بررسی شده و قاضی اجرای احکام کیفری و رئیس یا معاون زندان، حکم را در موقع مقرر، اجرا خواهند نمود و بدین ترتیب، مجازات اعدام دوشیزه، اجرایی می گردد.

شایان ذکر است، بر اساس ماده 15 آیین نامه نحوه اجرای حکم اعدام، مجازات اعدام دوشیزه، اول طلوع آفتاب بوده، مگر اینکه دادگاه، زمان خاصی را برای اجرای حکم اعدام پیش بینی کرده باشد که در این شرایط، اجرای حکم، در زمان و موعد مقرر، انجام خواهد شد.

همچنین، مستفاد از ماده 14 این آیین نامه، نحوه اجرای حکم اعدام، بر اساس نظر قاضی صادر کننده رای، می تواند به صورت حلق آویز کردن با چوبه دار، شلیک اسلحه آتشین، اتصال الکتریسیته و یا به هر نحوه دیگری باشد؛ لکن، اصل، بر این است که اعدام، با چوبه دار صورت گیرد. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط اجرای حکم اعدام دختر باکره در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط اجرای حکم اعدام دختر باکره پاسخ دهند.